Prime Minister's Office
On the 77th Independence Day, Prime Minister appreciates nurses, doctors and others for their efforts for changing the fortune of the country
50 nurses from across the country invited as Special Guests to witness the Independence Day Celebrations from the iconic Red Fort
“Covid has taught us that development of the world is not possible without a human centric approach”
“Jan Aushadhi Kendras have given new strength to the middle class of the country by savings of Rs. 20,000 crores”
"The target is to increase the number of Jan Aushadhi Kendras to 25,000 Kendras"
15 AUG 2023 11:17AM by PIB Delhi
As part of the Independence Day celebrations in New Delhi, 50 Nurses along with their family members from across the country were invited as Special Guests to witness and participate in the celebrations from the ramparts of the Red Fort. These Special Guests were part of the 1800 special guests from various walks of life ranging from Sarpanches, teachers, farmers, and fishermen.
Prime Minister, Shri Narendra Modi appreciated the nurses, doctors and others for their efforts for changing the fortunes of the country. He said that Covid has taught us that development of the world is not possible without a human centric approach.
Accentuating the efforts of the government to improve the Universal Health Coverage of the country, he said that the government has invested Rs. 70,000 crores in Ayushman Bharat which provides Rs.5 lakh annual health guarantee to the BPL families.
Addressing the nation on the occasion, he lauded the exemplary contribution of health workers specially Anganwadi workers and ASHA workers for their dedication and persistent efforts in achieving the milestone of over 200 crore Covid vaccinations. “Helping the world during and after COVID has established India as a friend to the world", he further noted.
Highlighting the vision of One Earth, One Health and One Future, he said “Jan Aushadhi Kendras have given new strength to the middle class of the country by savings of Rs. 20,000 crores. He affirmed that nation is going to work in the coming days with the target of increasing the number of Jan Aushadhi Kendras to 25,000 from the present number of 10000 Kendras.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
77শুবা নীংতম নুমিৎতা প্রধান মন্ত্রীনা লৈবাক্কী তুংলমচৎতা অওনবা পুরক্নবগীদমক নর্স, দোক্তর অমসুং অতোপ্পশিংনা পাইখৎখিবা খোঙথাংশিংগীদমক মখোয়বু থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে
মমিং লৈরবা লাল কিলাদগী নীংতম নুমিৎকী পালন থৌরম মীৎয়েং তানবা অখন্নবা মীথুংলেনশিং ওইনা লৈবাক শিনবা থুংবদগী নর্স 50দা বর্তন তৌখ্রে
“কোবিদনা ঐখোয়দা মালেমবু চাউখৎহনবা হায়বা অসি হ্যুমেন সেন্ত্রিক এপ্রোচ য়াওদনা ওইথোক্তে হায়না তাকপীখি”
“জন ঔশাধি কেন্দ্রশিংনা লুপা করোর 20,000 তুংশিনবা ঙমহন্দুনা লৈবাক্কী মিদ্দল ক্লাসশিংদা অনৌবা শক্তি পীখি”
"পান্দম অসি জন ঔশাধি কেন্দ্রশিংগী মশিংবু কেন্দ্র 25,000দা হেনগৎহনবনি"
15 AUG 2023 11:17AM by PIB Imphal
নই দিল্লীদা পাঙথোকপা নীংতম নুমিৎকী পালন থৌরমগী শরুক ওইনা লাল কিলাগী লানবনদগী থৌরম অসি মীৎয়েং তানবা অমসুং শরুক য়ানবগীদমক অখন্নবা মীথুংলেনশিং ওইনা লৈবাক শিনবা থুংবদগী নর্স 50 অমসুং মখোয়গী ইমুংগী মীওইশিংবু বর্তন তৌখি। অখন্নবা মীথুংলেনশিং অসি সর্পঞ্চ, ওজা, লৌমী অমসুং ঙামীশিং য়াওনা পুন্সিগী লম কয়ামরুমদগী লাকপা অখন্নবা মীথুংলেন 1800 বর্তন তৌখিবা অদুগী শরুক অমা ওইরি।
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লৈবাক্কী তুংলমচৎতা অওনবা পুরক্নবগীদমক নর্স, দোক্তর অমসুং অতোপ্পশিংনা পাইখৎখিবা খোঙথাংশিংগীদমক মখোয়বু থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে। মহাক্না হায়খি মদুদি কোবিদনা ঐখোয়দা মালেমবু চাউখৎহনবা হায়বা অসি হ্যুমেন সেন্ত্রিক এপ্রোচ য়াওদনা ওইথোক্তে হায়না তাকপীখি।
লৈবাক্কী য়ুনিভর্সেল হেল্থ কবরেজ মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা সরকারনা পাইখৎপা খোঙথাংশিংগী মতাংদা ফোঙদোক্লদুনা মহাক্না হায়খি মদুদি সরকারনা আয়ুশ্মান ভারত্তা লুপা করোর 70,000 ইনভেস্ত তৌখি, মসিনা BPL ইমুংশিংদা চহিগী ওইনা লুপা লাখ 5গী হেল্থ গরেন্তী পীখি।
থৌরম অসিদা জাতিদা ৱা ঙাংলদুনা মহাক্না হেল্থ ৱার্করশিং মরু ওইনা অঙ্গনৱাদী ৱার্করশিং অমসুং ASHA ৱার্করশিংনা কোবিদ ভেক্সিনেসন করোর 200 হেন্না য়ৌবা ঙম্নবা মখোয়না শীংথানীংঙাই ওইনা কত্থোকখিবা অমসুং লেপ্পা লৈতনা হোৎনখিবা অদুগীদমক থাগৎপা ফোঙদোকখি। “COVID মনুং অমসুং মতুংদা মালেমবু মতেং পাংবনা ভারত অসি মালেমগী মরুপ অমা ওইনা মশক তাকখি” হায়না মহাক্না মখা তাখি।
ৱান আর্থ, ৱান হেল্থ অমসুং ৱান ফ্যুচরগী বিজন অদু থম্লদুনা মহাক্না হায়খি, “জন ঔশাধি কেন্দ্রশিংনা লুপা করোর 20,000 তুংশিনবা ঙমহন্দুনা লৈবাক্কী মিদ্দল ক্লাসশিংদা অনৌবা শক্তি পীখি”। মহাক্না হায়খি লৈবাক অসিনা জন ঔশাধি কেন্দ্রগী মশিং অসি হৌজিক লৈরিবা কেন্দ্র 10000দগী 25,000দা হেনগৎহন্নবা পান্দম থম্বগা লোয়ননা তুংদা লাক্কদবা মতমশিংদা থবক পাইখৎকনি।