Prime Minister's Office
PM chairs 42nd PRAGATI Interaction
PM reviews twelve key projects spread across 10 states and 2 UTs having cumulative worth over Rs. 1,21,300 crores
PM reviews the progress for construction of AIIMS at Rajkot, Jammu, Awantipora, Bibinagar, Madurai, Rewari and Darbhanga
Reviewing PM SVANidhi Scheme, Prime Minister urged Chief Secretaries to identify and cover all eligible street vendors in urban areas
PM asks to ensure benefits of all the government schemes are given to family members of SVANIdhi benefeciaries through SVANidhi se Samriddhi campaign
28 JUN 2023 7:42PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi earlier today chaired the meeting of the 42nd edition of PRAGATI, the ICT-based multi-modal platform for Pro-Active Governance and Timely Implementation, involving Centre and State governments.
In the meeting, twelve key projects were reviewed. Among the twelve projects, seven projects were from the Ministry of Health & Family Welfare, two projects were from the Ministry of Railways and one project each was from Ministry of Road Transport and Highways, Ministry of Steel, Ministry of Petroleum & Natural Gas. These projects have a cumulative cost of over Rs. 1,21,300 crore and relate to 10 states viz., Chhattisgarh, Bihar, Rajasthan, Madhya Pradesh, Gujarat, Maharashtra, Telangana, Tamil Nadu, Odisha and Haryana and 2 UTs viz. Jammu and Kashmir & Dadra and Nagar Haveli.
PM reviewed the progress of the projects for construction of AIIMS at Rajkot, Jammu, Awantipora, Bibinagar, Madurai, Rewari and Darbhanga. PM instructed all stakeholders to resolve outstanding issues and adhere to the timelines for completion of the projects, keeping in view their significance for the public.
During the interaction, the Prime Minister also reviewed ‘PM SVANidhi Scheme’. He urged the Chief Secretaries to identify and cover all the eligible street vendors in urban areas especially in Tier II and Tier III cities. He also instructed that a drive be carried out to encourage digital transactions by street vendors in a mission mode and to give benefits of all the government schemes to family members of SVANIdhi benefeciaries through SVANidhi se Samriddhi campaign.
PM congratulated all the Chief Secretaries for having organised successful G20 meetings. He urged them to maximize the benefits from these meetings for their states, especially for the promotion of tourism and export.
During PRAGATI meetings, 340 projects having total cost Rs 17.05 lakh crore have been reviewed till now.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না ৪২শুবা প্রগতি মীফমদা ময়াই তাংবল লৌখ্রে
পি.এম.না লুপা করোর ১,২১,৩০০কী মথক্তা ওইবা রাজ্য ১০ অমসুং য়ু.তি. ২দা পাংইখৎলিবা মরু ওইবা প্রোজেক্ত ১২ য়েংশিনখ্রে
পি.এম.না রাজকোত, জম্মু, আৱন্তিপোরা, বিবিনাগর, মাদুরাই, রেৱারি অমসুং দার্ভঙ্গাদা এ.আই.আই.এম.এস. শাবগী থবকশিং অদুগী খুমাং চাউশিনবগী ফিভম অদু য়েংশিনখ্রে
পি.এম. স্বনিধি স্কীম অদুবু য়েংশিল্লদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা চীফ সেক্রেতরীশিংদা অর্বান এরিয়াশিংদা লৈরিবা মতিক চাবা স্ত্রীত ভেন্দরশিং অদুবু মশক খঙদোক্নবা অমসুং য়াওহন্নবা হায়খ্রে
পি.এম.না স্বনিধি সে সমরিদধি কেমপেনগী খুত্থাংদা স্বনিধি বেনিফিসরীশিংগী ইমুং-মনুংশিংদা সরকারগী স্কীমশিংগী কান্নবশিং অদুবু ফংহন্নবা হায়খ্রে
28 JUN 2023 7:42PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি অঙনবদা কেন্দ্র অমসুং রাজ্য সরকারশিং য়াওবা প্রো-এক্তিব গোবর্নেন্স অমসুং মতম চানা ইমপ্লিমেন্ত তৌনবগীদমক্তা আই.সি.তি.দা য়ুমফম ওইবা মল্তি-মোদল প্লেতফোর্ম, প্রগতিগী ৪২শুবা এদিশনগী মীফমদা ময়াই তাংবল লৌখ্রে।
মিফম অদুদা, মরু ওইবা প্রোজেক্ত তরানিথোই য়েংশিনখ্রে। প্রোজেক্ত তরানিথোই অদুগী মরক্তা, প্রোজেক্ত তরেত অমদি হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়দগীনি, প্রোজেক্ত অনি অমনা রেলৱেজ মন্ত্রালয়দগীনি অমসুং রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱেজ মন্ত্রালয়, স্তীল মন্ত্রালয়, পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস ঞন্ত্রালয়দগী প্রোজেক্ত অমমম য়াওখি। মসিগী প্রোজেক্তশিং অসিদা পুন্না লুপা করোর ১,২১,৩০০ চংখি অমসুং রাজ্য ১০গা মরি লৈনৈ মিং ওইনা পল্লবদা, ছত্তিসগর, বিহার, রাজস্থান, মধ্য প্রদেশ, গুজরাত, মহারাস্ত্র, তেলঙ্গনা, তামিল নাদু, ওরিশা অমসুং হরিয়ানা অমসুং য়ু.তি. ২ মিং ওইনা পল্লবদা, জম্মু অমসুং কাশ্মির অমসুং দাদ্রা অমসুং নাগর হৱেলি।
পি.এম.না রাজকোত, জম্মু, আৱন্তিপোরা, বিবিনাগর, মাদুরাই, রেৱারি অমসুং দার্ভঙ্গাদা এ.আই.আই.এম.এস. শাবগী থবকশিং অদুগী খুমাং চাউশিনবগী ফিভম অদু য়েংশিনখ্রে। পি.এম.না স্তেকহোল্দর পুম্নমক্তা লৈরিবা ইশুশিং অদু লোইশিন্নবা অমসুং মীয়ামগীদমক্তা মসি কয়া য়াম্না মরু ওইবগে হায়বদু য়েংলগা প্রোজেক্তশিং অসিবু লোইশিন্নবা পীরিবা অকক্নবা মতম অদু ঙাক্না চৎনবা তাক্লকখি।
ৱারি-ৱাতাই শানবা অদুদা, প্রধান মন্ত্রীনা ‘পি.এম. স্বনিধি স্কীম’বুশু য়েংশিনখি। মহাক্না চীফ সেক্রেতরীশিংদা অর্বান এরিয়াশিংদা মরু ওইনা তায়র II অমসুং IIIগী সহরশিংদা লৈরিবা মতিকচাবা স্ত্রীত ভেন্দরশিং অদুবু মশক খঙদোক্নবা অমসুং মখোয়বু মসিগী মনুং চলহন্নবা হায়খি। মহাক্না মিসন মোদতা স্ত্রীত ভেন্দরশিং অসিনা দিজিতেল ত্রানজেক্সন তৌবা থৌগৎনবা অমসুং স্বনিধি সে সমরিদধি কেমপেনগী খুত্থাংদা স্বনিধি বেনিফিসরীশিংগী ইমুং-মনুংশিংদা সরকারগী স্কীমশিংগী কান্নবশিং পীনবা দ্রাইব অমা পাংথোক্নবশু হায়খ্রে।
পি.এম.না জি.২০ মীফমশিং মাইপাক্না পাংথোকখিবগীদমক্তা চীফ সেক্রেতরী পুম্নমকপু থাগৎপা ফোংদোকখ্রে। মহাক্না মরু ওইনা তুরিজম অমসুং এক্সপোর্তকীদমক্তা মখোয়গী রাজ্যশিংগীদমক্তা মীফমশিং আসিদগী কান্নবা খ্বাইদগী হেন্না লৌনবা হায়খি।
প্রগতি মীফমশিং অসিগী মনুংদা, হৌজিক ফাওবগী ওইনা পুন্না লুপা করোর লাখ ১৭.০৫ চংবা প্রোজেক্ত ৩৪০ য়েংশিনখ্রে।