Ministry of Commerce & Industry
WPI-based inflation at 15.88% for the month of May, 2022
The high inflation due to rise in prices of mineral oils, basic metals, chemicals, food and non-food products
Index Numbers of Wholesale Price in India for the Month of May, 2022(Base Year: 2011-12)
14 JUN 2022 12:25PM by PIB Delhi
The annual rate of inflation is 15.88% (Provisional) for the month of May, 2022 (over May, 2021) as compared to 13.11% in May, 2021. The high rate of inflation in May, 2022 is primarily due to rise in prices of mineral oils, crude petroleum & natural gas, food articles, basic metals, non-food articles, chemicals & chemical products and food products etc. as compared to the corresponding month of the previous year.
The Office of the Economic Adviser, Department for Promotion of Industry and Internal Trade released the Index numbers of wholesale price in India (Base Year: 2011-12) for the month of May, 2022 (Provisional) and for the month of March, 2022 (Final) today. The provisional figures of Wholesale Price Index (WPI) are released on 14th of every month (or next working day) with a time lag of two weeks of the reference month and compiled with data received from institutional sources and selected manufacturing units across the country. After 10 weeks, the index is finalized and final figures are released and then frozen thereafter.
2. The index numbers and inflation rate for the last three months of all commodities and WPI components are given below.
Index Numbers & Annual Rate of Inflation (Y-o-Y in %)*
All Commodities/Major Groups
Weight (%)
Mar-22 (F)
Apr-22 (P)
May-22 (P)
Index
Inflation
Index
Inflation
Index
Inflation
All Commodities
100.0
148.9
14.63
151.9
15.08
154.0
15.88
I Primary Articles
22.6
170.9
15.94
174.9
15.45
179.8
19.71
II Fuel & Power
13.2
143.9
31.78
151.0
38.66
154.4
40.62
III Manufactured Products
64.2
142.3
11.26
144.0
10.85
144.8
10.11
Food Index
24.4
168.2
9.29
172.9
8.88
176.1
10.89
Note: P: Provisional, F: Final, *Annual rate of WPI inflation calculated over the corresponding month of previous year
3. The month over month change in WPI index for the month of May, 2022 stood at 1.38 % as compared to April, 2022. The monthly change in WPI index for the last six-month is summarized below:
Month Over Month (M-o-M in %) change in WPI Index#
All Commodities/Major Groups
Weight
Dec-21
Jan-22
Feb-22
Mar-22
Apr-22 (P)
May-22(P)
All Commodities
100.0
-0.28
0.35
1.04
2.48
2.01
1.38
I. Primary Articles
22.6
0.00
-0.53
0.00
2.03
2.34
2.80
II. Fuel & Power
13.2
-1.62
1.12
2.22
4.05
4.93
2.25
III. Manufactured Products
64.2
-0.07
0.51
1.24
2.45
1.19
0.56
Food Index
24.4
-0.82
-1.71
0.24
0.90
2.79
1.85
Note: P: Provisional, #Monthly rate of change, based on month over month (M-o-M) WPI calculated over the preceding month
4. Month over Month Change in Major Groups of WPI:
1. Primary Articles (Weight 22.62%):-The index for this major group increased by 2.80% to 179.8 (provisional) in May, 2022 from 174.9 (provisional) for the month of April, 2022. Prices of Crude Petroleum & Natural Gas (8.52%), Food Articles (2.40%), Minerals (1.73%) and Non-food Articles (1.52%) increased in May, 2022 as compared to April, 2022.
1. Fuel & Power (Weight 13.15%):-The index for this major group increased by 2.25% to 154.4 (provisional) in May, 2022 from 151.0 (provisional) for the month of April, 2022. Prices of Mineral Oils (3.34%) increased in May, 2022 as compared to April, 2022. Prices of coal and electricity remain unchanged.
1. Manufactured Products (Weight 64.23%):-The index for this major group increased by 0.56% to 144.8 (provisional) in May, 2022 from 144.0 (provisional) for the month of April, 2022. Out of the 22 NIC two-digit groups for manufactured products, 19 groups have witnessed increase in prices while 3 groups that have witnessed decrease in prices. The increase in prices is mainly contributed by chemicals and chemical products, food products, textiles, machinery and equipment, and electrical equipment. Some of the groups that have witnessed decrease in prices are basic metals, computer, electronic and optical products, other manufacturing in May, 2022 as compared to April, 2022.
5. WPI Food Index (Weight 24.38%): The Food Index consisting of 'Food Articles' from Primary Articles group and 'Food Product' from Manufactured Products group have increased from 172.9 in April, 2022 to 176.1 in May, 2022. The rate of inflation based on WPI Food Index increased from 8.88% in April, 2022 to 10.89% in May, 2022.
6. Final index for the month of March 2021 (Base Year: 2011-12=100): For the month of March, 2022 the final Wholesale Price Index and inflation rate for 'All Commodities' (Base: 2011-12=100) stood at 148.9 and 14.63% respectively. The details of all India Wholesale Price Indices and Rates of Inflation for different commodity groups for May, 2022 are at Annex I. The Annual rate of Inflation (Y-o-Y) based on WPI for different commodity groups in the last six months are at Annex II. The WPI Index for different commodity groups in the last six months is at Annex III.
7. Response Rate: The WPI for May, 2022 have been compiled at a weighted response rate of 81.2 percent, while the final figure for March, 2022 is based on the weighted response rate of 91.8 percent. The provisional figures of WPI will undergo revision as per the final revision policy of WPI. This press release, item indices, and inflation numbers are available at our home page http://eaindustry.nic.in
8. Next date of Press Release: WPI for the month of June, 2022 would be released on 14/7/2022.
Annex-I
All India Wholesale Price Indices and Rates of Inflation (Base Year: 2011-12=100) for May, 2022
Commodities/Major Groups/Groups/Sub-Groups/Items
Weight
Index (May 22) *
Latest month over month
Cumulative Inflation (YoY)
WPI Based rate of Inflation (YoY)
2021-2022
2022-2023*
2021-2022
2022-2023*
May-21
May-22*
ALL COMMODITIES
100
154.0
0.68
1.38
11.91
15.48
13.11
15.88
I. PRIMARY ARTICLES
22.62
179.8
-0.86
2.80
9.67
17.57
9.40
19.71
A. Food Articles
15.26
179.3
-1.24
2.40
4.42
10.34
4.25
12.34
Cereals
2.82
171.2
0.51
0.71
-2.83
7.91
-2.58
8.01
Paddy
1.43
165.1
0.12
0.43
-0.49
1.63
-0.55
1.79
Wheat
1.03
174.0
0.83
0.69
-2.85
10.62
-2.54
10.55
Pulses
0.64
172.4
2.11
-1.32
11.42
-2.03
12.09
-3.69
Vegetables
1.87
222.5
-6.57
18.54
-8.11
39.24
-7.18
56.36
Potato
0.28
222.2
9.67
14.24
-28.02
22.45
-26.11
24.83
Onion
0.16
139.3
6.64
-11.56
-2.11
-12.47
23.24
-20.40
Fruits
1.60
197.2
-6.13
-6.89
20.70
10.45
17.81
9.98
Milk
4.44
163.9
0.13
0.80
2.18
5.46
2.31
5.81
Eggs, Meat & Fish
2.40
175.9
0.68
3.84
10.83
6.15
10.79
7.78
B. Non-Food Articles
4.12
180.0
1.26
1.52
16.96
23.98
18.37
24.14
Oil Seeds
1.12
223.7
6.75
-1.54
33.00
11.44
36.00
7.08
C. Minerals
0.83
228.9
-8.07
1.73
16.98
27.21
13.25
33.94
D. Crude Petroleum & Natural gas
2.41
165.5
2.22
8.52
69.36
74.34
59.52
79.50
Crude Petroleum
1.95
163.3
2.81
10.86
131.75
72.27
108.20
78.67
II. FUEL & POWER
13.15
154.4
0.83
2.25
28.57
39.64
36.74
40.62
LPG
0.64
154.8
-3.05
3.41
37.98
43.02
60.49
47.71
Petrol
1.60
161.0
3.68
2.48
55.26
59.69
64.88
58.78
HSD
3.10
175.8
5.35
4.77
49.32
65.67
69.16
65.23
III. MANUFACTURED PRODUCTS
64.23
144.8
1.23
0.56
10.34
10.48
11.25
10.11
Mf/o Food Products
9.12
170.9
2.01
1.06
14.35
9.15
15.58
8.65
Vegetable And Animal Oils and Fats
2.64
212.8
4.54
1.24
48.23
13.19
51.95
11.41
Mf/o Beverages
0.91
128.1
0.08
0.39
0.44
1.67
0.32
1.83
Mf/o Tobacco Products
0.51
165.0
-0.62
1.04
0.82
2.72
-0.81
3.58
Mf/o Textiles
4.88
147.6
-0.16
1.51
10.77
13.92
11.55
14.86
Mf/o Wearing Apparel
0.81
146.6
-0.29
0.48
1.05
4.39
1.08
4.79
Mf/o Leather and Related Products
0.54
121.7
1.10
0.66
0.72
2.06
1.01
1.84
Mf/o Wood and of Products of Wood and Cork
0.77
147.2
-0.07
1.52
4.14
5.60
3.91
6.44
Mf/o Paper and Paper Products
1.11
153.8
-0.15
1.25
9.94
15.18
9.77
15.99
Mf/o Chemicals and Chemical Products
6.47
146.3
0.31
1.67
11.14
13.18
11.17
13.94
Mf/o Pharmaceuticals, Medicinal Chemical and Botanical Products
1.99
139.4
1.63
1.31
4.91
1.99
6.45
1.83
Mf/o Rubber and Plastics Products
2.30
131.9
-0.82
0.08
13.37
8.34
12.85
8.83
Mf/o other Non-Metallic Mineral Products
3.20
130.6
-0.25
0.93
2.58
7.39
2.28
8.02
Cement, Lime and Plaster
1.64
133.0
-0.56
1.06
0.93
6.39
0.16
7.26
Mf/o Basic Metals
9.65
158.7
3.81
-1.12
24.63
21.79
29.24
18.88
Mild Steel - Semi Finished Steel
1.27
134.1
3.54
0.22
20.80
16.48
24.34
14.62
Mf/o Fabricated Metal Products, Except Machinery and Equipment
3.15
139.7
3.18
1.38
9.45
11.40
12.15
10.43
Note: * = Provisional, Mf/o = Manufacture of
Annex-II
Commodities/Major Groups/Groups/Sub-Groups/Items
Weight
WPI based inflation figures for last 6 months
Dec-21
Jan-22
Feb-22
Mar-22
Apr-22*
May-22*
ALL COMMODITIES
100.0
14.27
13.68
13.43
14.63
15.08
15.88
I. PRIMARY ARTICLES
22.62
13.78
15.60
13.87
15.94
15.45
19.71
A. Food Articles
15.26
9.68
10.40
8.19
8.44
8.35
12.34
Cereals
2.82
5.16
5.48
6.07
8.12
7.80
8.01
Paddy
1.43
0.25
0.56
0.00
0.99
1.48
1.79
Wheat
1.03
11.41
10.40
11.03
14.04
10.70
10.55
Pulses
0.64
3.91
4.63
2.72
2.22
-0.34
-3.69
Vegetables
1.87
31.46
38.34
26.99
20.08
23.24
56.36
Potato
0.28
-42.48
-14.45
15.66
26.36
19.84
24.83
Onion
0.16
-19.08
-15.98
-26.42
-9.33
-4.02
-20.40
Fruits
1.6
15.16
12.36
10.24
11.12
10.89
9.98
Milk
4.44
2.08
2.21
1.87
4.12
5.11
5.81
Eggs, Meat & Fish
2.4
6.81
10.18
8.14
9.42
4.50
7.78
B. Non-Food Articles
4.12
19.28
20.48
24.23
25.27
23.81
24.14
Oil Seeds
1.12
27.80
23.27
22.88
22.49
16.10
7.08
C. Minerals
0.83
18.87
30.03
22.08
21.69
21.03
33.94
D. Crude Petroleum & Natural gas
2.41
47.50
55.40
46.14
69.20
69.07
79.50
Crude Petroleum
1.95
51.38
60.59
55.17
83.56
65.69
78.67
II. FUEL & POWER
13.15
38.08
34.36
30.84
31.78
38.66
40.62
LPG
0.64
60.30
48.98
26.27
24.88
38.48
47.71
Petrol
1.60
75.13
66.58
56.64
53.54
60.63
58.78
HSD
3.10
70.55
64.00
55.59
52.32
66.14
65.23
III. MANUFACTURED PRODUCTS
64.23
10.71
9.50
10.24
11.26
10.85
10.11
Mf/o Food Products
9.12
8.75
8.06
9.48
10.61
9.66
8.65
Vegetable and Animal Oils and Fats
2.64
16.19
13.71
15.63
17.39
15.05
11.41
Mf/o Beverages
0.91
3.41
2.83
2.41
1.60
1.51
1.83
Mf/o Tobacco Products
0.51
2.99
1.90
0.50
2.92
1.87
3.58
Mf/o Textiles
4.88
16.88
13.89
14.01
12.95
12.98
14.86
Mf/o Wearing Apparel
0.81
3.95
3.73
3.65
3.64
3.99
4.79
Mf/o Leather and Related Products
0.54
1.01
1.94
3.94
2.38
2.28
1.84
Mf/o Wood and of Products of Wood and Cork
0.77
5.32
4.11
4.92
4.87
4.77
6.44
Mf/o Paper and Paper Products
1.11
16.41
14.60
14.00
13.62
14.38
15.99
Mf/o Chemicals and Chemical Products
6.47
14.29
13.82
13.08
13.30
12.42
13.94
Mf/o Pharmaceuticals, Medicinal Chemical and Botanical Products
1.99
3.56
4.26
3.84
3.45
2.15
1.83
Mf/o Rubber and Plastics Products
2.30
11.10
9.65
9.46
8.79
7.86
8.83
Mf/o other Non-Metallic Mineral Products
3.20
6.56
7.16
7.46
6.24
6.77
8.02
Cement, Lime and Plaster
1.64
6.18
6.72
7.18
5.02
5.53
7.26
Mf/o Basic Metals
9.65
22.54
16.53
21.47
27.02
24.81
18.88
Mild Steel - Semi Finished Steel
1.27
14.53
12.50
16.38
19.95
18.41
14.62
Mf/o Fabricated Metal Products, Except Machinery and Equipment
3.15
12.89
11.28
10.60
11.08
12.40
10.43
Note: * = Provisional, Mf/o = Manufacture of
Annex-III
Commodities/Major Groups/Groups/Sub-Groups/Items
Weight
WPI Index for last 6 months
Dec-21
Jan-22
Feb-22
Mar-22
Apr-22*
May-22*
ALL COMMODITIES
100.0
143.3
143.8
145.3
148.9
151.9
154.0
I. PRIMARY ARTICLES
22.62
168.4
167.5
167.5
170.9
174.9
179.8
A. Food Articles
15.26
176.7
172.0
170.4
169.6
175.1
179.3
Cereals
2.82
162.9
163.6
164.2
167.7
170.0
171.2
Paddy
1.43
162.6
162.9
161.7
163.1
164.4
165.1
Wheat
1.03
164.1
164.6
166.1
171.4
172.8
174.0
Pulses
0.64
175.2
174.0
173.5
175.1
174.7
172.4
Vegetables
1.87
281.2
236.0
212.7
180.0
187.7
222.5
Potato
0.28
209.6
171.7
170.6
181.7
194.5
222.2
Onion
0.16
267.6
265.5
266.8
218.6
157.5
139.3
Fruits
1.6
163.3
161.8
168.0
177.9
211.8
197.2
Milk
4.44
157.3
157.4
157.8
161.6
162.6
163.9
Eggs, Meat & Fish
2.4
161.5
165.6
167.3
169.6
169.4
175.9
B. Non-Food Articles
4.12
164.6
165.9
170.2
175.0
177.3
180.0
Oil Seeds
1.12
210.1
210.8
215.4
226.6
227.2
223.7
C. Minerals
0.83
204.7
224.7
225.0
228.9
225.0
228.9
D. Crude Petroleum & Natural gas
2.41
109.3
122.3
125.1
151.6
152.5
165.5
Crude Petroleum
1.95
104.0
119.8
129.1
161.9
147.3
163.3
II. FUEL & POWER
13.15
133.8
135.3
138.3
143.9
151.0
154.4
LPG
0.64
136.9
131.4
126.4
133.0
149.7
154.8
Petrol
1.60
133.1
135.1
139.1
149.7
157.1
161.0
HSD
3.10
136.1
141.2
147.5
157.8
167.8
175.8
III. MANUFACTURED PRODUCTS
64.23
136.5
137.2
138.9
142.3
144.0
144.8
Mf/o Food Products
9.12
156.6
156.9
160.5
165.7
169.1
170.9
Vegetable and Animal Oils and Fats
2.64
180.1
180.8
190.1
202.5
210.2
212.8
Mf/o Beverages
0.91
127.2
127.3
127.6
127.0
127.6
128.1
Mf/o Tobacco Products
0.51
161.9
160.7
159.8
162.4
163.3
165.0
Mf/o Textiles
4.88
139.2
140.2
142.4
143.9
145.4
147.6
Mf/o Wearing Apparel
0.81
144.7
144.7
144.7
145.1
145.9
146.6
Mf/o Leather and Related Products
0.54
119.8
120.9
121.3
120.4
120.9
121.7
Mf/o Wood and of Products of Wood and Cork
0.77
142.5
141.9
142.9
144.4
145.0
147.2
Mf/o Paper and Paper Products
1.11
141.2
142.1
143.3
148.5
151.9
153.8
Mf/o Chemicals and Chemical Products
6.47
136.8
137.5
139.2
142.3
143.9
146.3
Mf/o Pharmaceuticals, Medicinal Chemical and Botanical Products
1.99
136.6
137.1
137.9
138.0
137.6
139.4
Mf/o Rubber and Plastics Products
2.30
127.1
127.3
127.3
130.0
131.8
131.9
Mf/o other Non-Metallic Mineral Products
3.20
125.1
125.8
126.7
127.7
129.4
130.6
Cement, Lime and Plaster
1.64
127.1
127.0
128.4
129.8
131.6
133.0
Mf/o Basic Metals
9.65
141.9
143.1
147.1
157.5
160.5
158.7
Mild Steel - Semi Finished Steel
1.27
118.2
120.6
122.9
132.3
133.8
134.1
Mf/o Fabricated Metal Products, Except Machinery and Equipment
3.15
133.1
133.2
133.5
135.3
137.8
139.7
Note: * = Provisional, Mf/o = Manufacture of

কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
ইং ২০২২গী মে থাগী দবল্যু.পি.আই.দা য়ুম্ফম ওইবা ইনফ্লেসন্না ১৫.৮৮% ওইখি
ইনফ্লেসনগী চাং হেনগৎলক্লিবা অসি মিনরেল ওইল, বেসিক মেতল, কেমিকেল, চিঞ্জাক অমসুং চিঞ্জাক নত্তবা পোত্থোকশিংগী মমল হেনগৎপননি
ইং ২০২২গী মে থাগী ভারতকী ওইবা হোলসেল প্রাইসকী ইন্দেক্স নম্বর (বেজ চহিঃ ২০১১-১২)
14 JUN 2022 12:25PM by PIB Imphal
ইং ২০২২গী মে থাগী চহিগী ওইবা ইনফ্লেসনগী চাংনা মে, ২০২১দা ওইখিবা ১৩.১১%গা চাংদম্নবদা ১৫.৮৮% (প্রোবিজনেল) ওইখি। মে, ২০২২গী ইনফ্লেসনগী চাংনা ৱাংবগী মরমদি মিনরেল ওইল, ক্রুদ পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস, ফুদ আর্তিকল, বেসিক মেতল, নন-ফুদ আর্তিকল, কেমিকেল অমসুং কেমিকেলগী পোত্থোক অমসুং ফুদ প্রদক্তশিংগী মমলনা মমাংগী চহিগী মান্নবা মতমগা চাংদম্নবদা হেনগৎপননি।
প্রোমোসন ওফ ইন্দস্ত্রী অমসুং ইন্তর্নেল ত্রেদ বিভাগকী ইকোনোমিক এদভাইজরগী ওফিসনা ঙসি মে, ২০২২ (প্রোবিজনেল) অমসুং মার্চ ২০২২ (ফাইনেল)গী ভারতকী হোলসেল প্রাইসকী ইন্দেক্স নম্বর (বেজ চহিঃ ২০১১-১২) ফোঙখি। হোলসেল প্রাইস ইন্দেক্স (দবল্যু.পি.আই.)গী প্রোবিজনেল ফিগর অসি থা খুদিংগী ১৪দা (নত্ত্রগা মথংগী ৱর্কিং দেদা) রিফরেন্স থাগী চয়োল অনি কান্নদুনা অমসুং লৈবাক শিনবা থুংবগী খনগৎলবা মেন্যুফেকচরিং য়ুনিৎ অমসুং ইন্সতিত্যুস্নেল সোর্সতগী ফংবা দেতা কম্পাইল তৌদুনা ফোঙবনি। ইন্দেক্স অসি চয়োল ১০গী মতুংদা ফাইনেল তাই অমসুং ফাইনেল ফিগর অসি ফোঙলবা তুংদা লেঙদনা অদুমক থম্বনি।
কম্মোদিতী খুদিং অমসুং দবল্যু.পি.আই. কম্পোনেন্তশিংগী মমাংগী থা অহুমগী ইন্দেক্স নম্বর অমসুং ইনফ্লেসন রেতশিং মখাদা পীরিঃ
ইন্দেক্স নম্বর অমসুং চহিগী ইনফ্লেসন রেত (%দা ওইবা ৱাই.-ও.-ৱাই.)*
কম্মোদিতী/মেজর গ্রুপ খুদিং
অরুম্বা %
মার্চ -২২ (ফাইনেল)
এপ্রিল-২২ (প্রোবিজনেল)
মে-২২ (প্রোবিজনেল)
ইন্দেক্স
ইনফ্লেসন
ইন্দেক্স
ইনফ্লেসন
ইন্দেক্স
ইনফ্লেসন
কম্মোদিতী খুদিং
১০০.০
১৪৮.৯
১৪.৬৩
১৫১.৯
১৫.০৮
১৫৪.০
১৫.৮৮
১) প্রাইমারী আর্তিকল
২২.৬
১৭০.৯
১৫.৯৪
১৭৪.৯
১৫.৪৫
১৭৯.৮
১৯.৭১
২) ফুএল অমসুং পাৱর
১৩.২
১৪৩.৯
৩১.৭৮
১৫১.০
৩৮.৬৬
১৫৪.৪
৪০.৬২
৩) মেন্যুফেকচর তৌরবা পোত্থোক
৬৪.২
১৪২.৩
১১.২৬
১৪৪.০
১০.৮৫
১৪৪.৮
১০.১১
ফুদ ইন্দেক্স
২৪.৪
১৬৮.২
৯.২৯
১৭২.৯
৮.৮৮
১৭৬.১
১০.৮৯
খঙজিনগদবাঃ * দবল্যু.পি.আই. ইনফ্লেসনগী চহিগী চাং অসি মমাংগী চহিগী মান্নবা মতমগা চাংদম্নদুনা হোৎপনি
মে ২০২২গী দবল্যু.পি.আই. ইন্দেক্সকী মন্থ-ওভর-মন্থকী অহোংবনা এপ্রিল, ২০২২গা চাংদম্নবদা ১.৩৮%দা লৈখি। হৌখিবা থা ৬তা দবল্যু.পি.আই.দা অহোংবা লৈখিবশিং মখাদা শম্লপ্না পীরিঃ
দবল্যু.পি.আই. ইন্দেক্সতা# মন্থ-ওভর-মন্থকী অহোংবা (%দা ওইবা এম..এম.)
কম্মোদিতী খুদিং/মরু ওইবা গ্রুপ
অরুম্বা
দিসেম্বর-২১
জেন-২২
ফেব-২২
মার্চ-২২
এপ্রিল-২২ (প্রোবিজনেল)
মে-২২(প্রোবিজনেল)
কম্মোদিতী খুদিং
১০০.০
-০.২৮
০.৩৫
১.০৪
২.৪৮
২.০১
১.৩৮
১) প্রাইমারী আর্তিকল
২২.৬
০.০০
-০.৫৩
০.০০
২.০৩
২.৩৪
২.৮০
২) ফুএল অমসুং পাৱর
১৩.২
-১.৬২
১.১২
২.২২
৪.০৫
৪.৯৩
২.২৫
৩) মেন্যুফেকচর তৌরবা পোত্থোক
৬৪.২
-০.০৭
০.৫১
১.২৪
২.৪৫
১.১৯
০.৫৬
ফুদ ইন্দেক্স
২৪.৪
-০.৮২
-১.৭১
০.২৪
০.৯০
২.৭৯
১.৮৫
খঙজিনগদবাঃ মন্থ-ওভর-মন্থতা য়ুম্ফম ওইদুনা দবল্যু.পি.আই. অসি মমাং থাগী ফিগরদা হোৎলি
দবল্যু.পি.আই.গী মরু ওইবা গ্রুপকী মন্থ-ওভর-মন্থতা অহোংবা লাকপাঃ
১) প্রাইমারী আর্তিকল (অরুম্বা ২২.৬২%): মরু ওইবা গ্রুপ অসিগী ইন্দেক্সনা এপ্রিল ২০২২ (প্রোবিজনেল)দা ওইরম্বা ১৭৪.৯দগী মে, ২০২২ (প্রোবিজনেল)দা ২.৮০% হেনগত্তুনা ১৭৯.৮দা লৈখি। ফুদ আর্তিকল (২.৪০%), নন-ফুদ আর্তিকল (১.৫২%), ক্রুদ পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস (৮.৫২%) অমসুং মিনরেল (১.৭৩%)গী মমলনা এপ্রিল ২০২২গা চাংদম্নবদা মে ২০২২দা হেনগৎখি।
২) ফুএল অমসুং পাৱর (অরুম্বা ১৩.১৫%): মরু ওইবা গ্রুপ অসিগী ইন্দেক্সনা এপ্রিল ২০২২ (প্রোবিজনেল)দা ওইরম্বা ১৫১.০দগী মে, ২০২২ (প্রোবিজনেল)দা ২.২৫% হেনগত্তুনা ১৫৪.৪দা লৈখি। মিনরেল ওইল (৩.৩৪%)গী মমলনা এপ্রিল ২০২২গা চাংদম্নবদা মে ২০২২দা হেনগৎখি। ইলেক্ত্রিসিতী অমসুং কোয়লাগী মমলনা লেংদনা লৈখি।
৩) মেন্যুফেকচর তৌরবা পোত্থোক (অরুম্বাঃ ৬৪.২৩%): %): মরু ওইবা গ্রুপ অসিগী ইন্দেক্সনা এপ্রিল ২০২২ (প্রোবিজনেল)দা ওইরম্বা ১৪৪.০দগী মে, ২০২২ (প্রোবিজনেল)দা ০.৫৬% হেনগত্তুনা ১৪৪.৮দা লৈখি। মেন্যুফেকচর তৌরবা পোত্থোক্কী দিজিত অনিগী এন.আই.সি. ২২গী মনুংদগী, গ্রুপ ১৯না মমল হেনগৎখি অমসুং ৩না মমল হন্থখি। মমল হেনগৎখিবা অসি মরু ওইনা কেমিকেল অমসুং কেমিকেলগী পোত্থোক, ফুদ প্রদক্ত, তেক্সতাইল, মেছিনরী অমসুং ইক্বিপমেন্ত অমদি ইলেক্ত্রিকেল ইক্বিপমেন্তননি। এপ্রিল ২০২২গা চাংদম্নবদা মে ২০২২দা মমল হন্থখিবা গ্রুপ খরদি বেসিক মেতল, কম্প্যুতর, ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং ওপ্তিকেল প্রদক্ত, অতোপ্পা মেন্যুফেকচরিংশিংনি।
দবল্যু.প্পি.আই. ফুদ ইন্দেক্স (অরুম্বা ২৪.৩৮%): প্রাইমারী আর্তিকল গ্রুপ্তগী ‘ফুদ আর্তিকল’ অমসুং মেন্যুফেকচর তৌরবা পোত্থোক্কী গ্রুপ্তগী ‘ফুদ প্রদক্ত’ য়াওবা ফুদ ইন্দেক্সনা এপ্রিল ২০২২দা ওইরম্বা ১৭২.৯দগী মে ২০২২দা ১৭৬.১দা হেনগৎখি। দবল্যু.পি.আই.দা য়ুম্ফম ওইবা ইনফ্লেসনগী চাংনা এপ্রিল ২০২২দা ওইরম্বা ৮.৮৮%দগী মে ২০২২দা ১০.৮৯%দা হেনগৎখি।
মার্চ ২০২২গী ফাইনেল ইন্দেক্স (বেজ চহিঃ ২০১১-১২=১০০): মার্চ ২০২২গী ওইনদি, ‘কম্মোদিতী খুদিং’ (বেজ: ২০১১-১২=১০০)গী ফাইনেল ওইরবা হোলসেল প্রাইস ইন্দেক্স অমসুং ইনফ্লেসনগী চাংনা মথংশিৎনা ১৪৮.৯ অমসুং ১৪.৬৩%দা লৈখি। মে ২০২২গী তোঙানবা কম্মোদিতী কয়াগী ভারত পুম্বগী হোলসেল প্রাইস ইন্দেক্স অমসুং ইনফ্লেসনগী চাংগী অকুপ্পা মরোল অসি এনেক্স ১দা পীরি। মমাংগী থা ৬কী তোঙানবা কম্মোদিতী গ্রুপকী দবল্যু.পি.আই.দা য়ূম্ফম ওইবা চহিগী ইনফ্লেসনগী চাং (ৱাই.-ও.-ৱাই.) অসিনা এনেক্স ২দা পীরি। মমাংগী থা ৬কী মনুংগী তোঙানবা কম্মোদিতী গ্রুপশিংগী দবল্যু.পি.আই. ইন্দেক্সনা এনেক্স ৩দা পীরি।
রেস্পোন্স রেতঃ মে ২০২২গী দবল্যু.পি.আই. অসি ৮১.২%গী অরুম্বা লৈবা রেস্পোন্স রেত্তা শেম্বনি, অমসুং মার্চ ২০২২গী ফাইনেল ফিগরনা ৯১.৮% রেস্পোন্স রেত্তা য়ুম্ফম ওইরগা শেম্বনি। দবল্যু.পি.আই.গী প্রোবিজনেল ফিগরনা দবল্যু.পি.আই.গী ফাইনেল রিভিজন পোলিসীগী মখা পোন্না অমুক্কা শেমদোকখিগনি। মসিগী প্রেস রিলিজ, আইতেম ইন্দাইস অমসুং ইনফ্লেসন নম্বরশিং অসি ঐখোয়গী হোম পেজ (http://eaindustry.nic.in) তা ফংগনি।
মথংগী প্রেস রিলিজ থোকপগী তাং: জুন ২০২২গী দবল্যু.পি.আই. অসিদি ১৪/৭/২০২২দা ফোঙগনি।
এনেক্স-১
মেল ২০২২গী ভারত পুম্বগী হোলসেল প্রাইস ইন্দাইস অমসুং ইনফ্লেসনগী চাং (বেজ Year: ২০১১-১২=১০০)
কম্মোদিতী/মরু ওইবা গ্রুপ/গ্রুপ/সব-গ্রুপ/আইতেম
অরুম্বা
ইন্দেক্স (মে ২২) *
খ্বাইদগী নৌবা এম.-ও.-এম.
অপুনবা ইনফ্লেসন (ৱাই.ও.ৱাই.)
দবল্যু.পি.আই.দা য়ুম্ফম ওইবা ইনফ্লেসন (ৱাই.ও.ৱাই.)
২০২১-২০২২
২০২২-২০২৩*
২০২১-২০২২
২০২২-২০২৩*
মে-২১
মে-২২*
কম্মোদিতী খুদিংমক
১০০
১৫৪.০
০.৬৮
১.৩৮
১১.৯১
১৫.৪৮
১৩.১১
১৫.৮৮
১) প্রাইমারী আর্তিকল
২২.৬২
১৭৯.৮
-০.৮৬
২.৮০
৯.৬৭
১৭.৫৭
৯.৪০
১৯.৭১
ক) ফুদ আর্তিকল
১৫.২৬
১৭৯.৩
-১.২৪
২.৪০
৪.৪২
১০.৩৪
৪.২৫
১২.৩৪
সিরিএল
২.৮২
১৭১.২
০.৫১
০.৭১
-২.৮৩
৭.৯১
-২.৫৮
৮.০১
ফৌ
১.৪৩
১৬৫.১
০.১২
০.৪৩
-০.৪৯
১.৬৩
-০.৫৫
১.৭৯
গেহু
১.০৩
১৭৪.০
০.৮৩
০.৬৯
-২.৮৫
১০.৬২
-২.৫৪
১০.৫৫
হৱাই
০.৬৪
১৭২.৪
২.১১
-১.৩২
১১.৪২
-২.০৩
১২.০৯
-৩.৬৯
মনা-মশিং
১.৮৭
২২২.৫
-৬.৫৭
১৮.৫৪
-৮.১১
৩৯.২৪
-৭.১৮
৫৬.৩৬
অলু
০.২৮
২২২.২
৯.৬৭
১৪.২৪
-২৮.০২
২২.৪৫
-২৬.১১
২৪.৮৩
তিলহৌ
০.১৬
১৩৯.৩
৬.৬৪
-১১.৫৬
-২.১১
-১২.৪৭
২৩.২৪
-২০.৪০
উহৈ
১.৬০
১৯৭.২
-৬.১৩
-৬.৮৯
২০.৭০
১০.৪৫
১৭.৮১
৯.৯৮
শঙ্গোম
৪.৪৪
১৬৩.৯
০.১৩
০.৮০
২.১৮
৫.৪৬
২.৩১
৫.৮১
য়েরুম, শা অমসুং ঙা
২.৪০
১৭৫.৯
০.৬৮
৩.৮৪
১০.৮৩
৬.১৫
১০.৭৯
৭.৭৮
খ) নন-ফুদ আর্তিকল
৪.১২
১৮০.০
১.২৬
১.৫২
১৬.৯৬
২৩.৯৮
১৮.৩৭
২৪.১৪
থাউ মরু
১.১২
২২৩.৭
৬.৭৫
-১.৫৪
৩৩.০০
১১.৪৪
৩৬.০০
৭.০৮
গ) মিনরেল
০.৮৩
২২৮.৯
-৮.০৭
১.৭৩
১৬.৯৮
২৭.২১
১৩.২৫
৩৩.৯৪
ঘ) ক্রুদ পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস
২.৪১
১৬৫.৫
২.২২
৮.৫২
৬৯.৩৬
৭৪.৩৪
৫৯.৫২
৭৯.৫০
ক্রুদ পেত্রোলিয়ম
১.৯৫
১৬৩.৩
২.৮১
১০.৮৬
১৩১.৭৫
৭২.২৭
১০৮.২০
৭৮.৬৭
২) ফুএল অমসুং পাৱর
১৩.১৫
১৫৪.৪
০.৮৩
২.২৫
২৮.৫৭
৩৯.৬৪
৩৬.৭৪
৪০.৬২
এল.পি.জি
০.৬৪
১৫৪.৮
-৩.০৫
৩.৪১
৩৭.৯৮
৪৩.০২
৬০.৪৯
৪৭.৭১
পেত্রোল
১.৬০
১৬১.০
৩.৬৮
২.৪৮
৫৫.২৬
৫৯.৬৯
৬৪.৮৮
৫৮.৭৮
ঐচ.এস.দি.
৩.১০
১৭৫.৮
৫.৩৫
৪.৭৭
৪৯.৩২
৬৫.৬৭
৬৯.১৬
৬৫.২৩
৩) মেন্যুফেকচর তৌরবা পোত্থোক
৬৪.২৩
১৪৪.৮
১.২৩
০.৫৬
১০.৩৪
১০.৪৮
১১.২৫
১০.১১
ফুদ প্রদক্ত মেন্যুফেকচর তৌবা
৯.১২
১৭০.৯
২.০১
১.০৬
১৪.৩৫
৯.১৫
১৫.৫৮
৮.৬৫
মনা-মশিং অমসুং শাগী থাউ অমদি ফেৎ
২.৬৪
২১২.৮
৪.৫৪
১.২৪
৪৮.২৩
১৩.১৯
৫১.৯৫
১১.৪১
বেভরেজ মেন্যুফেকচর তৌবা
০.৯১
১২৮.১
০.০৮
০.৩৯
০.৪৪
১.৬৭
০.৩২
১.৮৩
হিদাক মনাগী পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
০.৫১
১৬৫.০
-০.৬২
১.০৪
০.৮২
২.৭২
-০.৮১
৩.৫৮
তেক্সতাইল মেন্যুফেকচর তৌবা
৪.৮৮
১৪৭.৬
-০.১৬
১.৫১
১০.৭৭
১৩.৯২
১১.৫৫
১৪.৮৬
শেৎ-চানবা ফিরোল মেন্যুফেকচর তৌবা
০.৮১
১৪৬.৬
-০.২৯
০.৪৮
১.০৫
৪.৩৯
১.০৮
৪.৭৯
শউন অমসুং মরী লৈনবা পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
০.৫৪
১২১.৭
১.১০
০.৬৬
০.৭২
২.০৬
১.০১
১.৮৪
উ, উ অমসুং কোর্ক্কী পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
০.৭৭
১৪৭.২
-০.০৭
১.৫২
৪.১৪
৫.৬০
৩.৯১
৬.৪৪
চে অমসুং চেগী পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
১.১১
১৫৩.৮
-০.১৫
১.২৫
৯.৯৪
১৫.১৮
৯.৭৭
১৫.৯৯
কেমিকেল অমসুং কেমিকেলগী পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
৬.৪৭
১৪৬.৩
০.৩১
১.৬৭
১১.১৪
১৩.১৮
১১.১৭
১৩.৯৪
ফার্মাস্যুতিকেল, মেদিসিনেল কেমিকেল অমসুং বোতিনিকেল পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
১.৯৯
১৩৯.৪
১.৬৩
১.৩১
৪.৯১
১.৯৯
৬.৪৫
১.৮৩
রব্বর অমসুং প্লাস্তিক্কী পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
২.৩০
১৩১.৯
-০.৮২
০.০৮
১৩.৩৭
৮.৩৪
১২.৮৫
৮.৮৩
নন-মেতাল্লিক মিনরেলগী অতোপ্পা পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
৩.২০
১৩০.৬
-০.২৫
০.৯৩
২.৫৮
৭.৩৯
২.২৮
৮.০২
সিমেন্ত, শুনু অমসুং প্লাস্তর
১.৬৪
১৩৩.০
-০.৫৬
১.০৬
০.৯৩
৬.৩৯
০.১৬
৭.২৬
বেসিক মেতল মেন্যুফেকচর তৌবা
৯.৬৫
১৫৮.৭
৩.৮১
-১.১২
২৪.৬৩
২১.৭৯
২৯.২৪
১৮.৮৮
মাইল্দ স্তীল – সেমি ফিনিশ প্রদক্ত
১.২৭
১৩৪.১
৩.৫৪
০.২২
২০.৮০
১৬.৪৮
২৪.৩৪
১৪.৬২
শেমদোক্লবা মেতল পোত্থোক (মছিনরী অমসুং ইক্বিপমেন্ত নত্তনা) মেন্যুফেকচর তৌবা
৩.১৫
১৩৯.৭
৩.১৮
১.৩৮
৯.৪৫
১১.৪০
১২.১৫
১০.৪৩
Note: * = Provisional, Mf/o = Manufacture of
Annex-II
কম্মোদিতী/মরু ওইবা গ্রুপ/গ্রুপ/সব-গ্রুপ/আইতেম
অরুম্বা
মমাংগী থা ৬কী দবল্যু.পি.আই.দা য়ুম্ফম ওইবা ইনফ্লেসন
দিসেম্বর-২১
জেন-২২
ফেব-২২
মার্চ-২২
এপ্রিল-২২*
মে-২২*
কম্মোদিতী খুদিংমক
১০০.০
১৪.২৭
১৩.৬৮
১৩.৪৩
১৪.৬৩
১৫.০৮
১৫.৮৮
১) প্রাইমারী আর্তিকল
২২.৬২
১৩.৭৮
১৫.৬০
১৩.৮৭
১৫.৯৪
১৫.৪৫
১৯.৭১
ক) ফুদ আর্তিকল
১৫.২৬
৯.৬৮
১০.৪০
৮.১৯
৮.৪৪
৮.৩৫
১২.৩৪
সিরিএল
২.৮২
৫.১৬
৫.৪৮
৬.০৭
৮.১২
৭.৮০
৮.০১
ফৌ
১.৪৩
০.২৫
০.৫৬
০.০০
০.৯৯
১.৪৮
১.৭৯
গেহু
১.০৩
১১.৪১
১০.৪০
১১.০৩
১৪.০৪
১০.৭০
১০.৫৫
হৱাই
০.৬৪
৩.৯১
৪.৬৩
২.৭২
২.২২
-০.৩৪
-৩.৬৯
মনা-মশিং
১.৮৭
৩১.৪৬
৩৮.৩৪
২৬.৯৯
২০.০৮
২৩.২৪
৫৬.৩৬
অলু
০.২৮
-৪২.৪৮
-১৪.৪৫
১৫.৬৬
২৬.৩৬
১৯.৮৪
২৪.৮৩
তিলহৌ
০.১৬
-১৯.০৮
-১৫.৯৮
-২৬.৪২
-৯.৩৩
-৪.০২
-২০.৪০
উহৈ
১.৬
১৫.১৬
১২.৩৬
১০.২৪
১১.১২
১০.৮৯
৯.৯৮
শঙ্গোম
৪.৪৪
২.০৮
২.২১
১.৮৭
৪.১২
৫.১১
৫.৮১
য়েরু, শা অমসুং ঙা
২.৪
৬.৮১
১০.১৮
৮.১৪
৯.৪২
৪.৫০
৭.৭৮
খ) নন-ফুদ আর্তিকল
৪.১২
১৯.২৮
২০.৪৮
২৪.২৩
২৫.২৭
২৩.৮১
২৪.১৪
থাউ মরু
১.১২
২৭.৮০
২৩.২৭
২২.৮৮
২২.৪৯
১৬.১০
৭.০৮
গ) মিনরেল
০.৮৩
১৮.৮৭
৩০.০৩
২২.০৮
২১.৬৯
২১.০৩
৩৩.৯৪
ঘ) ক্রুদ পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস
২.৪১
৪৭.৫০
৫৫.৪০
৪৬.১৪
৬৯.২০
৬৯.০৭
৭৯.৫০
ক্রুদ পেত্রোলিয়ম
১.৯৫
৫১.৩৮
৬০.৫৯
৫৫.১৭
৮৩.৫৬
৬৫.৬৯
৭৮.৬৭
২) ফুএল অমসুং পাৱর
১৩.১৫
৩৮.০৮
৩৪.৩৬
৩০.৮৪
৩১.৭৮
৩৮.৬৬
৪০.৬২
এল.পি.জি
০.৬৪
৬০.৩০
৪৮.৯৮
২৬.২৭
২৪.৮৮
৩৮.৪৮
৪৭.৭১
পেত্রোল
১.৬০
৭৫.১৩
৬৬.৫৮
৫৬.৬৪
৫৩.৫৪
৬০.৬৩
৫৮.৭৮
ঐচ.এস.দি.
৩.১০
৭০.৫৫
৬৪.০০
৫৫.৫৯
৫২.৩২
৬৬.১৪
৬৫.২৩
৩) মেন্যুফেকচর তৌরবা পোত্থোক
৬৪.২৩
১০.৭১
৯.৫০
১০.২৪
১১.২৬
১০.৮৫
১০.১১
ফুদ প্রদক্ত মেন্যুফেকচর তৌবা
৯.১২
৮.৭৫
৮.০৬
৯.৪৮
১০.৬১
৯.৬৬
৮.৬৫
মনা-মশিং অমসুং শাগী থাউ অমদি ফেৎ
২.৬৪
১৬.১৯
১৩.৭১
১৫.৬৩
১৭.৩৯
১৫.০৫
১১.৪১
বেভরেজ মেন্যুফেকচর তৌবা
০.৯১
৩.৪১
২.৮৩
২.৪১
১.৬০
১.৫১
১.৮৩
হিদাক মনাগী পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
০.৫১
২.৯৯
১.৯০
০.৫০
২.৯২
১.৮৭
৩.৫৮
তেক্সতাইল মেন্যুফেকচর তৌবা
৪.৮৮
১৬.৮৮
১৩.৮৯
১৪.০১
১২.৯৫
১২.৯৮
১৪.৮৬
শেৎ-চানবা ফিরোল মেন্যুফেকচর তৌবা
০.৮১
৩.৯৫
৩.৭৩
৩.৬৫
৩.৬৪
৩.৯৯
৪.৭৯
শউন অমসুং মরী লৈনবা পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
০.৫৪
১.০১
১.৯৪
৩.৯৪
২.৩৮
২.২৮
১.৮৪
উ, উ অমসুং কোর্ক্কী পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
০.৭৭
৫.৩২
৪.১১
৪.৯২
৪.৮৭
৪.৭৭
৬.৪৪
চে অমসুং চেগী পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
১.১১
১৬.৪১
১৪.৬০
১৪.০০
১৩.৬২
১৪.৩৮
১৫.৯৯
কেমিকেল অমসুং কেমিকেলগী পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
৬.৪৭
১৪.২৯
১৩.৮২
১৩.০৮
১৩.৩০
১২.৪২
১৩.৯৪
ফার্মাস্যুতিকেল, মেদিসিনেল কেমিকেল অমসুং বোতিনিকেল পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
১.৯৯
৩.৫৬
৪.২৬
৩.৮৪
৩.৪৫
২.১৫
১.৮৩
রব্বর অমসুং প্লাস্তিক্কী পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
২.৩০
১১.১০
৯.৬৫
৯.৪৬
৮.৭৯
৭.৮৬
৮.৮৩
নন-মেতাল্লিক মিনরেলগী অতোপ্পা পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
৩.২০
৬.৫৬
৭.১৬
৭.৪৬
৬.২৪
৬.৭৭
৮.০২
সিমেন্ত, শুনু অমসুং প্লাস্তর
১.৬৪
৬.১৮
৬.৭২
৭.১৮
৫.০২
৫.৫৩
৭.২৬
বেসিক মেতল মেন্যুফেকচর তৌবা
৯.৬৫
২২.৫৪
১৬.৫৩
২১.৪৭
২৭.০২
২৪.৮১
১৮.৮৮
মাইল্দ স্তীল – সেমি ফিনিশ প্রদক্ত
১.২৭
১৪.৫৩
১২.৫০
১৬.৩৮
১৯.৯৫
১৮.৪১
১৪.৬২
শেমদোক্লবা মেতল পোত্থোক (মছিনরী অমসুং ইক্বিপমেন্ত নত্তনা) মেন্যুফেকচর তৌবা
৩.১৫
১২.৮৯
১১.২৮
১০.৬০
১১.০৮
১২.৪০
১০.৪৩
এনেক্স ৩
কম্মোদিতী/মরু ওইবা গ্রুপ/গ্রুপ/সব-গ্রুপ/আইতেম
অরুম্বা
মমাংগী থা ৬কী দবল্যু.পি.আই. ইন্দেক্স
দিসেম্বর-২১
জেন-২২
ফেব-২২
মার্চ-২২
এপ্রিল-২২*
মে-২২*
কম্মোদিতী খুদিংমক
১০০.০
১৪৩.৩
১৪৩.৮
১৪৫.৩
১৪৮.৯
১৫১.৯
১৫৪.০
১) প্রাইমারী আর্তিকল
২২.৬২
১৬৮.৪
১৬৭.৫
১৬৭.৫
১৭০.৯
১৭৪.৯
১৭৯.৮
ক) ফুদ আর্তিকল
১৫.২৬
১৭৬.৭
১৭২.০
১৭০.৪
১৬৯.৬
১৭৫.১
১৭৯.৩
সিরিএল
২.৮২
১৬২.৯
১৬৩.৬
১৬৪.২
১৬৭.৭
১৭০.০
১৭১.২
ফৌ
১.৪৩
১৬২.৬
১৬২.৯
১৬১.৭
১৬৩.১
১৬৪.৪
১৬৫.১
গেহু
১.০৩
১৬৪.১
১৬৪.৬
১৬৬.১
১৭১.৪
১৭২.৮
১৭৪.০
হৱাই
০.৬৪
১৭৫.২
১৭৪.০
১৭৩.৫
১৭৫.১
১৭৪.৭
১৭২.৪
মনা-মশিং
১.৮৭
২৮১.২
২৩৬.০
২১২.৭
১৮০.০
১৮৭.৭
২২২.৫
অলু
০.২৮
২০৯.৬
১৭১.৭
১৭০.৬
১৮১.৭
১৯৪.৫
২২২.২
তিলহৌ
০.১৬
২৬৭.৬
২৬৫.৫
২৬৬.৮
২১৮.৬
১৫৭.৫
১৩৯.৩
উহৈ
১.৬
১৬৩.৩
১৬১.৮
১৬৮.০
১৭৭.৯
২১১.৮
১৯৭.২
শঙ্গোম
৪.৪৪
১৫৭.৩
১৫৭.৪
১৫৭.৮
১৬১.৬
১৬২.৬
১৬৩.৯
য়েরু, শা অমসুং ঙা
২.৪
১৬১.৫
১৬৫.৬
১৬৭.৩
১৬৯.৬
১৬৯.৪
১৭৫.৯
খ) নন-ফুদ আর্তিকল
৪.১২
১৬৪.৬
১৬৫.৯
১৭০.২
১৭৫.০
১৭৭.৩
১৮০.০
থাউ মরু
১.১২
২১০.১
২১০.৮
২১৫.৪
২২৬.৬
২২৭.২
২২৩.৭
গ) মিনরেল
০.৮৩
২০৪.৭
২২৪.৭
২২৫.০
২২৮.৯
২২৫.০
২২৮.৯
ঘ) ক্রুদ পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস
২.৪১
১০৯.৩
১২২.৩
১২৫.১
১৫১.৬
১৫২.৫
১৬৫.৫
ক্রুদ পেত্রোলিয়ম
১.৯৫
১০৪.০
১১৯.৮
১২৯.১
১৬১.৯
১৪৭.৩
১৬৩.৩
২) ফুএল অমসুং পাৱর
১৩.১৫
১৩৩.৮
১৩৫.৩
১৩৮.৩
১৪৩.৯
১৫১.০
১৫৪.৪
এল.পি.জি
০.৬৪
১৩৬.৯
১৩১.৪
১২৬.৪
১৩৩.০
১৪৯.৭
১৫৪.৮
পেত্রোল
১.৬০
১৩৩.১
১৩৫.১
১৩৯.১
১৪৯.৭
১৫৭.১
১৬১.০
ঐচ.এস.দি.
৩.১০
১৩৬.১
১৪১.২
১৪৭.৫
১৫৭.৮
১৬৭.৮
১৭৫.৮
৩) মেন্যুফেকচর তৌরবা পোত্থোক
৬৪.২৩
১৩৬.৫
১৩৭.২
১৩৮.৯
১৪২.৩
১৪৪.০
১৪৪.৮
ফুদ প্রদক্ত মেন্যুফেকচর তৌবা
৯.১২
১৫৬.৬
১৫৬.৯
১৬০.৫
১৬৫.৭
১৬৯.১
১৭০.৯
মনা-মশিং অমসুং শাগী থাউ অমদি ফেৎ
২.৬৪
১৮০.১
১৮০.৮
১৯০.১
২০২.৫
২১০.২
২১২.৮
বেভরেজ মেন্যুফেকচর তৌবা
০.৯১
১২৭.২
১২৭.৩
১২৭.৬
১২৭.০
১২৭.৬
১২৮.১
হিদাক মনাগী পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
০.৫১
১৬১.৯
১৬০.৭
১৫৯.৮
১৬২.৪
১৬৩.৩
১৬৫.০
তেক্সতাইল মেন্যুফেকচর তৌবা
৪.৮৮
১৩৯.২
১৪০.২
১৪২.৪
১৪৩.৯
১৪৫.৪
১৪৭.৬
শেৎ-চানবা ফিরোল মেন্যুফেকচর তৌবা
০.৮১
১৪৪.৭
১৪৪.৭
১৪৪.৭
১৪৫.১
১৪৫.৯
১৪৬.৬
শউন অমসুং মরী লৈনবা পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
০.৫৪
১১৯.৮
১২০.৯
১২১.৩
১২০.৪
১২০.৯
১২১.৭
উ, উ অমসুং কোর্ক্কী পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
০.৭৭
১৪২.৫
১৪১.৯
১৪২.৯
১৪৪.৪
১৪৫.০
১৪৭.২
চে অমসুং চেগী পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
১.১১
১৪১.২
১৪২.১
১৪৩.৩
১৪৮.৫
১৫১.৯
১৫৩.৮
কেমিকেল অমসুং কেমিকেলগী পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
৬.৪৭
১৩৬.৮
১৩৭.৫
১৩৯.২
১৪২.৩
১৪৩.৯
১৪৬.৩
ফার্মাস্যুতিকেল, মেদিসিনেল কেমিকেল অমসুং বোতিনিকেল পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
১.৯৯
১৩৬.৬
১৩৭.১
১৩৭.৯
১৩৮.০
১৩৭.৬
১৩৯.৪
রব্বর অমসুং প্লাস্তিক্কী পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
২.৩০
১২৭.১
১২৭.৩
১২৭.৩
১৩০.০
১৩১.৮
১৩১.৯
নন-মেতাল্লিক মিনরেলগী অতোপ্পা পোত্থোক মেন্যুফেকচর তৌবা
৩.২০
১২৫.১
১২৫.৮
১২৬.৭
১২৭.৭
১২৯.৪
১৩০.৬
সিমেন্ত, শুনু অমসুং প্লাস্তর
১.৬৪
১২৭.১
১২৭.০
১২৮.৪
১২৯.৮
১৩১.৬
১৩৩.০
বেসিক মেতল মেন্যুফেকচর তৌবা
৯.৬৫
১৪১.৯
১৪৩.১
১৪৭.১
১৫৭.৫
১৬০.৫
১৫৮.৭
মাইল্দ স্তীল – সেমি ফিনিশ প্রদক্ত
১.২৭
১১৮.২
১২০.৬
১২২.৯
১৩২.৩
১৩৩.৮
১৩৪.১
শেমদোক্লবা মেতল পোত্থোক (মছিনরী অমসুং ইক্বিপমেন্ত নত্তনা) মেন্যুফেকচর তৌবা
৩.১৫
১৩৩.১
১৩৩.২
১৩৩.৫
১৩৫.৩
১৩৭.৮
১৩৯.৭