Ministry of Information & Broadcasting
Memories and Magical Moments with All India Radio since Independence
All India Radio to broadcast every day from 15th August in its Prime time News Bulletins
"Azad Bharat Ki Baat- Akashvani ke Saath" - Reliving the journey of India over the past 75 years
Can be accessed on 100.1FM GOLD Channel, @AkashvaniAir &
@airnewsalerts on Twitter, newsonairofficial YouTube channel, newsonair.gov.in, NewsonAir App, Facebook and Instagram
https://twitter.com/airnewsalerts
https://www.facebook.com/airnewsalerts
https://www.instagram.com/airnewsalerts/
https://www.youtube.com/c/NEWSONAIROFFICIAL
13 AUG 2022 1:38PM by PIB Delhi
This is All India Radio. The news read by ..... Over the past 75 years since independence, India's largest public service broadcaster has been the proverbial story teller for the 1.3 billion citizens across the country.
All India Radio is celebrating 75 years of freedom with a unique initiative titled, "Azad Bharat Ki Baat- Akashvani Ke Saath." Starting 15th August 2022, the 90 second series will be broadcast on 100.1FM GOLD channel, prime time news Bulletins and across all of its platforms including social media. It will showcase the journey of India since Independence in various walks of life through the story telling of All India Radio- the Voice of Nation.
AIR will be looking back at the historic journey from the Birth of a nation to the Emerging Superpower that is Modern India with snippets from its repertoire. These include the voices of legends like Mahatma Gandhi, Homi Jahangir Bhabha, Sir CVRaman, Dr. Kurien Varghese, Dr. MSSwaminathan, Pandit Bhimsen Joshi , Melvin de Mello, Jasdev Singh to name a few. Every day one special story will be broadcast and uploaded on AIR Social media handles on Instagram, Twitter, Facebook and Youtube. It can be accessed on @AkashvaniAir & @airnewsalerts on Twitter, newsonairofficial YouTube channel, newsonair.gov.in, NewsonAir App, Facebook and Instagram
Since its inception on 8 June, 1936, All India Radio has been a witness to the history of the country including the first Independence Day, way back in 1947 to the liberation of Bangladesh to India making history at World Cup Cricket.
All India Radio is one of the largest broadcasting organisations in the world broadcasting in 23 languages and 179 dialects from 479 stations across the country. It reaches nearly 92 per cent of the area and 99.19 per cent of the total population. It's motto is 'Bahujan Hitaya: Bahujan Sukhaya', which means 'for the happiness of many, for the welfare of many',
We request our listeners to be prepared to relive the glorious moments that passes by and follow AIR on our social media handles.

ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
নিংতম্লবা মতুংদগী ওল ইন্দিয়া রেদিওগা লোইননা নিংশিংনিংঙাই ওইরবা থাইনগী ৱারীশিং অমসুং ফজরবা-নুংঙাইরবা মিৎকুপশিং
ওল ইন্দিয়া রেদিওনা মখোয়গী প্রাইম তাইম ন্যুজ বুলেতিনশিংদা ওগস্ত ১৫দগী নুমিৎ খুদিংগী ব্রোদকাস্ত তৌরগনি
“আজাদ ভারতকী বাত- আকাশৱানি কে সাথ” – হৌখিবা চহি ৭৫দা ভারতকী খোংচৎ অদু নৌহৌননা অমুক নিংশিংবা
১০০.১ এফ.এম. গোল্দ চেনেল, ত্বিতরদা @AkashvaniAir অমসুং
@airnewsalerts, newsonairofficial য়ুত্যুব চেনেল, newsonair.gov.in, NewsonAir এপ, ফেসবুক অমসুং ইন্সতাগ্রামদা মসি তাবা ফংগনি
https://twitter.com/airnewsalerts
https://www.facebook.com/airnewsalerts
https://www.instagram.com/airnewsalerts/
https://www.youtube.com/c/NEWSONAIROFFICIAL
13 AUG 2022 1:38PM by PIB Imphal
মসি ওল ইন্দিয়া রেদিওনি। পাউ অসিনা পারি। নিংতম্লবা মতুং হৌখিবা চহি ৭৫ হেন্না, ভারতকী খ্বাইদগী চাউবা পব্লিক সর্বিস ব্রোদকাস্তর অসি লৈবাক অসি শিনবা থুংনা প্রজা বিলিয়ন ১.৩গী পাউরৌগী ৱারী লিবা ওইদুনা লাক্লি।
ওল ইন্দিয়া রেদিওনা, “আজাদ ভারত কি বাত- আকাশ্বানি কে সাথ” হায়না মিংথোনবা তোপ-তোপ্পা অনৌবা থৌরাং অমগা লোইননা নিংতম্বগী চহি ৭৫ শুবা অসিগী নুংঙাইবা ফোংদোক্লগনি। ২০২২গী ওগস্ত ১৫দা হৌদুনা, সেকেন্দ ৯০গী সিরীজ অসি ১০০.১ এফ.এম. গোল্দ চেনেল, প্রাইম তাইম ন্যুজ বুলেতিনশিং অমসুং সোসিয়েল মীদিয়া য়াওনা মখোয়গী প্লেতফোর্ম খুদিংমক্তা ব্রোদকাস্ত তৌরগনি। মসিনা ওল ইন্দিয়া রেদিও- দ ভোইস ওফ নেশনগী ৱারী লিবা অদুগী খুত্থাংদা তোঙান-তোঙানবা মীওই কয়া অমগী পুনশিদা নিংতম্লবা মতুংদগী ভারতকী খোংচৎ অদু উৎকদৌরি।
এ.আই.আর.না লৈবাক অমা শেম্লকপদগী হৌরগা অনৌবা ভারত অমগী শক্তি লৈরবা অমা ওইনা ওইরকপগী পুৱারী ইদুনা লৈহৌরগদবা খোংচৎ অদুবু পাউদম্লগনি। মসিদা মিং ওইনা পল্লবদা মমিং লৈরবা লিজেন্দশিং খুদম ওইনা মহাত্মা গান্ধি, হোমি জাহাঙ্গি ভাভা, সর সি.ভি. রামন, দা. কুরিয়ন ৱার্ঘেসি, দা. এম.এস.এস. এ্বামিনাথন, পন্দিত ভিমসেন জোশি, মেলৱিন দে মেল্লো, জসদেব সিংগী খোঞ্জেলশিং য়াওগনি। নুমিৎ খুদিংগী অখন্নবা ৱারী অমা ব্রোদকাস্ত তৌরগনি অমসুং ইন্সতাগ্রাম, ত্বিতর, ফেসবুক অমসুং য়ুত্যুবতা এ.আি.আর. সোসিয়েল মীদিয়া হেন্দলশিংদা অপলোদ তৌরগনি। হায়রিবশিং অসি ত্বিতরদা @AkashvaniAir অমসুং @airnewsalerts, newsonairofficial য়ুত্যুব চেনেল, newsonair. gov.in, NewsonAir এপ, ফেসবুক অমসুং ইন্সতাগ্রামদা তাবা ফংগনি।
১৯৩৬কী জুন ৮ হৌদোরকপদগী, ওল ইন্দিয়া রেদিওনা য়াম্না ঙল্লঙৈ মতমদগী, ১৯৪৭দা অহানবা নিংতম্বা য়াওনা বংগ্লাদেশকী লিবরেশনদগীনা ৱার্লদ কপ ক্রিকেত্তা ভারতনা পুৱারী শেমখিবা য়াওনা লৈবাক অসিগী পুৱারী অদুবু মিৎয়েং তাদুনা লাকখি। ওল ইন্দিয়া রেদিও অসিনা লৈবাক শিনবা থুংনা স্তেশন ৪৭৯দগী লোল ২৩ অমসুং দাইলেক ১৭৯দা ব্রোদকাস্তিং তৌদুনা মালেম অসিগী খ্বাইদগী চাউবা ব্রোদকাস্তিং ওর্গনাইজেশনশিংগী মনুংদা অমা ওইরি। মসিনা লম অসিগী চাদা ৯২ ময়া নক্না অমসুং অপুনবা মীশিংগি চাদা ৯৯.১৯দা য়ৌহল্লি। মখোয়গী মোতো অসি ‘বউজন হিতায়া: বহুজন সুখায়া’নি, মসিগী ৱাহন্থোক্তি ‘মীয়ামগী নুংঙাইনবগীদমক্তা, মীয়ামগি য়াইফনবগীদমক্তা’ হায়বনি।
ঐখোয়না ঐখোয়বু তাবীরিবশিংদা লাক্লিবা ঐখোয়গী য়াম্না ফজরবা মিৎকুপশিং অদুবু নৌহৌননা নিংশিংনবগীদমক্তা শেম-শানবা অমসুং ঐখোয়গী সোসিয়েল মীদিয়া হেন্দলশিংদা এ.আই.আর.বু ফোলো তৌনবা হায়জরি।