Ministry of Civil Aviation
Shri Jyotiraditya M Scindia to inaugurate new infrastructure at Tezu airport on 24th September 2023
⮚ The newly developed infrastructure includes an extension of the runway, the construction of a new apron, the construction of a new terminal building, and a fire station cum ATC Tower
⮚ The government has spent Rs. 170 Cr to develop the infrastructure
20 SEP 2023 12:40PM by PIB Delhi
Shri Jyotiraditya M Scindia, Minister for Civil Aviation and Steel, along with Shri Pema Khandu, Chief Minister of Arunachal Pradesh will inaugurate the newly developed infrastructure of Tezu Airport on 24th September 2023.
Tezu Airport is a domestic airport located in the town of Tezu which operates through a single runway. The airport is developed on 212 acres of land, and is capable of handling operations for ATR 72 type of aircraft. AAI undertook the development and upgradation work to operationalize Tezu Airport at the request of the State Government. The works undertaken for Rs. 170 Cr. includes the extension of the runway (1500m x 30m) and the construction of a new apron for 02 nos. ATR 72 type aircraft, construction of a new terminal building, and a fire station cum ATC Tower.
Teju airport was operationalized in 2018 under the RCS UDAN scheme of the Ministry of Civil Aviation. The airport is currently connected to Dibrugarh, Imphal & Guwahati through regular scheduled flights by Alliance Air & Flybig Airline.
Salient Features of Terminal Building:
• Terminal Area: 4000 Sqm.
• Peak Hour Serving Capacity: 300 passengers
• Check-in Counters: 05 + (03 in future)
• Arrival Carrousels 02
• Aircraft Parking Bays: 02 - ATR-72 type of aircraft.
Sustainability Features:
• Double Insulated Roofing System.
• Energy Efficient HVAC & lighting system.
• Low Heat Gain Glazing.
• ECBC-compliant equipment.
• Solid Waste Management System.
• Re-use of treated water for flushing and horticulture purposes.
• Rainwater Harvesting Integrated with Sustainable Urban Drainage System.
• Use of Efficient Water Fixtures.
Benefits of the project
• Expansion of airport capacity to handle more traffic.
• Ensure better connectivity of the north eastern region with the rest of the country.
• Boost tourism, trade, and employment generation.
• Promote infrastructure development & economic growth of the region.
Tezu is a small town located on the banks of the Lohit River and is the headquarters of Lohit District of Arunachal Pradesh. The town is known for its scenic beauty, with lush green forests and rolling hills all around.

সিবিল এবিয়েসন মন্ত্রালয়
শ্রী জ্যোতিরাদিত্য এম. সিন্ধিয়ানা 2023গী সেপ্তেম্বর 24দা তেজু এয়রপোর্ত্তা অনৌবা ইনফ্রাস্ত্রকচর শঙ্গাগনি
⮚ নৌবা দিবলপ তৌরবা ইনফ্রাস্ত্রকচরদা রনৱে এক্সতেন্দ তৌবা, অনৌবা এপ্রোন অমা শেমগৎপা, অনৌবা তর্মিনেল বিলদিং অমা শাবা অমসুং ফায়র স্তেসন কম এ.তি.সি. তৱার য়াওরি
⮚ ইনফ্রাস্ত্রকচর দিবলপ তৌবদা সরকারনা লুপা করোর 170 চাদিং তৌখি
20 SEP 2023 12:40PM by PIB Imphal
সিভিএ এভিয়েসন অমসুং স্তিলগী মন্ত্রী শ্রী জ্যোতিরাদিত্য এম. সিন্ধিয়ানা অরুনাচল প্রদেশকী মুখ্য মন্ত্রী শ্রী পেমা খান্দুগা লোয়ননা 2023গী সেপ্তেম্বর 24দা তেজু এয়রপোর্তকী নৌবা দিবলপ তৌরবা ইনফ্রাস্ত্রকচর শঙ্গারগনি।
তেজু এয়রপোর্ত অসি সিঙ্গল রনৱে অমগী থোংদা ওপরেত তৌবা তেজু তাউনদা লৈবা দোমেস্তিক এয়রপোর্ত অমনি। এয়রপোর্ত অসি লম একর 212দা দিবলপ তৌবনি অমসুং এ.তি.আর. 72 মখলগী এয়রক্রাফকী ওপরেসনশিং হেন্দল তৌবা ঙমই। রাজ্য সরকারনা হায়জরকপদগী এ.এ.আই.না তেজু এয়রপোর্ত মথৌ তৌনবা দিবলপমেন্ত অমসুং অপগ্রেদেসনগী থবক পায়খৎলে। লুপা করোর 170গী থবকশিং পায়খৎপদা রনৱেগী এক্সতেন্সন (1500m x 30m) অমসুং এ.তি.আর. 72 মখলগী এয়রক্রাফ মশিং 2গীদমক অনৌবা এপ্রোন অমা শাবা, তর্মিনেল বিলদিং অনৌবা অমা শাবা, অমসুং ফায়র স্তেসন কম এ.তি.সি. তৱার য়াওরি।
সিভি এভিয়েসন মন্ত্রালয়গী আর.সি.এস. উদান স্কিমগী মখাদা তেজু এয়রপোর্ত 2018দা মথৌ তৌবা হৌখি। এয়রপোর্ত অসি হৌজিক্কি ওইনা এলিয়েন্স এয়র অমসুং ফ্লাইবিগ এয়রলাইননা রেগুলর সেদ্যুলগী থোংদা দিব্রুগর, ইম্ফাল অমসুং গুৱাহাতি কনেক্ত তৌরি।
তর্মিনেল বিলদিংগী মওং মতৌশিং:
• তর্মিনেল এরিয়া: 4000 Sqm.
• পীক অৱার সর্বিং কেপাসিতী: 300 পেসেঞ্জর
• চেক-ইন কাউন্তরশিং: 05 + (03 তুংদা)
• এরাইবেল কেরৌসেল 02
• এয়রক্রাফ পার্কিং বে: 02 – এ.তি.আর.-72 মখলগী এয়রক্রাফ
মরুওইবা ফীচরশিং:
• দবল ইন্সুলেতেদ রুফিং সিস্তেম।
• ইনর্জী ইফিসিয়েন্ত ঐচ.ভি.এ.সি. & লাইতনিং সিস্তেম।
• লো হিৎ গেন গ্লেজিং।
• ই.সি.বি.সি.-কমপ্লেন্ত ইক্বিপমেন্ত।
• সোলিদ ৱেস্ত মেনেজমেন্ত সিস্তেম।
• ফ্লশিং অমসুং হোর্তিকলচর পর্পজগীদমক ত্রিতেদ ৱাতরগী রি-য়ুজ।
• সস্তেনেবল অর্বান দ্রেনেজ সিস্তেমগা লোয়ননা রেনৱাতর হার্বেস্তিং ইন্তিগ্রেতেদ।
• ইফিসেন্ত ৱাতর ফিক্সচর শিজিন্নবা।
প্রোজেক্তকী কান্নবা
• অহেনবা ত্রাফিক হেন্দল তৌনবা এয়রপোর্ত কেপাসিতী এক্সপান তৌবা।
• নোর্থ ইস্তর্ন রিজনবু লৈবাক্কী অতৈ মফমশিংগা লোয়ননা হেন্না ফবা কনেক্তিবিতী ফংহনবা।
• তুরিজম, ত্রেদ অমসুং এমপ্লোইমেন্ত জেনরেসন হেনগৎপা।
• রিজনগী ইনফ্রাস্ত্রকচর দিবলপমেন্ত অমসুং ইকোনোমিক গ্রোথ প্রমোত তৌবা।
তেজু অসি লোহিত তুরেল মপালদা লৈবা অপিকপা তাউন অমনি অমসুং অরুনাচল প্রদেশকী লোহিত জিলাগী হেদক্বাতরনি। তাউন অসি অশংবা উমং অমসুং চিংনা কাইশিনবা মসিগী মহৌশাগী ফজবগীদমক খংনৈ।