Ministry of Health and Family Welfare
Directorate General of Health Services, Ministry of Health and Family Welfare organizes National Webinar on National Organ and Tissue Transplant Organisation as part of Angdaan Mahotsav and during the Organ Donation month of July
Six engaging sessions focusing on Prevention of Kidney Diseases, Brain Stem Death Declaration, Deceased Donor Management, Prevention of Liver Diseases, Legal Aspects of Organ and Tissue Donation, Eye Donation and Corneal Transplant held as part of the Webinar
Dr. Atul Goel, Director General of Health Services chaired National Webinar on National Organ and Tissue Transplant Organisation
23 JUL 2023 11:41AM by PIB Delhi
The National Organ and Tissue Transplant Organisation (NOTTO), in association with the Directorate General of Health Services, Ministry of Health and Family Welfare, Government of India, demonstrated its unwavering commitment to promoting organ and tissue donation during the Angdaan Mahotsav campaign by organizing a National Webinar on Organ and Tissue Donation. The webinar, held on 22nd July 2023, marked a significant milestone during the Organ Donation month of July, garnering tremendous response from participants across the country.
The event, chaired by Dr. Atul Goel, Director General of Health Services, served as an enlightening platform for medical professionals, students, and other stakeholders to gather valuable insights and knowledge from esteemed experts in the field of organ transplantation.
The webinar featured six engaging sessions, each covering critical aspects of organ and tissue donation, fostering awareness and understanding among attendees. The sessions focused on Prevention of Kidney Diseases, Brain Stem Death Declaration, Deceased Donor Management, Prevention of Liver Diseases, Legal Aspects of Organ and Tissue Donation, and Eye Donation and Corneal Transplant.
The session saw the participation of Dr. Sanjay Agarwal, Professor and Head of the Department of Nephrology in AIIMS, Dr. Sandeep Vaishya, Executive Director - Neurosurgery, Fortis Hospital,Dr. Rahul Pandit, Consultant - Intensivist, Fortis Hospital, Prevention of Liver Diseases: Dr. Akash Shukla, Professor and Head of Gastroenterology, Seth GS Medical College and KEM Hospital, Dr. Anil Kumar, Director, NOTTO, Dr. Radhika Tandon, Professor of Ophthalmology, AIIMS. The National Webinar on Organ and Tissue Donation also witnessed enthusiastic participation from medical and paramedical professionals, students, and stakeholders from various ROTTOs/SOTTOs, hospitals, and medical institutions across the nation who joined virtually.
The recorded webinar is now available for viewing on the Ministry of Health and Family Welfare’s official YouTube channel at the following link: https://youtube.com/live/OB7l14IM5ts?feature=share

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়গী দাইরেক্তোরেত জেনরেল ওফ হেল্থ সর্বিসেসনা অঙ্গদান মাহোতসবকী শরুক অমা ওইনা অমসুং জুলাইগী ওর্গান দোনেশন থাগী মনুংদা নেস্নেল ওর্গান অমসুং তিশু ত্রান্সপ্লান্ত ওর্গনাইজেশনগী মতাংদা নেস্নেল ৱেবিনার অমা শিনখ্রে
কিদনী লাইনাশিং ঙাকথোকপা, ব্রেন স্তেম দীথ দিক্লেরেশন, দীসীজদ দোনর মেনেজমেন্ত, লিভর লাইনাশিং ঙাকথোকপা, ওর্গান অমসুং তিশু দোনেশনগী লিগেল এসপেক্তশিং, মিৎকী দোনেশন অমসুং কোর্নিয়েল ত্রান্সপ্লান্তকী মতাংদা অকন্নবা মিৎয়েং থমদুনা য়াম্না নুংঙাইবা অমসুং পুক্নিং থৌগৎনিংঙাই ওইবা সেসন তরুক ৱেবিনার অসিগী শরুক অমা ওইনা পাংথোকখি
হেল্থ সর্বিসেসকী দাইরেক্তর জেনরেল, দা. অতুল গোএলনা ময়াই তাংবল লৌদুনা নেস্নেল ওর্গান অমসুং তিশু ত্রান্সপ্লান্ত ওর্গনাইজেশনগী মতাংদা নেস্নেল ৱেবিনার অমা পাংথোকখি
23 JUL 2023 11:41AM by PIB Imphal
নেস্নেল ওর্গান অমসুং তিশু ত্রান্সপ্লান্ত ওর্গনাইজেশন (এন.ও.তি.তি.ও.)না ভারত সরকারগী হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়গী দাইরেক্তোরেত জেনরেল ওফ হেল্থ সর্বিসেসকা খুৎশম্নদুনা ওর্গান অমসুং তিশু দোনেশনগী মতাংদা নেস্নেল ৱেবিনার অমা শিন্দুনা অঙ্গদান মাহোতসব কেমপেনগী মনুংদা ওর্গান অমসুং তিশু দোনেশন প্রোমোত তৌবদা লৌরিবা খোংফম হোংদ্রবা অচেৎপা ফিরেপ অদুবু উৎখি। ২০২৩গী জুলাই ২২দা পাংথোকখিবা ৱেবিনার অদুনা লৈবাক শিনবা থুংনা পার্তিসিপেন্তশিংদগী রেসপোন্স কয়া অমা লাক্তুনা, জুলাইগী ওর্গান দোনেশন থাগী মনুংদা য়াম্না মরু ওইবা মাইলস্তোন অমা ওইখি
হেল্থ সর্বিসেসকী দাইরেক্তর জেনরেল, দা. অতুল গোএলনা ময়াই তাংবল লৌদুনা পাংথোকপা থৌরম অদুনা ওর্গান ত্রান্সপ্লান্তেশনগী লমদা মমিং লৈরবা এক্সপর্তশিংদগী মমল য়াম্লবা মহৈ অমদি লৌশিংশিং খোমজিন্নবা মেদিকেল প্রোফেস্নেলশিং, মহৈরোইশিং, অমসুং অতোপ্পা স্তেকহোল্দরশিংগীদমক্তা ৱাখল-লৌশিং থোক্নিংঙাই ওইবা প্লেতফোর্ম অমা ওইনা মথৌ তৌখি।
ৱেবিনার অসিদা য়াম্না নুংঙাইবা অমসুং পুক্নিং থৌগৎনিংঙাই ওইবা ওইবা সেসন তরুক, অমমম্না ওর্গান অমসুং তিশু দোনেশনগী মরু ওইবা হিরম কয়া অমা য়াওবা, অরুক য়ারিবশিং অদুগী মরক্তা এৱেয়রনেস অমসুং অন্দরস্তেন্দিং লৈহল্লগনি। সেসনশিং অদুনা কিদনী লাইনাশিং ঙাকথোকপা, ব্রেন স্তেম দীথ দিক্লেরেশন, দীসীজদ দোনর মেনেজমেন্ত, লিভর লাইনাশিং ঙাকথোকপা, ওর্গান অমসুং তিশু দোনেশনগী লিগেল এসপেক্তশিং, মিৎকী দোনেশন অমসুং কোর্নিয়েল ত্রান্সপ্লান্তকী মতাংদা অকন্নবা মিৎয়েং থমদুনা য়াম্না নুংঙাইবা অমসুং পুক্নিং থৌগৎনিংঙাই ওইবা সেসন তরুক ৱেবিনার অসিগী শরুক অমা ওইনা পাংথোকখি।
সেসন অসিদা এ.আই.আই.এম.এস.তা নেফ্রোলোজী দিপার্তমেন্তকী প্রোফেসর অমসুং হেদ, দা. সঞ্জয় আগরৱাল, ফোর্তিস হোসপিতালগী ন্যুরোসর্জরীগী একজিক্যুতিব দাইরেক্তর, দা. সন্দীপ বৈশ্যা, প্রিভেন্সন ওফ লিভর দিজীজ, ফো্রতিস হোসপিতালগী কন্সলতেন্ত – ইন্তেনসিবিস্ত, দা. রাহুল পন্দিত, সেথ জি.এস. মেদিকেল কোলেজ অমসুং কে.ই.এম. হোসপিতালগী গ্যাসত্রোএন্তরোলোজীগী প্রোফেসর অমসুং হেদ, দা. আকাশ শুক্লা, এন.ও.তি.তি.ও.গী দাইরেক্তর, দা. অনিল কুমার, এ.আই.আই.এম.এস.কী ওপথালমোলোজীগী প্রোফেসর, দা. রাধিকা তন্দন। ওর্গান অমসুং তিশু দোনেশনগী মতাংদা পাংথোকপা নেস্নেল ৱেবিনার অদুদা মেদিকেল অমসুং পেরামেদিকেল প্রোফেস্নেলশিং, মহৈরোইশিং, অমসুং আর.ও.তি.তি.ও.শিং/এস.ও.তি.তি.ও.শিং কয়া অমদগী স্তেকহোল্দরশিং, হোসপিতালশিং, অমসুং লৈবাক শিন-থুংনদগী মেদিকেল ইনস্তিত্যুশনশিংনা ভর্চুৱল ওইবা মওংদা য়াম্না থৱাই য়াওনা শরুক য়াবা থেংনখি।
রেকোর্দ তৌরবা ৱেবিনার অদু হৌজিক্তি য়েংনবগীদমক্তা হকশেল অমসুং য়াইফ-বুম্বাল মন্ত্রালয়গী ওফিসিয়েল য়ুত্যুব চেনেনলদা মখাগী লিঙ্ক https://youtube.com/live/OB7l14IM5ts?feature=shareঅসিদা ফংবীরগনি।