ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଅକ୍ଟୋବର ୨୮ରେ ରାଜ୍ୟଗୁଡିକର ଗୃହ ମନ୍ତ୍ରୀମାନଙ୍କ ଚିନ୍ତନ ଶିବିରରେ ଯୋଗ ଦେବେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
26 OCT 2022 10:20AM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଅକ୍ଟୋବର ୨୮, ୨୦୨୨ ପୂର୍ବାହ୍ନ ପ୍ରାୟ ୧୦.୩୦ରେ ଭିଡିଓ କନଫରେନ୍ସିଂ ମାଧ୍ୟମରେ ରାଜ୍ୟଗୁଡିକର ଗୃହ ମନ୍ତ୍ରୀମାନଙ୍କ ଚିନ୍ତନ ଶିବିରକୁ ସମ୍ବୋଧିତ କରିବେ । ହରିଆଣାର ସୁରଜକୁଣ୍ଡ ଠାରେ ଅକ୍ଟୋବର ୨୭ ଓ ୨୮, ୨୦୨୨ରେ ଏହି ଚିନ୍ତନ ଶିବିର ଆୟୋଜିତ ହେବ । ରାଜ୍ୟଗୁଡିକର ଗୃହ ସଚିବ, ପୁଲିସ ମହାନିର୍ଦ୍ଦେଶକ, କେନ୍ଦ୍ରୀୟ ସଶସ୍ତ୍ର ପୁଲିସ ବଳ(ସିଏପିଏଫ) ଓ କେନ୍ଦ୍ରୀୟ ପୁଲିସ ସଂଗଠନର ମହାନିର୍ଦ୍ଦେଶକମାନେ ଏହି ଚିନ୍ତନ ଶିବିରରେ ଭାଗ ନେବେ ।
ଗୃହ ମନ୍ତ୍ରୀମାନଙ୍କର ଏହି ଚିନ୍ତନ ଶିବର ସ୍ୱାଧୀନତା ଦିବସ ଅବସରରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଅଭିଭାଷଣରେ ଘୋଷିତ ପଞ୍ଚ ପ୍ରାଣ ଅନୁରୂପ ଆଭ୍ୟନ୍ତରୀଣ ସୁରକ୍ଷା ସମ୍ପର୍କିତ ପ୍ରସଙ୍ଗଗୁଡିକରେ ନୀତି ପ୍ରସ୍ତୁତିରେ ଜାତୀୟ ଦୃଷ୍ଟିଭଙ୍ଗୀ ସାମିଲ କରିବାକୁ ପ୍ରୟାସ କରାଯିବ । ସଂଘୀୟ ବ୍ୟବସ୍ଥା ଭାବନାକୁ ବଜାୟ ରଖି ଏହି ଶିବିର କେନ୍ଦ୍ର ଓ ରାଜ୍ୟ ସ୍ତରର ବିଭିନ୍ନ ହିତାଧିକାରୀଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ଯୋଜନା ତଥା ସମନ୍ୱୟ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଅଧିକ ସହଯୋଗ ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିବ ।
ଏହି ଶିବିରରେ ପୁଲିସ ବଳର ଆଧୁନିକୀକରଣ, ସାଇବର ଅପରାଧ ପ୍ରବନ୍ଧନ, ଅପରାଧିକ ନ୍ୟାୟ ବ୍ୟବସ୍ଥାରେ ସୂଚନା ପ୍ରଯୁକ୍ତିର ଅଧିକ ବ୍ୟବହାର, ସ୍ଥଳ ସୀମା ପ୍ରବନ୍ଧନ, ଉପକୂଳ ସୁରକ୍ଷା, ମହିଳା ସୁରକ୍ଷା, ନିଶାଦ୍ରବ୍ୟ ଚୋରାଚାଲାଣ ଭଳି ପ୍ରସଙ୍ଗଗୁଡିକ ସମ୍ପର୍କରେ ଆଲୋଚନା ହେବ ।

Prime Minister's Office
PM to attend Chintan Shivir of Home Ministers of states on 28th October
26 OCT 2022 10:20AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will address Chintan Shivir of Home Ministers of states on 28th October 2022 at around 10:30 AM via video conferencing. The Chintan Shivir is being held at Surajkund, Haryana on 27th & 28th October, 2022. Home Secretaries and Director General of Police (DGPs) of the States and Director Generals of Central Armed Police Forces (CAPFs) & Central Police Organisations (CPOs) will also attend the Chintan Shivir.
The Chintan Shivir of Home Ministers is an endeavour to provide national perspective to policy formulation on internal security related matters, in accordance with the Panch Pran announced by the Prime Minister in his Independence Day speech. The Shivir, in the spirit of cooperative federalism, will bring more synergy in planning and coordination between various stakeholders at centre and state levels.
The Shivir will deliberate on issues like modernization of police forces, cybercrime management, increased use of IT in the criminal justice system, land border management, coastal security, women safety, drug trafficking, among others.