Ministry of Information & Broadcasting
President of India inaugurates the Indian Institute of Mass Communication (IIMC) North Eastern Regional Campus at Aizawl
03 NOV 2022 3:48PM by PIB Delhi
Smt. Droupadi Murmu, the President of India on her visit to Mizoram inaugurates the Campus of IIMC North East located at Mizoram University in virtual mode. The Indian Institute of Mass Communication (IIMC) is an autonomous Institution under the Ministry of I&B.
The IIMC North East Campus began functioning in 2011 from a temporary building made available by Mizoram University. The construction work for the campus began in 2015 and completed in 2019. The total cost is 25 crores. The IIMC permanent campus on the 8 acres of land given by Mizoram University has separate Administrative and Academic buildings along with hostels and staff quarters.
Since its inception, the campus is offering PG Diploma course in English Journalism for which most of the students come from other parts of India and some from the Nort East States. This year, the Institute takes pride in having a topper in English Journalism for the second time. The Campus also enables its students to secure employments in reputed media organisations across the country through campus placements and their own efforts. Year after year, students are establishing their own niche in well-known media organizations like Doordarshan.
From the 2022-23 session, the North East Campus has been chosen to start PG Diploma Course in Digital Media along with two other Campuses of IIMC. This course is started keeping in view the importance and significance of digital media in the present situation.
The Institute express gratitude to all the people who has made contribution one way or the other, particularly MZU for providing both Academic and Administrative support ever since it began functioning in the MZU Campus.
Since its inauguration in 2011, the Institute is headed by Shri. LR Sailo, Regional Director, who has decades of experience in the field of public relations and also served as the Director, Information and Public Relation, Govt. of Mizoram, for over twenty years.
The Indian Institute of Mass Communication (IIMC) is a premiere Journalism Institute under the Ministry of Information and Broadcasting. It was inaugurated in 1965 to cater the training needs of media professionals in the country and other developing countries. It has ever since function as a training institute for Indian Information Service and later on started courses for aspiring journalists through competitive entrance examination. The IIMC has expanded and has institutionalized 5 regional campuses in different part of the country with the aim to meet the need of Media education in the country.

ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
ভারতকী রাস্ত্রপতিনা আইজোলদা ইন্দিয়ান ইন্সতিতুৎ ওফ মাস কম্মুনিকেসন(আই আই এম সি) নোর্থ ইস্তর্ন রিজনেল কেম্পস শঙ্গাখ্রে
03 NOV 2022 3:48PM by PIB Imphal
মিজোরমগী খোঙচত্তা লৈরিবা ভারতকী রাস্ত্রপতি শ্রীমতি দ্রৌপতি মুর্মুনা ভর্চুএল ওইনা মিজোরম য়ুনিভর্সিতিদা ইন্দিয়ান ইন্সতিতুৎ ওফ মাস কম্মুনিকেসন(আই আই এম সি) নোর্থ ইস্তর্ন রিজনেল কেম্পস শঙ্গাখ্রে। ইন্দিয়ান ইন্সতিতুৎ ওফ মাস কম্মুনিকেসন(আই আই এম সি) অসি আই অমসুং বি মিনিস্ত্রিগী মখাদা লৈবা মনিংতম্বা মহৈলোয়শঙ অমনি।
ইন্দিয়ান ইন্সতিতুৎ ওফ মাস কম্মুনিকেসন(আই আই এম সি) নোর্থ ইস্ত কেম্পস অসি ২০১১দগী হৌনা মিজোরম য়ুনিভর্সিতিনা মতম খরগী ওইনা পীবা বিল্দিং অমদগী হৌদোকখিবনি। কেম্পস অসি শেমগৎপগী থবক ২০১৫দগী হৌখি অমসুং ২০১৯দা লোইশিনখি। মসিগী অপুনবা শেনফম লুপা কোতি ২৫নি। মিজোরম য়ুনিভর্সিতিনা পীবা লম একর ৮দা লৈরিবা আই.আই.এম.সিগী কেম্পস অসিদা তোঙানবা এদমিনিস্ত্রেতিপ অমসুং একাদেমিক বিল্দিংশিং অমসুং হোস্তেলশিং অমসুং স্তাফ ক্বাতরশিং য়াওরি।
ইন্সতিতুৎ অসি থবক হৌরকপদগী ভারতকী অতোপ্পা মফমশিং অমসুং অৱাং-নোংপোক রাজ্য খরগী মহৈরোয়শিংদা ইংলিস জর্নেলিজমগী পি.জি দিপ্লোমা কোর্স পীদুনা লাক্লি। চহি অসিদা ইন্সতিতুৎ অসিনা অনিরকশুবা ওইনা ইংলিস জর্নেলিজমগী তোপ্পর অমা পুথোকখ্রে। কেম্পস প্লেসমেন্তশিং অমসুং মখোয় মশানা হোৎনদুনা লৈবাক শীনবা থুংনা লৈরিবা তোঙান-তোঙানবা মমিং লৈরবা মেদিয়া ওর্গনাইজেসনশিংদা ইন্সতিতুৎ অসিগী মহৈরোয়শিং থবক ফংলে। চহি মথং-মথং, মহৈরোয়শিংনা মমিং লৈরবা মেদিয়া ওর্গনাইজেসন দুরদর্সনগুম্বদা মখোয় মশাগী হৈজবশিং উৎথোকপা ঙম্লে।
২০২২-২৩ সেসন্দগী, আই.আই.এম.সিগী অতোপ্পা কেম্পস অনিগা লোয়ন্না নোর্থ ইস্ত কেম্পস অসিদা দিজিতেল মেদিয়াগী পি.জি দিপ্লোমা কোর্স হৌনবা খল্লে। হৌজিক্কী মতমদা দিজিতেল মেদিয়াগী মরুওইবা অমসুং কান্নবশিং য়েংলগা কোর্স অসি হৌনবা ৱারেপ লৌখিবনি। য়ুনিভর্সিতি অসিগী কেম্পসতগী থবক হৌরকপদগী মরুওইনা য়ুনিভর্সিতি অসিনা একাদেমিক অমসুং এদমিনিস্ত্রেতিপকী মতেং পাংখিবা অমসুং মওং অমা নত্ত্রগা মওং অমদা মতেং পাংখিবশিং ইন্সতিতুৎ অসিনা থাগৎলি।
২০১১দগী ইন্সতিতুৎ অসি থবক হৌরকপদগী, চহি ২০ হেন্না মিজোরম সরকারগী ইনফোর্মেসন অমসুং পব্লিক রিলেসন্সকী দিরেক্তর ওইরম্লবা অমসুং পব্লিক রিলেসন্সকী লমদা চহি কয়াগী এক্সপেরিয়েন্স লৈরিবা শ্রী এল.আর সাইলোনা রিজনেল দিরেক্তর ওইদুনা ইন্সতিতুৎ অসিগী মকোক ওইরি।
ইন্দিয়ান ইন্সতিতুৎ ওফ মাস কম্মুনিকেসন(আই আই এম সি) অসি আই অমসুং বি মিনিস্ত্রিগী মখাদা লৈবা মমিং লৈরবা জর্নেলিজম ইন্সতিতুৎ অমনি। লৈবাক অসিগী অমসুং অতোপ্পা চাউখৎলক্লিবা লৈবাকশিংগী মেদিয়াগী শীনফমদা থবক তৌরিবশিংগী ত্রেনিংগী দরকার ওইবশিং ফংহন্নবা ইন্সতিতুৎ অসি ১৯৬৫তা লিংখৎখি। হেক হৌবদগী হৌনা ইন্সতিতুৎ অসি ইন্দিয়ান ইনফোর্মেসন সর্বিসকী ত্রেনিং ইন্সতিতুৎ অমা ওইনা থবক তৌরক্লি অমসুং তুংদা ইন্ত্রান্স একজামিনেসনগী খুৎথাংদা পাউমী ওইনিংবশিংগী কোর্স কয়া পাংথোকপা হৌরকখি। লৈবাক অসিগী মেদিয়া ইজুকেসনগী দরকার ওইবশিং ফংহন্নবা আই.আই.এম.সি পাকথোক-চাউথোক্লে অমসুং লৈবাক্কী তোঙান-তোঙানবা মফমশিংদা রিজনেল কেম্পস ৫ লিংখৎলে।