UPSC
Dr Manoj Soni takes the Oath of Office and Secrecy as Chairman, Union Public Service Commission today.
16 MAY 2023 1:13PM by PIB Delhi
Dr Manoj Soni took the Oath of Office and Secrecy as Chairman, Union Public Service Commission today. The Oath was administered by Smt. Smita Nagaraj, senior most Member of the Commission.
Dr Manoj Soni joined the Commission as Member on 28.06.2017 and was later on appointed to perform the duties of the post of Chairman, UPSC under Article 316 (A) of the Constitution of India w.e.f. 05.04.2022.
Prior to joining UPSC, Dr Soni studied Political Science with specialization in International Relation Studies and earned doctorate in “ Post-Cold War International Systemic Transition and Indo-US Relations” from Sardar Patel University. He served a total of three terms as Vice-Chancellor of the M.S. University of Baroda (one term) and Dr Babasaheb Ambedkar Open University, Gujarat for two terms. He has been the youngest-ever Vice Chancellor in independent India. Dr Soni has earned a number of recognitions and awards and has significant publications to his credit.

য়ু.পি.এস.সি.
ঙসি দোক্তর মনোজ সোনি য়ুনিয়ন পব্লিক সর্বিস কম্মিসনগী চিয়ারমেন ওইনা ওফিস পায়বা অমসুং অরোনবা ঙাকপগী ৱাশক লৌখ্রে
16 MAY 2023 1:13PM by PIB Imphal
ঙসি দোক্তর মনোজ সোনি য়ুনিয়ন পব্লিক সর্বিস কম্মিসনগী চিয়ারমেন ওইনা ওফিস পায়বা অমসুং অরোনবা ঙাকপগী ৱাশক লৌখ্রে। কম্মিসনগী খ্বাইদগী সেনিয়র ওইবা মেম্বর শ্রীমতি শমিতা নাগারাজনা ৱাশক লৌখি।
দোক্তর মনোজ ২৮.০৬.২০১৭দা কম্মিসনগী মেম্বর ওইনা চঙলকখি অমসুং তুংদা ভারত সংবিধানগী আর্তিকল ৩১৬(এ)গী মখাদা ০৫.০৪.২০২২দগী য়ু.পি.এস.সিগী চিয়ারমেন ফমগী থবকশিং পাংথোক্নবা ফম পায়রকখিবনি।
য়ু.পি.এস.সিদা চঙদ্রিঙৈদা, দোক্তর সোনি ইন্তরনেসনেল স্তদিদা স্পিলিএলাইজেসন তৌদুনা পোলিতিকেল সাইন্স তমখি অমসুং সারদার পতেল য়ুনিভর্সিতিদগী “পোস্ত-কোল্ড ৱার ইন্তরনেসনেল সিস্তেমিক ত্রান্সিসন এন্দ ইন্দো-য়ু.এস রিলেসন্স’দা দোক্তোরেত ফংখি। মহাক এম.এস য়ুনিভর্সিতিগী ভি.সি(তার্ম অমা) অমসুং দোক্তর বাবাসাহেব অম্বেদকার ওপন য়ুনিভর্সিতি, গুজরাতগী ভি.সি(তার্ম ২) ওইনা থৌ পুরমখি। মহাক নিংতম্বা ফংলবা ভারতকী খ্বাইদগী নহা ওইবা ভি.সিনি। দোক্তর সোনি মনা-মথুম কয়া ফংলে অমসুং মহাক্কী শিংথানিঙাই ওইবা চেফোঙ কয়া ফোঙখ্রে।