Ministry of Development of North-East Region
Swachhta, Governance, and Service: Paving the Way for a Swachh Bharat
27 SEP 2023 4:07PM by PIB Delhi
Mr. Chanchal Kumar, Secretary of the Ministry of Development of North Eastern Region (MDoNER), together with senior officers and three IAS trainees from the Batch of 2021, today spearheaded a successful Shramdaan initiative at VigyanBhawan (Annexe) in New Delhi.
This initiative was a testament to the unwavering commitment of the MDoNER team to contribute actively to the vision of a 'Clean and Healthy India.' The enthusiastic participation in the cleanliness drive underscores their dedication to making a positive impact on the nation's well-being.
During the Shramdaan, participants demonstrated their strong resolve to promote cleanliness, good governance, and dedicated public service, aligning with the vision of a Swachh Bharat. The collective efforts of Mr. Chanchal Kumar, Secretary MDoNER, senior officers, and the young IAS trainees serve as an inspiring example of how individuals and organizations can come together to drive change.
Mr. Chanchal Kumar, Secretary of MDoNER, expressed his gratitude to the entire team for their enthusiastic participation in the cleanliness drive. He reiterated the ministry's deep commitment to fostering cleanliness not only in their offices but also in institutions across the nation.
The successful execution of this Shramdaan initiative underlines MDoNER's dedication to cleanliness and its commitment to the Swachh Bharat campaign. Their efforts reflect the spirit of the Swachhta hi Sewa Campaign and the larger movement to create a Garbage-Free India.

অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
স্বচ্ছতা, শাসন অমসুং সেবা: স্বচ্ছ ভারতকী লম্বী য়াৎপা
27 SEP 2023 4:07PM by PIB Imphal
মিনিস্ত্রী ওফ দিবলপমেন্ত ওফ নোর্থ ইস্তর্ন রিজন (এম.দি.ও.এন.ই.আর.)গী সেক্রেতরী শ্রী চনচল কুমারনা সেনিয়র ওফিসরশিং অমসুং ২০২১ বেচকী আই.এ.এস. ত্রেনী অহুমগা লোয়ননা ঙসি নই দিল্লীগী বিগ্যান বভন (এনেক্স)দা মায় পাকপা শ্রমদান ইনিসিয়েতিব অমা লুচিংখ্রে।
ইনিসিয়েতিব অসি ‘লু-নানবা অমসুং মশা মউ ফবা ভারত’ অমগী মীৎয়েংদা ইচং থৌনা থৌদাং য়ানবা মিনিস্ত্রী ওফ দিবলপমেন্ত ওফ নোর্থ ইস্তর্ন রিজন তিমগী লেপখিবা ৱাফমগী খুদম অমনি। স্বচ্ছতা অভিয়ানদা থৱায় য়াওনা শরুক য়াবনা লৈবাক্কী য়াইফনবদা পোজিতিব ইম্পেক্ত অমা ওইহন্নবা মখোয়না কত্থোক্লিবা অদু উৎলি।
শ্রমদান পাংথোক্লিঙৈ মনুংদা, শরুকয়ারিবশিংনা স্বচ্ছ ভারতকী মিৎয়েংগী মখাদা স্বচ্ছতা, অফবা শাসন অমসুং কত্থোক্লবা পব্লিক সর্বিস প্রমোত তৌনবা মখোয়গী অচেৎপা ৱারেপ অদু উৎখি। মিনিস্ত্রী ওফ দিবলপমেন্ত ওফ নোর্থ ইস্তর্ন রিজনগী সেক্রেতরী শ্রী চনচল কুমার, সেনিয়র ওফিসরশিং অমসুং নহা ওইরিবা আই.এ.এস. ত্রেনীশিংনা পুন্না হোৎনখিবা অদুনা মতৌ করম্না ইন্দিবিজুএলশিং অমসুং ওর্গনাইজেসনশিংনা অওনবা পুরক্নবগীদমক পুন্না চৎমিন্নবা য়াবগে হায়বদুগী পুক্নিং থৌগৎনিংঙাই ওইরবা খুদম অমা ওইরি।
মিনিস্ত্রী ওফ দিবলপমেন্ত ওফ নোর্থ ইস্তর্ন রিজনগী সেক্রেতরী শ্রী চনচল কুমারনা তিম অপুনববু স্বচ্ছতা অভিয়ানদা মখোয়না থৱায় য়াওনা শরুক য়াখিবগীদমক তৌবিমল খংবা উৎখি। মহাক্না মখোয়গী ওফিসশিং খক্তদা নত্তনা লৈবাক পুম্বগী ইন্সতিত্যুসনশিংদা স্বচ্ছতাবু থৌগৎনবগীদমক মন্ত্রালয়গী অচেৎপা ৱাফম অমুক হন্না ফোংদোকখি।
শ্রমদান ইনিসিয়েতিব অসি মায় পাক্না পাংথোকপনা স্বচ্ছতাদা মিনিস্ত্রী ওফ দিবলপমেন্ত ওফ নোর্থ ইস্তর্ন রিজনগী কত্থোকপা অমসুং স্বচ্ছ ভারত অভিয়ানদা মসিগী ৱারেপ অদু তাক্লি। মখোয়না হোৎনরিবশিংদা স্বচ্ছতা হি সেবা অভিয়ান অমসুং গার্বেজ-ফ্রী ইন্দিয়া অমা ওইহন্নবা অচৌবা খোংজংগী স্পিরিত মমি তারি।