Ministry of Parliamentary Affairs
Ministry of Parliamentary Affairs Celebrates Swachhata Pakhwada
01 MAY 2023 3:52PM by PIB Delhi
Ministry of Parliamentary Affairs celebrated Swachhata Pakhwada from 16th to 30th April 2023. Under the Swachh Bharat Mission, the important flagship programme of the Government, initiated by the Prime Minister to fulfil the dream of Mahatma Gandhi to make a clean and hygienic India, Ministry of Parliamentary Affairs launched Swachhata Pakhwada during the second fortnight of April 2023. This was as per the Calendar of Swachhata Pakhwada for the year 2023 released by the Department of Drinking water and Sanitation.
The Pakhwada commenced by administering of ‘Swachhata Pledge’ by Secretary, Ministry of Parliamentary Affairs, Shri Gudey Srinivas, on 17th April, 2023.
[Shri Gudey Srinivas, Secretary, Ministry of Parliamentary Affairs administering ‘Swachhata Pledge’]
Cleanliness drive was carried during the Swachhata Pakhwada, and reviewing/recording/weeding of old physical files were done by the employees of the Ministry. To keep the office place neat and clean, old obsolete items were identified for auction, cleaning of electrical switch boards/fans/AC and whitewashing in all rooms of the Ministry were got done. To spread awareness and importance of Swachhata in one’s life, Swachhata Pledge was administered to students in college/schools by organising special sitting of Youth Parliament.
[Cleanliness Drive] [Reviewing of files]
[cleaning of electrical fan/switch board] [whitewashing]
[Old obsolete items] [Swachhata pledge administered to students]
During the Swachhata Pakhwada, 92 files were reviewed, out of which 32 files were weeded out and Revenue of Rs 67,900/- was generated by auctioning of old obsolete items which were identified during pakhwada.
Swachhata Pakhwada 2023 concluded with prize distribution to top three sections of the Ministry who stood best on Swachhata Parameters during Pakhwada.
[Shri Gudey Srinivas, Secretary, Ministry of Parliamentary Affairs awarded swachhata prizes]

পার্লিয়ামেন্তরী এফিয়র্স মন্ত্রালয়
পার্লিয়ামেন্তরী এফিয়ার্স মন্ত্রালয়না স্বচ্ছতা পখৱারা পাংথোকখ্রে
01 MAY 2023 3:52PM by PIB Imphal
পার্লিয়ামেন্তরী এফিয়ার্স মন্ত্রালয়না ২০২৩গী এপ্রিল ১৬দগী ৩০ ফাওবা স্বচ্ছতা পখৱারা পাংথোকখ্রে। লু নানবা অমসুং মহিক মতাই চেন্দবা ভারত অমা ওইহন্নবা মহাত্ম গান্ধীগী মংলান অদু মংফাওনহন্নবা প্রধান মন্ত্রীনা হৌদোকখিবা সরকারগী মরুওইবা ফ্লেগশিপ প্রোগ্রাম স্বচ্ছ ভারত মিসনগী মখাদা পার্লিয়ামেন্তরী এফিয়ার্স মন্ত্রালয়না ২০২৩গী এপ্রিলগী অনিশুবা থাখায় মনুংদা স্বচ্ছতা পখৱারা হৌদোকখি। মসি দ্রিঙ্কিং ৱাতর অমসুং সেনিতেসন বিভাগনা থাদোকখিবা চহি ২০২৩গী ওইবা স্বচ্ছতা পখৱারাগী কেলেন্দরগী মতুং ইন্ননি।
পখৱারা অসি ২০২৩গী এপ্রিল ১৭দা পার্লিয়ামেন্তরী এফিয়ার্স মন্ত্রালয়গী সেক্রেতরী শ্রী গুদে শ্রীনিবাসনা স্বচ্ছতাগী ৱাশক লৌহন্দুনা হৌদোকখি।
[পার্লিয়ামেন্তরী এফিয়ার্স মন্ত্রালয়গী সেক্রেতরী শ্রী গুদে শ্রীনিবাসনা স্বচ্ছতাগী ৱাশক লৌহনবা]
স্বচ্ছতা পখৱারাগী মনুংদা ক্লিনলিনেস দ্রাইব চত্থখি অমদি মন্ত্রালয়গী এমপ্লোইশিংনা লীরবা ফিজিকেল ফাইলশিংগী রিভ্যুয়িং/রেকোর্দিং/ৱীদিং তৌখি। ওফিসকী মফমশিং লু-নান্না থম্নবা অরিবা শিজন্নদ্রবা পোৎলমশিং ওক্সনগীদমক মশক খংদোক্লে, ইলেক্ত্রিকেল স্বিতচ বোর্দশিং/ফেনশিং/এ.সি. শেংদোক্লে অমসুং মন্ত্রালয়গী কা পুম্নমক মচু শংখি। পুন্সিদা স্বচ্ছতাগী এৱারনেস অমসুং মরুওইবা অদু শন্দোক্নবগীদমক য়ুথ পার্লিয়ামেন্তকী অখন্নবা মীফম পাংথোক্তুনা কোলেজ/স্কুলশিংগী মহৈরোইশিংবু স্বচ্ছতাগী ৱাশক লৌহল্লে।
[ক্লিনলিনেস দ্রাইব] [ফাইলশিং রিভ্যু তৌবা]
[ইলেক্ত্রিকেল ফেন/স্বিতচ বোর্দ শেংদোকপা] [মচু শংবা]
[অরিবা শিজন্নদ্রবা পোৎলমশিং] [মহৈরোইশিংদা স্বচ্ছতাগী ৱাশক লৌহনবা]
স্বচছতা পখৱারা মনুংদা ফাইল ৯২ রিভ্যু তৌখি, মদুগী মনুংদা ফাইল ৩২ লৌথোকখি অমদি পখৱারা মনুংদা মশক খংদোক্লবা অদুগুম্লবা অরিবা শিজন্নদ্রবা পোৎলমশিং ওক্সন তৌদুনা লুপা ৬৭,৯০০গী রেভেন্যু জেনরেত তৌখি।
পখৱারা মনুংদা স্বচ্ছতা পেরামীতরদা মন্ত্রালয়গী খ্বাইদগী ফবা মকোকথোংবা সেক্সন অহুমদা প্রাইজ য়েন্থোকপগা লোয়ননা স্বচ্ছতা পখৱারা ২০২৩ অসি লোইশিনখি।
[পার্লিয়ামেন্তরী এফিয়ার্স মন্ত্রালয়গী সেক্রেতরী শ্রী গুদে শ্রীনিবাসনা স্বচ্ছতা প্রাইজশিং য়েন্থোকপা]