Ministry of Chemicals and Fertilizers
Dr. Mansukh Mandaviya visits PGIMER Satellite Centre, Sangrur and reviews its progress
Satellite Centre to be fully functional by January 2023: Union Health Minister
21 AUG 2022 3:27PM by PIB Delhi
Union Minister of Health & Family Welfare and Chemicals & Fertilizers Dr. Mansukh Mandaviya visited PGIMER Satellite Centre, Sangrur and reviewed its progress today.
Expressing satisfaction at the pace of the execution of the Project, the Minister stated, “With the pace at which the work is being executed, including procurement of medical devices and equipment, the Satellite Centre will be fully functional by January, 2023 and will provide a huge relief not only for the local population but for those far and wide.”
Updating about the success of the ‘free precaution vaccination drive’ launched by Prime Minister on 15th July for 75 days to mark Azadi ka Amrit Mahotsav, the Union Health Minister shared, “Already over 13 crore people have leveraged this facility by getting vaccinated under this initiative in one month and three days till date.” The Minister urged the people of Punjab and country in general, especially the vulnerable population, to get vaccinated in the balance of 75 days and equip themselves to face the COVID crisis.”
Lauding healthcare workers for their commendable role in containing the COVID crisis, the Minister stated, “Our country has been appreciated across the globe for two things; for COVID management by adhering to the guidelines and vaccination drive by crossing the mark of over 200 crore doses.”
Endorsing the need for ‘affordable health for all’, the Minister shared about the initiatives by the Govt. to promote generic medicines which include over 8500 Jan Aushadhi Kendras across the country which are visited over 20 lakh people daily in the country, awareness campaign by engaging with National Medical Council and launch of an app ‘Jan Aushadhi Sugam’ to make people aware about the salt in the medicine to enable them make considered choice between generic and branded medicine. The Minister also shared that ‘a Jan Aushadhi Kendra will also be opened in the Satellite Centre, Sangrur.’
The Minister chaired a meeting which was attended by Prof. Vivek Lal, Director PGIMER, senior faculty members and senior administrative officers including Sh. Kumar Gaurav Dhawan (IRS), DDA, Prof. Vipin Koushal, MS, Sh.Kumar Abhay, FA, Prof. Ashok Kumar, Addl. Medical Superintendent, PGIMER & Nodal Officer, Satellite Centre, Sangrur.
A detailed presentation was made before the Minister wherein the dignitary was apprised that the Satellite Centre, comprising a 300 bed hospital, was envisaged with an intent to reduce the overcrowding in PGIMER, Chandigarh and reduce travel time of patients.
Prof. Vivek Lal informed “Spread over a land of 25 acres, the project cost of this Satellite Centre is Rs. 449.00 crores. The phase 1 has already been executed with the construction of Temporary OPD, Guest House and Boundary Wall and Phase 2 of the execution is being fast tracked. The Satellite Centre is expected to be fully functional early next year.”

কেমিকেল্স অমসুং ফর্তিলাইজর মন্ত্রালয়
দোক্তর মনসুখ মন্দাবিয়ানা পি.জি.আই.এম.ই.আর. সেতলাইত সেন্তর, সঙ্গ্রুরদা চত্তুনা ফীভম য়েংশিনখ্রে
সেতলাইত সেন্তর অসি জনুৱারী ২০২৩ ফাওবদা মপুং ফানা মথৌ তৌরগনি: কেন্দ্রগী হকশেল মন্ত্রী
21 AUG 2022 3:27PM by PIB Imphal
হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল অমদি কেমিকেল অমসুং ফর্তিলাইজরগী কেন্দ্র মন্ত্রী দোক্তর মনসুখ মন্দাবিয়ানা ঙসি পি.জি.আই.এম.ই.আর. সেতলাইত সেন্তর, সঙ্গ্রুরদা চত্তুনা মফমদুদা লৈরিবা ফীভম য়েংশিনখ্রে‍।
প্রোজেক্ত অদু পায়খৎপগী লৈরিবা খোঙজেলদুদা অপেনবা ফোঙদোক্লদুনা, “মেদিকাল দিভাইস অমসুং ইকুইপমেন্ত লৌশিনবা য়াওনা থবক অসি পায়খৎপগী লৈরিবা খোঙজেল অসি য়েংলগদি, সেতলাইত সেন্তর অসি জনুৱারী ২০২৩ ফাওবদা মপুং ফানা মথৌ তৌবা ঙম্লগনি অমদি মফম অসিগী মীয়ামশিংদা নত্তনা অরাপ্পা মফমদগী লাকপা মীয়ামদসু চাউনা কান্নবা পীবা ঙম্লগনি,” হায়না মন্ত্রীনা ফোঙদোকখি‍।
অজাদি কা অমৃৎ মহোৎসবকী শরুক অমা ওইনা প্রধান মন্ত্রীনা জুলাই ১৫দগী হৌদোকখিবা নুমিৎ ৭৫নিগী ওইবা ‘ফ্রী প্রিকোসন ভেক্সিনেসন দ্রাইব’কী লৈরিবা ফীভমগী মতাঙদা পাউদম্লদুনা, “থা অমগা নুমিৎ হুম্নিসিদা হৌজিক ফাওবদা মীওই করোর ১৩ হেনবনা হায়রিবা থৌরাংসিগী মখাদা কান্নবা লৌদুনা ভেক্সিন কাপথোকখ্রে,” হায়না কেন্দ্র মন্ত্রীনা ফোঙদোকখি‍। পঞ্জাবকী মীয়াম, মপুং ওইনা লৈবাকসিগী মীয়াম্না, মরুওইনা খুদোংথিবা নংবা য়াবা মীওইশিংনা নুমিৎ ৭৫নিগী লেমহৌরিবা নুমিৎশিংদা ভেক্সিন কাপহৌনবা অমদি কোবিদ লাংফম অসি মায়োক্ননবা মখোয় মশাবু শেম শাহৌনবা ৱাফম মন্ত্রীনা থমখি‍।
কোবিদ লাংফম লাকশিনবদা হকশেলগী থৌমীশিংনা লৌখিবা শিংথানিংঙাই ওইবা থৌদাংবু থাগৎলদুনা, “ঐখোয়গী লৈবাক অসি ৱাফম অনিগীদমক: চৎন-পথাপ ঙাক্না কোবিদ লাকশিনবা অমসুং ভেক্সিনেসন দ্রাইব দোজ করোর ২০০ লান্থোকপা ঙমবগীদমক, মালেম পুমবনা শিংথানরি,” হায়না মন্ত্রীনা হায়খি‍।
‘পুম্নমক্কী অহোঙবা মমলগী লায়েং’গী মথৌ তাবা ৱাফম থম্লদুনা মন্ত্রীনা লৈঙাক অসিনা জেনেরিক হিদাক য়োকখৎনবগীদমক লৈবাক শিনবা থুংনা নুমিৎ খুদিংগী মীওই লাখ ২০গী মথক্তা জন ঔসধি কেন্দ্র ৮৫০০ থম্লিবা, নেস্নেল মেদিকেল কাউন্সিলগা খুৎশম্নদুনা এৱ্যারনেস কেম্পেনশিং পাঙথোকপা অমসুং জেনেরিক অমসুং ব্রান্দেদ হিদাকশিংদা শীজিন্নরিবা থুমগী মরমদা মীয়ামদা নীংথিনা থঙহন্দুনা মশাগী ফিরেপ লৌজবা ঙমহন্নবগীদমক ‘জন ঔসধি সুগম’ এপ পুথোকখিবনচিংবা থৌরাংশিংগী মরমদা পাউদমখি‍। সেতলাইত সেন্তর, সঙ্গ্রুরদা জন ঔসধি কেন্দ্র অমসু হাংদোক্লগনি হায়না মন্ত্রীনা পাউদমখি‍।
প্রোফেসর বিবেক লাল, দাইরেক্তর পি.জিওআই.এম.ই.আর., অমদি শ্রী ধৱন (আই.আর.এস.), দি.দি.এ., প্রোফেসর বিপিন কৌসাল, এম.এস., শ্রী কুমার অভয়, এফ.এ., প্রোফেসর অসোক কুমার, এদিস্নেল মেদিকেল সিপরিন্তেন্দেন্ত, পি.জি.আই.এম.ই.আর. অমসুং নোদেল ওফিসর, সেতলাইত সেন্তর, সঙ্গ্রুর য়াওনা ফেকল্তী মেম্বর অমসুং মকোক থোংবা এদমিনিস্ত্রেতিব ওফিসরশিং য়াওবা মীফম অমসু মন্ত্রীনা থৌরম মপু ওইদুনা পাঙথোকখি‍।
মন্ত্রীগী মফমদা মচা খায়বা প্রজেন্তেসন অমা উত্তুনা শরুক য়াখিবশিংদা ফমুং ৩০০ লৈবা সেতলাইত সেন্তর অসি পি.জি.আই.এম.ই.আর. চান্দিগরদা মী কা হেন্না চিনবা হন্থহন্নবা অমদি অনাবা মীওইশিংনা চত্থোক চৎশিনদা লৌবা মতম হন্থহন্নবা পান্দমদা লিংখৎখিবনি হায়বা ৱাফমশিং থমখি‍।
“লম একর ২৫ পাক চাউবা মফমদা শাগৎলিবা সেতলাইত সেন্তর অসিগী প্রোজেক্ত কোস্ত অসি লুপা করোর ৪৪৯.০০নি‍। তেম্পররী ও.পি.দি., গেস্ত হাউস অমসুং বাউন্দরী ফক্লাং শেমগত্তুনা অহানবা ফেজ পায়খৎবা লোইখ্রে অমদি অনিসুবা ফেজকী শেমগৎ শাগৎপগী থবক হৌজিক খোঙলৈ থুনা চঙশিল্লি‍। সেতলাইত সেন্তর অসি মথঙ চহিগী অঙনবা শরুক্তা মপুং ফানা মথৌ তৌবা ঙম্লগনি হায়না পানরি,” হায়না প্রোফেসর বিবেক লালনা পাউদমখি‍।