Ministry of Ports, Shipping and Waterways
Seven religious sites to be connected by Waterways in Guwahati
MoU signing between IWAI, SDCL, ATDC and DIWT on 19th May 2023 for ‘Riverine Based Tourism Circuit’
The MoU will be signed in the presence of Dr Himanta Biswa Sarma, Chief Minister, Assam and Shri Sarbananda Sonowal, Union Minister, MoPSW
18 MAY 2023 3:12PM by PIB Delhi
Ministry of Ports, Shipping and Waterways (MoPSW) is committed towards developing Inland Waterways. In this line, an MoU for ‘Riverine based tourism Circuit’ being developed over river Brahmaputra will be signed between Inland Waterways Authority of India (IWAI), Sagarmala Development Company Limited (SDCL), Assam Tourism Development Corporation Limited (ATDC) and Directorate of Inland Water Transport (DIWT) Assam in Guwahati on 19th May 2023. The signing ceremony will take place in august presence of Dr Himanta Biswa Sarma, Chief Minister of Assam and Shri Sarbananda Sonowal, Union Minister of Ports, Shipping & Waterways and Ayush, Government of India.
The project is being developed under the Sagarmala Programme at an initial cost of Rs.40-45 crores. SDCL and IWAI will jointly contribute 55% of the project cost while the remaining will be provided by ATDC. DIWT has consented to provide the usage of Ghats near the temples free of cost for the project.
This Sagarmala project will connect the seven historic temples namely Kamakhya, Pandunath, Ashwaklanta, Doul Govinda, Umananda, Chakreshwar and Auniati Satra situated in Guwahati. The circuit will sail from Hanuman Ghat, Uzan Bazar and will complete its journey by covering all the above-mentioned temples through waterways. The ferry service is expected to reduce the overall travel time to less than 2 hours for completing one complete circuit.

শিপ্পিং মন্ত্রালয়
গুৱাহাতিদা লৈবা লাইফমলেন তরেৎ ঈশিং লম্বীনা শম্নহনগদৌরি
‘রিভরাইন বেজ তুরিজম সর্কিৎ’কীদমক মে ১৯, ২০২৩দা আই.দবল্যু.এ.আই., এস.দি.সি.এল., এ.তি.দি.সি. অমসুং দি.আই.দবল্যু.তি.গী মরক্তা এম.ও.য়ু. খুৎয়েল পীরগনি
অসামগী মুখ্য মন্ত্রী, দা. হিমন্তা বিশ্বা শর্ম অমসুং এম.ও.পি.এস.দবল্যু.গী কেন্দ্র মন্ত্রী, শ্রী সর্বানন্দ সোনোৱল য়াওরগা এম.ও.য়ু. অসি খুৎয়েক পীনগনি
18 MAY 2023 3:12PM by PIB Imphal
পোর্তস, শিপ্পিং অমসুং ৱাতরৱেজ মন্ত্রালয়না ইনলেন্দ ৱাতরৱেজ শেমগৎনবা মাইকৈদা খোঙথাং লৌখৎলি। হীরম অসিদা ব্রহ্মপুত্রা তুরেল মথক্তা শেমগৎনবা ‘রিভরাইন বেজ তুরিজম সর্কিৎ’কীদমক এম.ও.য়ু, অমা গুৱাহাতিদা মে ১৯, ২০২৩দা ইনলেন্দ ৱাতরৱেজ ওথোরিতী ওফ ইন্দিয়া (আই.দবল্যু.এ.আই.), সাগরমালা দিবেলপমেন্ত কম্পনী লিমিতেদ (এস.দি.সি.এল.), অসাম তুরিজম দিবেলপমেন্ত কোর্পোরেসন লিমিতেদ (এ.তি.দি.সি.) অমসুং দিরেক্তোরেৎ ওফ ইনলেন্দ ৱাতর ত্রান্সপোর্ত (দি.আই.দবল্যু.তি.) অসামনা খুৎয়েক পীনগনি। খুৎয়েক পীনবগী থৌরম অসিদা অসামগী মুখ্য মন্ত্রী, দা. হিমন্তা বিশ্বা শর্ম অমসুং ভারত সরকারগী পোর্তস, শিপ্পিং অমসুং ৱাতরৱেজ অমদি আয়ুশকী কেন্দ্র মন্ত্রী, শ্রী সর্বানন্দ সোনোৱলনা শরুক য়াগনি।
প্রোজেক্ত অসি অহানবগী ওইনা লুপা করোর ৪০-৪৫গী শেনফমদা সাগরমালা প্রোগ্রামগী মখাদা শেমগৎকনি। এস.দি.সি.এল. অমসুং আই.দবল্যু.এ.আই.না পুন্না প্রোজেক্ত অসিগী শেনফমদা ৫৫% শরুক তমগনি অমরোমদা লেমহৌরিবা অদুনা এ.তি.দি.সি.না পীগনি। দি.আই.দবল্যু.তি.না প্রোজেক্ত অসিগীদমক মন্দিরশিংগী মনাক্তা লৈবা ঘাতশিং লেম্না শীজিন্নবগী অয়াবা পীখ্রে।
সাগরমালা প্রোজেক্তনা গুৱাহাতিদা লৈবা পুৱারী ওইরবা মন্দির তরেৎ মমিং ওইনা পল্লবদা কামাখ্যা, পন্দুনাথ, অশ্বাক্লান্তা, দৌল গোবিন্দা, উমানন্দ, চাক্রেশ্বর অমসুং ঔনিয়াতি সাত্র অসিবু শম্নহল্লগনি। সর্কিৎ অসিনা হনুমান ঘাত উজন বাজারদগী হৌদুনা ঈশিং লম্বীশিংগী খুত্থাংদা মথক্তা পনখ্রিবা মন্দির পুম্নমক অসি মাগী খোঙচৎনা কবর তৌগনি। ফেরী সর্ভিস অসিনা অপুনবা সর্কিৎ অমা মপুং ফানা চৎনবীদমক অপুনবা চৎথোক-চৎশিন তৌবগী মতম অসি পুং ২দগী তানা খক্তা চংহল্লগনি পান্নরি।