Ministry of Commerce & Industry
WPI-based inflation declines marginally to 15.18% for the month of June, 2022;
Month-over-Month decrease in WPI for manufactured products but primary articles and Fuel & Power see a marginal rise
Index Numbers of Wholesale Price in India for the Month of June, 2022 (Base Year: 2011-12)
14 JUL 2022 12:20PM by PIB Delhi
The annual rate of inflation based on All-India Wholesale Price Index (WPI) number is 15.18% (Provisional) for the month of June, 2022 (over June, 2021). This is marginally lower than the WPI number of 15.88% in May, 2022, The high rate of inflation in June, 2022 is primarily due to rise in prices of mineral oils, food articles, crude petroleum & natural gas, basic metals, chemicals & chemical products, food products etc. as compared to the corresponding month of the previous year.
The index numbers and inflation rate for the last three months of all commodities and WPI components are given below:
Index Numbers & Annual Rate of Inflation (Y-o-Y in %)*
All Commodities/Major Groups
Weight (%)
Apr-22 (F)
May-22 (P)
June-22 (P)
Index
Inflation
Index
Inflation
Index
Inflation
All Commodities
100.0
152.3
15.38
154.0
15.88
154.0
15.18
I Primary Articles
22.6
174.5
15.18
179.8
19.71
182.4
19.22
II Fuel & Power
13.2
151.2
38.84
154.4
40.62
155.4
40.38
III Manufactured Products
64.2
144.7
11.39
144.8
10.11
143.7
9.19
Food Index
24.4
173.3
9.13
176.1
10.89
178.4
12.41
Note: P: Provisional, F: Final, *Annual rate of WPI inflation calculated over the corresponding month of previous year
2. There is no month over month change in WPI index for the month of June, 2022 compared to May, 2022. The monthly change in WPI index for last six-month is summarized below:
Month Over Month (M-o-M in %) change in WPI Index#
All Commodities/Major Groups
Weight
Jan-22
Feb-22
Mar-22
Apr-22
May-22(P)
Jun 22(P)
All Commodities
100.0
0.35
1.04
2.48
2.28
1.12
0.00
I. Primary Articles
22.6
-0.53
0.00
2.03
2.11
3.04
1.45
II. Fuel & Power
13.2
1.12
2.22
4.05
5.07
2.12
0.65
III. Manufactured Products
64.2
0.51
1.24
2.45
1.69
0.07
-0.76
Food Index
24.4
-1.71
0.24
0.90
3.03
1.62
1.31
Note: P: Provisional, #Monthly rate of change, based on month over month (M-o-M) WPI calculated over the preceding month.
3. Month over Month Change in Major Groups of WPI:
1. Primary Articles (Weight 22.62%):- The index for this major group increased by (1.45%) to 182.4 (provisional) in June, 2022 from 179.8 (provisional) for the month of May, 2022. Prices of Crude Petroleum & Natural Gas (6.59%) and Food Articles (2.40%) increased in June, 2022 as compared to May, 2022. Prices of Non-food Articles (-2.06%) and Minerals (-9.04%) declined in June, 2022 as compared to May, 2022.
2. Fuel & Power (Weight 13.15%):- The index for this major group increased by (0.65%) to 155.4 (provisional) in June, 2022 from 154.4 (provisional) for the month of May, 2022. Prices of Mineral Oils (0.98%) increased in June, 2022 as compared to May, 2022.
3. Manufactured Products (Weight 64.23%):- The index for this major group declined by (-0.76%) to 143.7 (provisional) in June, 2022 from 144.8 (provisional) for the month of May, 2022. Out of the 22 NIC two-digit groups for Manufactured products, 14 groups have witnessed increase in prices while 8 groups that have witnessed decrease in prices. The increase in prices is mainly contributed by chemical and chemical products, other non-metallic mineral products, electrical equipment, motor vehicles, textiles etc. in June, 2022 as compared to May, 2022. Some of the groups that have witnessed decrease in prices are basic metals, food products, other manufacturing and furniture in June, 2022 as compared to May, 2022.
4. WPI Food Index (Weight 24.38%): The Food Index consisting of 'Food Articles' from Primary Articles group and 'Food Product' from Manufactured Products group have increased from 176.1 in May, 2022 to 178.4 in June, 2022. The rate of inflation based on WPI Food Index increased from 10.89% in May, 2022 to 12.41% in June, 2022
5. Final index for the month of April, 2022 (Base Year: 2011-12=100): For the month of April, 2022 the final Wholesale Price Index and inflation rate for 'All Commodities' (Base: 2011-12=100) stood at 152.3 and 15.38% respectively. The details of all India Wholesale Price Indices and Rates of Inflation for different commodity groups for June, 2022 are at Annex I. The Annual rate of Inflation (Y-o-Y) based on WPI for different commodity groups in the last six months are at Annex II. The WPI Index for different commodity groups in the last six months is at Annex III.
6. Response Rate: The WPI for June, 2022 have been compiled at a weighted response rate of 82.5 percent, while the final figure for April, 2022 is based on the weighted response rate of 91.4 percent. The provisional figures of WPI will undergo revision as per the final revision policy of WPI. This press release, item indices, and inflation numbers are available at our home page http://eaindustry.nic.in.
7. Next date of Press Release: WPI for the month of July, 2022 would be released on 16/8/2022.
Note: WPI at all India level is released on monthly basis on 14th of every month (or next working day) with a time lag of two weeks of the reference month, and the index numbers is compiled with data received from institutional sources and selected manufacturing units across the country. This press release contains WPI (Base Year 2011-12=100) for the month of June, 2022 (Provisional), April, 2022 (Final) and other months/years. Provisional figures of WPI is finalised after 10 weeks, and frozen thereafter.
Annex-I
All India Wholesale Price Indices and Rates of Inflation (Base Year: 2011-12=100) for June, 2022
Commodities/Major Groups/Groups/Sub-Groups/Items
Weight
Index (Jun-22) *
Latest month over month
Cumulative Inflation (YoY)
WPI Based rate of Inflation (YoY)
2021-2022
2022-2023*
2021-2022
2022-2023*
Jun-21
Jun-22*
ALL COMMODITIES
100
154.0
0.60
0.00
11.97
15.48
12.07
15.18
I. PRIMARY ARTICLES
22.62
182.4
1.86
1.45
9.30
18.03
8.59
19.22
A. Food Articles
15.26
183.6
0.56
2.40
4.04
11.73
3.28
14.39
Cereals
2.82
170.3
-0.50
-0.53
-2.81
8.02
-2.77
7.99
Paddy
1.43
165.5
-0.31
0.24
-1.12
1.87
-2.36
2.35
Wheat
1.03
171.8
-1.08
-1.26
-2.49
10.64
-1.77
10.34
Pulses
0.64
172.6
-0.78
0.12
11.46
-2.29
11.56
-2.82
Vegetables
1.87
259.1
16.16
16.45
-5.60
45.31
-0.78
56.75
Potato
0.28
255.2
2.87
14.85
-29.13
28.37
-31.09
39.38
Onion
0.16
150.4
25.54
7.97
16.39
-19.97
64.32
-31.54
Fruits
1.60
194.1
-10.04
-1.57
16.17
13.34
6.96
20.33
Milk
4.44
164.2
-0.32
0.18
2.00
5.91
1.65
6.35
Eggs, Meat & Fish
2.40
177.8
1.59
1.08
10.11
6.56
8.72
7.24
B. Non-Food Articles
4.12
176.3
2.34
-2.06
17.52
22.26
18.63
18.80
Oil Seeds
1.12
217.5
1.34
-2.77
34.27
8.45
36.76
2.74
C. Minerals
0.83
208.2
12.23
-9.04
16.40
17.63
15.33
8.55
D. Crude Petroleum & Natural gas
2.41
176.4
7.92
6.59
60.72
75.38
46.97
77.29
Crude Petroleum
1.95
173.5
9.74
6.25
109.40
72.52
78.47
72.98
II. FUEL & POWER
13.15
155.4
0.82
0.65
28.82
39.95
29.32
40.38
LPG
0.64
148.6
-7.44
-4.01
35.86
46.21
31.44
53.20
Petrol
1.60
167.6
4.73
4.10
56.86
59.04
59.94
57.82
HSD
3.10
177.4
7.61
0.91
52.92
62.32
59.92
54.93
III. MANUFACTURED PRODUCTS
64.23
143.7
0.08
-0.76
10.55
10.23
10.96
9.19
Mf/o Food Products
9.12
169.6
-0.95
-0.76
14.00
9.22
13.31
8.86
Vegetable And Animal Oils and Fats
2.64
207.3
-3.40
-2.58
46.66
13.01
43.58
12.36
Mf/o Beverages
0.91
128.5
-0.16
0.31
0.32
1.91
0.08
2.31
Mf/o Tobacco Products
0.51
164.0
-1.07
-0.61
0.34
3.44
-0.63
4.06
Mf/o Textiles
4.88
148.6
0.93
0.68
11.89
14.24
14.17
14.57
Mf/o Wearing Apparel
0.81
146.7
0.93
0.07
1.64
4.37
2.84
3.90
Mf/o Leather and Related Products
0.54
122.5
-1.51
0.66
0.51
2.76
0.09
4.08
Mf/o Wood and of Products of Wood and Cork
0.77
148.3
0.29
0.75
3.90
6.28
3.43
6.92
Mf/o Paper and Paper Products
1.11
155.8
0.30
1.30
10.12
16.29
10.47
17.14
Mf/o Chemicals and Chemical Products
6.47
147.5
-0.08
0.82
11.06
14.24
10.89
14.96
Mf/o Pharmaceuticals, Medicinal Chemical and Botanical Products
1.99
139.9
-1.61
0.36
4.66
3.10
4.18
3.86
Mf/o Rubber and Plastics Products
2.30
131.6
-0.50
-0.23
12.90
8.57
11.98
9.12
Mf/o other Non-Metallic Mineral Products
3.20
132.6
0.41
1.53
2.60
8.31
2.62
9.23
Cement, Lime and Plaster
1.64
135.9
0.40
2.18
1.33
7.80
2.13
9.16
Mf/o Basic Metals
9.65
150.2
0.37
-5.36
26.11
18.68
29.09
12.09
Mild Steel - Semi Finished Steel
1.27
129.0
-0.43
-3.80
21.66
14.75
23.41
10.73
Mf/o Fabricated Metal Products, Except Machinery and Equipment
3.15
139.3
0.79
-0.29
10.31
10.94
12.04
9.25
Note: * = Provisional, Mf/o = Manufacture of
Annex-II
Commodities/Major Groups/Groups/Sub-Groups/Items
Weight
WPI based inflation figures for last 6 months
Jan-22
Feb-22
Mar-22
Apr-22
May-22*
Jun-22*
ALL COMMODITIES
100.0
13.68
13.43
14.63
15.38
15.88
15.18
I. PRIMARY ARTICLES
22.62
15.60
13.87
15.94
15.18
19.71
19.22
A. Food Articles
15.26
10.40
8.19
8.44
8.48
12.34
14.39
Cereals
2.82
5.48
6.07
8.12
8.05
8.01
7.99
Paddy
1.43
0.56
0.00
0.99
1.48
1.79
2.35
Wheat
1.03
10.40
11.03
14.04
11.02
10.55
10.34
Pulses
0.64
4.63
2.72
2.22
-0.34
-3.69
-2.82
Vegetables
1.87
38.34
26.99
20.08
22.59
56.36
56.75
Potato
0.28
-14.45
15.66
26.36
19.84
24.83
39.38
Onion
0.16
-15.98
-26.42
-9.33
-4.02
-20.40
-31.54
Fruits
1.6
12.36
10.24
11.12
10.58
9.98
20.33
Milk
4.44
2.21
1.87
4.12
5.56
5.81
6.35
Eggs, Meat & Fish
2.4
10.18
8.14
9.42
4.63
7.78
7.24
B. Non-Food Articles
4.12
20.48
24.23
25.27
23.95
24.14
18.80
Oil Seeds
1.12
23.27
22.88
22.49
16.10
7.08
2.74
C. Minerals
0.83
30.03
22.08
21.69
12.00
33.94
8.55
D. Crude Petroleum & Natural gas
2.41
55.40
46.14
69.20
69.07
79.50
77.29
Crude Petroleum
1.95
60.59
55.17
83.56
65.69
78.67
72.98
II. FUEL & POWER
13.15
34.36
30.84
31.78
38.84
40.62
40.38
LPG
0.64
48.98
26.27
24.88
38.48
47.71
53.20
Petrol
1.60
66.58
56.64
53.54
60.63
58.78
57.82
HSD
3.10
64.00
55.59
52.32
67.62
65.23
54.93
III. MANUFACTURED PRODUCTS
64.23
9.50
10.24
11.26
11.39
10.11
9.19
Mf/o Food Products
9.12
8.06
9.48
10.61
10.18
8.65
8.86
Vegetable and Animal Oils and Fats
2.64
13.71
15.63
17.39
15.33
11.41
12.36
Mf/o Beverages
0.91
2.83
2.41
1.60
1.59
1.83
2.31
Mf/o Tobacco Products
0.51
1.90
0.50
2.92
2.68
3.58
4.06
Mf/o Textiles
4.88
13.89
14.01
12.95
13.29
14.86
14.57
Mf/o Wearing Apparel
0.81
3.73
3.65
3.64
4.42
4.79
3.90
Mf/o Leather and Related Products
0.54
1.94
3.94
2.38
2.37
1.84
4.08
Mf/o Wood and of Products of Wood and Cork
0.77
4.11
4.92
4.87
5.49
6.44
6.92
Mf/o Paper and Paper Products
1.11
14.60
14.00
13.62
15.74
15.99
17.14
Mf/o Chemicals and Chemical Products
6.47
13.82
13.08
13.30
13.83
13.94
14.96
Mf/o Pharmaceuticals, Medicinal Chemical and Botanical Products
1.99
4.26
3.84
3.45
3.64
1.83
3.86
Mf/o Rubber and Plastics Products
2.30
9.65
9.46
8.79
7.77
8.83
9.12
Mf/o other Non-Metallic Mineral Products
3.20
7.16
7.46
6.24
7.67
8.02
9.23
Cement, Lime and Plaster
1.64
6.72
7.18
5.02
6.98
7.26
9.16
Mf/o Basic Metals
9.65
16.53
21.47
27.02
25.35
18.88
12.09
Mild Steel - Semi Finished Steel
1.27
12.50
16.38
19.95
19.03
14.62
10.73
Mf/o Fabricated Metal Products, Except Machinery and Equipment
3.15
11.28
10.60
11.08
13.21
10.43
9.25
Note: * = Provisional, Mf/o = Manufacture of
Annex-III
Commodities/Major Groups/Groups/Sub-Groups/Items
Weight
WPI Index for last 6 months
Jan-22
Feb-22
Mar-22
Apr-22
May-22*
Jun-22*
ALL COMMODITIES
100.0
143.8
145.3
148.9
152.3
154.0
154.0
I. PRIMARY ARTICLES
22.62
167.5
167.5
170.9
174.5
179.8
182.4
A. Food Articles
15.26
172.0
170.4
169.6
175.3
179.3
183.6
Cereals
2.82
163.6
164.2
167.7
170.4
171.2
170.3
Paddy
1.43
162.9
161.7
163.1
164.4
165.1
165.5
Wheat
1.03
164.6
166.1
171.4
173.3
174.0
171.8
Pulses
0.64
174.0
173.5
175.1
174.7
172.4
172.6
Vegetables
1.87
236.0
212.7
180.0
186.7
222.5
259.1
Potato
0.28
171.7
170.6
181.7
194.5
222.2
255.2
Onion
0.16
265.5
266.8
218.6
157.5
139.3
150.4
Fruits
1.6
161.8
168.0
177.9
211.2
197.2
194.1
Milk
4.44
157.4
157.8
161.6
163.3
163.9
164.2
Eggs, Meat & Fish
2.4
165.6
167.3
169.6
169.6
175.9
177.8
B. Non-Food Articles
4.12
165.9
170.2
175.0
177.5
180.0
176.3
Oil Seeds
1.12
210.8
215.4
226.6
227.2
223.7
217.5
C. Minerals
0.83
224.7
225.0
228.9
208.2
228.9
208.2
D. Crude Petroleum & Natural gas
2.41
122.3
125.1
151.6
152.5
165.5
176.4
Crude Petroleum
1.95
119.8
129.1
161.9
147.3
163.3
173.5
II. FUEL & POWER
13.15
135.3
138.3
143.9
151.2
154.4
155.4
LPG
0.64
131.4
126.4
133.0
149.7
154.8
148.6
Petrol
1.60
135.1
139.1
149.7
157.1
161.0
167.6
HSD
3.10
141.2
147.5
157.8
169.3
175.8
177.4
III. MANUFACTURED PRODUCTS
64.23
137.2
138.9
142.3
144.7
144.8
143.7
Mf/o Food Products
9.12
156.9
160.5
165.7
169.9
170.9
169.6
Vegetable and Animal Oils and Fats
2.64
180.8
190.1
202.5
210.7
212.8
207.3
Mf/o Beverages
0.91
127.3
127.6
127.0
127.7
128.1
128.5
Mf/o Tobacco Products
0.51
160.7
159.8
162.4
164.6
165.0
164.0
Mf/o Textiles
4.88
140.2
142.4
143.9
145.8
147.6
148.6
Mf/o Wearing Apparel
0.81
144.7
144.7
145.1
146.5
146.6
146.7
Mf/o Leather and Related Products
0.54
120.9
121.3
120.4
121.0
121.7
122.5
Mf/o Wood and of Products of Wood and Cork
0.77
141.9
142.9
144.4
146.0
147.2
148.3
Mf/o Paper and Paper Products
1.11
142.1
143.3
148.5
153.7
153.8
155.8
Mf/o Chemicals and Chemical Products
6.47
137.5
139.2
142.3
145.7
146.3
147.5
Mf/o Pharmaceuticals, Medicinal Chemical and Botanical Products
1.99
137.1
137.9
138.0
139.6
139.4
139.9
Mf/o Rubber and Plastics Products
2.30
127.3
127.3
130.0
131.7
131.9
131.6
Mf/o other Non-Metallic Mineral Products
3.20
125.8
126.7
127.7
130.5
130.6
132.6
Cement, Lime and Plaster
1.64
127.0
128.4
129.8
133.4
133.0
135.9
Mf/o Basic Metals
9.65
143.1
147.1
157.5
161.2
158.7
150.2
Mild Steel - Semi Finished Steel
1.27
120.6
122.9
132.3
134.5
134.1
129.0
Mf/o Fabricated Metal Products, Except Machinery and Equipment
3.15
133.2
133.5
135.3
138.8
139.7
139.3
Note: * = Provisional, Mf/o = Manufacture of

কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
দবল্যু.পি.আই.দা য়ুম্ফম ওইবা ইনফ্লেসন্না জুন ২০২২ থাগী ওইনা ১৫.১৮%দা খরা হন্থখি;
শেম্বা লোইরবা পোত্থোক্কী মন্থ-ওভর-মন্থকী দবল্যু.পি.আই. হন্থখি, অদুবু প্রাইমারী আর্তিকল অমসুং ফুএল অমদি পাৱরগী ওইনদি হেনগৎখি
জুন ২০২২গী (বেজ চহিঃ ২০১১-১২) ভারতকী হোলশেল প্রাইসকী ইন্দেক্স নম্বর
14 JUL 2022 12:20PM by PIB Imphal
জুন ২০২২গী (জুন ২০২১গা চাংদম্নবদা) ভারত পুম্বগী হোলসেল প্রাইস ইন্দেক্স (দবল্যু.পি.আই.)গী চহিগী ইনফ্লেসন রেতনা ১৫.১৮% ওইখি। মসিনা মে ২০২২গী ১৫.৮৮%গী দবল্যু.পি.আই. মশিংদগী খরা হন্থখি। জুন ২০২২গী ইনফ্লেসনগী রেতনা ৱাংবগী মরমদি মিনরেল ওইল, ফুদ আর্তিকল, ক্রুদ পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস, বেসিক মেতল, কেমিকেল অমসুং কেমিকেলগী পোত্থোক, ফুদ প্রদক্তনচিংবগী মমলনা মমাংগী চহিগী মান্নবা মতমগা চাংদম্নবদা হেনগৎলকপগীনি।
কম্মোদিতী খুদিং অমসুং দবল্যু.পি.আই. কম্পোনেন্তকী হৌখিবা থা অহুমগী ইন্দেক্স নম্বর অমসুং ইনফ্লেসন রেত মখাদা পীরিঃ
ইন্দেক্স নম্বর অমসুং চহিগী ইনফ্লেসন রেত (%দা ওইবা ৱাই.ও.ৱাই.)*
কম্মোদিতী খুদিং/মরু ওইবা গ্রুপ
অরুম্বা (%)
এপ্রিল-২২ (ফাইনেল)
মে- ২২ (প্রোবিজনেল)
জুন-২২ (প্রোবিজনেল)
ইন্দেক্স
ইনফ্লেসন
ইন্দেক্স
ইনফ্লেসন
ইন্দেক্স
ইনফ্লেসন
কম্মোদিতী খুদিং
১০০.০
১৫২.৩
১৫.৩৮
১৫৪.০
১৫.৮৮
১৫৪.০
১৫.১৮
১) প্রাইমারী আর্তিকল
২২.৬
১৭৪.৫
১৫.১৮
১৭৯.৮
১৯.৭১
১৮২.৪
১৯.২২
২) ফুএল অমসুং পাৱর
১৩.২
১৫১.২
৩৮.৮৪
১৫৪.৪
৪০.৬২
১৫৫.৪
৪০.৩৮
৩) মেন্যুফেকচর তৌরবা পোত্থোক
৬৪.২
১৪৪.৭
১১.৩৯
১৪৪.৮
১০.১১
১৪৩.৭
৯.১৯
ফুদ ইন্দেক্স
২৪.৪
১৭৩.৩
৯.১৩
১৭৬.১
১০.৮৯
১৭৮.৪
১২.৪১
খঙজিনগদবাঃ * দবল্যু.পি.আই. ইনফ্লেসনগী চহিগী চাং অসি মমাংগী চহিগী মান্নবা মতমগা চাংদম্নদুনা হোৎপনি
মে, ২০২২গা চাংদম্নবদা জুন ২০২২গী দবল্যু.পি.আই. ইন্দেক্সকী মন্থ-ওভর-মন্থকী অহোংবা অমত্তা লৈখিদে। হৌখিবা থা ৬তা দবল্যু.পি.আই.দা অহোংবা লৈখিবশিং মখাদা শম্লপ্না পীরিঃ
দবল্যু.পি.আই. ইন্দেক্সতা# মন্থ-ওভর-মন্থকী অহোংবা (%দা ওইবা এম.ও.এম.)
কম্মোদিতী খুদিং/মরু ওইবা গ্রুপ
অরুম্বা (%)
জেন-২২
ফেব-২২
মার্চ-২২
এপ্রিল-২২
মে-২২ (প্রোবিজনেল)
জুন ২২ (প্রোবিজনেল)
কম্মোদিতী খুদিং
১০০.০
০.৩৫
১.০৪
২.৪৮
২.২৮
১.১২
০.০০
১) প্রাইমারী আর্তিকল
২২.৬
-০.৫৩
০.০০
২.০৩
২.১১
৩.০৪
১.৪৫
২) ফুএল অমসুং পাৱর
১৩.২
১.১২
২.২২
৪.০৫
৫.০৭
২.১২
০.৬৫
৩) মেন্যুফেকচর তৌরবা পোত্থোক
৬৪.২
০.৫১
১.২৪
২.৪৫
১.৬৯
০.০৭
-০.৭৬
ফুদ ইন্দেক্স
২৪.৪
-১.৭১
০.২৪
০.৯০
৩.০৩
১.৬২
১.৩১
খঙজিনগদবাঃ মন্থ-ওভর-মন্থতা য়ুম্ফম ওইদুনা দবল্যু.পি.আই. অসি মমাং থাগী ফিগরদা হোৎলি
দবল্যু.পি.আই.গী মরু ওইবা গ্রুপকী মন্থ-ওভর-মন্থতা অহোংবা লাকপাঃ
১) প্রাইমারী আর্তিকল (অরুম্বা ২২.৬২%): মরু ওইবা গ্রুপ অসিগী ইন্দেক্সনা মে ২০২২ (প্রোবিজনেল)দা ওইরম্বা ১৭৯.৮দগী জুন, ২০২২ (প্রোবিজনেল)দা ১.৪৫% হেনগত্তুনা ১৮২.৪দা লৈখি। ক্রুদ পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস (৬.৫৯%) অমসুং ফুদ আর্তিকল (২.৪০%)গী মমলনা মে ২০২২গা চাংদম্নবদা জুন ২০২২দা হেনগৎখি। নন-ফুদ আর্তিকল (-২.০৬%) অমসুং মিনরেল (-৯.০৪%)গী মমলনা মে ২০২২গা চাংদম্নবদা জুন ২০২২দা হন্থখি।
২) ফুএল অমসুং পাৱর (অরুম্বা ১৩.১৫%): মরু ওইবা গ্রুপ অসিগী ইন্দেক্সনা মে ২০২২দা ওইরম্বা ১৫৪.৪ (প্রোবিজনেল)দগী জুন, ২০২২দা ০.৬৫% হেনগত্তুনা ১৫৫.৪ (প্রোবিজনেল)দা লৈখি। মিনরেল ওইল (০.৯৮%)গী মমলনা মে ২০২২গা চাংদম্নবদা জুন ২০২২দা হেনগৎখি।
৩) মেন্যুফেকচর তৌরবা পোত্থোক (অরুম্বাঃ ৬৪.২৩%): %): মরু ওইবা গ্রুপ অসিগী ইন্দেক্সনা মে ২০২২ (প্রোবিজনেল)দা ওইরম্বা ১৪৪.৮দগী জুন, ২০২২ (প্রোবিজনেল)দা -০.৭৬% হন্থদুনা ১৪৩.৭তা লৈখি। মেন্যুফেকচর তৌরবা পোত্থোক্কী দিজিত অনিগী এন.আই.সি. ২২গী মনুংদগী, গ্রুপ ১৪না মমল হেনগৎখি অমসুং ৮না মমল হন্থখি। মমল হেনগৎখিবা অসি মরু ওইনা কেমিকেল অমসুং কেমিকেলগী পোত্থোক, অতোপ্পা নন-মেতালিক মিনরেল পোত্থোক, ইলেক্ত্রিকেল ইক্বিপমেন্ত, মোতোর ভেহিকল, তেক্সতাইলনচিংবগী মমলনা মে ২০২২গা চাংদম্নবদা জুন ২০২২দা হেনগৎপনা মরম ওইবননি। মে ২০২২গা চাংদম্নবদা জুন ২০২২দা মমল হন্থখিবা গ্রুপ খরদি বেসিক মেতল, চিঞ্জাক্কী পোত্থোক, অতোপ্পা মেন্যুফেকচরিং অমসুং ফরনিচরনি।
দবল্যু.প্পি.আই. ফুদ ইন্দেক্স (অরুম্বা ২৪.৩৮%): প্রাইমারী আর্তিকল গ্রুপ্তগী ‘ফুদ আর্তিকল’ অমসুং মেন্যুফেকচর তৌরবা পোত্থোক্কী গ্রুপ্তগী ‘ফুদ প্রদক্ত’ য়াওবা ফুদ ইন্দেক্সনা মে ২০২২দা ওইরম্বা ১৭৬.১দগী জুন ২০২২দা ১৭৮.৪দা হেনগৎখি। দবল্যু.পি.আই. ফুদ ইন্দেক্সতা য়ুম্ফম ওইবা ইনফ্লেসনগী চাংনা মে ২০২২দা ওইরম্বা ১০.৮৯%দগী জুন ২০২২দা ১২.৪১%দা হেনগৎখি।
এপ্রিল ২০২২গী ফাইনেল ইন্দেক্স (বেজ চহিঃ ২০১১-১২=১০০): এপ্রিল ২০২২গী ওইনদি, ‘কম্মোদিতী খুদিং’ (বেজ: ২০১১-১২=১০০)গী ফাইনেল ওইরবা হোলসেল প্রাইস ইন্দেক্স অমসুং ইনফ্লেসনগী চাংনা মথংশিৎনা ১৫২.৩ অমসুং ১৫.৩৮%দা লৈখি। জুন ২০২২গী তোঙানবা কম্মোদিতী কয়াগী ভারত পুম্বগী হোলসেল প্রাইস ইন্দেক্স অমসুং ইনফ্লেসনগী চাংগী অকুপ্পা মরোল অসি এনেক্স ১দা পীরি। মমাংগী থা ৬কী তোঙানবা কম্মোদিতী গ্রুপকী দবল্যু.পি.আই.দা য়ূম্ফম ওইবা চহিগী ইনফ্লেসনগী চাং (ৱাই.-ও.-ৱাই.) অসিনা এনেক্স ২দা পীরি। মমাংগী থা ৬কী মনুংগী তোঙানবা কম্মোদিতী গ্রুপশিংগী দবল্যু.পি.আই. ইন্দেক্সনা এনেক্স ৩দা পীরি।
রেস্পোন্স রেতঃ জুন ২০২২গী দবল্যু.পি.আই. অসি ৮২.৫%গী অরুম্বা লৈবা রেস্পোন্স রেত্তা শেম্বনি, অমসুং এপ্রিল ২০২২গী ফাইনেল ফিগরনা ৯১.৪% রেস্পোন্স রেত্তা য়ুম্ফম ওইরগা শেম্বনি। দবল্যু.পি.আই.গী প্রোবিজনেল ফিগরনা দবল্যু.পি.আই.গী ফাইনেল রিভিজন পোলিসীগী মখা পোন্না অমুক্কা শেমদোকখিগনি। মসিগী প্রেস রিলিজ, আইতেম ইন্দাইস অমসুং ইনফ্লেসন নম্বরশিং অসি ঐখোয়গী হোম পেজ (http://eaindustry.nic.in) তা ফংগনি।
মথংগী প্রেস রিলিজ থোকপগী তাং: জুলাই ২০২২গী দবল্যু.পি.আই. অসিদি //২০২২দা ফোঙগনি।
খঙজিনগদবাঃ ভারত পুম্বগী থাক্তা লৈবা দবল্যু.পি.আই. অসি থা খুদিংগী ১৪দা (নত্ত্রগা মথংগী ৱর্কিং দেদা) রিফরেন্স মন্থতগী চয়োল অনি কান্ননা ফোঙবনি, অমসুং ইন্দেক্স নম্বর অসিনা লৈবাক শিনবা থুংবগী ইন্সতিত্যুস্নেল সোর্স অমসুং খনগৎলবা মেন্যুফেকচরিং য়ুনিতশিংদগী ফংবা দেতা শিজিন্নদুনা শেম্বনি। প্রেস রিলিজ অসিদা জুন ২০২২ (প্রোবিজনেল), এপ্রিল (ফাইনেল) অমসুং অতোপ্পা থা/চহিগী দবল্যু.পি.আই. (বেজ চহিঃ ২০১১-১২=১০০) য়াওরি। দবল্যু.পি.আই.গী প্রোবিজনেল ফিগর অসি চয়োল ১০গী মতুংদা ফাইনেল তাগনি অমসুং মসিদগী লেঙদনা থমখিগনি।
এনেক্স-১
জুন ২০২২গী ভারত পুম্বগী হোলসেল প্রাইস ইন্দাইস অমসুং ইনফ্লেসনগী চাং (বেজ চহি: ২০১১-১২=১০০)
কম্মোদিতী/মরু ওইবা গ্রুপ/গ্রুপ/সব-গ্রুপ/আইতেম
অরুম্বা
ইন্দেক্স (জুন-২২) *
খ্বাইদগী নৌবা এম.-ও.-এম.
অপুনবা ইনফ্লেসন (ৱাই.ও.ৱাই.)
দবল্যু.পি.আই.দা য়ুম্ফম ওইবা ইনফ্লেসন (ৱাই.ও.ৱাই.)
২০২১-২০২২
২০২২-২০২৩*
২০২১-২০২২
২০২২-২০২৩*
জুন-২১
জুন-২২*
কম্মোদিতী খুদিংমক
১০০
১৫৪.০
০.৬০
০.০০
১১.৯৭
১৫.৪৮
১২.০৭
১৫.১৮
১) প্রাইমারী আর্তিকল
২২.৬২
১৮২.৪
১.৮৬
১.৪৫
৯.৩০
১৮.০৩
৮.৫৯
১৯.২২
ক) ফুদ আর্তিকল
১৫.২৬
১৮৩.৬
০.৫৬
২.৪০
৪.০৪
১১.৭৩
৩.২৮
১৪.৩৯
সিরিএল
২.৮২
১৭০.৩
-০.৫০
-০.৫৩
-২.৮১
৮.০২
-২.৭৭
৭.৯৯
ফৌ
১.৪৩
১৬৫.৫
-০.৩১
০.২৪
-১.১২
১.৮৭
-২.৩৬
২.৩৫
গেহু
১.০৩
১৭১.৮
-১.০৮
-১.২৬
-২.৪৯
১০.৬৪
-১.৭৭
১০.৩৪
হৱাই
০.৬৪
১৭২.৬
-০.৭৮
০.১২
১১.৪৬
-২.২৯
১১.৫৬
-২.৮২
মনা-মশিং
১.৮৭
২৫৯.১
১৬.১৬
১৬.৪৫
-৫.৬০
৪৫.৩১
-০.৭৮
৫৬.৭৫
অলু
০.২৮
২৫৫.২
২.৮৭
১৪.৮৫
-২৯.১৩
২৮.৩৭
-৩১.০৯
৩৯.৩৮
তিলহৌ
০.১৬
১৫০.৪
২৫.৫৪
৭.৯৭
১৬.৩৯
-১৯.৯৭
৬৪.৩২
-৩১.৫৪
উহৈ
১.৬০
১৯৪.১
-১০.০৪
-১.৫৭
১৬.১৭
১৩.৩৪
৬.৯৬
২০.৩৩
শঙ্গোম
৪.৪৪
১৬৪.২
-০.৩২
০.১৮
২.০০
৫.৯১
১.৬৫
৬.৩৫
য়েরু, শা অমসুং ঙা
২.৪০
১৭৭.৮
১.৫৯
১.০৮
১০.১১
৬.৫৬
৮.৭২
৭.২৪
খ) নন-ফুদ আর্তিকল
৪.১২
১৭৬.৩
২.৩৪
-২.০৬
১৭.৫২
২২.২৬
১৮.৬৩
১৮.৮০
থাউ মরু
১.১২
২১৭.৫
১.৩৪
-২.৭৭
৩৪.২৭
৮.৪৫
৩৬.৭৬
২.৭৪
গ) মিনরেল
০.৮৩
২০৮.২
১২.২৩
-৯.০৪
১৬.৪০
১৭.৬৩
১৫.৩৩
৮.৫৫
ঘ) ক্রুদ পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস
২.৪১
১৭৬.৪
৭.৯২
৬.৫৯
৬০.৭২
৭৫.৩৮
৪৬.৯৭
৭৭.২৯
ক্রুদ পেত্রোলিয়ম
১.৯৫
১৭৩.৫
৯.৭৪
৬.২৫
১০৯.৪০
৭২.৫২
৭৮.৪৭
৭২.৯৮
২) ফুএল অমসুং পাৱর
১৩.১৫
১৫৫.৪
০.৮২
০.৬৫
২৮.৮২
৩৯.৯৫
২৯.৩২
৪০.৩৮
এল.পি.জি
০.৬৪
১৪৮.৬
-৭.৪৪
-৪.০১
৩৫.৮৬
৪৬.২১
৩১.৪৪
৫৩.২০
পেত্রোল
১.৬০
১৬৭.৬
৪.৭৩
৪.১০
৫৬.৮৬
৫৯.০৪
৫৯.৯৪
৫৭.৮২
ঐচ.এস.দি.
৩.১০
১৭৭.৪
৭.৬১
০.৯১
৫২.৯২
৬২.৩২
৫৯.৯২
৫৪.৯৩
৩) মেন্যুফেকচর তৌরবা পোত্থোক
৬৪.২৩
১৪৩.৭
০.০৮
-০.৭৬
১০.৫৫
১০.২৩
১০.৯৬
৯.১৯
ফুদ প্রদক্ত মেন্যুফেকচর তৌবা
৯.১২
১৬৯.৬
-০.৯৫
-০.৭৬
১৪.০০
৯.২২
১৩.৩১
৮.৮৬
মনা-মশিং অমসুং শাগী থাউ অমদি ফেৎ
২.৬৪
২০৭.৩
-৩.৪০
-২.৫৮
৪৬.৬৬
১৩.০১
৪৩.৫৮
১২.৩৬
বেভরেজ মেন্যুফেকচর তৌবা
০.৯১
১২৮.৫
-০.১৬
০.৩১
০.৩২
১.৯১
০.০৮
২.৩১
হিদাক মনাগী পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
০.৫১
১৬৪.০
-১.০৭
-০.৬১
০.৩৪
৩.৪৪
-০.৬৩
৪.০৬
তেক্সতাইল মেন্যুফেকচর তৌবা
৪.৮৮
১৪৮.৬
০.৯৩
০.৬৮
১১.৮৯
১৪.২৪
১৪.১৭
১৪.৫৭
শেৎ-চানবা ফিরোল মেন্যুফেকচর তৌবা
০.৮১
১৪৬.৭
০.৯৩
০.০৭
১.৬৪
৪.৩৭
২.৮৪
৩.৯০
শউন অমসুং মরী লৈনবা পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
০.৫৪
১২২.৫
-১.৫১
০.৬৬
০.৫১
২.৭৬
০.০৯
৪.০৮
উ, উ অমসুং কোর্ক্কী পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
০.৭৭
১৪৮.৩
০.২৯
০.৭৫
৩.৯০
৬.২৮
৩.৪৩
৬.৯২
চে অমসুং চেগী পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
১.১১
১৫৫.৮
০.৩০
১.৩০
১০.১২
১৬.২৯
১০.৪৭
১৭.১৪
কেমিকেল অমসুং কেমিকেলগী পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
৬.৪৭
১৪৭.৫
-০.০৮
০.৮২
১১.০৬
১৪.২৪
১০.৮৯
১৪.৯৬
ফার্মাস্যুতিকেল, মেদিসিনেল কেমিকেল অমসুং বোতিনিকেল পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
১.৯৯
১৩৯.৯
-১.৬১
০.৩৬
৪.৬৬
৩.১০
৪.১৮
৩.৮৬
রব্বর অমসুং প্লাস্তিক্কী পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
২.৩০
১৩১.৬
-০.৫০
-০.২৩
১২.৯০
৮.৫৭
১১.৯৮
৯.১২
নন-মেতাল্লিক মিনরেলগী অতোপ্পা পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
৩.২০
১৩২.৬
০.৪১
১.৫৩
২.৬০
৮.৩১
২.৬২
৯.২৩
সিমেন্ত, শুনু অমসুং প্লাস্তর
১.৬৪
১৩৫.৯
০.৪০
২.১৮
১.৩৩
৭.৮০
২.১৩
৯.১৬
বেসিক মেতল মেন্যুফেকচর তৌবা
৯.৬৫
১৫০.২
০.৩৭
-৫.৩৬
২৬.১১
১৮.৬৮
২৯.০৯
১২.০৯
মাইল্দ স্তীল – সেমি ফিনিশ প্রদক্ত
১.২৭
১২৯.০
-০.৪৩
-৩.৮০
২১.৬৬
১৪.৭৫
২৩.৪১
১০.৭৩
শেমদোক্লবা মেতল পোত্থোক (মছিনরী অমসুং ইক্বিপমেন্ত নত্তনা) মেন্যুফেকচর তৌবা
৩.১৫
১৩৯.৩
০.৭৯
-০.২৯
১০.৩১
১০.৯৪
১২.০৪
৯.২৫
এনেক্স ২
কম্মোদিতী/মরু ওইবা গ্রুপ/গ্রুপ/সব-গ্রুপ/আইতেম
অরুম্বা
মমাংগী থা ৬কী দবল্যু.পি.আই.দা য়ুম্ফম ওইবা ইনফ্লেসন
জেন-২২
ফেব-২২
মার্চ-২২
এপ্রিল-২২
মে-২২*
জুন-২২*
কম্মোদিতী খুদিংমক
১০০.০
১৩.৬৮
১৩.৪৩
১৪.৬৩
১৫.৩৮
১৫.৮৮
১৫.১৮
১) প্রাইমারী আর্তিকল
২২.৬২
১৫.৬০
১৩.৮৭
১৫.৯৪
১৫.১৮
১৯.৭১
১৯.২২
ক) ফুদ আর্তিকল
১৫.২৬
১০.৪০
৮.১৯
৮.৪৪
৮.৪৮
১২.৩৪
১৪.৩৯
সিরিএল
২.৮২
৫.৪৮
৬.০৭
৮.১২
৮.০৫
৮.০১
৭.৯৯
ফৌ
১.৪৩
০.৫৬
০.০০
০.৯৯
১.৪৮
১.৭৯
২.৩৫
গেহু
১.০৩
১০.৪০
১১.০৩
১৪.০৪
১১.০২
১০.৫৫
১০.৩৪
হৱাই
০.৬৪
৪.৬৩
২.৭২
২.২২
-০.৩৪
-৩.৬৯
-২.৮২
মনা-মশিং
১.৮৭
৩৮.৩৪
২৬.৯৯
২০.০৮
২২.৫৯
৫৬.৩৬
৫৬.৭৫
অলু
০.২৮
-১৪.৪৫
১৫.৬৬
২৬.৩৬
১৯.৮৪
২৪.৮৩
৩৯.৩৮
তিলহৌ
০.১৬
-১৫.৯৮
-২৬.৪২
-৯.৩৩
-৪.০২
-২০.৪০
-৩১.৫৪
উহৈ
১.৬
১২.৩৬
১০.২৪
১১.১২
১০.৫৮
৯.৯৮
২০.৩৩
শঙ্গোম
৪.৪৪
২.২১
১.৮৭
৪.১২
৫.৫৬
৫.৮১
৬.৩৫
য়েরু, শা অমসুং ঙা
২.৪
১০.১৮
৮.১৪
৯.৪২
৪.৬৩
৭.৭৮
৭.২৪
খ) নন-ফুদ আর্তিকল
৪.১২
২০.৪৮
২৪.২৩
২৫.২৭
২৩.৯৫
২৪.১৪
১৮.৮০
থাউ মরু
১.১২
২৩.২৭
২২.৮৮
২২.৪৯
১৬.১০
৭.০৮
২.৭৪
গ) মিনরেল
০.৮৩
৩০.০৩
২২.০৮
২১.৬৯
১২.০০
৩৩.৯৪
৮.৫৫
ঘ) ক্রুদ পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস
২.৪১
৫৫.৪০
৪৬.১৪
৬৯.২০
৬৯.০৭
৭৯.৫০
৭৭.২৯
ক্রুদ পেত্রোলিয়ম
১.৯৫
৬০.৫৯
৫৫.১৭
৮৩.৫৬
৬৫.৬৯
৭৮.৬৭
৭২.৯৮
২) ফুএল অমসুং পাৱর
১৩.১৫
৩৪.৩৬
৩০.৮৪
৩১.৭৮
৩৮.৮৪
৪০.৬২
৪০.৩৮
এল.পি.জি
০.৬৪
৪৮.৯৮
২৬.২৭
২৪.৮৮
৩৮.৪৮
৪৭.৭১
৫৩.২০
পেত্রোল
১.৬০
৬৬.৫৮
৫৬.৬৪
৫৩.৫৪
৬০.৬৩
৫৮.৭৮
৫৭.৮২
ঐচ.এস.দি.
৩.১০
৬৪.০০
৫৫.৫৯
৫২.৩২
৬৭.৬২
৬৫.২৩
৫৪.৯৩
৩) মেন্যুফেকচর তৌরবা পোত্থোক
৬৪.২৩
৯.৫০
১০.২৪
১১.২৬
১১.৩৯
১০.১১
৯.১৯
ফুদ প্রদক্ত মেন্যুফেকচর তৌবা
৯.১২
৮.০৬
৯.৪৮
১০.৬১
১০.১৮
৮.৬৫
৮.৮৬
মনা-মশিং অমসুং শাগী থাউ অমদি ফেৎ
২.৬৪
১৩.৭১
১৫.৬৩
১৭.৩৯
১৫.৩৩
১১.৪১
১২.৩৬
বেভরেজ মেন্যুফেকচর তৌবা
০.৯১
২.৮৩
২.৪১
১.৬০
১.৫৯
১.৮৩
২.৩১
হিদাক মনাগী পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
০.৫১
১.৯০
০.৫০
২.৯২
২.৬৮
৩.৫৮
৪.০৬
তেক্সতাইল মেন্যুফেকচর তৌবা
৪.৮৮
১৩.৮৯
১৪.০১
১২.৯৫
১৩.২৯
১৪.৮৬
১৪.৫৭
শেৎ-চানবা ফিরোল মেন্যুফেকচর তৌবা
০.৮১
৩.৭৩
৩.৬৫
৩.৬৪
৪.৪২
৪.৭৯
৩.৯০
শউন অমসুং মরী লৈনবা পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
০.৫৪
১.৯৪
৩.৯৪
২.৩৮
২.৩৭
১.৮৪
৪.০৮
উ, উ অমসুং কোর্ক্কী পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
০.৭৭
৪.১১
৪.৯২
৪.৮৭
৫.৪৯
৬.৪৪
৬.৯২
চে অমসুং চেগী পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
১.১১
১৪.৬০
১৪.০০
১৩.৬২
১৫.৭৪
১৫.৯৯
১৭.১৪
কেমিকেল অমসুং কেমিকেলগী পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
৬.৪৭
১৩.৮২
১৩.০৮
১৩.৩০
১৩.৮৩
১৩.৯৪
১৪.৯৬
ফার্মাস্যুতিকেল, মেদিসিনেল কেমিকেল অমসুং বোতিনিকেল পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
১.৯৯
৪.২৬
৩.৮৪
৩.৪৫
৩.৬৪
১.৮৩
৩.৮৬
রব্বর অমসুং প্লাস্তিক্কী পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
২.৩০
৯.৬৫
৯.৪৬
৮.৭৯
৭.৭৭
৮.৮৩
৯.১২
নন-মেতাল্লিক মিনরেলগী অতোপ্পা পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
৩.২০
৭.১৬
৭.৪৬
৬.২৪
৭.৬৭
৮.০২
৯.২৩
সিমেন্ত, শুনু অমসুং প্লাস্তর
১.৬৪
৬.৭২
৭.১৮
৫.০২
৬.৯৮
৭.২৬
৯.১৬
বেসিক মেতল মেন্যুফেকচর তৌবা
৯.৬৫
১৬.৫৩
২১.৪৭
২৭.০২
২৫.৩৫
১৮.৮৮
১২.০৯
মাইল্দ স্তীল – সেমি ফিনিশ প্রদক্ত
১.২৭
১২.৫০
১৬.৩৮
১৯.৯৫
১৯.০৩
১৪.৬২
১০.৭৩
শেমদোক্লবা মেতল পোত্থোক (মছিনরী অমসুং ইক্বিপমেন্ত নত্তনা) মেন্যুফেকচর তৌবা
৩.১৫
১১.২৮
১০.৬০
১১.০৮
১৩.২১
১০.৪৩
৯.২৫
এনেক্স ৩
কম্মোদিতী/মরু ওইবা গ্রুপ/গ্রুপ/সব-গ্রুপ/আইতেম
অরুম্বা
মমাংগী থা ৬কী দবল্যু.পি.আই. ইন্দেক্স
জেন-২২
ফেব-২২
মার্চ-২২
এপ্রিল-২২
মে-২২*
জুন-২২*
কম্মোদিতী খুদিংমক
১০০.০
১৪৩.৮
১৪৫.৩
১৪৮.৯
১৫২.৩
১৫৪.০
১৫৪.০
১) প্রাইমারী আর্তিকল
২২.৬২
১৬৭.৫
১৬৭.৫
১৭০.৯
১৭৪.৫
১৭৯.৮
১৮২.৪
ক) ফুদ আর্তিকল
১৫.২৬
১৭২.০
১৭০.৪
১৬৯.৬
১৭৫.৩
১৭৯.৩
১৮৩.৬
সিরিএল
২.৮২
১৬৩.৬
১৬৪.২
১৬৭.৭
১৭০.৪
১৭১.২
১৭০.৩
ফৌ
১.৪৩
১৬২.৯
১৬১.৭
১৬৩.১
১৬৪.৪
১৬৫.১
১৬৫.৫
গেহু
১.০৩
১৬৪.৬
১৬৬.১
১৭১.৪
১৭৩.৩
১৭৪.০
১৭১.৮
হৱাই
০.৬৪
১৭৪.০
১৭৩.৫
১৭৫.১
১৭৪.৭
১৭২.৪
১৭২.৬
মনা-মশিং
১.৮৭
২৩৬.০
২১২.৭
১৮০.০
১৮৬.৭
২২২.৫
২৫৯.১
অলু
০.২৮
১৭১.৭
১৭০.৬
১৮১.৭
১৯৪.৫
২২২.২
২৫৫.২
তিলহৌ
০.১৬
২৬৫.৫
২৬৬.৮
২১৮.৬
১৫৭.৫
১৩৯.৩
১৫০.৪
উহৈ
১.৬
১৬১.৮
১৬৮.০
১৭৭.৯
২১১.২
১৯৭.২
১৯৪.১
শঙ্গোম
৪.৪৪
১৫৭.৪
১৫৭.৮
১৬১.৬
১৬৩.৩
১৬৩.৯
১৬৪.২
য়েরু, শা অমসুং ঙা
২.৪
১৬৫.৬
১৬৭.৩
১৬৯.৬
১৬৯.৬
১৭৫.৯
১৭৭.৮
খ) নন-ফুদ আর্তিকল
৪.১২
১৬৫.৯
১৭০.২
১৭৫.০
১৭৭.৫
১৮০.০
১৭৬.৩
থাউ মরু
১.১২
২১০.৮
২১৫.৪
২২৬.৬
২২৭.২
২২৩.৭
২১৭.৫
গ) মিনরেল
০.৮৩
২২৪.৭
২২৫.০
২২৮.৯
২০৮.২
২২৮.৯
২০৮.২
ঘ) ক্রুদ পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস
২.৪১
১২২.৩
১২৫.১
১৫১.৬
১৫২.৫
১৬৫.৫
১৭৬.৪
ক্রুদ পেত্রোলিয়ম
১.৯৫
১১৯.৮
১২৯.১
১৬১.৯
১৪৭.৩
১৬৩.৩
১৭৩.৫
২) ফুএল অমসুং পাৱর
১৩.১৫
১৩৫.৩
১৩৮.৩
১৪৩.৯
১৫১.২
১৫৪.৪
১৫৫.৪
এল.পি.জি
০.৬৪
১৩১.৪
১২৬.৪
১৩৩.০
১৪৯.৭
১৫৪.৮
১৪৮.৬
পেত্রোল
১.৬০
১৩৫.১
১৩৯.১
১৪৯.৭
১৫৭.১
১৬১.০
১৬৭.৬
ঐচ.এস.দি.
৩.১০
১৪১.২
১৪৭.৫
১৫৭.৮
১৬৯.৩
১৭৫.৮
১৭৭.৪
৩) মেন্যুফেকচর তৌরবা পোত্থোক
৬৪.২৩
১৩৭.২
১৩৮.৯
১৪২.৩
১৪৪.৭
১৪৪.৮
১৪৩.৭
ফুদ প্রদক্ত মেন্যুফেকচর তৌবা
৯.১২
১৫৬.৯
১৬০.৫
১৬৫.৭
১৬৯.৯
১৭০.৯
১৬৯.৬
মনা-মশিং অমসুং শাগী থাউ অমদি ফেৎ
২.৬৪
১৮০.৮
১৯০.১
২০২.৫
২১০.৭
২১২.৮
২০৭.৩
বেভরেজ মেন্যুফেকচর তৌবা
০.৯১
১২৭.৩
১২৭.৬
১২৭.০
১২৭.৭
১২৮.১
১২৮.৫
হিদাক মনাগী পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
০.৫১
১৬০.৭
১৫৯.৮
১৬২.৪
১৬৪.৬
১৬৫.০
১৬৪.০
তেক্সতাইল মেন্যুফেকচর তৌবা
৪.৮৮
১৪০.২
১৪২.৪
১৪৩.৯
১৪৫.৮
১৪৭.৬
১৪৮.৬
শেৎ-চানবা ফিরোল মেন্যুফেকচর তৌবা
০.৮১
১৪৪.৭
১৪৪.৭
১৪৫.১
১৪৬.৫
১৪৬.৬
১৪৬.৭
শউন অমসুং মরী লৈনবা পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
০.৫৪
১২০.৯
১২১.৩
১২০.৪
১২১.০
১২১.৭
১২২.৫
উ, উ অমসুং কোর্ক্কী পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
০.৭৭
১৪১.৯
১৪২.৯
১৪৪.৪
১৪৬.০
১৪৭.২
১৪৮.৩
চে অমসুং চেগী পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
১.১১
১৪২.১
১৪৩.৩
১৪৮.৫
১৫৩.৭
১৫৩.৮
১৫৫.৮
কেমিকেল অমসুং কেমিকেলগী পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
৬.৪৭
১৩৭.৫
১৩৯.২
১৪২.৩
১৪৫.৭
১৪৬.৩
১৪৭.৫
ফার্মাস্যুতিকেল, মেদিসিনেল কেমিকেল অমসুং বোতিনিকেল পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
১.৯৯
১৩৭.১
১৩৭.৯
১৩৮.০
১৩৯.৬
১৩৯.৪
১৩৯.৯
রব্বর অমসুং প্লাস্তিক্কী পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
২.৩০
১২৭.৩
১২৭.৩
১৩০.০
১৩১.৭
১৩১.৯
১৩১.৬
নন-মেতাল্লিক মিনরেলগী অতোপ্পা পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
৩.২০
১২৫.৮
১২৬.৭
১২৭.৭
১৩০.৫
১৩০.৬
১৩২.৬
সিমেন্ত, শুনু অমসুং প্লাস্তর
১.৬৪
১২৭.০
১২৮.৪
১২৯.৮
১৩৩.৪
১৩৩.০
১৩৫.৯
বেসিক মেতল মেন্যুফেকচর তৌবা
৯.৬৫
১৪৩.১
১৪৭.১
১৫৭.৫
১৬১.২
১৫৮.৭
১৫০.২
মাইল্দ স্তীল – সেমি ফিনিশ প্রদক্ত
১.২৭
১২০.৬
১২২.৯
১৩২.৩
১৩৪.৫
১৩৪.১
১২৯.০
শেমদোক্লবা মেতল পোত্থোক (মছিনরী অমসুং ইক্বিপমেন্ত নত্তনা) মেন্যুফেকচর তৌবা
৩.১৫
১৩৩.২
১৩৩.৫
১৩৫.৩
১৩৮.৮
১৩৯.৭
১৩৯.৩