Ministry of Health and Family Welfare
Union Health Minister on Three-Days tour to Puducherry and Chennai from 24th-26th June 2022
Dr. Mansukh Mandaviya will review status and progress of Health and Fertiliser Ministries programmes
Union Health Minister to lay foundation stone of International Centre of Excellence for training in Medical Entomology (VCRC) and inaugurate International School of Public Health, JIPMER
Dr. Mansukh Mandaviya will also lay foundation stone of New Technology Centre, CIPET
24 JUN 2022 10:33AM by PIB Delhi
Union Minister of Health and Family Welfare and Chemicals and Fertilizers, Dr. Mansukh Mandaviya will visit Puducherry and Chennai from 24th June till 26th June 2022. With the aim of collaborative participation and focussed implementation of programs and initiatives, Union Health Minister’s visit underscores the efforts of enduring, resilient and sustainable health system strengthening through holistic approach.
Union Health Minister in Puducherry
In an effort to further strengthen the health system in the state, Dr. Mansukh Mandaviya will visit Puducherry on 24th June 2022. At Puducherry, Union Health Minister will lay the foundation stone of International Centre of Excellence for training in Medical Entomology (VCRC) in presence of Lieutenant Governor, Chief Minister & Health Minister, Puducherry. Thereafter, he will visit the state-of-art facilities at VCRC and interact with students and faculty members, which will be followed by a presentation by Director, VCRC.
At Jawaharlal Institute of Postgraduate Medical Education & Research (JIPMER), Dr. Mandaviya will inaugurate International School of Public Healthand interact with students and faculties.
In a joint meeting, Dr Mansukh Mandaviya will review the activities of Health Ministry and Fertiliser Ministry. He is also scheduled to visit Health & Wellness Centre, Kilputhupatu and review E-Consultancy & E-Sanjeevani.
Union Health Minister in Chennai
During the Chennai visit, Dr Mansukh Mandaviya will visit Tamil Nadu Govt. Multi Super Speciality Hospital, Ommandurar from where he will virtually lay the foundation stone of CGHS Wellness Centre & Lab in Avadi. Dr. Mandaviya will hold a meeting with the Mission Director of e National Health Mission (NHM) in the State followed by a review and presentation on Good Practices of NHM.
In a bid to further promote R&D in the field of Petrochemicals in order to develop new technology, applications & handholding of entrepreneurs by technology transfer, Intellectual Property (IP) and knowledge base, Dr. Mansukh Mandaviya will lay the foundation stone of New Technology Centre at Central Institute of Petrochemicals Engineering & Technology (CIPET), Guindy followed by visit of facilities at CIPET. He is also scheduled to visit facilities of Madras Fertilizer Limited (MFL), Manali, and Tamil Nadu Medical Services Corporation Ltd., TNMSC, Drug Warehouse, Anna Nagar.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী হকশেল মন্ত্রীনা ইং ২০২২গী জুন ২৪-২৬ ফাওবগী পুদুচেরী অমসুং চেন্নাইগী নুমিৎ হুম্নিগী খোঙচৎ চৎকনি
দাঃ মনশুখ মন্দাবিয়ানা হকশেল অমসুং ফর্তিলাইজর মন্ত্রালয়গী প্রোগ্রাম খুদিংবু হঙ্গৎনা য়েংশিনবগী লোয়ননা মখোয়গী মায় পাকপগী থাকসু য়েংশিনগনি
কেন্দ্রগী হকশেল মন্ত্রীনা ইন্তর্নেস্নেল সেন্তর ওফ এক্সেলেন্স ফোর ত্রেনিং ইন মেদিকেল এন্তোমোলোজী (ভি.সি.আর.সি.)গী উরেপ উয়ুং তমগনি অমসুং জিপমেরগী ইন্তর্নেস্নেল স্কুল ওফ পব্লিক হেল্থ শঙ্গাগনি
দাঃ মনশুখ মন্দাবিয়ানা সিপেতকী ন্যু তেক্নোলোজী সেন্তরগী উরেপ উয়ুংসু তমগনি
24 JUN 2022 10:33AM by PIB Imphal
হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বাল অমদি কেমিকেল অমসুং ফর্তিলাইজরগী কেন্দ্র মন্ত্রী, দাঃ মনশুখ মন্দাবিয়ানা ইং ২০২২গী জুন ২৪-২৬ ফাওবগী পুদুচেরী অমসুং চেন্নাইগী নুমিৎ হুম্নিগী খোঙচৎ চৎকনি। পুম্নমক শরুক য়ামিন্নদুনা তেংবাংনবা অমসুং থবক থৌরম কয়াদা মিৎয়েং চঙদুনা থবক পায়খৎপগী পান্দমগা লোয়ননা, কেন্দ্রগী হকশেল মন্ত্রীগী খোঙচৎনা হোলিস্তিক ওইবা থৌওংগী খুত্থাংদা খাঙবা কনবা, নীংহন্নবা লৈতবা অমসুং তুং কোইনা চৎকদবা হকশেলগী পথাপ মপাঙ্গল কনখৎহনবদা মিৎয়েং থমগনি।
কেন্দ্রগী হকশেল মন্ত্রীগী পুদুচেরী খোঙচৎ
রাজ্যসিগী হকশেলগী পথাপ্পু মপাঙ্গল হেনগৎহন্নবা হোৎনবগী শরুক অমা ওইনা, দাঃ মনশুখ মন্দাবিয়ানা জুন ২৪, ২০২২দা পুদুচেরীদা চৎকনি। মহাক্না মফমসিদা রাজ্য অসিগী ল্যুতেনেন্ত গভর্নর, মুখ্য মন্ত্রী অমসুং হকশেল মন্ত্রীশিংগী মমাংদা ইন্তর্নেস্নেল সেন্তর ওফ এক্সেলেন্স ফোর ত্রেনিং ইন মেদিকেল এন্তোমোলোজী (ভি.সি.আর.সি.)গী উরেপ উয়ুং তমগনি। মখা তারকপদা, মহাক্না ভি.সি.আর.সি.গী স্তেত-ওফ-দি-আর্ত ফেসিলিতীশিংদা চৎকনি অমসুং মহৈরোয় অমদি ফেকলতী মেম্বরশিংগা ৱারী শাগনি অমসুং মসিগী মখা তারকপা ওইনা, ভি.সি.আর.সি.গী দাইরেক্তরনা প্রজেন্তেসন অমা উৎকনি।
দাঃ মন্দাবিয়ানা জৱাহর্লাল ইন্সতিত্যুত ওফ পোস্তগ্রেজুএত মেদিকেল এজুকেসন অমসুং রিসর্চ (জিপমের)দা ইন্তর্নেস্নেল স্কুল ওফ পব্লিক হেল্থ শঙ্গাগনি অমসুং মফমসিগী মহৈরোই অমসুং ফেকলতীশিংগা উন্নদুনা ৱারী শাগনি।
দাঃ মনশুখ মন্দাবিয়ানা অপুনবা মীফম অমদা হকশেল অমসুং ফর্তিলাইজর মন্ত্রালয়গী থবক-থৌরম খুদিংবু হঙ্গৎনা য়েংশিনগনি। মহাক্না কিলপুথুপাতুগী হেল্থ অমসুং ৱেলনেস সেন্তরদা চৎপা অমসুং ই-কন্সলতেন্সী অমদি ই-সঞ্জীবনি হঙ্গৎনা য়েংশিনবগী মখা তাবা থৌরাংসু লৈরি।
কেন্দ্রগী হকশেল মন্ত্রীগী চেন্নাই খোঙচৎ
দাঃ মনশুখ মন্দাবিয়াগী চেন্নাইগী খঙচৎ মনুংদা মহাক্না ওম্মন্দুরারদা লৈবা তমিল নাদু সরকারগী মলতি সুপর স্পিসিএলিতী হোস্পিতালদা চৎকনি অমসুং মহাক্না মফমসিদগী অবাদীগী সি.জি.ঐচ.এস. ৱেলনেস সেন্তর অমসুং লেবপু ভর্চুএলগী খুত্থাংদা উরেপ উয়ুংসু তৌগনি। দাঃ মন্দাবিয়ানা রাজ্যসিগী ই-নেস্নেল হেল্থ মিসন (এন.ঐচ.এম.)গী মিসন দাইরেক্তরগা মীফম ফমগনি অমসুং এন.ঐচ.এম.বু য়েংশিনবা অমসুং মখোয়গী অফবা থবকশিংগী মতাংদা লান্থোকপা প্রজেন্সতেসন্না মখা তাগনি।
অনৌবা তেক্নোলোজী, এপ্লিকেসন শেমগৎপা অমসুং তেক্নোলোজী ত্রান্সফর, ইন্তেল্লেকচুএল প্রোপর্তী (আই.পি.) অমসুং নোলেজ বেজনা ওন্তোপ্রিনরশিংবু মখুৎ পায়দুনা তাকপীনবগীদমক্তা পেত্রোকেমিকেলগী লমদা পাংথোকপা আর. অমসুং দি.বু মখা তানা খুমাং চাউশিলহন্নবগীদমক্তা, দাঃ মনশুখ মন্দাবিয়ানা গিন্দীদা লৈবা সেন্ত্রেল ইন্সতিত্যুত ওফ পেত্রোকেমিকেল ইঞ্জিনিয়রিং অমসুং তেক্নোলোজী (সিপেত)কী ন্যু তেক্নোলোজী সেন্তরগী উরেপ উয়ুং তমগনি। মসিগী মতুংদা মহাক্না সিপেতকী ফেসিলিতীশিংদা চৎকনি। মহাক্না মানালীগী মদ্রাস ফর্তিলাইজর লিমিতেদ (এম.এফ.এল.), অমসুং অন্না নগরগী তি.এন.এম.এস.সি. দ্রগ ৱেয়রহাউসকী তমিল নাদু মেদিকেল সর্ভিসেস কোর্পোরেসন লিমিতেদতা চৎপগী থৌরাংসু লৈরি।