Ministry of Corporate Affairs
Conference on Financial Literacy in Amrit Kaal - Empowering Investors to be held at Vanapa Hall , Aizawl, Mizoram
15 FEB 2023 4:38PM by PIB Delhi
The Investor Education and Protection Fund Authority (IEPFA), under the aegis of Ministry of Corporate Affairs, will organise a State Level Conference on Financial Literacy in Amrit Kaal - Empowering Investors in association with the Department of Tourism in Aizawl, Mizoram tomorrow at Vanapa Hall, Aizawl.
The Conference will be inaugurated by Shri Robert Romawia Royte, Minister, Tourism Sports & Youth Services, I&CT Govt. of Mizoram. The event will be graced by Dr. Renu Sharma, Chief Secretary, Govt. of Mizoram; and Shri Devesh Chandra Srivastva, DGP, Govt of Mizoram as Guest of Honours. Ms. Anita Shah Akella, CEO, IEPFA & Joint Secretary, MCA; Smt. Manisha Saxena, Principal Secretary, Mizoram Tourism; and Shri Gopal V. Kumar, Member, IEPF Authority, will be amongst the other dignitaries to grace the occasion.
The conference shall witness inauguration of Niveshak Didi - an initiative of IEPF Authority in collaboration with the India Post Payment Bank (IPPB), Investor Awareness Van in Mizoram (Niveshak Sarathi) - an initiative of IEPF Authority in collaboration with the Common Service Centers (CSC E-gov) and 75 Iconic Investor Awareness Programmes (IAPs) in Mizoram.
Various technical sessions and cultural activities themed around Financial Literacy and Investor Awareness will also be held during the conference. A Bike Rally showcasing the important messages of Financial well-being shall also be flagged off during the event.
The event is expected to see participation of around 800 to 1,000 delegates from various sections of society, including college students, professionals, experts, self-help groups, artisans, tourist operators and other citizens of the state of Mizoram.
About IEPF Authority
IEPF Authority has been established under sub-section (5) of section 125 of Companies Act, 2013 with the objective of promoting Investor Education, Awareness and Protection and for administration of the IEPF fund. It has undertaken a wide gamut of activities to accelerate the pace of investor education among the masses at large.

কোর্পোরেৎ এফিয়র্স মন্ত্রালয়
মিজোরমগী আইজোলদা বনাপা হোলদা ইনভেস্তরশিং ৱাখল তাহন্নবা অমৃত কালদা শেন-থুম থাদবগী মতাংদা খঙহন্নবা মীফম পাংথোক্লগনি
15 FEB 2023 4:38PM by PIB Imphal
কোর্পোরেত এফেয়ার্স মিনিস্ত্রিগী মখাদা ইনভেস্তর ইজুকেসন এন্দ প্রোতেক্সন ফন্দ ওথোরিতি(আই ই পি এফ এ)না তুরিজম দিপার্তমেন্তগা লোয়ন্না শীন্দুনা হয়েং মিজোরমগী আইজোলদা বনাপা হোলদা ইনভেস্তরশিং ৱাখল তাহন্নবা অমৃত কালদা শেন-থুম থাদবগী মতাংদা খঙহন্নবা রাজ্য থাক্কী মীফম অমা পাংথোক্লগনি।
মীফম অদু মিজোরম সরকারগী তুরিজম, স্পোর্তস অমসুং য়ুথ সার্বিসেস, আই অমসুং সি.তিগী মিনিস্তর শ্রী রোবার্দ রোমাৱিয়ানা হৌদোক্কনি। থৌরম অদুদা মিজোরম সরকারগী চীফ সেক্রেতরি দোক্তর রেনু শর্মা অমসুং মিজোরম সরকারগী দি.জি.পি দেবেস চন্দ্র শ্রীভাস্তবানা গেস্ত ওফ ওনরশিং ওইনা শরুক য়াগনি। কোর্পোরেত এফেয়ার্স মিনিস্ত্রিগী জোইন্ত সেক্রেতরি অমসুং আই.ই.পি.এফ.এগী সি.ই.ও অনিতা সাহ অকেল্লা, মিজোরম তুরিজমগী প্রিন্সিপাল সেক্রেতরি শ্রীমতি মনিসা সক্সেনা, আই.ই.পি.এফ ওথোরিতিগী মেম্বর শ্রী গোপাল ভি.কুমারশু থৌরম অদুদা শরুক য়াগনি।
মীফম অদুদা ইন্দিয়া পোস্ত পেমেন্ত বেঙ্ক(আই পি পি বি)না আই.ই.পি.এফ ওথোরিতিগা লোয়ন্না পায়খৎপা নিভেশক দিদি, কম্মন সর্বিস সেন্তরশিংগা আই.ই.প.এফগা লোয়ন্না পায়খৎপা ইনভেস্তর এৱারনেস ভেন অমসুং ৭৫ আইকোনিক ইভেস্তর এৱারনেস প্রোগ্রামশিং হৌদোক্কনি।
শেন-থুম তুংশিনবগী মতাংদা ইনভেস্তরশিং ৱাখল তাহন্নবা থিমদা তোঙান-তোঙানবা তেক্নিকেল সেসনশিং অমসুং কলচরগী থৌরমশিং মীফম মনুংদা পাংথোক্কনি। থৌরম অদুদা শেন-থুমগী ফিবম ফনা লৈনবগী মতাংদা মরুওইবা পাউজেলশিং পুবা বাইক রেল্লি অমশু লমথাগনি।
কোলেজশিংগী মহৈরোয়শিং, শীনফম কয়াগী মীওইশিং, অখঙ-অহৈশিং, সেল্ফ হেল্প গ্রুপশিং, খুৎহৈবশিং, তুরিস্ত ওপরেতরশিং অমসুং মিজোরমগী মীওই কয়া মীফম অদুদা শরুক য়ারবা য়াই।
আই.ই.পি.এফ ওথোরিতিগী মরমদা
শেন থাদরিবা মীওইশিং ৱাখল তাহন্নবা পান্দমদা অমসুং আই.ই.পি.এফ ফন্দশিং ঙাক-শেন্নবা অমসুং অশীন-অরাং তৌনবা পান্দমদা কম্পেনিস এক্ত,২০১৩গী সেক্সন ১২৫গী সব-সেক্সন(৫)গী মখাদা আই.ই.পি.এফ ওথোরিতি লিংখৎখিবনি। মসি মীয়ামদা শেন-থুমগী মরমদা খঙহন্নবা থবক কয়া পাক-শন্না পায়খৎলি।