Ministry of Textiles
PM GatiShakti used extensively while evaluating proposals received under PM MITRA: Shri Goyal
Today India is the 5th largest producer of technical textiles in the world: Shri Goyal
We have demonstrated to the world our resilience during the pandemic: Shri Goyal
Thanks to PM GatiShakti our infrastructure projects are being fast tracked, faster approvals, and the implementation is now far more judicious: Shri Goyal
India is aspiring to take its technical textiles market to $40 bn in the next 4-5 years: Shri Goyal
All of us should work with a sense of duty and should also imbibe the principle of Zero Defect Zero Effect in our lives & strive to make quality a mantra: Shri Goyal
24 MAR 2023 7:17PM by PIB Delhi
PM GatiShakti was used extensively while evaluating the various proposals we received under the PM Mitra Programme and it helped us validate the selected and winning locations. This is a testament to India’s technology driven transparent governance, said Shri Piyush Goyal, Union Minister for Textiles, Consumer Affairs, Food and Public Distribution and Commerce and Industry while virtually addressing a national conference on Geo Textiles here today.
“In line with the Hon’ble Prime Minister's vision of five F: from Farm to Fiber to Factory to Fashion to Foreign, seven mega textile parks under the PM Mitra Scheme have been announced to be set up in Tamil Nadu Telangana, Karnataka, Maharashtra, Gujarat, Madhya Pradesh and Uttar Pradesh. I would like to congratulate all the winning states,” Shri Goyal said
He said that India is the 5th largest producer of technical textiles in the whole world with a market size of nearly $22 billion, which we hope to build up to $300 billion when we turn 100 by 2047.
Stressing on the increasing global demand for geotextiles, Shri Goyal said that with robust growth in infrastructure that is being created in India, he believes that significant contribution will be done to increase market potential in the Geo Textiles and Technical Textile sector. Thus, considering the growth of the sector, substantial efforts have been made to proactively address the challenges of this industry and facilitate the creation of an enabling environment. He quoted reforming schemes like the production linked incentive scheme, PM Mitra Park Scheme spoke about the National Technical textiles mission and various ease of doing business initiatives, various initiatives to make it easier for businesses to work and operate in India make line available to our industrial parts, all of which will help transform India from only a traditional textile industry to a technical textile and MMF (man-made Fibre) hub in the world.
Shri Goyal said that India demonstrated its resilience to adversity during COVID before the world. “Textiles is one crucial sector that supported us during COVID where we could individualistic develop, PPE kits, masks, several rapid testing kits so that from a net importer of several of these products, we have dramatically expanded our capabilities to become exporter of medical textiles,” he added.
He said that today's conference dovetails with the PM GatiShakti national master plan, launched in 2021 under the guidance and implementation of Hon’ble Prime Minister Shri Narendra Modi. It is aimed at providing multimodal connectivity and last mile infrastructure to various industrial and economic zones and is now also being extensively used in our effort to expand social infrastructure to the remotest corners of India. He thanked PM GatiShakti project, because of which infrastructure projects are being fast tracked with faster approvals. With more holistic planning and the implementation will become far more judicious and scientific so that no problems of cost and time overruns occurs during implementation of the infrastructure projects.
Shri Goyal said that this will also expand our own investments in infrastructure and create a bigger market for use of geotextiles in the years to come. These geotextiles will be used in roads, bridges, highways, railways, airports, ports, and help us in improving the quality and increasing the lifespan of such infrastructure significantly.
“India today is aspiring to take its technical that says market to at least $40 billion in the next four or five years. While it is a huge task, we believe we can achieve it provided we all work together. We will need to focus a lot on improving our productivity at the manufacturing and supply chain levels. We like to introduce economies of scale and also work on research and development to innovate and come up with attractive new products which are in the future going to become global plans,” he said.
Adding on, Shri Goyal said that for this purpose, robust inter-ministerial coordination is happening, which will pave the way for the development of the technical textiles market in India. He said that PM is continuously encouraging convergence, convergence within the government, convergence with universities and industry, convergence with scientists and researchers, convergence with exporters, so that all can really focus on dramatically expanding the usage and demand for Geo Textiles in the years to come.
He said that the efforts to encourage young engineering minds to pursue technical textiles in their entrepreneurial efforts, or in the startup ecosystem. They'll help in taking this sector forward. Technical Training under the SMARATH Scheme is also offered to enhance the skill of youngsters. In fact, for the Technical Textile industry, there are additional funds under the NTTM (National Technical Textiles Mission) and so that our target of two lakh persons being trained in technical textiles and Geo Textiles every two years becomes a reality. He said that he believes that the real growth phase of this industry is yet to start.
“The coming decade can prove to be the golden decade for the geotextiles industry with large scale investments both in infrastructure and manufacturing activities. This is the right time for us to capture world markets with growth, economies of scale, speedy implementation of projects and high quality products suitable for the best customers across the world. I can assure you this deeply committed to working with all stakeholders to generate demand, strengthen research, breakout due applications for technical textiles, promote startups to bring innovation in fact, bring that growth momentum that all of us are eagerly looking towards and working for,” he said.
He added that everyone will have to work with a sense of duty, imbibing the principle of set which Prime Minister Modi had articulated Zero Defect, Zero Effect. He said that if we adopt Zero Defect, Zero Effect in our lives and our business and make quality our mantra, then he is sure that there’s a very bright future for the industry in the years ahead. He gave called upon the participating delegates and said, “Let us together aspire to make India self-reliant. And at the same time, ensure Indian becomes a global leader in the sector and a trusted partner for companies and countries around the world.”
He said that this event is being organised at the most opportune time when India is to achieve G20 presidency. He added that it is indeed India's moment to foster stronger partnerships with other countries and global companies around the world. He said that today's event is a major milestone in this direction of creating a leap encouraging dramatic growth in the technical geotextile sector. He said that the event will be a huge success in achieving in the efforts to give a boost to the industry and sector and will help in achieving the vision for India becoming a developed nation by 2047.

তেক্সতাইল মন্ত্রালয়
পি.এম. মিত্রাগী মখাদা ফংখিবা ৱাহৌদোকশিং য়েংশিনবদা পি.এম. গতিশক্তী নিংথীজনা শিজিন্নখিঃ শ্রী গোয়ল
ভারতনা ঙসিদি মালেমগী ওইনা তেক্নিকেল তেক্সতাইল পুথোকপদা খ্বাইদগী ৫শুবা অচৌবা লৈবাক ওইরেঃ শ্রী গোয়ল
খুদোংচাদবা কয়া মায়থীবা পীদুনা মদুদগী মায় পাক্না থোক্লকপা ঙম্বগী ঐখোয়গী মতিক অসি ঐখোয়না লাইচৎ মনুংদা উৎখ্রেঃ শ্রী গোয়ল
পি.এম. গতিশক্তীনা মরম ওইরগা ঐখোয়গী ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক্তশিং খোঙজেল য়াঙনা পায়খৎলে, অয়াবা পীবদা থুগৎলে অমসুং থবক পাংথোকপগী থৌংসু কাংলোন নাইরেঃ শ্রী গোয়ল
ভারতনা মশাগী তেক্নিকেল তেক্সতাইল মার্কেতপু মথংগী চহি ৪-৫দা বিলিয়ন $৪০ য়ৌহনবগী পান্দম থম্লিঃ শ্রী গোয়ল
ঐখোয় খুদিংনা ইশাগী থৌদাং খঙনা থবক তৌবা তাই অমসুং ঐখোয়গী পুন্সিদা জিরো দিফেক্ত জিরো ইফেক্তকী ৱাখল্লোন পানবগা লোয়ননা ক্বালিতীবু মন্ত্রা অমা ওইহন্নবা হোৎনবা তাইঃ শ্রী গোয়ল
24 MAR 2023 7:17PM by PIB Imphal
ঐখোয়না পি.এম. মিত্রা প্রোগ্রামদগী ফংবা তোঙান-তোঙানবা প্রোপোজেল কয়া য়েংশিন্নবগীদমক্তা পি.এম. গতিশক্তী পাক শন্না শিজিন্নখি অমসুং খনগৎবা অমসুং মায় পাক্লবা মফমশিং ভেলিদেত তৌবদসু ঐখোয়দা তেংবাংখি। মসিদি তেক্নোলোজীনা শাফু পীদুনা পাংথোকপা নুং-পান ফাওনা উবা ভারতকী লৈঙাকপগী খুদম অমা ওইরিবনি হায়না তেক্সতাইল, কঞ্জ্যুমর এফিয়র্স, ফুদ অমসুং পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন অমদি কম্মর্স অমসুং ইন্দস্ত্রীগী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী পিয়ুশ গোয়লনা মফমসিদা ঙসি পাংথোকপা জিও তেক্সতাইলগী ভর্চুএলগী ওইবা লৈবাক্কী কনফরেন্স অমদা ৱা ঙাংবদা ফোংদোকখি।
“প্রধান মন্ত্রীগী এফ. ৫গী পান্দমঃ ফার্মদগী ফাইবরদগী ফেক্তরীদগী ফেশন্দগী ফোরেন ফাওবগী মখা পোন্না, পি.এম. মিত্রা স্কিমগী মখাদা তমিল নাদু, তেলঙ্গানা, কর্নাতকা, মহারাস্ত্রা, গুজরাত অমসুং মধ্য প্রদেশতা মেগা তেক্সতাইল পার্ক তরেত লিংখৎলগনি লাউথোকখ্রবনি। ঐহাক্না মায় পাক্লবা রাজ্য খুদিংবু থাগৎচরি”, শ্রী গোয়লনা হায়খি। ভারতনা চাউরাকপা বিলিয়ন দোল্লর ২২ লৈদুনা মালেম খ্বাইদগী মঙাশুবা চাউবা তেক্নিকেল তেক্সতাইল পুথোকপা লৈবাক অমা ওইরিবনি অমসুং ইং ২০৪৭ ফাওবদা ঐখোয়না নিংতম্বগী চহি ১০০ শুরকপা মতমদা বিলিয়ন দোল্লর ৩০০ চাউবা অমা ওইহন্নবা পান্দম থম্লি।
জিওতেক্সতাইলগী মালেমগী দিমান্দ হেনগৎলক্লিবা অসিদা শ্রী গোয়লনা মিৎয়েং চঙলদুনা, ভারত্তা হৌজিক শেমগৎলিবা অচৌবা ইনফ্রাস্ত্রকচর অসিনা মরম ওইরগা জিও তেক্সতাইল অমসুং তেক্নিকেল তেক্সতাইল সেক্তরদা লৈরিবা ঐখোয়গী মার্কেতকী পোতেন্সিএল অসি মশক থোক্না হেনগৎহন্নবা থৌওং খরদি শোইদনা পাংথোক্লগনি হায়বগী থাজবা লৈ হায়না ফোংদোকখি। মতৌ অসুম্না, সেক্তর অসিগী গ্রোথকী মতাংদা খন্নরুরবদি, ইন্দস্ত্রী অসিনা থেংনরিবা শিংনবা কয়া মাইয়োক্নবা ঙম্নবা থবক কয়া থৱাই য়াওনা পাংথোক্লি অমসুং মসিদা মতেং পাংবা ঙমগদবা অকোয়বগী ফিভম অমা লৈহনবদসু তেংবাংলি। প্রদক্সন লিঙ্ক ইন্সেন্তিব স্কিম, পি.এম. মিত্রা পার্ক স্কিমগুম্বা অহোংবা পুরকপা ঙম্বা স্কিম কয়া অসিনা নেস্নেল তেক্নিকেল তেক্সতাইল মিসন, কারবার তৌবা লায়হনবগী খোঙথাং কয়া, ভারত্তা কারবার তৌবদা হেন্না নুংঙাইহন্নবা তোঙান-তোঙানবা খোঙথাংগী মতাংদা পল্লি অমসুং ঐখোয়গী ইন্দস্ত্রীগী পার্ত কয়াসু মসিনা ফংহল্লি। হায়রিবশিং অসিনা ভারতপু ত্রেদিস্নেল তেক্সতাইল ইন্দস্ত্রী অমদগী মালেমগী তেক্নিকেল তেক্সতাইল অমসুং এম.এম.এফ. (মেন-মেদ ফাইবর) হব অমা ওইহনবদা তেংবাংগনি।
শ্রী গোয়লনা ভারতনা খুদোংচাদবা কয়া মাইয়োক্নদুনা মদুদগী মায় পাক্না থোক্লকপা ঙম্বগী মতিক অদু কোবিদ মনুংদা নিংথীনা উৎখ্রে হায়খি। “ঐখোয়না কোবিদ মনুংদা ইশা-ইশানা পি.পি.ই. কিত, মাস্ক অমসুং রেপিদ তেস্তিং কিত কয়া পুথোকপা ঙমহনবদা তেংবাংখিবা মরু ওইবা সেক্তর অমদি তেক্সতাইলনি অমসুং হায়রিবা পোৎলমশিং মীরমদগী লৈবখক ওইরম্বা ঐখোয়না মেদিকেল তেক্সতাইলগী এক্সপোর্তর অমা ওইবা ঙম্বগী ঐখোয়গী মতিকপু মশক থোক্না হেনগৎহনখি”, মহাক্না মখা তাখি।
ঙসিগী কনফরেন্স অসিনা ইং ২০২১দা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী মিৎয়েং মখাদা হৌদোকখিবা পি.এম. গতিশক্তী নেস্নেল মাস্তর প্লানগা মরী লৈনৈ হায়না মহাক্না হায়খি। মসিনা তোঙান-তোঙানবা ইন্দস্ত্রী অমসুং ইকোনোমিক জোন কয়া ফাওবদা মলতিমোদেল কন্নেক্তিবিতী অমসুং লাস্ত মাইল ইনফ্রাস্ত্রকচর পীনবা পান্দম থম্লি অমসুং ভারতকী খ্বাইদগী মনুং হঞ্জিনবা মফমদা সোসিএল ইনফ্রাস্ত্রকচর হেন্না পাকথোক চাউথোকহন্নবা পাক শন্না হৌজিক হৌজিকসু শিজিন্নরি। মহাক্না পি.এম. গতিশক্তী প্রোজেক্তশিংবু থাগৎখি, মসিনা মরম ওইরগা ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক্ত কয়া খোঙজেল য়াঙনা লোইশিনবা ঙম্লে অমসুং অয়াবা পীবগী থৌওংসু থুজিনহল্লে। হোলিস্তিক প্লান্নিং অমসুং ইমপ্লিমেন্তেসন তৌবনা, থবক কয়া কাঙলোন হেন্না চুম্না পাংথোকপা ঙম্মি অমসুং প্রোজেক্ত পাংথোক্লিঙৈ মতমদা শেল হেঞ্জিনা চঙবগী ফিভমসু লৈহন্দে।
মসিনা ঐখোয়না ইনফ্রাস্ত্রকচরদা থাদরিবা ইশাগী ইনভেস্তমেন্ত হেনগৎহনগনি অমসুং লাক্কদৌরিবা চহিশিংদা জিওতেক্সতাইল শিজিন্নবগী অচৌবা মার্কেত অমসু শেমগৎকনি হায়না শ্রী গোয়লনা হায়খি। মসিগুম্বা জিওতেক্সতাইল অসি শোরোক, থোং, হাইৱে, রেলৱে, এয়রপোর্ত, হিথাংফমশিংদা শিজিন্নগনি অমসুং মসিগুম্বা ইনফ্রাস্ত্রকচরশিংগী মগুন অমসুং কুইনা চৎপগী মতমসু য়াম্না হেনগৎহনগনি।
“ভারতনা মশাগী তেক্নিকেল তেক্সতাইল মার্কেতপু মথংগী চহি ৪-৫দা বিলিয়ন দোল্লর ৪০দা য়ৌহন্নবা কন্না হোৎনরি। মসি য়াম্না চাউবা থবক অমনি, অদুবু ঐখোয়না পুন্না হোৎনরবদি, ঐখোয়না শোইদনা ফংবা ঙমগনি হায়বগী থাজবা থম্মি। মসিগীদমক্তা ঐখোয়না মেন্যুফেকচরিং অমসুং সপ্লাই চেনগী থাকশিংদা প্রদক্সন হেনগৎহনবগী হীরমদা অহেনবা মিৎয়েং চঙবগী মথৌ তারি। ঐখোয়না ইকোনোমী ওফ স্কেল হৌদোকপা পাম্মি অমসুং অনৌবা পোত্থোক কয়া পুথোক্নবগীদমক্তা ইন্নোভেসন পাংথোকপা ঙম্নবা রিসর্চ অমসুং দিভেলপমেন্ততা থবক তৌবগী মথৌসু তারি। মসি ঐখোয়গী তুংগী মতমগী মালেমগী থৌদাং ওইগনি”, মহাক্না হায়খি।
শ্রী গোয়লনা মখা তারদুনা, পান্দম অসি ফংনবগীদমক্তা মন্ত্রীশিংগী মরক্তা তেংবাংনবগী অচৌবা থৌওং পাংথোক্লি, মসিনা ভারতকী তেক্নিকেল তেক্সতাইল সেক্তর চাউখৎহনবগী লম্বী অমা য়াৎকনি। সরকারগী মনুংদা কনভর্জেন্স লৈহনবা, য়ুনিভর্সিতী অমসুং ইন্দস্ত্রীগী মরক্তা কনভর্জেন্স লৈহনবা, সাইন্তিস্ত অমসুং ওজাশিংগী মরক্তা কনভর্জেন্স লৈহনবা হায়বসিদা প্রধান মন্ত্রীনা লেপ্তনা মিৎয়েং চঙলি হায়না মহাক্না হায়খি। মসিগী পান্দমদি, লাক্কদৌরিবা চহিশিংদা লৈরক্কদৌরিবা জিও তেক্সতাইলগী দিমান্দ অমসুং শিজিন্নবা হেনগৎলক্কদৌরিবা অসিদা পুম্নমক্না মিৎয়েং চঙবা ঙম্নবনি।
ভারতনা জি.২০ প্রসিদেন্সীগী পান্দম ফংনবা শেম শারিবা মতমসিদা ঙসিগী কনফরেন্স অসি মতম চানা পাংথোক্লি। হৌজিক্কী মতম অসিদি অতোপ্পা লৈবাক অমসুং মালেমগী কম্পেনীশিংগা মরী চেৎশিলহনবগী ভারতকী মতমনি হায়না মহাক্না মখা তাখি। ঙসিগী থৌরম অসিদি তেক্নিকেল জিওতেক্সতাইল সেক্তরগী লমদা মশক থোকপা গ্রোথ অমা লৈবা ঙমহন্নবা লম্বী য়াৎপগী মরু ওইবা থৌরম অমনি হায়না মহাক্না হায়খি। ইন্দস্ত্রী অমসুং সেক্তর খুমাং চাউশিলহন্নবা হোৎনরিবা কয়া অসিবু ঙসিগী থৌরম অসিনা মায় পাকহনগনি অমসুং ইং ২০৪৭ ফাওবদা চাউখৎপা লৈবাক অমা ওইবা হায়রিবা ভারতকী পান্দম ফংহনবদা মসিনা তেংবাংগনি হায়না মহাক্না মখা তাখি।