Ministry of Women and Child Development
Meta and Ministry of Women and Child Development launch the Amrit Generation Campaign: Naye Bharat Ke Sapne
Campaign aims to showcase the aspirations of young India by inviting youth in the age group of 16-18 years to create Reels on Instagram and Facebook showcasing their aspirations and dreams for the future
07 JUN 2023 4:41PM by PIB Delhi
Meta and Smt. Smriti Zubin lrani, Union Minister for the Ministry of Women and Child Development (MWCD), today launched the Amrit Generation campaign, an initiative to empower and engage the youth of India by encouraging them to express their aspirations and dreams for the future.
The Amrit Generation campaign invites young people from across the country to showcase their creativity and share their aspirations by creating Reels on Instagram and Facebook, Participants are encouraged to explore their ambitions and what they aspire to become when they grow up, fostering a sense of community and inspiring others in the process.
Smt. Smriti Zubin lrani, Union Minister, Ministry of Women and Child Development, Government of India added, "Our youth are the architects of tomorrow's India. The Amrit Generation campaign aims to engage, inspire, and nurture their aspirations, ensuring that they have the support and encouragement they need to realize their dreams. We are delighted to partner with Meta India for this meaningful initiative."
Natasha Jog, Head of Policy Programs and Government Outreach- Meta India, expressed her enthusiasm for the initiative, stating, "We're committed to help young people express themselves on Facebook and instagram, and in that pursuit, we're glad to embark on another initiative in partnership with the MWCD. Through the initiative , we hope to capture the imagination of young people who’re able to visually capture their vision of India in a reel, and in the process, groom young upcoming leaders from our country."
"The Amrit Generation campaign is an exceptional platform for young people to share their dreams and aspirations. At Meta India, we believe in empowering the next generation and fostering a sense of hope and ambition for the future. We're excited to collaborate with the Ministry of Women and Child Development to bring this vision to life."
To participate in the Amrit Generation campaign, the participants simply need to create a reel on Instagram or Facebook showcasing their aspirations using the hashtag (#) Amrit Generation (duration of the reel needs to be specified). The campaign begins on 8th June, 2023. Further details, including eligibility criteria and submission guidelines, can be found on the Facebook GPA Page and social media handles of Ministry of Women and Child Development, Government of India.
Fifty entries from the campaign will be selected and invited to New Delhi for a unique opportunity to interact with senior policymakers and industry leaders, providing valuable insights into their respective fields and offering guidance on how to achieve their dreams.
The selected young Indians will also get an opportunity to visit the Meta office in Gurugram and learn from industry leaders and creators on leveraging the potential of a creator economy.
About Meta:
Meta builds technologies that help people connect, find communities, and grow businesses. When Facebook launched in 2004, it changed the way people connect. Apps like Messenger, Instagram and WhatsApp further empowered billions around the world. Now, Meta is moving beyond 2D screens toward immersive experiences like augmented and virtual reality to help build the next evolution in social technology.

নুপী অমসুং অঙাংশিংগী চাউখৎ থৌরাং মন্ত্রালয়
মেতা অমসুং ৱুমেন অমসুং চাইল্দ দিবলপমেন্ত মন্ত্রালয়না অমৃত জেনরেসন কেম্পেন: নয়ে ভারত কে সপনে হৌদোকখ্রে
কেম্পেন অসিগী পান্দমদি চহি ১৬-১৮গী কাংলুপতা লৈরিবা নহাশিংবু তুংগীদমক মখোয়গী এস্পিরেসন অমসুং মংলানশিংবু ইনস্তাগ্রাম অমসুং ফেসবুক্তা উৎনবগীদমক রীল শেম্বগী মতাংদা বার্তন তৌবনি
07 JUN 2023 4:41PM by PIB Imphal
মেতা অমসুং ৱুমেন অমসুং চাইল্দ দিবলপমেন্ত মন্ত্রালয়গী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রীমতী স্মৃতি জুবিন ইরানিনা ঙসি ভারতকী নহাশিংবু তুংগীদমক মখোয়গী এস্পিরেসন অমসুং মংলানশিংবু ফোংদোকপদা পুক্নিং থৌগৎতুনা এম্পৱার অমসুং এঙ্গেজ তৌগদবা খোংথাং অমা ওইরিবা অমৃত জেনরেসন কেম্পেন হৌদোকখ্রে।
অমৃত জেনরেসন কেম্পেন্না লৈবাক পুম্বগী নহাশিংবু ইনস্তাগ্রাম অমসুং ফেসবুক্তা রীল শেমদুনা মখোয়গী ক্রেয়েতিবিতী উৎথোক্নবা অমসুং মখোয়গী এস্পিরেসন শেয়র তৌনবা মতাংদা বার্তন তৌরি। শরুক য়ারিবশিংবু মখোয়গী এম্বিসনশিং এক্সপ্লোর তৌবা অমসুং মখোয়না মপুং ফারবা মতমদা মখোয়না করি ওইবা পাম্বগে হায়বদুদা পুক্নিং থৌগৎলি।
ৱুমেন অমসুং চাইল্দ দিবলপমেন্ত মন্ত্রালয় ভারত সরকারগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রীমতী স্মৃতি জুবিন ইরানিনা হায়খি, “ঐখোয়গী নহাশিং অসিং হয়েংগী ভারতকী আর্কিতেকশিংনি। অমৃত জেনরেসন কেম্পেন্না মখোয়গী এস্পিরেসনশিং এঙ্গেজ, ইন্সপায়র অমসুং নর্চর তৌনবা পান্দম থম্লি, মখোয়গী মংলানশিং মংফাওনহনবদা মখোয়না মথৌতারিবা তেংবাং অমসুং পুক্নিং থৌগৎপীবা অদু মখোয়দা লৈরি হায়বদু খংহনবনি।
হেদ ওফ পোলিসী প্রোগ্রামস এন্দ গবর্নমেন্ত আউতরিচ- মেতা ইন্দিয়া, নতাসা জোগনা খোংথাং অসিগীদমক মহাক্কী অপেনবা ফোংদোক্লদুনা হায়খি মদুদি ঐখোয়না নহাশিংবু ফেসবুক অমসুং ইনস্তাগ্রামদা মখোয় মশানা মশাবু এক্সপ্রেস তৌবদা মতেং পাংনবা ৱাফম থম্লি, ৱুমেন অমসুং চাইল্দ দিবলপমেন্ত মন্ত্রালয়গী পার্তনরশিপকা লোয়ননা অতোপ্পা থোংথাং পায়খৎপগা ঐখোয় নুংঙাইবা ফাওই।
অমৃত জেনরেসন কেম্পেন অসি নবাশিংগীদমক মখোয়গী মংলানশিং অমসুং এস্পিরেসনশিং শেয়র তৌনবগীদমক কাইথোক্লবা প্লেতফোর্ম অমনি। মেতা ইন্দিয়াদা ঐখোয়না মথংগী জেনরেসনবু মপাঙ্গল কনখৎহনবা, তুংগীদমক আশা অমসুং অপাম্বগী সেন্স অমা থৌগৎপদা থাজবা থম্লি। পুন্সিদা মীৎয়েং অসি পুরকপদা ৱুমেন অমসুং চাইল্দ দিবলপমেন্ত মন্ত্রালয়গা লোয়ননা থবক তৌমিন্নবদা ঐখোয় অপেনবা পোকই।
অমৃত জেনরেসন কেম্পেন শরুক য়ানবা পার্তিসিপেন্তশিংনা হেশতেগ (#)অমৃত জেনরেসন শিজিন্নদুনা ইচম চম্না ফেসবুক অমসুং ইনস্তাগ্রামদা মখোয়গী এস্পিরেসনশিং উৎপা রীল অমা (রীলগী অশাংবা মতম অক্নবা ওইগদবনি) শেম্বা মথৌ তাই। কেম্পেন অসি ২০২৩গী জুন ৮দা হৌগনি, ইলিজিবিলিতী ক্রাইতেরিয়া অমসুং সবমিসন গাইদলাইনশিং য়াওনা মখাতাবা অকুপ্পা ৱারোলশিং ফেসবুক জি.পি.এ. পেজ অমসুং ৱুমেন অমসুং চাইল্দ দিবলপমেন্ত মন্ত্রালয় ভারত সরকারনা হেন্দল তৌবা সোসিএল মেদিয়াদা ফংগনি।
কেম্পেন অসিদগী এন্ত্রী য়াঙ্খৈ খনগৎকনি অমসুং সেনিয়র পোলিসীমেকরশিং অমসুং ইন্দস্ত্রী লীদরশিংগা লোয়ননা উনদুনা ৱারী শানবগী তাঞ্জা অমগীদমক নই দিল্লীদা বার্তন তৌদুনা মখোয়গা মরী লৈনবা লমশিংদা মমল য়াম্লবা ৱাফমশিং ফোংদোক্কনি অমসুং মখোয়গী মংলানশিং মতৌ করম্না মংফাওনগদগে হায়বগী মতাংদা লমজিং লমতাক্কনি।
খনগৎলবা নহা ওইরিবা ভারতমচাশিংনা গুরুগ্রামদা লৈরিবা মেতা ওফিসতা চৎপগী খুদোংচাবা অমসু ফংগনি অমদি ক্রিয়েতর ইকোনোমী অমগী পোতেন্সিএল হেনগৎহনবদা ইন্দস্ত্রী লীদরশিং অমসুং ক্রিয়েতরশিংদগী তমগনি।
মেতাগী মরমদা:
মেতানা পিপল কনেক্ত, কম্যুনিতীশিং থিদোকপা অমসুং বিজিনেস চাউখৎহনবদা মতেং ওইবা তেক্নোলোজীশিং শেমগৎলি। ২০০৪দা ফেসবুক হৌদোকপা মতমদা মসিনা মীয়াম কনেক্ত তৌবগী লম্বী অহোংবা পুরকখি। মেসেঞ্জর, ইনস্তাগ্রাম অমসুং ৱাতসঅপ অসিনচিংবা এপ্লিকেসনশিংনা মালেম পুম্বদা লৈরিবা মীওই বিলিয়ন কয়া এম্পৱার ওইহল্লে। হৌজিক ২দি স্ক্রিনদগী মাংলোমদা চংশিন্দুনা সোসিএল তোক্নোলোজীদা মথংগী ইভোলুসন শেমগৎপদা মতেং পাংনবা ওগমেন্তেদ অমসুং ভর্চুএল রিএলিতীগুম্বা ইমর্সিব এক্সপরিয়েন্সকী মায়কৈদা চংশিল্লি।