Ministry of Finance
DRI seizes 23.23 kg gold valued at Rs 11.65 crore being smuggled through North-East Borders, 4 held
11 cases of gold seizures of 121 kg in September 2022by DRI in the North East Corridor
05 OCT 2022 2:08PM by PIB Delhi
The recent gold seizures in the North East by Directorate of Revenue Intelligence (DRI) indicate a spurt in smuggling of gold through NE borders of Bangladesh and Myanmar. While the porous borders have been used for smuggling in the past, 11 cases of gold seizures of 121 kg in September 2022alone show that the NE corridor is still extensively being used by smugglers deploying ingenious ways of concealment.
Acting on specific intelligence and in three coordinated interceptions at Patna, Delhi and Mumbai, Directorate of Revenue Intelligence (DRI) seized65.46 kg of foreign origin gold worth Rs 33.40 crore. The gold was consigned from Aizwal to Mumbai in domestic courier consignment. The gold was concealed in gunny bags declared as clothes.
Pictures exhibiting concealment of foreign origin gold in vehicles
In yet another case of smuggling through the same route, the DRI seized another big haul of smuggled foreign origin gold weighing approximately 23.23 kg and valued at Rs.11.65 crore (approx.) which was being smuggled from Myanmar.Specific intelligence indicated that substantial quantity of foreign origin gold will be attempted to be smuggled from Champhai-Aizawl, Mizoram to Kolkata, West Bengal by carrying/concealing them in vehicle. To interdict the contraband, coordinated action was undertaken on 28th – 29th September 2022.The DRI officers mounted surveillance on the highway connecting Siliguri - Guwahati. Four passengers travelling in 2 suspect vehicles were identified and intercepted. After thorough rummaging of the two vehicles over a period of 2 days, 23.23 Kg gold concealed in the vehicle body in the form of 21 cylindrical pieces, was recovered. The gold in this case was cast in order to fit in the specifically made cavity inside the cross-member metal pipe connecting the right and left rails of chassis behind the rear wheels and suspension in both the vehicles. The recovered gold had been smuggled into India from Myanmar through Zokhawthar border in Mizoram. Four persons have been arrested in the instant case so far.
In another 9 cases in the month, DRI recovered and seized 27 kg smuggled gold form various carriers coming from North-Eastern part of the country to the rest of the country. These series of detections have helped unearth novel modus operandi of smuggling foreign origin gold into India from the North-Eastern part of the country.
Further investigation is in progress.

শেল-থুম মন্ত্রালয়
দি.আর.আই.না অৱাং-নোংপোক ঙমখৈ ফাওদুনা লোন্না পুশিল্লকপা লুপা করোর ১১.৬৫গী ওইগদবা সনা কে.জি. ২৩.২৩ ফাগৎলে, ৪ ফারে
অৱাং নোংপোক কোরিদোরদা দি.আর.আই.না সেপ্তেম্বর ২০২২দা থৌদোক ১১দা সনা কে.জি. ১২১ ফাগৎখি
05 OCT 2022 2:08PM by PIB Imphal
হন্দক দাইরেক্তোরেৎ ওফ রিভিন্যু ইন্তলিজেন্স (দি.আর.আই.)না অৱাং নোংপোক্তগী সনা ফাগৎখিবা ময়ামসিনা অৱাং-নোংপোক্কী বঙ্গলাদেশ অমসুং ম্যান্মারগী ঙমখৈ ফাওদুনা লোন্না সনা পুশিল্লকপা হেনগৎলকপগী ফীভম উৎলি‍। নীংথিনা ঙাকশেনবা ঙমদ্রিবা ঙমখৈ পরিংদা চৎন-কাঙলোন কায়না লোন্না পোৎচৈশিং পুশিল্লকপগী থৌওং মমাঙদগী চত্থদুনা লাকপগা লোয়ননা, সেপ্তেম্বর ২০২২ খক্তদা থৌদোক ১১দা সনা কে.জি. ১২১ ফাগৎখিবসিনা অৱাং নোংপোক কোরিদোর অসি হৌজিকসু স্মগ্গ্লরশিংনা অরোন অথুপকী থবক কয়া চত্থরি হায়বা উৎলি‍।
অকক্নবা ইন্তলিজেন্সতা য়ুম্ফম ওইদুনা অমদি পত্না, দিল্লী অমসুং মুম্বাইদা পুন্না ইন্তরসেপ্ত তৌদুনা, দাইরেক্তোরেৎ ওফ রিভিন্যু ইন্তলিজেন্স (দি.আর.আই.)না মপান লমদগী লুপা করোর ৩৩.৪০গী ওইগদবা মপান লৈবাক্তগী পুশিল্লকপা সনা কে.জি. ৬৫.৪৬ ফাগৎখি‍। সনা অদু আইজোলদগী মুম্বাইদা দোমেস্তিক কুরিয়র কন্সাইন্মেন্ততা থারকখিবনি‍। সনা অদু ফিরোলনি হায়না থাবা বোরা খাউশিংদা হাপ্লকখিবনি‍।
গারীদা মপান লৈবাক্তগী পুশিল্লকপা সনাশিং লোৎলম্বগী মওং উৎলিবা পিকচরশিং
হায়রিবা পরিং অসিদা লোন্না পুশিল্লকপগী অতোপ্পা থৌদোক অমদা, দি.আর.আই.না লুপা করোর ১১.৬৫গী (চাউরাক্না) ওইগদবা মপান লৈবাক্তগী ম্যান্মার ফাউরগা লোন্না পুশিল্লকপা সনা কে.জি. ২৩.২৩ অমগসু ফাগৎখি‍। অকক্নবা ইন্তলিজেন্সতগী মিজোরমগী চম্ফাই-আইজোলদগী ৱেস্ত বেঙ্গলগী কোলকতা ফাওবা মপান লৈবাক্তগী লোন্না পুশিল্লকপা য়াম্লবা সনা খরা গারীদা লোত্তুনা পুরক্কনি হায়বগী পাউ ফংখি‍। চৎন-কাঙলোন কায়না পুশিল্লকপা পোৎলমশিং অদু ফাগৎনবগীদমক, সেপ্তেম্বর ২৮ – ২৯, ২০২২দা কুপ্না শেন্নদুনা লৈখি‍। দি.আর.আই. ওফিসরশিংনা সিলিগুরি – গুৱাহাতি ফাওনবা হায়ৱেদা মীৎকুপ নাহুম শিংনা শেন্নখি‍। চিংনবা গারী ২দা লাকপা মীওই মরীবু মশক খঙদোকখি অমদি মখোয়বু খামখি‍। গারী অনি অদু নিমিৎ নিনি চুপ্না থিরবা মতুংদা, সনা কে.জি. ২৩.২৩ গারীগী বোদীদা উতোং মওংগী পীস ২১ লোত্তুনা য়াওরম্বা থেংনখি‍। থৌদোক অসিদা ফাগৎখিবা সনাশিং অদু গারী অনিমক্কী তুংগী কাংখোঙ অমসুং সস্পেন্সনগী মনীংদা লৈরিবা চেসিগী য়েৎ অমসুং ওইথংবা রেল শমজিন্নরিবা ক্রোস-মেম্বর মেতেল পাইপগী কুৎশিনবা পরিংদা চপ চানা তানবা অখন্ননা শেমদোক্তুনা কাস্ত তৌদুনা পুরক্লম্বনি‍। ফাগৎলবা সনাশিং অসি মিজোরমগী জোখোথর ঙমখৈ ফাওরগা ম্যান্মারদগী ভারত্তা পুশিল্লকখিবনি‍। থৌদোক অসিদা মীওই মরি ফাগৎখি‍।
থা অসিদা থোকখিবা অতোপ্পা থৌদোক ৯দা দি.আর.আই.না লৈবাকসিগী অৱাং-নোংপোক শরুক্তগী লৈবাক্কী অতোপ্পা মফমশিংদা তোঙান তোঙানবা পাম্বৈ শীজিন্নদুনা লোন্না পুশিল্লকখিবা সনা কে.জি. ২৭ ফাগৎপা ঙমখি‍। পরিং নাইনা ফাগৎখিবশিং অসিনা লৈবাকসিগী অৱাং-নোংপোক থংবা শরুক ফাওদুনা মপান লৈবাক্তগী লোন্না কাঙলোন কায়না পোৎচৈশিং লোন্না পুশিল্লকপগী অনৌ-অনৌবা থৌওংশিং খঙদোকপদা মতেং ওইখি‍।
মখা তানা থিজিন হুমজিনবগী থবক চত্থরি‍।