Ministry of Youth Affairs and Sports
Tulika Maan, Linthoi Chanambam to compete in 1st ever Khelo India Women’s Judo National League in Delhi
17 OCT 2022 5:42PM by PIB Delhi
The IG Stadium in the national capital will play host for the 1st Khelo India Women's Judo National League, to be held from October 20 to 23. The league, which is a National Ranking tournament for women Judokas of 4 Zones, is being organised by the Judo Federation of India and the Dept of Sports, Ministry of Youth Affairs and Sports.
The tournament has been backed by the Ministry of Youth Affairs and Sports, who have sanctioned an amount of Rs 1.74 Crore for organization of the same and to encourage the development of Judo across the grassroots level. The total prize money of the tournament across 31 weight categories is Rs 24.43 Lakh.
The tournament is being organized across four age groups - Sub Junior (12-15 years), Cadet (15-17 years), Junior (15-20 years) and Senior (15 years and above). The cash prize will be awarded to the top 7 judokas across the 31 weight categories.
Commonwealth Games 2022 silver medalist Tulika Maan as well as World Cadet Judo Championship gold medalist and history-maker Linthoi Chanambam will feature in the tournament. A total of 496 Judokas are set for competition. The competitors for the national league are selected based on their ranking and performance from their respective zones, i.e, North, South, East and West.
Also, top-ranked 7 Judokas selected from national selection trials and national judo tournament will compete in the national league.

নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
দিল্লিদা পাংথোক্কদবা অহানবা খেলো ইন্দিয়া ৱুমেন্স জুদো নেসনেল লিগতা তুলিকা মান, লিন্থোই চনম্বম শরুক য়াগনি
17 OCT 2022 5:42PM by PIB Imphal
লাক্লিবা ওক্তোবর ২০দগী ওক্তোবর ২৩ ফাওবা লৈবাক্কী কোনুংদা লৈবা আই.জি স্তদিয়মদা অহানবা খেলো ইন্দিয়া ৱুমেন্স জুদো নেসনেল লিগ পাংথোক্লগনি। লিগ অসি জোন মরিগী নুপী জুদো শান্নরোয়শিংগী নেসনেল রেঙ্কিং তুর্নামেন্ত অমনি অমসুং মসি য়ুথ এফেয়ার্স অমসুং স্পোর্তস মিনিস্ত্রিগী স্পোর্তস দিপার্তমেন্ত অমসুং জুদো ফেদেরেসন ওফ ইন্দিয়ানা শীনবনি।
তুর্নামেন্ত অসিগীদমক ফেদেরেসন্দা লুপা কোতি ১.৭৪গী শেনফম অমা কাইথোক্তুনা য়ুথ এফেয়ার্স অমসুং স্পোর্তস মিনিস্ত্রিনা শৌগৎলি অমসুং মখোঙদগী হৌনা জুদো চাউখৎহন্নবা পুক্নিং থৌগৎলি। ৱেত কেতেগোরি ৩১দা পাংথোক্কদৌরিবা তুর্নামেন্ত অসিগী অপুনবা মনাগী শেনফম অসি লুপা লাখ ২৪.৪৩নি।
তুর্নামেন্ত অসি চহি কাংলুপা মরি থোক্না হায়বদি- সব-জুনিয়ন(চহি ১২-১৫), কেদেত(চহি ১৫-১৭), জুনিয়র(চহি ১৫-২০) অমসুং সেনিয়র(চহি ১৫ অমসুং মথক্ত)দা চাংদম্নগনি। ৱেত কেতেগোরি ৩১দা মকোক ৭ ফাওবগী মনুংদা লৈবা শান্নরোয়শিংদা শেনগী মনা পীগনি।
তুর্নামেন্ত অসিদা কম্মনৱেল্থ গেমস ২০২২দা সিলভর মেদল ফংখ্রবী তুলিকা মান অমসুং ৱার্ল্দ কেদেত জুদো চেম্পিয়নশিপতা সনাগী মেদল ফংখ্রবী অমসুং পুৱারি শেমখ্রবী লিন্থোই চনম্বম শরুক য়াগনি। চাংদম্নবা অসিদা অপুনবা ওইনা জুদো শান্নরোয় ৪৯৬ শরুক য়াগনি। মখোয় মখোয়গী জোনশিং হায়বদি নোর্থ, সাউথ, ইস্ত অমসুং ৱেস্ত জোনগী ওইনা মখোয়গী রেঙ্কিং অমসুং পর্ফোমেন্সতা য়ুম্ফম ওইরগা নেসনেল লিগকীদমক শান্নরোয়শিং খনবনি।
নেসনেল সেলেক্সন ত্রাইয়েলশিং অমসুং নেসনেল জুদো তুর্নামেন্ততগী খনগৎলকপা রেঙ্ক ৭ ফাওবগী মনুংদা লৈবা জুদোকাশিং নেসনেল লিগ অসিদা শরুক য়াগনি।