Ministry of Civil Aviation
New Terminal Building at Bangalore Airport inaugurated by Hon’ble Prime Minister
Terminal 2 is designed as a tribute to the Garden city of Bengaluru and the passenger experience is meant to be a “walk in the garden”
• The Greenfield airport has been implemented on a Build Own Operate and Transfer (BOOT) model under Public Private Participation (PPP) basis
• The new Greenfield airport commenced its operation from 24.05.2008 with the project cost of approx. Rs. 2470 crore, constructed on approx. 4008 acres of land.
• The airport was re-designated as Kempegowda International Airport on 17th July 2013.
11 NOV 2022 4:10PM by PIB Delhi
Hon’ble Prime Minister inaugurated the Terminal 2 of Kempegowda International Airport at Bengaluru today, built at a cost of around Rs. 5000 crore. The terminal will double the passenger handling capacity of the airport to 5-6 crore passengers per annum, from the current capacity of about 2.5 crore.
Terminal 2 is designed as a tribute to the Garden city of Bengaluru and the passenger experience is meant to be a “walk in the garden”. Passengers will travel through 10,000+ sq mts of green walls, hanging gardens and outdoor gardens. The Airport has already established a benchmark in sustainability with 100% usage of renewable energy across the campus. Terminal 2 has been created with sustainability principles woven into the design. Based on the sustainability initiatives, Terminal 2 will be the largest terminal in the world to be pre certified platinum rating by US GBC (Green Building Council) prior to commencing operations. The theme of ‘Naurasa’ unites all the commissioned artworks for Terminal 2. The artworks reflect the heritage and culture of Karnataka as well as the broader Indian ethos.
Overall, the design and architecture of Terminal 2 have been influenced by four guiding principles: Terminal in a garden, sustainability, technology and art & culture. All these facets showcase T2 as a terminal that is modern yet rooted in nature and offers a memorable ‘destination’ experience to all travellers.
The new Greenfield airport at Bengaluru had commenced its operation w.e.f. 24.05.2008 with the project cost of approx. Rs. 2470 crore, constructed on approx. 4008 acres of land. The airport was re-designated as Kempegowda International Airport on 17th July 2013.
Current connectivity of the airport + capacity+ pax being catered to
At present, there are 36 Airlines operating from Bangalore airport connecting to 76 domestic and 25 international destinations. The present designated capacity of Terminal 1 (T1) spread across the area of 1,63,535 sqm is 26.5 Millions Passenger Per Anum (MPPA), stretchable to 33.3 MPPA (Pax handled in FY 19-20)
Detail of Financial-Year wise passenger handled at Bangalore Airport
Year
Domestic passengers (in MPPA)
International passengers (in MPPA)
Total passengers
(in MPPA)
FY18
23.09
3.81
26.9
FY19
28.82
4.48
33.3
FY20
27.78
4.58
32.36
FY21
10.44
0.46
10.9
FY22
15.18
1.11
16.29
FY23( up to September 22 )
12.32
1.68
13.99
Future connectivity projections and hence need of new terminal
BIAL expects that annual traffic will grow beyond 50 million in FY’26 and would cross 60 million by FY’28. Newly constructed Terminal 2 of the airport, having area of 2,55,645 sqm, will have 25 MPPA designated capacity taking the total designated capacity of T1+T2 to 51.5 MPPA stretchable to 60 MPPA depending on peak-spreading and average pax / ATM. The augmented capacity will enable to cater to the to the growth in passenger footfall in near future.

সিবিল এবিয়েসন মন্ত্রালয়
ইকাই খুম্নরবা প্রধান মন্ত্রীনা বেঙ্গলোর এয়রপোর্ত্ত অনৌবা তর্মিনেল বিল্দিং শঙ্গাখ্রে
তর্মিনেল ২ অসি গার্দেন সিতী ওইরিবা বেঙ্গলুরুদা ইকাই খুম্নবা উৎপা ওইনা অমসুং পেসেঞ্জরনা “লৈকোল ফাওদুনা চৎপা”গুম্না ইহুল পোকহন্নবগী মওংদা দিজাইন তৌখি
• গ্রীনফিল্দ এয়রপোর্ত অসি পব্লিক প্রাইবেৎ পার্তিসিপেসন (পি.পি.পি.) বেসিসকী মখাদা বিল্দ ওন ওপরেৎ এন্দ ত্রান্সফর (বি.ও.ও.তি.) অমদা ইমপ্লিমেন্ত তৌখি
• চাউরাক্না লম একর ৪০০৮দা শাখিবা অনৌবা গ্রীনফিল্দ এয়রপোর্ত অসি প্রোজেক্কী অচংবা শেল চাউরাক্না লুপা করোর ২৪৭০ ওইবগা লোয়ননা ২৪.০৫.২০০৮দগী ওপরেসন হৌখি
• এয়রপোর্ত অসি ২০১৩গী জুলাই ১৭তা কেম্পেগৌরা ইন্তর্নেস্নেল এয়রপোর্ত ওইনা অমুক হান্না দেজিকনেৎ তৌখি
11 NOV 2022 4:10PM by PIB Imphal
ইকাই খুম্নরবা প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর ৫০০০ চংনা শাখিবা বেঙ্গলুরুগী কেম্পেগৌরা এয়রপোর্তকী তর্মিনেল ২ শঙ্গাখ্রে। ‍তর্মিনেল অসিনা এয়রপোর্ত অসিগী পেসেঞ্জর হেন্দলিং তৌবগী কেপাসিতী শরুক অনি হেনগৎহন্দুনা হৌজিক লৈরিবা চহিদা পেসেঞ্জর করোর ২.৫ অসিদগী করোর ৫-৬তা হেনগৎহনগনি‍।
তর্মিনেল ২ অসি গার্দেন সিতী ওইরিবা বেঙ্গলুরুদা কত্থোকপা ওইনা দিজাইন তৌবনি অমদি পেসেঞ্জরশিংদা “লৈকোয়দা চৎপগুম” ইহুল ফাওহনগনি‍। পেসেঞ্জরশিংনা স্ক্বার মিতর ১০,০০০গী অশংবা ফক্লাং, য়ান্দুনা থম্বা লৈকোল অমদি মপানগী লৈকোল মরক্তা চৎকনি‍। এয়রপোর্ত অসিগী কেম্পস শিনবা থুংনা রিন্যুএবল ইনর্জী ১০০% শীজিন্নদুনা সস্তেনেবিলিতীগী পাদম অমা ওইরবনি‍। তর্মিনেল ২ অসি দিজাইন তৌবদা সস্তেনেবিলিতীকী পথাপশিং য়াওনা শেম্বনি‍। সস্তেনেবিলিতী ইনিসিএতিব্তা য়ুম্ফম ওইবা তর্মিনেল ২ অসিনা মথৌ তৌবা হৌদ্রিঙৈদা য়ু.এস. জি.বি.সি. (গ্রীন বিল্দিং কাউন্সিল)না প্রি-সর্তিফাইদ প্লাতিনম রেতিং পীবা মালেমগী খ্বাইদগী চাউবা তর্মিনেল ওইরগনি‍। ‘নৌরাসা’ হায়রিবা থীম অসিনা তর্মিনেল ২গী কম্মিসন তৌরবা আর্তৱর্ক পুম্নমক পুনশিল্লি‍। আর্তৱর্ক অসিদা কর্নাতকা অমদি ভারতকী মপুং ওইবা তোপ তোপ্পা মশক্কী মমি তারি‍।
অপুনবগী ওইনা, তর্মিনেল ২গী দিজাইন অমসুং আর্কিতেকচর অসি লৈকোলদা লৈবা তর্মিনেল, তুং কোইনা চৎকদবা, তেক্নোলোজী অমদি আর্ত অমসুং কলচর হায়রিবা লমজিংলিবা পথাপ মরিসিনা ইথিল পীবনি‍। শক্লোন পুম্নমক অসিনা তি২বু মতমগা চুনবা অদুগা মহৌশাবুসু নুংশিবা তর্মিনেল অমা ওইনা উৎলি অমদি চত্থোক চৎশিন তৌরিবা পুম্নমক্তা নীংশিংনিংঙাই ওইগদবা ‘লমথুংফম’গী মহাও অমা পীরি‍।
লম একর ৪০০৮দা শাখিবা অনৌবা গ্রীনফিল্দ এয়রপোর্ত অসি প্রোজেক্কী অচংবা শেল চাউরাক্না লুপা করোর ২৪৭০ ওইবগা লোয়ননা ২৪.০৫.২০০৮দগী ওপরেসন হৌখি। এয়রপোর্ত অসি ২০১৩গী জুলাই ১৭তা কেম্পেগৌরা ইন্তর্নেস্নেল এয়রপোর্ত ওইনা অমুক হান্না দেজিকনেৎ তৌখি
এয়রপোর্ত অসিগী হৌজিক লৈরিবা কন্নেক্তিবিতী + কেপাসিতী + পেক্স হেনগৎহল্লি
হৌজিক্কী ওইনা বেঙ্গলোর এয়রপোর্ত্তগী এয়রলাইন ৩৬না ওপরেৎ তৌদুনা দোমেস্তিক্কী দিস্তিনেসন ৭৬ অমসুং ইন্তর্নেস্নেলগী দিস্তিনেসন ২৫গা কন্নেক্ত তৌরি। হৌজিক লৈরিবা তর্মিনেল ১ (তি ১)গী দেজিকনেতেদ কেপাসিতী অসি লম স্ক্বার মিতর ১,৬৩,৬৩৫ ওইদুনা মিলিয়ন পেসেঞ্জর পর এনম (এম.পি.পি.এ.) ২৬.৫ ওইদুনা এম.পি.পি.এ. ৩৩.৩ (এফ.ৱাই ১৯-২০দা হেন্দল তৌখিবা পেক্স)দা হেনগৎপা ঙমখি।
বেঙ্গলোর এয়রপোর্ত্তা শেনবা চহিগী মতুং ইন্না হেন্দল তৌখিবা পেসেঞ্জরগী অকুপ্পা ৱারোল
চহি
দোমেস্তিক পেসেঞ্জরশিং (এম.পি.পি.এ.দা)
ইন্তর্নেস্নেল পেসেঞ্জরশিং (এম.পি.পি.এ.দা)
অপুনবা পেসেঞ্জরশিং
(এম.পি.পি.এ.দা)
এফ.ৱাই.১৮
২৩.০৯
৩.৮১
২৬.৯
এফ.ৱাই.১৯
২৮.৮২
৪.৪৮
৩৩.৩
এফ.ৱাই.২০
২৭.৭৮
৪.৫৮
৩২.৩৬
এফ.ৱাই.২১
১০.৪৪
০.৪৬
১০.৯
এফ.ৱাই.২২
১৫.১৮
১.১১1
১৬.২৯
এফ.ৱাই.২৩(সেপ্তেম্বর ২২ ফাওবা)
১২.৩২
১.৬৮
১৩.৯৯
তুংলমচৎকী কন্নেক্তিবিতী প্রোজেক্তসনশিং অমসুং মসিনা মরম ওইদুনা অনৌবা তর্মিনেলগী মথৌ তাবা
বি.আই.এ.এল.না এনুএল ত্রাফিক অসি এফ.ৱাই.২৬তা মিলিয়ন ৫০ হেন্না হেল্লবা য়াই পান্নরি অমসুং এফ.ৱাই.২৮তা মিলিয়ন ৬০ হেনগনি। এয়রপোর্তকী নৌনা শাবা তর্মিনেল ২ অসি স্ক্বার মিতর ২,৫৫,৬৪৫ পাকচাউই অমসুং দিজিকনেতেদ কেপাসিতী এম.পি.পি.এ. ২৫ ওইদুনা তি ১ + তি ২গী অপুনবা দেজিকনেতেদ কেপাসিতী অসি পীক-স্প্রেদিং অমসুং এভরেজ পেক্স/এ.তি.এম.গী মখা পোন্না এম.পি.পি.এ. ৫১.৫তগী এম.পি.পি.এ. ৬০ ফাওবা হেনগৎলকপা য়াই। হেনগৎহল্লিবা কেপাসিতী অসিনা তুংলমচৎতা পেসেঞ্জর ফুতবোলগী গ্রোথ লৈহনবা ঙম্লগনি।