Prime Minister's Office
PM to attend Chintan Shivir of Home Ministers of states on 28th October
26 OCT 2022 10:20AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will address Chintan Shivir of Home Ministers of states on 28th October 2022 at around 10:30 AM via video conferencing. The Chintan Shivir is being held at Surajkund, Haryana on 27th & 28th October, 2022. Home Secretaries and Director General of Police (DGPs) of the States and Director Generals of Central Armed Police Forces (CAPFs) & Central Police Organisations (CPOs) will also attend the Chintan Shivir.
The Chintan Shivir of Home Ministers is an endeavour to provide national perspective to policy formulation on internal security related matters, in accordance with the Panch Pran announced by the Prime Minister in his Independence Day speech. The Shivir, in the spirit of cooperative federalism, will bring more synergy in planning and coordination between various stakeholders at centre and state levels.
The Shivir will deliberate on issues like modernization of police forces, cybercrime management, increased use of IT in the criminal justice system, land border management, coastal security, women safety, drug trafficking, among others.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না ওক্তোবর ২৮দা পাঙথোক্কদবা স্তেতশিংগী গৃহ মন্ত্রীশিংগী চিন্তন সিবিরদা শরুক য়াগনি
26 OCT 2022 10:20AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ওক্তোবর ২৮, ২০২২গী অয়ুক পুং ১০:৩০ তাবা মতমদা ভিদিও কন্ফরেন্সিংগী খুত্থাঙদা স্তেতশিংগী গৃহ মন্ত্রীশিংগী চিন্তন সিবিরদা ৱা ঙাঙগনি‍। চিন্তন সিবির অসি ওক্তোবর ২৭ অমসুং ২৮, ২০২২দা হরিয়ানাগী সুরজকুন্দদা পাঙথোক্কদবনি‍। স্তেতশিংগী হোম সেক্রেতরীশিং অমসুং দাইরেক্তর জেনেরেল ওফ পুলিস (দি.জি.পি.শিং) অমদি সেন্ত্রেল আর্ম্দ পুলিস ফোর্স (সি.এ.পি.এফ.) অমসুং সেন্ত্রেল পুলিস ওর্গনাইজেসন (সি.পি.ও.)শিংগী দাইরেক্তর জেনেরেলশিংসু চিন্তন সিবির অসিদা শরুক য়াগনি‍।
গৃহ মন্ত্রীশিংগী চিন্তন সিবির অসি, নীংতম নুমিত্তা প্রধান মন্ত্রীনা পীখিবা ৱারোলদা লাউথোকখিবা পঞ্চ প্রানগী মতুং ইন্না লৈবাক মনুংগী ঙাকশেলগা মরী লৈনবা হীরমশিংদা খুজিল থৌরাং শেম্নবা লৈবাক্কী ওইবা মীৎয়েঙ অমা পীননবগীদমক লৌখৎপা থৌরাং অমনি‍। কোওপরেতিব ফেদরেলিজমগী ৱাখল পরিংদা, সিবির অসিনা কেন্দ্র অমসুং স্তেতকী থাক্তা তোঙান তোঙানবা স্তেকহোল্দরশিংগী মরক্তা খুজিল থৌরাং য়াৎপা অমদি খুৎশম্ননা চৎমিন্নবদা হেন্না চুশিন্নবা পুরক্কনি‍।
সিবির অসিনা পুলিস ফোর্স মতমগা চুনহনবা, সাইবরক্রাইম মেনেজমেন্ত, ক্রিমিনেল জস্তিস সিস্তেমদা আই.তি. শীজিন্নবা হেনগৎহনবা, কংফালগী ঙমখৈ ঙাক শেনবা, সমুদ্র খোঙবালগী ঙাকশেল, নুপীশিংগী শাফবা ফীভম, দ্রগ লল্লোনবা অমদি অতৈ হীরম কয়াগী মরমদা মচা খায়না নৈনখি‍।