Cabinet
Promulgation of (i) The Andaman and Nicobar Islands Tenancy Regulation, 2023 (ii) The Dadra and Nagar Haveli and Daman and Diu Tenancy Regulation, 2023 (iii) The Lakshadweep Tenancy Regulation, 2023
04 OCT 2023 4:06PM by PIB Delhi
The Union Cabinet, chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi, has approved the proposal for promulgation of (i) The Andaman and Nicobar Islands Tenancy Regulation, 2023 (ii) The Dadra and Nagar Haveli and Daman and Diu Tenancy Regulation, 2023 (iii) The Lakshadweep Tenancy Regulation, 2023 under Article 240 of the Constitution of India.
The Andaman and Nicobar Islands Tenancy Regulation, 2023; the Dadra and Nagar Haveli and Daman and Diu Tenancy Regulation, 2023; and the Lakshadweep Tenancy Regulation, 2023 will provide a legal framework for creating an accountable and transparent ecosystem for renting premises in the Union territories of Andaman and Nicobar Islands; Dadra and Nagar Haveli and Daman and Diu; and Lakshadweep by balancing the interests and rights of both the landlord and tenant.
The Regulations will give a fillip to private investment and entrepreneurship in the rental market, create adequate rental housing stock for various income segments of society including migrants, formal and informal sector workers, professionals, students etc.; it will also help to increase access to quality rental accommodation; and lead to gradual formalisation of the rental housing market which will create a vibrant, sustainable and inclusive rental housing market in the Union territories of Andaman and Nicobar Islands, Dadra and Nagar Haveli and Daman and Diu and Lakshadweep.

মন্ত্রীমন্দল
(i) দি অন্দমান এন্দ নিকোবার আইলেন্দ তেনেন্সী রিগ্যুলেসন, 2023 (ii) দি দাদরা এন্দ নগর হবেলি এন্দ দামন এন্দ দিয়ু তেনেন্সী রিগ্যুলেসন, 2023 (iii) দি লক্ষদ্বীপ তেনেন্সী রিগ্যুলেসন 2023গী ৱায়েলোল লাউথোকপা
04 OCT 2023 4:06PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ময়াই তাংবল লৌদুনা ফমখিবা কেন্দ্রগী মন্ত্রী-মন্দলনা ভারতকী সংবিধানগী আর্তিকল 240গী মখাদা (i) দি অন্দমান এন্দ নিকোবার আইলেন্দ তেনেন্সী রিগ্যুলেসন, 2023 (ii) দি দাদরা এন্দ নগর হবেলি এন্দ দামন এন্দ দিয়ু তেনেন্সী রিগ্যুলেসন, 2023 (iii) দি লক্ষদ্বীপ তেনেন্সী রিগ্যুলেসন 2023গী ৱায়েলোল লাউথোক্নবা প্রপোজেল অয়াবা পীখ্রে।
দি অন্দমান এন্দ নিকোবার আইলেন্দ তেনেন্সী রিগ্যুলেসন, 2023; দি দাদরা এন্দ নগর হবেলি এন্দ দামন এন্দ দিয়ু তেনেন্সী রিগ্যুলেসন, 2023; দি লক্ষদ্বীপ তেনেন্সী রিগ্যুলেসন 2023না অন্দমান অমসুং নিকোবার আইলেন্দ; দাদরা অমসুং নগর হবেলি অমদি দামন অমসুং দিয়ু; লক্ষদ্বীপকী য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংদা য়ুম্বু অমসুং তেনেন্তগী মরক্তা অপাম্বা অমসুং হকশিং বেলেন্স তৌদুনা ভরা শান্দোক্লিবা মফমশিংদা একাউন্তেবল অমসুং ত্রান্সপরেন্ত ইকোসিস্তেম অমা শেম্নবা লিগেল ফ্রেমৱার্ক অমা পীরগনি।
গ্যুলেসনশিং অসিনা রেন্তেল মার্কেৎতা লৈরিবা প্রাইবেৎ ইনভেস্তমেন্ত অমসুং ওন্তপ্রিনোরশিপশিংদা শাহৌ অমা পীরগনি, মাইগ্রেন্ত, ফোর্মেল অমসুং ইনফোর্মেল সেক্তরগী শিন্মীশিং, প্রোফেস্নেলশিং, মহৈরোয়শিংনচিংবা য়াওনা খুন্নাইগী ইনকম সেগমেন্ত কয়ামরুমগী রেন্তেল হাউসিং স্তোক মতিক চানা লৈহনগনি; মসিনা ক্বালিতী লৈবা রেন্তেল এক্কোমোদেসন এক্সেস তৌবা হেনগৎহনবদসু মতেং পাংগনি; অমসুং রেন্তেল হাউসিং মার্কেৎ তপ্না-তপ্না ফোর্মেলাইজেসন তৌহন্দুনা অন্দমান অমসুং নিকোবার আইলেন্দ; দাদরা অমসুং নগর হবেলি অমদি দামন অমসুং দিয়ু; লক্ষদ্বীপকী য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংদা বাইব্রেন্ত, সস্তেনেবল অমসুং ইনক্লুসিব রেন্তেল হাউসিং মার্কেৎ অমা লৈহল্লগনি।