Prime Minister's Office
PM addresses on occasion of Amma's 70th birthday
“The aura of Amma's presence and her blessings is difficult to describe in words, we can only feel it”
“Amma is the embodiment of love, compassion, service and sacrifice. She is the bearer of India's spiritual tradition”
“Be it the field of health or education, every institution under Amma's guidance gave new heights to human service and social welfare”
“Amma has followers all over the world and she has always strengthened the image of India and its credibility”
“Amma is a reflection of India's human-centric approach to development that is being accepted today in the post-pandemic world”
03 OCT 2023 1:53PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi addressed on the occasion of Amma, Mata Amritanandamayi ji’s 70th birthday via video message today.
The Prime Minister began his address by wishing Mata Amritanandamayi ji a long and healthy life on her 70th birthday and said that she is the symbol of service and spirituality. He expressed hope that her mission to spread love and compassion worldwide continues to move forward. Prime Minister Modi also congratulated everyone who gathered from different walks of life including Amma's followers and extended his best wishes.
Throwing light on his association with Amma for more than 30 years, the Prime Minister recalled working with her for a long time after the earthquake in Kutch. He remembered celebrating Amma's 60th birthday in Amritapuri. “Even today, the warmth of Amma's smiling face and affectionate nature remains the same as before”, Shri Modi said. The Prime Minister highlighted that in the last 10 years, Amma's work and her impact on the world has grown manifold and recalled inaugurating Amrita Hospital in Faridabad, Haryana in Amma's presence. “The aura of Amma's presence and her blessings is difficult to describe in words, we can only feel it”, he emphasized. He reiterated that Amma is the embodiment of love, compassion, service and sacrifice and she is the bearer of India's spiritual tradition.
“Be it the field of health or education, every institution under Amma's guidance gave new heights to human service and social welfare”, the Prime Minister underlined as he highlighted the aspect of Amma's work in creating and promoting institutions in the country and abroad. He mentioned the cleanliness drive which began in the country and said that Amma was among the first personalities who came forward to make it a success. Prime Minister Modi informed that she also donated Rs 100 crore to build toilets on the banks of the Ganga which gave a new boost to cleanliness. “Amma has followers all over the world and she has always strengthened the image of India and its credibility. When the inspiration is so great, the efforts also become great”, he added.
The Prime Minister remarked that personalities like Amma are a reflection of India's human-centric approach to development that is being accepted today in the post-pandemic world. He said that Amma has always made the humanitarian sacrifice of empowering the disabled and giving priority to the deprived. Noting the passage of Narishakti Vandan Adhiniyam just a few days ago in the Parliament, the Prime Minister underlined that India which is moving ahead with the resolve of women-led development has an inspirational personality like Amma. Concluding the address, the Prime Minister expressed confidence that Amma's followers will continue to do similar work to promote peace and progress in the world.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
অম্মাগী ৭০শুবা মপোক নুমিৎ থৌরমদা প্রধান মন্ত্রী ৱা ঙাংখ্রে
“অম্মাগী মশেক-মঙাল অমসুং মহাক্কী থৌজাল ৱাহৈশিংনা ফোঙদোকপা ৱাগনি, ঐখোয়না মসি পুক্নিং খক্তদা ফাওগনি”
“নুংশিবা, মীগী অৱাবা খঙবা, থবক অমসুং কৎথোকপনা অম্মা শেম্বনি। মহাক ভারতকী অধ্যাতিক্কী চৎনবী লমজিংবীনি”
“হকশেল নত্ত্রগা লাইরিক-লাইশুগী লমদা ওইগেরা, অম্মাগী লমজিং মখাদা লৈবা লোয়শঙ খুদিংমক্না মীওইবা অমসুং খুন্নাইগী য়াইফনবা অনৌবা থবকশিং পায়খৎলি”
“মালেম শীনবা থুংনা অম্মাগী তুংইনবশিং লৈরি অমসুং মহাক্না মতম পুম্নমক্তা ভারতকী মিংচৎ অমসুং লৈবাক অসিগী তৌবা মপাঙ্গল কনখৎহল্লি”
“লায়চৎ মতুংগী ঙসিগী মালেম্না য়ানরবা ভারতকী মীওইবদা য়ুম্ফম ওইবা চাউখৎপগী থবক্কী মমি অমা অম্মানা ওইরে”
03 OCT 2023 1:53PM by PIB Imphal
ঙসি ভিদিও মেসেজগী খুৎথাংদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা অম্মা, মাতা অমৃতানন্দময়ী জিগী ৭০শুবা মপোক নুমিৎ থৌরমদা ৱা ঙাংখ্রে।
মহাক্কী ৭০শুবা মপোক নুমিৎতা পুন্সি শাংবা অমসুং হকচাং ফবা পুন্সি অমা লৈনবা মাতা অমৃতানন্দময়ী জিগী মফমদা য়াইফ-পাউজেল পীরদুনা প্রধান মন্ত্রীনা মহাক্কী ৱারোল হৌখি অমসুং মহাক্না হায়খি মহাক থবক অমসুং অধ্যাতিক্কী খুদম অমনি। মালেম শীনবা থুংনা নুংশিবা অমসুং মীওইবগী অৱাবা খঙবা শন্দোক্নবা মহাক্কী মিসন মখা তানা খুমাঙ চাউশিনগনি হায়বগী থাজবা থম্লি। থৌরম অদুদা তিনখিবা অম্মাগী তুংইনবশিং য়াওনা তোঙান-তোঙানবা শীনফমশিংগী মীওইশিংদা প্রধান মন্ত্রী মোদীনা মহাক্কী য়াইফ-পাউজেল পীখি অমসুং থাগৎপা ফোঙদোকখি।
চহি ৩০ হেন্না অম্মাগা মহাক্কা লোয়নরকখিবা অদু পল্লদুনা কুছতা য়ুহা হাখ্রবা মতুংদা মতম শাংনা মহাক্কা থবক তৌমিন্নখিবা অদু প্রধান মন্ত্রীনা নিংশিংখি। অমৃতপুরিদা অম্মাগী চহি ৬০শুবা মপোক নুমিৎ থৌরম পাংথোকখিবা অদু প্রধান মন্ত্রীনা নিংশিংখি। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ঙসি ফাওবা, অম্মাগী মোমোন নোকপা মাইথোং অমসুং লুনা-চান্না তৌবা মতৌ অদু হান্নগুম লেংদনা লৈরি। হৌখিবা চহি ১০ অসিদা অম্মাগী থবক অমসুং মালেম শীনবা থুংনা মহাক্কী ইথিল অঙকপা ফংনা হেনগৎলক্লে অমসুং অম্মাগা লোয়ননা হরিয়ানাগী ফরিদবাদতা অমৃত হোস্পিতাল শঙ্গাখিবা অদু নিংশিংখি। মহাক্না হায়খি অম্মাগী মশেক-মঙাল অমসুং মহাক্কী থৌজাল ৱাহৈশিংনা ফোঙদোকপা ৱাগনি, ঐখোয়না মসি পুক্নিং খক্তদা ফাওগনি। নুংশিবা, মীগী অৱাবা খঙবা, থবক অমসুং কৎথোকপনা অম্মা শেম্বনি। মহাক ভারতকী অধ্যাতিক্কী চৎনবী লমজিংবীনি।
লৈবাক মনুং অমসুং মপান লৈবাকশিংদা অম্মাগী থবকশিং অমসুং লোয়শঙশিং য়োকখৎপা অদু পল্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি হকশেল নত্ত্রগা লাইরিক-লাইশুগী লমদা ওইগেরা, অম্মাগী লমজিং মখাদা লৈবা লোয়শঙ খুদিংমক্না মীওইবা অমসুং খুন্নাইগী য়াইফনবা অনৌবা থবকশিং পায়খৎলি। লৈবাক অসিদা লু-নানবগী খোঙজং হৌদোকপা মতমদা মসি মাইপাক্নবা অহানবা ওইনা মাংজিল থানবা থোরকখিবা মীওইশিংগী মনুংদা অম্মা য়াওখি। লু-নানবা হেনগৎহন্নবা গঙ্গাগী তোর্বানশিংদা তোইলেতশিং শানবা মহাক্না লুপা করোর ১০০ কৎখি। মালেম শীনবা থুংনা অম্মাগী তুংইনবশিং লৈরি অমসুং মহাক্না মতম পুম্নমক্তা ভারতকী মিংচৎ অমসুং লৈবাক অসিগী তৌবা মপাঙ্গল কনখৎহল্লি। ইথিল কল্লবা মতমদা, থবকশিংশু মপাঙ্গল কনখৎলকই।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি লায়চৎ মতুংগী ঙসিগী মালেম্না য়ানরবা ভারতকী মীওইবদা য়ুম্ফম ওইবা চাউখৎপগী থবক্কী মমি অমা অম্মানা ওইরে। হকচাংগী ফিবমদা মীমান্নদ্রবশিং য়াইফনবা মতম পুম্নমক্তা অম্মানা থবক তৌখি অমসুং তোল্লবশিংগী মীৎয়েং চঙখি। নুমিৎ খরনিগী মমাঙদা সংসদতা নারী শক্তি বন্দন অধিনিয়ম পাস তৌখ্রে। অম্মাগুম্বা মীওইনা ইথিল পীদুনা নুপীনা মাংজিল থাবা চাউখৎপা পুরক্নবা ভারত মাঙলোমদা চঙশিল্লি। মালেমদা শান্তি অমসুং চাউখৎপা পুরক্নবা অম্মাগী তুংইনবশিংনা মখা তানা থবক তৌগনি হায়বগী থাজবা থম্লি।