Prime Minister's Office
PM takes metro ride from Gundavali Metro Station to Mogra in Mumbai, Maharashtra
Launches MUMBAI 1 Mobile App and National Common Mobility Card
19 JAN 2023 8:12PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi took a metro ride from Gundavali Metro Station to Mogra in Mumbai today. He also launched MUMBAI 1 Mobile App and National Common Mobility Card (Mumbai 1) and undertook a walkthrough of the Metro Photo Exhibition and 3D Model on the occasion. The Prime Minister also interacted with students, daily commuters and shramjeevis involved in the construction of the metro during the metro ride.
The Prime Minister was accompanied by the Governor of Maharashtra, Shri Bhagat Singh Kohsyari, Chief Minister of Maharashtra, Shri Eknath Shine and Deputy Chief Minister of Maharashtra, Shri Devendra Fadnavis on the occasion.
The Prime Minister’s office tweeted:
“PM Narendra Modi on board the Metro in Mumbai.”
Earlier in the day, the Prime Minister dedicated to the nation Mumbai Metro Rail Lines 2A & 7, laid the foundation stone for the redevelopment of Chhatrapati Shivaji Maharaj Terminus and seven sewage treatment plants, inaugurated 20 Hinduhridaysamrat Balasaheb Thackeray Aapla Dawakhana, and started road concretisation project for around 400 kilometres of roads in Mumbai.
Background
The Prime Minister launched MUMBAI 1 Mobile App and National Common Mobility Card (Mumbai 1). The app will facilitate ease of travel, can be shown on the entry gates of Metro Stations and supports digital payment to buy tickets through UPI. The National Common Mobility Card (Mumbai 1) will initially be used in metro corridors and can be extended to other modes of mass public transit including local trains and buses as well. Commuters will not need to carry multiple cards or cash; the NCMC card will enable quick, contactless, digital transactions, thereby easing the process with a seamless experience.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা মহারাস্ত্রাগী মুম্বাইদা গুন্দাবালি মেত্রো স্তেসন্দগী মোগ্রা ফাওবা মেত্রো তোংখ্রে
মুম্বাই ১ মোবাইল এপ্প অমসুং নেসনেল কম্মন মোবিলিতি কার্দ হৌদোকখি
19 JAN 2023 8:12PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা মুম্বাইদা গুন্দাবালি মেত্রো স্তেসন্দগী মোগ্রা ফাওবা মেত্রো তোংখ্রে অমসুং মুম্বাই ১ মোবাইল এপ্প অমসুং নেসনেল কম্মন মোবিলিতি কার্দ(মুম্বাই ১) হৌদোকখি অমসুং থৌরম অদুদা মেত্রো ফোতো একজিবিসন অমসুং থ্রি-দি মোদেল ফাওদুনা চৎখি। মেত্রো তোংলিঙৈ মনুংদা প্রধান মন্ত্রীনা মহৈরোয়শিং, নুমিৎ খুদিংগী মেত্রো তোংবা মীওইশিং অমসুং মেত্রো শাবগী থবক শুরিবা শ্রামজিবিশিংগা ৱারি শানখি।
থৌরম অদুদা প্রধান মন্ত্রীগা লোয়ন্না মহারাস্ত্রাগী রাজ্যপাল শ্রী ভগত সিংহ কোহশ্যারি, মহারাস্ত্রাগী চীফ মিনিস্তর শ্রী একনাথ সিনে অমসুং মহারাস্ত্রাগী দিপুতি চীফ মিনিস্তর শ্রী দেবেন্দ্র ফদনাবিস শরুক য়াখি।
প্রধান মন্ত্রীগী ওফিসনা ত্বিৎ তৌখি;
“প্রধান মন্ত্রী মোদী মুম্বাইদা মেত্রো তোংখি”
মসিগী মমাংদা, প্রধান মন্ত্রীনা মুম্বাই মেত্রো রেল লাইন ২এ অমসুং ৭ লৈবাক্কী মীয়ামদা কৎথোকখি, ছত্রপতি সিবাজি মহারাজ তর্মিনস নৌনা শেমগৎনবা অমসুং সিৱেজ ত্রিৎমেন্ত প্লান্ত ৭ গী উরেপ-উয়ুং তমখি অমসুং হিন্দুরিদেসমরাত বালাসাহেব থাক্করে আপ্লা দ্বাখানা ২০ শঙ্গাখি অমসুং মুম্বাইদা কিলোমিতর ৪০০ রোমগী লম্বী কংক্রিত থানবা প্রোজেক হৌদোকখি।
নুঙগীৱারোল
প্রধান মন্ত্রীনা মুম্বাই ১ মোবাইল এপ্প অমসুং নেসনেল কম্মন মোবিলিতি কার্দ(মুম্বাই ১) হৌদোকখি। এপ্প অসিনা মেত্রো তোংবা লাইহনগনি অমসুং মেত্রো স্তেসনশিংদা চংফমশিংদা উৎপা য়াগনি অমসুং য়ু.পি.আইগী খুৎথাংদা তিক্কেদশিং কক্নবা দিজিতেল পেমেন্ত পাংথোকপা য়াগনি। নেসনেল কম্মন মোবিলিতি কার্দ(মুম্বাই ১) অসি অহানবা ওইনা মেত্রো কোরিদোরশিংদা শীজিন্নগনি অমসুং মসি মতুং তারকপদা লোকেল ত্রেনশিং অমসুং বসশিংদা শীজিন্নগনি। মীয়াম্না কার্দ মখল কয়া পুবা দরকার ওইদ্রে, এন.সি.এম.সি কার্দনা লাইনা, শম্নদনা দিজিতেল ত্রান্সসেক্সনশিং পাংথোকপা য়াগনি।