সিবিল এবিয়েসন মন্ত্রালয়
সিভিল এভিএসন মন্ত্রী, শ্রী জ্যোতিরাদিত্য সিন্দিয়ানা অৱাং নোংপোক্কী শহর মঙা শম্নহনগদবা ফ্লাইত অহুম হৌদোকখ্রে
আর.সি.এস. উরানগী মখাদা ইম্ফাল-আইজোল পাইগদবা ফ্লাইত্না ওক্তোবর ৩০, ২০২২দগী হৌরগনি অমসুং চয়োল অমদা ৫রক পাইগনি
আর.সি.এস. উরানগী মখাদা শিল্লোং-লিলাবারী-শিল্লোং পাইগদবা ফ্লাইত্না ওক্তোবর ৩১, ২০২২দগী হৌরগনি অমসুং চয়োল অমদা ৪রক পাইগনি
আর.সি.এস. উরানগী মখাদা লিলাবারী-জিরো-লিলাবারী পাইগদবা ফ্লাইত্না ওক্তোবর ৩০, ২০২২দগী হৌরগনি অমসুং চয়োল অমদা ২রক পাইগনি
ইন্তর্নেস্নেল উরানগী মখাদা, অনৌবা রুত অনি, অগর্তালা-চিত্তাগোং-অগর্তালা অমসুং ইম্ফাল-মন্দালে-ইম্ফাল অসিসু মথৌ পাংথোকপা হৌরগনি: শ্রী সিন্দিয়া
30 OCT 2022 6:26PM by PIB Imphal
সিভিল এভিএসন মন্ত্রী, শ্রী জ্যোতিরাদিত্য সিন্দিয়ানা এম.ও.এস. সিভিল এভিএসন, জেনেরেল দাঃ বিজয় কুমার (রিতায়র্দ)গা লোয়ননা অৱাং নোংপোক্কী শহর মঙা, অসম, অরুনাচল প্রদেশ প্রদেশ, মেঘালয়, মনিপুর অমসুং মিজোরম শম্নহনগদবা ফ্লাইত অহুম হৌদোকখ্রে।
লৈবাক্কী অৱাং নোংপোক্কী রাজ্য মঙাগী চিংগী শহর মঙাগী এরিএল কন্নেক্তিবিতী ফগৎহনবনা লমদমসিদা লৈরিবা মীয়ামগী পুন্সি মহিং লাইহনবা অমসুং তুরিজম অমদি লল্লোন ইতিক হেন্না ফগৎহনবদা য়াম্না চাউবা থৌদাং লৌগনি।
সিভিল এভিএসন মন্ত্রী, শ্রী জ্যোতিরাদিত্য এম. সিন্দিয়ানা মহাক্কী থৌরম হৌদোকপগী ৱারোলদা লমদমসিগী মীয়াম্বু থাগৎখি অমসুং ঙসি অসিদি লৈবাক্কী মফম খুদিংদা এয়র কন্নেক্তিবিতী য়ৌহনবগী মাইকৈদা মশক থোকপা খোঙথাং অমা থাংজিনবগী য়াম্না য়াইফরবা নুমিৎ অমনি হায়খি।
কেন্দ্র সরকারনা অৱাং নোংপোক্কী এয়র কন্নেক্তিবিতীদা অহেনবা মিৎয়েং চঙলি হায়না মন্ত্রীনা মখা তানা হায়খি। মমাংগী চহি ৮দা, লমদমসিদা অনৌবা এয়রপোর্ত ৭ হাংদোকখি। উরান স্কিমগী মখাদা, লমদমসিদা ১৪% রুত পীখি। উরান ৪.২ স্কিমগী মখাদা, লমদমসিদা ১৮% রুত পীখি। অৱাং নোংপোক্কী এয়র কন্নেক্তিবিতীগীদমক্তা লুপা করোর ৫০০গী কোর্পস পীখ্রে। কৃষি উরানগী মখাদা, লমদম অসিগী এয়রপোর্ত ২৫বু ইন্সেন্তিবাইজ তৌখি।
ইন্তর্নেস্নেল উরানগী মখাদা, অনৌবা রুত অনি, অগর্তালা-চিত্তাগোং-অগর্তালা অমসুং ইম্ফাল-মন্দালে-ইম্ফাল অসিবুসু থবক তৌবা হৌরগনি অমসুং মসিনা লৈবাক অমসুং মালেমগী থাক ফাওবদা অৱাং নোংপোক রাজ্যশিংগী এয়র কন্নেক্তিবিতীগী পাক চাউবা হেনগৎহনগনি হায়না মন্ত্রীনা লাউথোকখি।
সিভিল এভিএসনগী এম.ও.এস., জেনেরেল দাঃ বিজয় কুমার (রিতায়র্দ)না লৈবাক্কী অৱাং নোংপোক লমদমসিদা অহেনবা এয়র কন্নেক্তিবিতী য়ৌহনবসি য়াম্না নুংঙাইবা ৱাফম অমনি হায়খি। মসিনা রাজ্যশিংগী মরক্তা চত্থোক চৎশিন তৌবদা হেন্না নুংঙাইহনগনি অমসুং লমদমসিগী চাউখৎ থৌরাংদা অচৌবা মতেং পাংগনি হায়খি।
মখাদা পীরিবা সেদ্যুল অসিদা ফ্লাইতশিং অসি এল্লাইএন্স এয়রনা পাইগনি:
ইম্ফাল-আইজোল-ইম্ফাল (আর.সি.এস. উরানগী মখাদা): ওক্তোবর ৩০, ২০২২
কদাইদগী
কদাইদা
তোয়বা
পাইগদবা মতম
য়ৌরক্কদবা মতম
হৌগদবা নুমিৎ
এয়রক্রাফ মখল
ইম্ফাল
আইজোল
চয়োলদা ৫রক
১০০৫
১০৪৫
ওক্তোবর ৩০, ২০২২
এ.তি.আর.৭২-৬০০
আইজোল
ইম্ফাল
চয়োলদা ৫রক
১১১৫
১১৫৫
এ.তি.আর.৭২-৬০০
লিলাবারী-জিরো-লিলাবারী: ওক্তোবর ৩০, ২০২২
কদাইদগী
কদাইদা
তোয়বা
পাইগদবা মতম
য়ৌরক্কদবা মতম
হৌগদবা নুমিৎ
এয়রক্রাফ মখল
লিলাবারী
জিরো
চয়োলদা ২রক
১১৫৫
১২২৫
ওক্তোবর ৩০, ২০২২
দোর্নিয়র দু-২৩৮
জিরো
লিলাবারী
চয়োলদা ২রক
১২৪৫
১৩১৫
দোর্নিয়র দু-২৩৮
শিল্লোং-লিলাবারী-শিল্লোং (আর.সি.এস. উরানগী মখাদা): ওক্তোবর ৩১, ২০২২
কদাইদগী
কদাইদা
তোয়বা
পাইগদবা মতম
য়ৌরক্কদবা মতম
হৌগদবা নুমিৎ
এয়রক্রাফ মখল
শিল্লোং
লিলাবারী
চয়োলদা ৪রক
১০৩৫
১১৩৫
ওক্তোবর ৩১, ২০২২
এ.তি.আর.৭২-৬০০
লিলাবারী
শিল্লোং
চয়োলদা ৪রক
১১৫৫
১২৫৫
এ.তি.আর.৭২-৬০০
ঙসিগী থৌরমদুদা অরুনাচল প্রদেশ প্রদেশকী মুখ্য মন্ত্রী, শ্রী পেমা খন্দু, মনিপুরগী মুখ্য মন্ত্রী, শ্রী এন. বিরেন সিংহ, অসমগী মুখ্য মন্ত্রী, শ্রী হেমন্তা বিস্বা শর্মা, মেঘালয়গী মুখ্য মন্ত্রী, শ্রী কোনরাদ সাংমা (হান্ননা রেকোর্দ তৌরবা ভিদিও মেসেজকী খুত্থাংদা), কেন্দ্রগী লো অমসুং জস্তিস মন্ত্রী, শ্রী কিরেন রিজিজু অমদি রাজ্যশিং অসিগী অতোপ্পা মন্ত্রী কয়া অমসুং এম.পি. কয়ানা শরুক য়াখি।

Ministry of Civil Aviation
Minister of Civil Aviation, Shri Jyotiraditya Scindia inaugurates three flights connecting five cities in the North-East
Flight connecting Imphal-Aizawl-Imphal under RCS UDAN will commence from 30th October 2022 and operate 5 times a week
Flight connecting Shillong-Lilabari-Shillong under RCS UDAN will commence from 31st OCTOBER 2022 and operate 4 times a week
Flight connecting Lilabari-Ziro-Lilabari will commence from 30th October 2022 and operate 2 times a week
Under International UDAN, two new routes Agartala-Chittagong-Agartala and Imphal-Mandalay-Imphal will be operationalised : Shri Scindia
30 OCT 2022 6:26PM by PIB Delhi
Minister of Civil Aviation, Shri Jyotiraditya M. Scindia along with MoS Civil Aviation, Gen. Dr Vijay Kumar Singh (Rtd.) has inaugurated the operation of three flights connecting five cities of Assam, Arunachal Pradesh, Meghalaya, Manipur, and Mizoram.
The enhanced aerial connectivity in the mountainous cities of the five states of north-eastern part of the country will play a vital role in creating the ease of living for the residents of region and boosting tourism and trade.
In his inaugural address, Minister of Civil Aviation Shri Jyotiraditya M. Scindia congratulated the people of the region and said that today is a very auspicious day that we have taken such a significant step in the direction of providing air connectivity to every part of the country.
The minister further said that Union Government has given special emphasis on the air connectivity for the north-eastern region. In the last eight years, seven airports have been developed in the region. Under UDAN scheme, 14% routes have been awarded to the north-east. Under UDAN 4.2, about 18% routes have been awarded to the northeast. A Rs 500 crore corpus has been dedicated to the air-connectivity of the northeast. Under Krishi UDAN, 25 airports have been incentivised in the region.
Minister announced that under International UDAN, two new routes Agartala-Chittagong-Agartala and Imphal-Mandalay-Imphal will be operationalised which will expand the scope of air connectivity in the north-eastern states from national to the international level.
MoS, Civil Aviation Gen. Dr Vijay Kumar Singh (Rtd.) said that it is matter of great pleasure that this additional air connectivity is being provided for the north-eastern region of the country. It will facilitate the travel between the states and help people traveling for various purposes and contribute to the growth of the region.
The flight will be operated by Alliance Air and will be conducted as per the following schedule:
IMPHAL-AIZAWL-IMPHAL (UNDER RCS UDAN): 30TH OCTOBER 2022
From
To
Frequency
Departure Time
Arrival Time
Effective Date
Aircraft Type
IMPHAL
AIZAWL
5 times weekly
1005
1045
30thOCTOBER
2022
ATR72-600
AIZAWL
IMPHAL
5 times weekly
1115
1155
ATR72-600
LILABARI-ZIRO-LILABARI: 30th OCTOBER 2022
From
To
Frequency
Departure Time
Arrival Time
Effective Date
Aircraft Type
LILABARI
ZIRO
2 times weekly
1155
1225
30thOCTOBER
2022
Dornier Do-228
ZIRO
LILABARI
2 times weekly
1245
1315
Dornier Do-228
SHILLONG-LILABARI-SHILLONG (UNDER RCS UDAN): 31st OCTOBER 2022
From
To
Frequency
Departure Time
Arrival Time
Effective Date
Aircraft Type
SHILLONG
LILABARI
4 times weekly
1035
1135
31st OCTOBER
2022
ATR72-600
LILABARI
SHILLONG
4 times weekly
1155
1255
ATR72-600
The inauguration was graced by Shri. Pema Khandu Chief Minister, Arunachal Pradesh, Shri. N. Biren Singh Chief Minister, Manipur, Shri Hemanta Biswa Sarma Chief Minister, Assam, Shri Conrad Sangama Chief Minister of Meghalaya (by a pre-recorded video message), Shri. Kiren Rijiju Union Minister of Law and Justice, and other ministers and members of parliament from the states.