প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ভাৰতৰ ৰপ্তানি দ্ৰুতগতিত বৃদ্ধি পাইছে, বিশ্বৰ ৰেটিং এজেন্সিয়ে ভাৰতৰ ক্ষমতাক স্বীকৃতি প্ৰদান কৰিছে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়
ভাৰতীয় যুৱক-যুৱতীসকলে দেশখনত বিশ্ব ষ্টাৰ্টআপ পৰিস্থিতিতন্ত্ৰৰ শীৰ্ষ তিনি উপনীত কৰাইছেঃ লালকিল্লাত প্ৰধানমন্ত্ৰী
15 AUG 2023 5:32PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি ৭৭সংখ্যক স্বাধীনতা দিৱস উপলক্ষে লালকিল্লাৰ প্ৰাচীৰৰ পৰা আগবঢ়োৱা ভাষণত কয় যে ভাৰতৰ ৰপ্তানি দ্ৰুতগতিত বৃদ্ধি পাইছে আৰু ভাৰত এতিয়া আৰু ৰুদ্ধ নহয়৷ বিশ্বৰ ৰেটিং এজেন্সিসমূহে ভাৰতৰ প্ৰশংসা কৰিছে আৰু ক’ৰোনাৰ পাছত নতুন বিশ্বত ভাৰতৰ সক্ষমতাক স্বীকৃতি দিছে, তেওঁ কয়৷ এটা সময় আছিল, যেতিয়া যোগান শৃংখলত বিৰূপ প্ৰভাৱ পৰিছিল, তেতিয়া আমি বিশ্বক দেখুৱালো যে যিকোনো সমস্যাৰ সমাধান মানৱীয় প্ৰয়োজনীয়তাত গুৰুত্ব দিয়াৰ জৰিয়তেহে পোৱা যায়, তেওঁ কয়৷ প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে ভাৰত গ্ল’বেল ছাউথৰ কণ্ঠ হৈ পৰিছে আৰু সুস্থিৰতা প্ৰদানেৰে ভাৰতীয় অৰ্থনীতি বিশ্ব যোগান শৃংখলৰ এক অংশ হৈছে৷
ষ্টাৰ্টআপ সন্দৰ্ভত উল্লেখ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে ভাৰতীয় যুৱক-যুৱতীসকলে দেশখনত বিশ্ব ষ্টাৰ্টআপ পৰিস্থিতিতন্ত্ৰৰ শীৰ্ষ তৃতীয় স্থানত উপনীত কৰাইছে৷ তেওঁ লগতে কয় যে এই উন্নয়নত তথা ভাৰতী যুৱক-যুৱতীসকলৰ সক্ষমতা দেখি বিশ্বৰ যুৱক-যুৱতীসকল আচৰিত হৈছে৷ বৰ্তমানৰ বিশ্ব প্ৰযুক্তিচালিত আৰু ভাৰতৰ প্ৰতিভা প্ৰদৰ্শনেৰে বিশ্বত আমি এক গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূমিকা পালন কৰিম৷ প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে লগতে উল্লেখ কৰে যে অতি উন্নত দেশসমূহৰ বিশ্ব নেতাসকলে ভাৰতৰ ডিজিটেল ইণ্ডিয়াৰ সফলতাক স্বীকৃতি দিছে আৰু এই প্ৰচেষ্টাৱলীৰ বিষয়ে অধিক জানিব বিচাৰে৷

Prime Minister's Office
Prime Minister says India’s exports rising rapidly, world rating agencies recognizing India’s potential
Indian youth have put the country in the top three of world StartUp ecosystems: PM at Red Fort
15 AUG 2023 5:32PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, speaking from the ramparts of the Red Fort on the occasion of 77th Independence day today, said that India’s exports is rising rapidly and the world is saying that India will not stop now. World rating agencies are praising India and in the new world order post-Corona, the ability of Indians is being recognized, he said. At a time when the global supply chains were disrupted, we showed the world that the solutions can be found only by focusing on human needs, he said. Prime Minister said that today India has become the voice of global South and Indian economy is now a part of global supply chain, providing it stability.
Speaking on Startups, Prime Minister said that the youth of India have placed the country in the top three StartUp ecosystems of the world. He added that the youth of the world are amazed at this development, amazed seeing the ability of India’s youth. Today’s world is technology driven and given the talent that India has in technology, we will have an important role to play in the world. Prime Minister also noted that the world leaders of the most developed nations have recognized the success of digital India, and want to know more about these initiatives.