Ministry of New and Renewable Energy
IREDA signs MoU with MAHAPREIT to provide loans for Green Energy projects
IREDA to provide Techno-Financial consultancy to MAHAPREIT for RE projects
22 AUG 2022 4:16PM by PIB Delhi
Indian Renewable Energy Development Agency Ltd. (IREDA) signed an MoU with Mahatma Phule Renewable Energy and Infrastructure Technology Ltd. (MAHAPREIT), a wholly owned subsidiary of MPBCDC (49% owned by Govt. of India and 51% owned by Govt. of Maharashtra) yesterday. In accordance with the MoU, IREDA will offer financing facilities to MAHAPREIT for the Renewable Energy projects to be implemented for state utilities, local bodies and the infrastructure of Renewable Energy Parks.
The MoU was signed by Shri Pradip Kumar Das, Chairman & Managing Director (CMD), IREDA and Shri Bipin Shrimali, CMD, MAHAPREIT. Under this collaboration, IREDA will also undertake Techno-Financial due diligence of Renewable Energy and Energy Efficiency & Conservation projects for MAHAPREIT.
Speaking on the occasion, CMD, IREDA said: "We are pleased to partner with MAHAPREIT and offer our techno-financial expertise to MAHAPREIT for the sustainable development of Maharashtra. Through this kind of collaboration, we will be able to support Govt. of India achieve its targets of 50% share of energy from non-fossil fuels by 2030. Also, these initiatives could encourage green investment and generate thousands of jobs.”
IREDA established a specialised Business Development and Consultancy division two years ago to meet the growing demand in the RE sector. This is the ninth MoU inked by IREDA in the last two years to provide consultation services for the sustainable development of the country. SJVN, NHPC, TANGEDCO, NEEPCO, BVFCL, THDCIL, GSL, and CIPET have signed MoUs with IREDA to enhance their techno-financial expertise for green energy projects and IREDA has already started work on most of the MoUs.

ন্যু অমসুং রিন্যুএবল মন্ত্রালয়
আই.আর.ই.দি.এ.না গ্রীন ইনর্জী প্রোজেক্তশিংগীদমক লোনশিং পীনবা এম.এ.ঐচ.এ.পি.আর.ই.আই.তি.গা এম.ও.য়ু. খুৎয়েক পীনখ্রে
আই.আর.ই.দি.এ.না আর.ই. প্রোজেক্তশিংগীদমক এম.এ.ঐচ.এ.পি.আর.ই.আই.তি.তা তেক্নো-ফাইনান্সিএল কনসলতেন্সী ফংহল্লগনি
22 AUG 2022 4:16PM by PIB Imphal
ঙরাং ইন্দিয়ন রিন্যুএবল ইনর্জী দিবেলপমেন্ত এজেন্সী লিমিতেদ (আই.আর.ই.দি.এ.)না এম.পি.বি.সি.দি.সি.না মপুং ওইনা মপু ওইবা সবসিদিয়রী (ভারত সরকারনা ৪৯% মপু ওইবা অমসুং মহারাস্ত্র সরকারনা ৫১% মপু ওইবা) অমা ওইরিবা মহাত্মা ফুলে রিন্যুএবল ইনর্জী এন্দ ইনফ্রাস্ত্রকচর তেক্নোলোজী লিমিতেদ (এম.এ.ঐচ.এ.পি.আর.ই.আই.তি.)গা লোয়ননা এম.ও.য়ু. অমা খুৎয়েক পীনখ্রে। এম.ও.য়ু.গী মতুং ইন্না আই.আর.ই.দি.এ.না স্তেৎ য়ুতিলিতীশিং, লোকেল বোদীশিং অমসুং রিন্যুএবল ইনর্জী পার্কশিংগী ইনফ্রাস্ত্রকচরগীদমক ইমপ্লিমেন্ত তৌগদবা রিন্যুএবল ইনর্জী প্রোজেক্তশিংগীদমক এম.এ.ঐচ.এ.পি.আর.ই.আই.তি.দা ফাইনান্সিং ফেসিলিতীশিং পীরগনি।
এম.ও.য়ু. অসি আই.আর.ই.দি.এ.গী চিয়রমেন অমসুং মেনেজিং দিরেক্তর (সি.এম.দি.), শ্রী প্রদিপ কুমার দাস অমসুং এম.এ.ঐচ.এ.পি.আর.ই.আই.তি.গী সি.এম.দি. শ্রী বিপিন শ্রীমালিনা খুৎয়েক পীনখি। চুংশিন্নবা অসিগী মখাদা আই.আর.ই.দি.এ.না এম.এ.ঐচ.এ.পি.আর.ই.আই.তি.গী রিন্যুএবল ইনর্জী অমসুং ইনর্জী ইফিসিএন্সী এন্দ কঞ্জর্বেসন প্রোজেক্তশিংগী মথৌ তাবা তেক্নো-ফাইনান্সিএলসু পীগনি।
থৌরম অসিদা ৱা ঙাংলদুনা সি.এম.দি., আই.আর.ই.দি.এ.না হায়খি: "ঐখোয়না এম.এ.ঐচ.এ.পি.আর.ই.আই.তি.গা পার্তনর ওইবদা নুংঙাইবা ফাওই অমসুং মহারাস্ত্রগী সস্তেনেবল দিবেলপমেন্তগীদমক এম.এ.ঐচ.এ.পি.আর.ই.আই.তি.দা ঐখোয়গী তেক্নো-ফাইনান্সিএল পীরগনি। চুংশিন্নবা অসিগী খুত্থাংদা ঐখোয়না ভারত সরকারনা ২০৩০ ফাওবদা নন-ফোসিল ফ্যুলশিংদগী ইনর্জী শিয়র ৫০% পুথোক্নবা পান্দম থম্মিবা অসিদা মতেং পাংবসু ঙম্লগনি। অমসুং থৌশিল অসিনা গ্রীন ইনভেস্তমেন্তদা পুক্নিং থৌগৎলগনি অমসুং থবক লিশিং কয়া পীবা ঙম্লগনি।”
আই.আর.ই.দি.এ.না আর.ই. সেক্তরদা হেনগৎলক্লিবা দিমেন্দ থুংহন্নবগীদমক চহি অনিগী মমাংদা স্পেসিএলাইজ বিজিনস দিবেলপমেন্ত অমসুং কনসলতেন্সী দিবিজন অমা লিংখৎখি। লৈবাক অসিদা সস্তেনেবল দিবেলপমেন্তগীদমক কনসলতেসন সর্ভিসেস পীনবাগীদমক হৌখিবা চহি অনিদা আই.আর.ই.দি.এ.না খুৎয়েক পীখিবা মসি মপাল শুবা এম.ও.য়ু.নি। এস.জে.ভি.এন., এন.ঐচ.পি.সি., তি.এ.এন.জি.ই.দি.সি.ও., এন.ই.ই.পি.সি.ও., বি.ভি.এফ.সি.এল., তি.ঐচ.দি.সি.আই.এল., জি.এস.এল. অমসুং সি.আই.পি.ই.তি.না গ্রীন ইনর্জী প্রোজেক্তশিংগী মখোয়গী তেক্নো-ফাইনান্সিএল এক্সপর্তিস হেনগৎহন্নবা আই.আর.ই.দি.এ.গা লোয়ননা এম.ও.য়ু.শিং খুৎয়েল পীনখি অমসুং আই.আর.ই.দি.এ.না এম.ও.য়ু. অয়াম্বগী থবক পাইখৎপা হৌখ্রে।