Ministry of Civil Aviation
Minister of Civil Aviation, Shri Jyotiraditya Scindia inaugurates three flights connecting five cities in the North-East
Flight connecting Imphal-Aizawl-Imphal under RCS UDAN will commence from 30th October 2022 and operate 5 times a week
Flight connecting Shillong-Lilabari-Shillong under RCS UDAN will commence from 31st OCTOBER 2022 and operate 4 times a week
Flight connecting Lilabari-Ziro-Lilabari will commence from 30th October 2022 and operate 2 times a week
Under International UDAN, two new routes Agartala-Chittagong-Agartala and Imphal-Mandalay-Imphal will be operationalised : Shri Scindia
30 OCT 2022 6:26PM by PIB Delhi
Minister of Civil Aviation, Shri Jyotiraditya M. Scindia along with MoS Civil Aviation, Gen. Dr Vijay Kumar Singh (Rtd.) has inaugurated the operation of three flights connecting five cities of Assam, Arunachal Pradesh, Meghalaya, Manipur, and Mizoram.
The enhanced aerial connectivity in the mountainous cities of the five states of north-eastern part of the country will play a vital role in creating the ease of living for the residents of region and boosting tourism and trade.
In his inaugural address, Minister of Civil Aviation Shri Jyotiraditya M. Scindia congratulated the people of the region and said that today is a very auspicious day that we have taken such a significant step in the direction of providing air connectivity to every part of the country.
The minister further said that Union Government has given special emphasis on the air connectivity for the north-eastern region. In the last eight years, seven airports have been developed in the region. Under UDAN scheme, 14% routes have been awarded to the north-east. Under UDAN 4.2, about 18% routes have been awarded to the northeast. A Rs 500 crore corpus has been dedicated to the air-connectivity of the northeast. Under Krishi UDAN, 25 airports have been incentivised in the region.
Minister announced that under International UDAN, two new routes Agartala-Chittagong-Agartala and Imphal-Mandalay-Imphal will be operationalised which will expand the scope of air connectivity in the north-eastern states from national to the international level.
MoS, Civil Aviation Gen. Dr Vijay Kumar Singh (Rtd.) said that it is matter of great pleasure that this additional air connectivity is being provided for the north-eastern region of the country. It will facilitate the travel between the states and help people traveling for various purposes and contribute to the growth of the region.
The flight will be operated by Alliance Air and will be conducted as per the following schedule:
IMPHAL-AIZAWL-IMPHAL (UNDER RCS UDAN): 30TH OCTOBER 2022
From
To
Frequency
Departure Time
Arrival Time
Effective Date
Aircraft Type
IMPHAL
AIZAWL
5 times weekly
1005
1045
30thOCTOBER
2022
ATR72-600
AIZAWL
IMPHAL
5 times weekly
1115
1155
ATR72-600
LILABARI-ZIRO-LILABARI: 30th OCTOBER 2022
From
To
Frequency
Departure Time
Arrival Time
Effective Date
Aircraft Type
LILABARI
ZIRO
2 times weekly
1155
1225
30thOCTOBER
2022
Dornier Do-228
ZIRO
LILABARI
2 times weekly
1245
1315
Dornier Do-228
SHILLONG-LILABARI-SHILLONG (UNDER RCS UDAN): 31st OCTOBER 2022
From
To
Frequency
Departure Time
Arrival Time
Effective Date
Aircraft Type
SHILLONG
LILABARI
4 times weekly
1035
1135
31st OCTOBER
2022
ATR72-600
LILABARI
SHILLONG
4 times weekly
1155
1255
ATR72-600
The inauguration was graced by Shri. Pema Khandu Chief Minister, Arunachal Pradesh, Shri. N. Biren Singh Chief Minister, Manipur, Shri Hemanta Biswa Sarma Chief Minister, Assam, Shri Conrad Sangama Chief Minister of Meghalaya (by a pre-recorded video message), Shri. Kiren Rijiju Union Minister of Law and Justice, and other ministers and members of parliament from the states.

অসামৰিক বিমান পৰিবহণ মন্ত্ৰালয়
অসামৰিক বিমান পৰিবহন মন্ত্ৰী শ্ৰী জ্যোতিৰাদিত্য সিন্ধিয়াই উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চলৰ পাঁচখন চহৰক সংযোগ কৰা তিনিখন বিমান উদ্বোধন কৰে
আৰচিএছ উড়ানৰ অধীনত ইম্ফল-আইজল-ইম্ফলসংযোগী বিমানখনৰ চলাচল ৩০ অক্টোবৰ ২০২২ তাৰিখৰ পৰা আৰম্ভ হ'ব আৰু সপ্তাহত ৫ বাৰকৈ যাত্ৰা কৰিব
আৰচিএছ উড়ানৰ অধীনত শ্বিলং-লীলাবাৰী-শ্বিলং সংযোগী বিমানখনৰ চলাচল ৩০ অক্টোবৰ ২০২২ তাৰিখৰ পৰা আৰম্ভ হ'ব আৰু সপ্তাহত ৪ বাৰকৈ যাত্ৰা কৰিব
লীলাবাৰী-জিৰো-লীলাবাৰী সংযোগী বিমানখনৰ চলাচল ৩০ অক্টোবৰ ২০২২ তাৰিখৰ পৰা আৰম্ভ হ'ব আৰু সপ্তাহত ২ বাৰকৈ যাত্ৰা কৰিব
আন্তৰ্জাতিক উড়ানৰ অধীনত, আগৰতলা-চিটাগং-আগৰতলা আৰু ইম্ফল-মন্দালয়-ইম্ফলৰ মাজত দুটা নতুন পথ কাৰ্যকৰী কৰা হ'ব: শ্ৰী সিন্ধিয়া
30 OCT 2022 6:26PM by PIB Guwahati
অসামৰিক বিমান পৰিবহন মন্ত্ৰী শ্ৰী জ্যোতিৰাদিত্য এম. সিন্ধিয়াই আজি অসামৰিক বিমান পৰিবহন ৰাজ্যিক মন্ত্ৰী জেনেৰেল ড০ বিজয় কুমাৰ সিঙৰ (আৰটিডি) উপস্থিতিত অসম, অৰুণাচল প্ৰদেশ, মেঘালয়, মণিপুৰ আৰু মিজোৰামৰ পাঁচখন চহৰক সংযোগ কৰিবলগীয়া তিনিখন বিমানৰ কাৰ্যকৰী চলাচল আনুষ্ঠানিকভাৱে উদ্বোধন কৰে।
দেশৰ উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চলৰ পাঁচখন ৰাজ্যৰ পাহাৰীয়া চহৰসমূহত বৰ্ধিত আকাশী সংযোগে অঞ্চলটোৰ বাসিন্দাসকলৰ জীৱন ধাৰণৰ সুচলাতা সৃষ্টি কৰাত আৰু পৰ্যটন তথা বাণিজ্য বৃদ্ধিত এক গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূমিকা পালন কৰিব।
উদ্বোধনী ভাষণত অসামৰিক বিমান পৰিবহন মন্ত্ৰী শ্ৰী জ্যোতিৰাদিত্য এম সিন্ধিয়াই অঞ্চলটোৰ জনসাধাৰণক অভিনন্দন জ্ঞাপন কৰি কয় যে আজিৰ দিনটো অতি শুভ দিন কিয়নো আমি দেশৰ প্ৰতিটো প্ৰান্তলৈ বিমান সংযোগ প্ৰদানৰ দিশত এনে এক গুৰুত্বপূৰ্ণ পদক্ষেপ গ্ৰহণ কৰিছো।
মন্ত্ৰীগৰাকীয়ে লগতে কয় যে কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰে উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চলৰ বাবে বিমান সংযোগৰ ওপৰত বিশেষ গুৰুত্ব আৰোপ কৰিছে। বিগত আঠ বছৰত, অঞ্চলটোত সাতটা বিমানবন্দৰ স্থাপন তথা বিকশিত কৰা হৈছে। উড়ান আঁচনিৰ অধীনত, উত্তৰ-পূৱতেই ১৪% পথ প্ৰদান কৰা হৈছে। উড়ান ৪.২-ৰ অধীনত, উত্তৰ-পূৱলৈ প্ৰায় ১৮% আকাশী পথ প্ৰদান কৰা হৈছে। উত্তৰ-পূৱৰ বিমান সংযোগৰ বাবে ৫০০ কোটি টকাৰ পুঁজিও উৎসৰ্গিত কৰা হৈছে। কৃষি উদানৰ অধীনত, অঞ্চলটোত ২৫ টা বিমানবন্দৰলৈ সাহায্য প্ৰদান কৰা হৈছে।
মন্ত্ৰীগৰাকীয়ে আজি ঘোষণা কৰে যে আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় উড়ানৰ অধীনত আগৰতলা-চিটাগং-আগৰতলা আৰু ইম্ফল-মান্দালয়-ইম্ফলৰ মাজত দুটা নতুন পথ কাৰ্যকৰী কৰা হ'ব, আৰু ইয়াৰ ফলত উত্তৰ-পূৱৰ ৰাজ্যসমূহত বিমান সংযোগৰ পৰিসৰ ৰাষ্ট্ৰীয়ৰ পৰা আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় পৰ্যায়লৈ সম্প্ৰসাৰিত হ'ব।
অসামৰিক বিমান পৰিবহন দপ্তৰৰ ৰাজ্যিক মন্ত্ৰী জেনেৰেল ড০ বিজয় কুমাৰ সিঙে (আৰটিডি) কয় যে দেশৰ উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চলৰ বাবে এই অতিৰিক্ত বিমান সংযোগ প্ৰদান কৰাটো অতি আনন্দৰ বিষয়। ই ৰাজ্যসমূহৰ মাজত ভ্ৰমণৰ সুবিধা প্ৰদান কৰিব আৰু বিভিন্ন উদ্দেশ্যেৰে ভ্ৰমণ কৰাত ইয়াৰ স্থানীয় লোকসকলক সহায় কৰিব, লগতে অঞ্চলটোৰ বিকাশত অৰিহণা যোগাব।
উল্লেখ্য যে এই বিমানখন এলায়েন্স এয়াৰৰ দ্বাৰা পৰিচালিত হ'ব আৰু নিম্নলিখিত সূচী অনুসৰি পৰিচালনা কৰা হ'ব:
ইম্ফল-আইজল-ইম্ফল (আৰচিএছ উড়ানৰ অধীনত): ৩০ অক্টোবৰ ২০২২
উড়নৰ স্থান
গন্তব্য স্থান
সঘনতা
প্ৰস্থানৰ সময়
প্ৰৱেশৰ সময়
কাৰ্যকৰী হোৱা তাৰিখ
বিমানৰ ধৰণ
ইম্ফল
আইজল
সপ্তাহত ৫ বাৰ
1005
1045
৩০ অক্টোবৰ, ২০২২
ATR72-600
আইজল
ইম্ফল
সপ্তাহত ৫ বাৰ
1115
1155
ATR72-600
লীলাবাৰী-জিৰো-লীলাবাৰী: ৩০ অক্টোবৰ ২০২২
উড়নৰ স্থান
গন্তব্য স্থান
সঘনতা
প্ৰস্থানৰ সময়
প্ৰৱেশৰ সময়
কাৰ্যকৰী হোৱা তাৰিখ
বিমানৰ ধৰণ
লীলাবাৰী
ZIRO
সপ্তাহত ২ বাৰ
1155
1225
৩০ অক্টোবৰ, ২০২২
Dornier Do-228
ZIRO
লীলাবাৰী
সপ্তাহত ২ বাৰ
1245
1315
Dornier Do-228
শ্বিলং-লীলাবাৰী-শ্বিলং (আৰচিএছ উড়ানৰ অধীনত): ৩১ অক্টোবৰ ২০২২
উড়নৰ স্থান
গন্তব্য স্থান
সঘনতা
প্ৰস্থানৰ সময়
প্ৰৱেশৰ সময়
কাৰ্যকৰী হোৱা তাৰিখ
বিমানৰ ধৰণ
শ্বিলং
লীলাবাৰী
সপ্তাহত ৪ বাৰ
1035
1135
৩০ অক্টোবৰ, ২০২২
ATR72-600
লীলাবাৰী
শ্বিলং
সপ্তাহত ৪ বাৰ
1155
1255
ATR72-600
উদ্বোধনী অনুষ্ঠানত অৰুণাচল প্ৰদেশৰ মুখ্যমন্ত্ৰী পেমা খাণ্ডুৰ লগতে মণিপুৰৰ মুখ্যমন্ত্ৰী শ্ৰী এন বীৰেন সিঙ, অসমৰ মুখ্যমন্ত্ৰী ড. হিমন্ত বিশ্ব শৰ্মা, মেঘালয়ৰ মুখ্যমন্ত্ৰী কনৰাড চাংমা (পূৰ্বৰেকৰ্ড কৰা ভিডিঅ' বাৰ্তাৰ দ্বাৰা), কেন্দ্ৰীয় আইন আৰু ন্যায় মন্ত্ৰী শ্ৰী কিৰেন ৰিজিজুৰ লগতে আন আন ৰাজ্যসমূহৰ ভালেমান মন্ত্ৰী আৰু সাংসদো উপস্থিত থাকে।