Ministry of Defence
Union Cabinet approves contract signing with L&T for three Cadet Training Ships, worth over Rs 3,100 crore, under Buy (Indian-IDDM) category
01 MAR 2023 6:31PM by PIB Delhi
The Union Cabinet has accorded approval to sign a contract with Larsen & Toubro Limited (L&T) for acquisition of three Cadet Training Ships, at an overall cost of Rs 3,108.09 crore, under Buy {Indian-IDDM (Indigenously Designed, Developed and Manufactured)} category. The delivery of ships is scheduled to commence from 2026.
These ships will cater to the training of officer cadets, including women, at sea after their basic training to meet the future requirements of the Indian Navy. The ships would also provide training to cadets from friendly countries with the aim to strengthen diplomatic relations. The ships can also be deployed for evacuation of people and Humanitarian Assistance and Disaster Relief (HADR).
The ships will be indigenously designed, developed and constructed at L&T shipyard in Kattupalli, Chennai. The project will generate an employment of 22.5 lakh man-days over a period of four-and-half years. This will encourage active participation of Indian shipbuilding and associated industries, including MSMEs. With the majority of the equipment and systems sourced from indigenous manufacturers, these vessels will be a proud flag bearer of ‘Aatmanirbhar Bharat’ in consonance with the ‘Make in India’ initiative of the Government.

ঙাকশেল মন্ত্রালয়
বাই(ইন্দিয়ান-আই দি দি এম) কেতেগোরিগী মখাদা লুপা করোর ৩,১০০ হেনবগী কেদেদ ত্রেনিং জহাজ অহুম লৈনবগীদমক এল এন্দ তিগা কেন্ত্রেক খুৎয়েক পীনবা কেন্দ্রগী মন্ত্রীমন্দলনা অয়াবা পীরে
01 MAR 2023 6:31PM by PIB Imphal
বাই {ইন্দিয়ান-আই দি দি এম(ইন্দিজিনিয়সলি দিজাইন, দিবলপ এন্দ মেনুফেকচর)} কেতেগোরিগী মখাদা লুপা করোর ৩,১০৮.০৯ গী কেদেদ ত্রেনিং জহাজ অহুম লৈনবগীদমক লার্সেন অমসুং তৌব্রো(এল এন্দ তি)গা কেন্ত্রেক অমা খুৎয়েক পীনবা কেন্দ্রগী মন্ত্রীমন্দলনা অয়াবা পীরে। জহাজশিং অদু ২০২৬দগী পীবা হৌবা হায়না মতম লেপ্নরে।
ভারত নেভিগী তুংদা দরকার ওইরক্কদবা অদু ফংনবা বেসিক ত্রেনিং পীরবা মতুংদা, নুপীশিং য়াওনা ওফিসার কেদেদশিং সমুদ্রদা ত্রেনিং পীবদা হায়রিবা জহাজ অহুম অদু শীজিন্নগনি। দিপ্লোমেতকী মরীশিং ফগৎনবা পান্দমদা অতোপ্পা মরুপ-মপাং ওইবা লৈবাকশিংগী কেদেদশিং ত্রেনিং পীবদসু হায়রিবা জহাজশিং অসি শীজিন্নগনি। হায়রিবা জহাজশিং অদু মী কনবা, মতেং পাংবা অমসুং দিজাস্তার রিলিফকী থবকশিংদশু শীজিন্নগনি।
জহাজশিং অদু চেন্নাইগী কাতুপাল্লিদা লৈবা এল অমসুং তিগী সিপয়ার্দতা দিজাইন তৌগনি, দিবলপ তৌগনি অমসুং শাগনি। প্রোজেক অসিনা চহি মরি মখাই হেন্না মীওই লাখ ২২.৫(মেন-দেস) থবক পীগনি। মসিদা ভারতকী জহাজ শাবা অমসুং মসিগী লোয়ন্না চৎমিন্নরিবা উদোগশিং য়াওনা এম.এস.এম.ইশিং শরুক য়ানবা পুক্নিং থৌগৎকনি। মরুওইবা খুৎলায়শিং অমসুং সিস্তেমশিং লৈবাক অসিদা শাবা ওইগনি অমসুং হায়রিবা জহাজশিং অসি ভারত সরকারগী ‘মেক ইন ইন্দিয়া’গী থৌরাংগা লোয়ন্না ‘অত্মনির্ভর ভারত’কী মাংজিল থাবা অমা ওইগনি।