Ministry of Parliamentary Affairs
The Parliamentary Goodwill Delegation Visits Brazil Under the Leadership of Minister Shri Pralhad Joshi
A Step Further to Strengthen the strategic partnership between India and Brazil
14 JUN 2023 5:39PM by PIB Delhi
As part of celebration of 75 years of diplomatic relations between India and Brazil, and as a follow-up to the meeting between Prime Minister Shri Narendra Modi and President of Brazil, Mr. Luiz Inácio Lula da Silva on the side-lines of the G-7 summit in Hiroshima, the Union Minister of Parliamentary Affairs, Coal & Mines, Shri. Pralhad Joshi led a 10-member Parliament goodwill delegation to Brazil from June 11 to 13, 2023.
Shri G Srinivas, IAS, Secretary, Ministry of Parliamentary Affairs stated that this was the first Goodwill Delegation of Parliament and the visit underscores the high importance that India places on its relations with Brazil, a strategic partner since 2006.
During their visit, the delegation paid homage to the busts of Father of the Nation Mahatma Gandhi, a symbol of the shared democratic values and peace between India and Brazil, situated at the heart of the city parks of Brasilia and Rio de Janeiro.
On 13 June, the delegation held a meeting with Mr. Rodrigo Otavio Soares Pacheco, the President of the Federal Senate, Upper House of Brazilian Parliament. The exchange during the meeting was a testament to the growing strategic partnership between India and Brazil, underlined by mutual understanding and cooperation. Mr Pacheco also thanked and accepted the invitation from Hon'ble Minister to visit India leading a delegation of parliamentarians.
The delegation also met Senator Nelson Trad, President of the India-Brazil Friendship Front, and other prominent members of the Front. This interaction laid the foundation for a further deepening of the diplomatic ties between the two nations.
This was followed by a productive meeting with Mr Marcos Pereira, Dy. President of the Congress and Federal Deputy Vinicius Carvalho, President of the India-Brazil Parliamentary Friendship Group, and several of its distinguished members.
During the visit, both sides expressed their satisfaction over the significant increase in bilateral trade over the past two years. The total bilateral trade surged by an impressive 115% from US$7.05 billion in 2020 to US$15.20 billion in 2022. This emphasis on strategic trade expansion reflects the commitment of both nations to forging a mutually beneficial partnership, driving economic development, and bolstering diplomatic ties.
During the course of the visit in both Rio de Janeiro and Brasília, the Minister Shri Joshi met with members of the Indian community residing in Brazil. He updated them on India’s swift socio-economic development, highlighting the various policy initiatives by the government that have contributed to this progress. The meetings offered an opportunity for community members to better understand and connect with the ongoing growth story of India, further strengthening the bond between the Indian diaspora and their motherland.
Ambassador Suresh Reddy noted that this visit by the Goodwill Delegation from the Indian Parliament marks a significant step in the rich history of India-Brazil bilateral relations. He stated that while, reinforcing our shared commitment to democratic values and paving the way for enhanced collaboration in various fields, the visit is also expected to facilitate visits of Parliamentary delegations from the Senate and Congress to India.

পার্লিয়ামেন্তরী এফিয়র্স মন্ত্রালয়
মিনিস্তর শ্রী প্রালহাদ জোসিগী লুচিং মখাদা পর্লিয়ামেন্তরি গুদৱিল দেলিগেসন ব্রাজিলদা চৎখ্রে
ভারত অমসুং ব্রাজিলগী মরক্তা লৈনরিবা অচেৎপা মরী মখা তানা মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা খোঙথাং অমনি
14 JUN 2023 5:39PM by PIB Imphal
ভারত অমসুং ব্রাজিলগী মরক্তা দিপ্লোমেতকী মরী লৈনরকপা চহি ৭৫ মপুংফারকপা থৌরমগী শরুক অমা ওইনা, অমসুং হিরোসিমাদা জি-৭ মীফমগী নাকলদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী অমসুং ব্রাজিলগী রাস্ত্রপতি লুইজ ইনাসিও লুলা দা সিলভাগী মরক্তা উনখিবগী মখা তারকপা ওইনা, পর্লিয়ামেন্তরি এফেয়ার্স, কোএল অমসুং মাইন্সকী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী প্রালহাদ জোসিনা লুচিংবা মেম্বর ১০গী পর্লিয়ামেন্তরি গুদৱিল দেলিগেসন অমা জুন ১১ দগী জুন ১৩, ২০২৩ ফাওবা ব্রাজিলদা চৎখ্রে।
পর্লিয়ামেন্তরি এফেয়ার্স মিনিস্ত্রিগী সেক্রেতরি, শ্রী জি শ্রীনিভাসনা হায়খি মসি পর্লিয়ামেন্তগী অহানবা গুদৱিল দেলিগেসন্নি অমসুং ২০০৬তগী স্ত্রাতেজিক পার্তনর অমা ওইনা ব্রাজিলগা লৈনবা মরীশিংদা খোঙচৎ অসি য়াম্না মরুওই।
মখোয়গী খোঙচৎ মনুংদা, ভারত অমসুং ব্রাজিলগী মরক্তা শরুক য়ামিন্নরিবা গনতন্ত্রগী গুনশিং অমসুং শান্তিগী খুদম অমা ওইরিবা, ব্রাসিলিয়া অমসুং রিও দে জেনেরিওগী সিতি পার্কশিংগী ময়াইদা লৈরিবা জাতিগী মপা মহাত্মা গান্ধীগী মীতমশিংদা মীহুৎ কাংবু অদুনা ইকায়খুম্নবা উৎখি।
জুন ১৩দা মীহুৎ কাংবু অদুনা ব্রাজিল পর্লিয়ামেন্তগী অপ্পর হাওসকী ফেদেরেল সেনেতকী প্রসিদেন্ত রোদ্রিগো ওতাবিও সোরস পাচেকোগা লোয়ন্না মীফম অমা পাংথোকখি। লৈবাক অমনা অমদা থাজনবা অমসুং মতেং পীন্দুনা ভারত অমসুং ব্রাজিলগী মরক্তা লৈনবা অচেৎপা মরী ফগৎলকপগী খুদম অমা মীফম মনুংদা ৱারি শানবা অদুনা ওইখি অমসুং পর্লিয়ামেন্তরিয়ানশিংগী মীহুৎ কাংবু অমা ভারত্তা লাক্নবা প্রধান মন্ত্রীগী চেবাউ অদু তরাম্না ওকখি।
মীহুৎ কাংবু অদুনা ইন্দিয়া-ব্রাজিল ফ্রেন্দসিপ ফ্রন্তগী প্রসিদেন্ত সিনেতর নেলসন ত্রাদ অমসুং ফ্রন্তগী অতোপ্পা মেম্বরশিং উনখি। লৈবাক অনিগী মরক্তা লৈনরিবা দিপ্লোমেতকী মরীশিং মখা তানা চেৎশিনহন্নবা উনবা অদুনা য়ুম্ফম থোনখি।
মসিগী তুংদা কংগ্রেসকী দিপুতি প্রসিদেন্ত মার্কোস পেরৈরা অমসুং ফেদেরেল দিপুতি ভিনিসিয়স কার্ভালহো, ইন্দিয়া ব্রাজিল পর্লিয়ামেন্তরি ফ্রেন্দশিপ গ্রুপকী প্রসিদেন্ত অমসুং মসিগী শক্নাইরবা মেম্বরশিংগা কানরবা মীফম অমা পাংথোকখি।
খোঙচৎ মনুংদা, হৌখিবা চহি খর অসিদা লৈবাক অনিমক্তা ললোন-ইতিক্কী থবক হেনগৎলকপদা নাকল অনিমক্না অপেনবা ফোঙদোকখি। লৈবাক অনিগী ললোন-ইতিক অসি ২০২০দা য়ু.এস দোল্লর বিল্লিয়ন ৭.০৫ ওইরম্বদগী চাদা ১১৫ হেনগৎলক্তুনা ২০২২দা য়ু.এস দোল্লর বিল্লিয়ন ১৫.২০ য়ৌরে। লৈবাক অনিমক্না কান্নবা ফংমিন্নবা, শেন-থুমগী ফিবম ফগৎলকপা অমসুং দিপ্লোমেতকী মরীশিং ফগৎলকপা অদু মসিদা মমি তারে।
রিও দি জেনেরিও অমসুং ব্রাসিলিয়াগী খোঙচৎ মনুংদা, মিনিস্তর জোসিনা ব্রাজিলদা লৈরিবা ভারতমচাশিংগা উনখি। ভারতকী শেন-থুম অমসুং খুন্নাই য়াংনা চাউখৎলক্লিবা, সরকারনা পায়খৎলিবা থবক-থৌরমশিং অমসুং থৌশিলগী মতাংদা মহাক্না মখোয়দা পাউদমখি। উনবা অদুদা লৈবাক অদুদা লৈরিবা ভারতমচাশিংদা হৌজিক ওইরিবা ভারতকী চাউখৎপগী ৱারি হেন্না খঙহন্নবা খুদোংচাবা অমা পীখি অমসুং ভারতমচাশিং অমসুং মখোয়গী মমা লৈবাক অনিগী মরক্তা লৈনবা মরী মখা তানা ফগৎহল্লগনি।
এম্বেসেদর সুরেস রেদ্দিনা হায়খি ভারত পর্লিয়ামেন্তগী গুদৱিল দেলিগেসনগী খোঙচৎ অসি ভারত-ব্রাজিলগী মরীশিংগী ইনাকখুল্লবা পুৱারিগী মাইকৈদা থাংজিনবা মরুওইবা খোঙথাং অমনি। মসিনা ঐখোয়গী মরক্তা শরুক য়ামিন্নরিবা গনতন্ত্রগী গুনশিং হেন্না মপাঙ্গল কনখৎহনগনি অমসুং তোঙান-তোঙানবা হিরমশিংদা মতেং পীনবা হেনগৎহনগনি। খোঙচৎ অসিনা সিনেত অমসুং কংগ্রেসকী মীহুৎশিং ভারত্তা চৎনবা খুদোংচাবা অমা পীরগনি।