Ministry of Education
To implement National Mission for Mentoring, NCTE organises 2 day capacity building workshop for the 60 mentors on 31st May and 1st June 2023
01 JUN 2023 6:11PM by PIB Delhi
The National Mission for Mentoring (NMM), as envisaged in NEP 2020, is about the creation of a large pool of outstanding professionals willing to provide mentoring to school teachers and ensure their continuous professional development. These potential mentors, regardless of the age or position of the mentor and mentee, will contribute towards realizing 21st century development goals of our nation. National Council for Teacher Education (NCTE) launched NMM in Pilot mode on 29th July 2022 in selected 30 Central Schools (15 KVs, 10 JNVs, 5 CBSE) across the country.
For effective implementation of NMM, NCTE is conducted a 2 day capacity building workshop for the 60 mentors on 31st May and 1st June 2023 in order to provide quality professional support to teachers along with the essential mentoring skills and techniques. Prof. Yogesh Singh, Chairperson, NCTE graced the 2 day workshop as Chief Guest and addressed the dignitaries and mentors present there. He also launched the NMM Web Portal in the presence of Ms. Kesang Y. Sherpa, Member Secretary, NCTE to facilitate the mentoring sessions using synchronous and asynchronous methods. This portal will serve as an interface for conducting successful and effective mentoring sessions for teachers that are facilitated by trust, discovery, and constructive feedbacks.
NCTE has onboarded 60 outstanding professionals from various fields as mentors for NMM in areas such as Instructional Leadership Skills, Digital Education, Socio-emotional Learning, Inclusive Education, Professionalism and Ethics, Classroom Management, Building 21st Century Skills, Interpersonal Skills/Community Engagement, Action Research, Holistic Assessment, Art Integrated Pedagogy, Teachers’ Mental Health Management etc.

হ্যুমেন রিসোর্স চাউখৎ-থৌরাংগী মন্ত্রালয়
নেস্নেল মিসন ফোর মেন্তরিং পায়খৎনবগীদমক, এন.সি.তি.ই.না মে ৩১ অমদি জুন ১, ২০২৩দা মেন্তর ৬০গী নুমিৎ নিনিগী ওইবা কেপাসিতী বিল্দিং ৱর্কসোপ পাঙথোকখ্রে
01 JUN 2023 6:11PM by PIB Imphal
এন.ই.পি. ২০২০না থমখিবা মীৎয়েঙগী মতুং ইন্না, নেস্নেল মিসন ফোর মেন্তরিং (এন.এম.এম.) অসি স্কুলগী ওজাশিংদা মেন্তরিং তৌবা অমদি মখোয়গী শিনফমদা লেপ্পা লৈদনা ফগৎহন্নিংবগী অপাম্বা লৈবা তোপ তোপ্পা প্রোফেস্নেলশিংগী অচৌবা পুল অমা শেমগৎনবনি। মেন্তর অমদি মেন্তীগী চহি নৎত্রগা ফভগী ৱাফম য়েংদনা, মতিং লৈবা মেন্তরশিংনা ঐখোয়গী লৈবাক্কী ২১শুবা চহিচাগী চাওখৎপগী পান্দম ফংহনবদা থৌদাং য়াগনি। নেস্নেল কাউন্সিল ফোর তীচর এজুকেসন (এন.সি.তি.ই.)না লৈবাক শিনবা থুংবদা লৈরিবা কেন্দ্রগী স্কুল ৩০ (কে.ভি. ১৫, সি.বি.এস.ই. ৫) দা জুলাই ২৯, ২০২২দা পাইলোত ওইনা এন.এম.এম. পায়খৎপা হৌখি।
এন.এম.এম. মপুং ফানা পায়খৎনবগীদমক, এন.সি.তি.ই.না ওজাশিংদা মথৌ তাবা মেন্তরিং স্কিল অমদি তেক্নিকশিংগা লোয়ননা ক্বালিতী লৈবা প্রোফেস্নেল সপ্পোর্ত পীননবা মেন্তর ৬০গীদমক নুমিৎ নিনিগী ওইবা কেপাসিতী বিল্দিং ৱর্কসোপ অমা মে ৩১ অমদি জুন ১, ২০২৩দা পাঙথোকখ্রে। নুমিৎ নিনি চত্থখিবা ৱর্কসোপ অদুদা এন.সি.তি.ই.গী চেয়রপর্সন প্রোফেসর য়োগেস সিংহ অথোইবা মীথুং ওইনা শরুক য়াখি অমদি মফমদুদা তিল্লিবা মীথুংশিং অমদি মেন্তরশিংগী মফমদা ৱা ঙাংখি। সিঙ্ক্রোনাইজ অমদি এসিঙ্ক্রোনাইজ মেথদশিং শীজিন্নদুনা মেন্তরিং সেসনশিং পাথোক্নবা এন.এম.এম. ৱেব পোর্তেল এন.সি.তি.ই.গী মেম্বর সেক্রেতরী মিস কেসং ৱাই. সের্পা য়াওবা থৌরমদা হাংদোকখি। পোর্তেল অসিনা ওজাশিংগীদমক্তা থাজবা, দিসকভরী, অমদি কান্নবা মখলগী ফীদবেক্না মতেং পীবা মায় পাকপা অমদি মতিং লৈবা মেন্তরিং সেসনশিং পাঙথোক্নবগী ইন্তরফেস অমা ওইনা মথৌ তৌগনি।
এন.সি.তি.ই.না তোঙান তোঙানবা লমশিংদগী তোপ তোপ্পা প্রোফেস্নেল ৬০বু ইন্সত্রকস্নেল লীদর্সিপ স্কিল্স, দিজিতেল এজুকেসন, সোসিও-ইমোস্নেল লর্নীং, ইনক্লুজিব এজুকেসন, প্রোফেস্নেলিজম অমদি ইথিক্স, ক্লাসরুম মেনেজমেন্ত, ২১শুবা চহিচাগী স্কিল শেমগৎপা, ইন্তরপর্নসনেল স্কিল/ কম্ম্যুনিতী এঙ্গেজমেন্ত, এক্সন রীছর্চ, হোলিস্তিক এসেসমেন্ত, আর্ত ইন্তিগ্রেতেদ পেদাগোজী, তীচর্স মেন্তেল হেল্থ প্রোগ্রাম্নচিংবা লমশিংদা এন.এম.এম.গী মেন্তর ওইনা লৌশিল্লে।