Prime Minister's Office
Prime Minister says India’s exports rising rapidly, world rating agencies recognizing India’s potential
Indian youth have put the country in the top three of world StartUp ecosystems: PM at Red Fort
15 AUG 2023 5:32PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, speaking from the ramparts of the Red Fort on the occasion of 77th Independence day today, said that India’s exports is rising rapidly and the world is saying that India will not stop now. World rating agencies are praising India and in the new world order post-Corona, the ability of Indians is being recognized, he said. At a time when the global supply chains were disrupted, we showed the world that the solutions can be found only by focusing on human needs, he said. Prime Minister said that today India has become the voice of global South and Indian economy is now a part of global supply chain, providing it stability.
Speaking on Startups, Prime Minister said that the youth of India have placed the country in the top three StartUp ecosystems of the world. He added that the youth of the world are amazed at this development, amazed seeing the ability of India’s youth. Today’s world is technology driven and given the talent that India has in technology, we will have an important role to play in the world. Prime Minister also noted that the world leaders of the most developed nations have recognized the success of digital India, and want to know more about these initiatives.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ভারতকী এক্সপোর্ত খোঙজেল য়াংনা হেনগৎলক্লি, মালেমগী রেতিং এজেন্সীশিংনা ভারতকী শক্তি মশক খঙলক্লি হায়না ফোঙদোকখ্রে
ভারতকী নহারোলনা লৈবাকপু মালেমগী স্তার্তঅপ ইকোসিস্তেমশিংগী মকোক থংবা অহুমগী মনুং চলহনখি: লাল কিলাদা পি.এম.
15 AUG 2023 5:32PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি 77শুবা নীংতম নুমিৎকী থৌরমদা লাল কিলাগী লানবনদগী ৱা ঙাংলদুনা ভারতকী এক্সপোর্তশিং খোঙজেল য়াংনা হেনগৎলক্লি অমসুং মালেমনা ভারত অসি হৌজিক লেপ্পা লৈররোই হায়নরি হায়না ফোঙদোকখ্রে। মালেমগী রেতিং এজেন্সীশিংনা ভারতপু থাগৎনরি অমসুং কোরোনা মতুংগী অনৌবা ৱর্ল্দ ওর্দর অসিদা ভারত মচাশিংগী শক্তি অসি শকখঙলি হায়না মহাক্না ফোঙদোকখ্রে। গ্লোবেল সপ্লাই চেনশিংদা অপনবা থোকপা মতমদা ঐখোয়না মালেমদা মীওইবগী মথৌ তাবশিংদা মীৎয়েং চংলবা খক্তদা লম্বীশিং পুথোকপা ঙমগনি হায়বা উৎখি হায়না মহাক্না ফোঙদোকখ্রে। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ঙসি ভারতনা গ্লোবেল সাউথকী ভোইস ওইরকখি অমসুং ভারতকী ইকনোমী অসিনা গ্লোবেল সপ্লাই চেনগী শরুক অমা ওইবা ঙমদুনা স্তেবিলিতী লৈহল্লি।
স্তার্তঅপশিংগী মতাংদা ৱা ঙাংলদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ভারতকী নহারোলনা লৈবাক অসিবু মালেমগী মকোক থংবা স্তার্তঅপ ইকোসিস্তেম অহুমগী মনুং চলহনখি। মহাক্না মখা তারদুনা হায় মালেমগী নহারোলনা ভারতকী নহারোলগী দিবেলপমেন্ত উবদা অঙকপা পোকখি, তৌবা ঙম্বা উবদা অঙকপা পোকখি। ঙসি মালেম অসি তেক্নোলোজী দ্রিবন ওইরে অমসুং ভারতনা তেক্নোলোজীগী লমদা লৈরিবা তেলেন্ত অসিনা মালেমদা ঐখোয়না মরু ওইবা থৌদাং অমা লৌবা ঙমহল্লগনি। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি চাউখৎপা লৈবাক অয়াম্বগী মালেমগী লুচিংবশিংনা দিজিতেল ইন্দিয়াগী মাইপাকপপু শকখঙখি অমসুং থৌশিলশিং অসিগী মরমদা হেন্না খঙবা পাম্লি।