Ministry of Finance
PM to address 12 post-budget webinars to be held between 23rd February and 11th March
Webinars are being organised by various Ministries/Departments to build on the “Saptarishi” Priorities outlined in the Union Budget 2023-24
Idea of post budget webinars was conceptualised by PM to bring together all stakeholders for bringing synergy in implementation of Budget announcements
22 FEB 2023 6:28PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will address 12 post-budget webinars which will be held between 23rd February and 11th March, 2023. These webinars are being organised by various Ministries/Departments to build on the “Saptarishi” Priorities outlined in the Union Budget 2023-24.
The government under the visionary leadership of Prime Minister has undertaken several budgetary reforms in the past few years. The date of budget was preponed to 1st February so that Ministries and Departments get sufficient time for utilisation of the funds on the ground before the onset of monsoons. Another step towards bringing in reforms in budget implementation was the novel idea of Post Budget Webinars. This idea was conceptualised by the Prime Minister to bring together experts from the public and private sectors, academia, industry and practitioners on the field on a single platform and collaboratively work on implementation strategies across sectors. These webinars were started in 2021 in the spirit of Jan Bhagidari and encourage involvement and ownership of all concerned stakeholders in effective, quick and seamless implementation of the Budget announcements.
The webinars will be focussed on synergising efforts of various Ministers and Departments and all concerned stakeholders towards preparation of action plans with quarterly targets so that the implementation is front ended and smooth with timely achievement of intended outcomes. They are being held virtually to ensure wide participation. They will be attended by concerned Union Ministers, key stakeholders from Government departments, Regulators, Academia, Trade and Industry associations etc.
The Schedule of webinars is as follows-
1.
Green Growth
23rd February
2.
Agriculture and Cooperatives
24th February
3.
Harnessing Youth power- Skilling and Education
25th February
4.
Reaching the last mile/Leaving No Citizen Behind
27th February
5.
Unleashing the Potential: Ease of living using Technology
28th February
6.
Urban Development with focus on Planning
1st March
7.
Developing Tourism in mission mode
3rd March
8.
Infrastructure and Investment: Improving logistic efficiency with PM Gatishakti National Master Plan
4th March
9.
Health and Medical Research
6th March
10.
Financial Sector
7th March
11.
Women Empowerment
10th March
12.
PM Vishwakarma Kaushal Samman (PM VIKAS)
11th March

শেল-থুম মন্ত্রালয়
প্রধান মন্ত্রীনা ফেব্রুৱারী ২৩ অমসুং মার্চ ১১গী মরক্তা পাংথোক্কদবা পোস্ত-বজেত ১২দা ৱা ঙাংগনি
ৱিবেনারশিং অসি য়ুনিয়ন বজেত ২০২৩-২৪দা আউতলাইন তৌখিবা “সপ্তরিশি” প্রায়োরিতীশিং শেমগৎনবা তোঙান তোঙানবা মিনিস্ত্রিশিং/বিভাগশিংনা ওর্গনাইজ তৌবনি
পোস্ত বজেত ৱিবেনারগী ৱাখল্লোন অসি বজেত্তা লাউথোকখিবশিং ইমপ্লিমেন্ত তৌবদা সীনর্জী পুরক্নবগীদমক স্তেকহোল্দর পুম্নমক পুরক্নবা প্রধান মন্ত্রীনা ৱাখল্লোন পুথোরকপনি
22 FEB 2023 6:28PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ২০২৩গী ফেব্রুৱারী ২৩ অমসুং মার্চ ১১গী মরক্তা পাংথোক্কদবা পোস্ত-বজেত ১২দা ৱা ঙাংগনি। ৱিবেনারশিং অসি য়ুনিয়ন বজেত ২০২৩-২৪দা আউতলাইন তৌখিবা “সপ্তরিশি” প্রায়োরিতীশিং শেমগৎনবা তোঙান তোঙানবা মিনিস্ত্রিশিং/বিভাগশিংনা ওর্গনাইজ তৌবনি।
হৌখিবা চহি খরা অসিদা সরকার অসিনা প্রধান মন্ত্রীগী লুচিং মখাদা তোঙান তোঙানবা বজেতরী রিফোর্মশিং পায়খৎলি। মোনসুন লাক্ত্রিঙৈ মমাংদা ফন্দশিং মফম চানা শিজিন্নবা ঙমনবগীদমক মিনিস্ত্রিশিং অমসুং বিভাগশিংনা মতিক চাবা মতম ফংনবগীদমক বজেতকী তাং অসি ফেব্রুৱারী ১দা ঙনখৎলে। বজেত ইমপ্লিমেন্তেসনদা রিফোর্ম পুরকপগী মায়কৈদা অতোপ্পা খেংথাংনা পোস্ত বজেত ৱেবিনারগী অনৌবা ৱাখল্লোন্নি। মসিগী ৱাখল্লোন অসি প্রধান মন্ত্রীনা সেক্তর কয়াদা স্ত্রেতেজীশিং ইমপ্লিমেন্ত তৌবগী থবক্তা সিঙ্গল প্লেতফোর্ম অমা অমদি কোলাবোরেতিব ওইবা লমদা পব্লিক অমসুং প্রাইভেত সেক্তরশিং, একাদেমিয়া, ইন্দস্ত্রী অমসুং প্রেক্তিসনরশিংগী এক্সপার্তশিং পুন্সিন্নবা হৌদোকখিবনি। মসিগী ৱেবিনারশিং অসি ২০২১দা জন ভাগিদারিগী স্পিরিত্তা হৌদোকখি অমদি বজেত্তা লাউথোকখিবশিং ইফেক্তিব, ক্বিক অমসুং সিমলেস ওইবা মওংদা ইমপ্লিমেন্ত তৌবদা মরী লৈনবা স্তেকহোল্দর পুম্নমক্কী ইনভোল্বমেন্ত অমসুং ওনরশিপ পুক্নিং থৌগৎলি।
ৱিবেনরশিং অসি পাক শন্না শরুক য়াবা ঙম্নবগীদমক ভর্চুএল্লি পাংথোক্লি। মসিদা মরী লৈনবা য়ুনিয়ন মিনিস্তরশিং, গবর্নমেন্ত দিপার্তমেন্তশিং, রেগুলেতরশিং, একাদেমিয়া, ত্রেদ অমসুং ইন্দস্ত্রী এসোসিএসনশিংনচিংবদগী মরুওইবা স্তেকহোল্দরশিং শরুক য়াগনি।
ৱেবিনারশিংগী মতম মখাদা লৈরে-
1.
গ্রীন গ্রোথ
ফেব্রুৱারী ২৩
2.
এগ্রিকলচর এন্দ কোওপরেতিব
ফেব্রুৱারী ২৪
3.
হার্নেশিং য়ুথ পাৱর- স্কিলিং এন্দ এজুকেসন
ফেব্রুৱারী ২৫
4.
রিচিং দি লাস্ত মাইল/লিবিং নো সিতিজন বিহাইন্দ
ফেব্রুৱারী ২৭
5.
অনলিশিং দি পোতেন্সিএল: ইজ ওফ লিবিং য়ুজিং তেক্নোলোজী
ফেব্রুৱারী ২৮
6.
অর্বান দিবলপমেন্ত ৱিথ ফোকস ওন প্লানিং
মার্চ ১
7.
দিবেলপিং তুরিজম ইন মিসন মোদ
মার্চ ৩
8.
ইনফ্রাস্ত্রকচর এন্দ ইনবেস্তমেন্ত: ইমপ্রুবিং লোজিস্তিক ইফিসেন্সী ৱিথ পি.এম. গতিশক্তি নেস্নেল মাস্তর প্লান
মার্চ ৪
9.
হেল্থ এন্দ মেদিকেল রিসর্স
মার্চ ৬
10.
ফাইনান্সিএল সেক্তর
মার্চ ৭
11.
ৱুমেন এম্পৱারমেন্ত
মার্চ ১০
12.
পি.এম. বিশ্বকর্মা কৌশল সম্মান (পি.এম. বিকাস)
মার্চ ১১