Ministry of Home Affairs
Union Home and Cooperation Minister Shri Amit Shah presented President's Colours to Assam Police for exemplary services
10 MAY 2022 6:40PM by PIB Delhi
On this historic occasion, as the Union Home Minister and along with Assam Police, I am proud that Assam Police are the tenth police force in the country to receive this honour
Receiving the President's Colours is an extraordinary achievement for any police organization and the Assam Police has also registered its name in this proud club and this is a matter of great pride for Assam.
There will hardly be any force in the country that has faced such difficult situations, Assam Police also has the distinction of giving genesis to the country's oldest anti-militant force, the Assam Rifles.
The days of militancy are now coming to an end in Assam, under the leadership of Prime Minister, Shri Narendra Modi we are making peace agreements with the extremist organizations and the day is not far when there will not be a single extremist organization in Assam
Misguided youth are joining the mainstream by surrendering their weapons and efforts are being made to resolve a 7-decade-old border dispute with the neighboring State through negotiations
AFSPA is also being removed, earlier special powers were given to the Armed Forces, today the Government of Assam is giving special power to the youth of Assam for development and a bright future
An agreement was signed with Karbi Group in my presence on 4th September 2021, recently the Prime Minister had been there and at that time many terms of the agreement were also complied with
AFSPA has always been a cause of public protest, recently measures have been taken to reduce disturbed areas under AFSPA in Nagaland, Assam and Manipur
AFSPA was implemented in Assam since 1990 and it has been extended on 60 consecutive occasions, I am proud to say that after 8 years of rule of Prime Minister Narendra Modi, AFSPA has been removed fully from 23 districts and partially from one district of Assam
Today we have been able to remove AFSPA from more than 60 percent of Assam, I hope that the day is not far when AFSPA is removed from the whole of Assam
The Assam Police has the distinction of ending a long struggle with victory by defeating foreign powers dealing with the horrors of Partition, communal riots, refugee problem, seven decades of infiltration, a glorious journey in the Bangladesh Liberation War in 1971 and the challenge of insurgency from 1980-90
Assam Police has fought hard with many banned organizations and worked to strengthen the country's borders and internal security
I would like to congratulate on behalf of the nation, from the Director General of Assam Police to the youngest constable, for the untiring and victorious battle fought by the Assam Police against arms, cow and drugs smuggling and human trafficking for seven decades
Around 886 personnel of Assam Police were martyred, Assam Police personnel have received 2 Kirti Chakras, 4 President’s Police Medals and 19 Police Medals in this fight which is an acknowledgment of their gallantry
During the period of militancy, Assam Police fought to maintain Constitutional order and internal security, while also working to integrate misguided youth into the mainstream
Assam Police has also fought against many social evils and has also worked to free society from various evil practices
Assam Police has also achieved significant success in curbing drugs smuggling and poaching of rhinos, under the leadership of Shri Himanta Biswa Sarma, Assam Police is determined to move more vigorously against rhino poaching
The era of bloodshed, militancy and unrest which Assam endured for decades is over, a new era of peace, brotherhood and cultural preservation and development has begun
The Assam Police receiving the President's Colours will be written in golden letters, I am sure that this will boost the morale of the Assam Police force and that they will protect the country's borders and internal security of Assam
The Union Minister for Home and Cooperation, Shri Amit Shah presented the President's Colours to the Assam Police for their exemplary services in Guwahati today. The Chief Minister of Assam, Dr. Himanta Biswa Sarma and the Director General of Assam Police, and several dignitaries were also present on the occasion.
In his address, the Union Home and Cooperation Minister said that on this historic occasion, as the Union Home Minister and along with Assam Police, I am proud that Assam Police are the tenth police force in the country to receive this honour. Receiving the President's Colours is an extraordinary achievement for any police organization and today the Assam Police have registered their name in this proud club and it is a matter of great pride for Assam. Shri Shah said that there would hardly be any force in the country which has faced such difficult situations. Remembering the rich and proud history of about 200 years of Assam Police, in 1826, the British started this police force by appointing some policemen at a district headquarters. The Assam Police also has the distinction of giving genesis to the country's oldest anti-militant force, the Assam Rifles. At the time of Independence, the number of Assam Police was 8,000, which has increased to more than 70,000 today.
Shri Amit Shah said he was proud that the days of militancy have come to an end in Assam. Under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi, we are making peace agreements one after another with the extremist organizations and the day is not far when there will be no extremist organization left in Assam. He said that the misguided youths are joining the mainstream by putting up arms and efforts are being made to solve the 7 decades old problem by negotiating on the border dispute with the neighboring State. Now AFSPA is also being removed, earlier the Armed Forces were given special powers, today the Assam Government is working on giving special power to the youth of Assam for development and a bright future and this is a matter of joy for all of us. Is. In the border districts, the Assam Police stands with the CAPFs to build an impenetrable wall and within 6 years, the Assam Police and the Assam Government have contributed in bringing down infiltration from the borders of Assam and cow smuggling to almost zero in the last one year.
Union Home Minister said that the problems pending for decades have been resolved, an agreement was reached with Karbi Group in my presence on 4th September 2021. Recently, the Prime Minister had been there and at that time many conditions of the agreement were also fulfilled. Simultaneously, the work has been done to rehabilitate the cadres of the Bodo groups, negotiation with the Bodo groups and bring them into the mainstream by withdrawing 274 cases against about 427 ex-cadres . Shri Shah said that AFSPA was always a reason for protests by the public. Recently, the areas under AFSPA in Nagaland, Assam and Manipur have been reduced. AFSPA was in force in Assam since 1990 and it was extended 60 times in a row. Today I am proud to say that after 8 years rule of Prime Minister Shri Narendra Modi AFSPA has been removed fully from 23 districts and partially from one district of Assam. Today we have been able to remove AFSPA from more than 60 percent of Assam, and I hope that the day is not far when AFSPA is removed from the whole of Assam.
Shri Amit Shah said that Assam Police has fought many important battles for national integration. Facing the challenges of the era of horrors of Partition to communal riots, the refugee problem, seven decades of infiltration, the glorious journey of the Bangladesh Liberation War in 1971 and the challenge of insurgency till 1980-90, defeating ill motives of foreign powers, the Assam Police have the distinction of coming out victorious. The Assam Police has fought hard with many banned organizations and worked to strengthen the country's borders and internal security. Under the Unified Command, the Assam Police has also served as a synergy to the Indian Army in Operation Bajrang and Operation Rhino of the Indian Army. At the same time, the Assam Police has fought a tireless and victorious battle for seven decades against arms, cow and drugs smuggling and human trafficking. For this, I want to congratulate the Director General of Assam Police to the youngest constable on behalf of the nation.
Union Home Minister said that while performing their duty, about 886 personnel of Assam Police were martyred, in this fight, Assam Police personnel have received 2 Kirti Chakras, 4 President’s Police Medals and 19 Police Medals which is an acknowledgment to the bravery of Assam Police. He said that when there was a crisis of militancy for internal security, the Assam Police fought the gun with the gun to uphold the constitutional order and at the same time worked to integrate the misguided youth into the mainstream. Assam Police has also fought against many social evils and has also worked to free society from various evil practices. 'Project Ashwa' was initiated for the welfare of children who were victims of violence and terrorism in Assam, and this has brought pride to Assam Police across the country. Assam Police have not only made efforts but also achieved results for the proper rehabilitation and overall development and also safeguarding the identity and ethos of the local culture of the militants who surrendered.
Shri Amit Shah said that Assam Police has also achieved significant success in curbing drugs smuggling and poaching of rhinos. In this connection, 2,834 cases were registered and around 5,000 people arrested. Under the leadership of Shri Himanta Biswa Sarma, the Assam Police is determined to move forward strictly against rhino poaching. Assam Police has achieved much in the last one year. He said that for the President's Colour’s that the Assam Police has received today, it is a fully and well qualified police force and the Assam Police has ensured its place among the best police forces of India. Despite so many geographical disparities and challenges, Assam today is walking on the path of development. The bloodshed, militancy and unrest that Assam has endured for decades is now over. Now a new era of peace, brotherhood and cultural preservation and development has begun. The presentation of the President’s Colours to the Assam Police will be written in golden letters and I am sure that this will boost the morale of the Assam Police and with their sacrifice and hardwork, they will ensure the internal security of the country's borders and of Assam.

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী গৃহ অমসুং কোওপরেসন মন্ত্রী, শ্রী অমিত শাহনা অসাম পুলিস্তা থোইদোক-হেন্দোকপা সর্ভিস তৌবগীদমক প্রসিদেন্তগী কলর্স পীখ্রে
10 MAY 2022 6:40PM by PIB Imphal
পুৱারী ওইরবা থৌরম অসিদা কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী অমা ওইনা অসাম পুলিস অসিনা ইকাই খুম্নবা অসি ফংবা লৈবাক অসিগী তরাশুবা পুলিস ফোর্স ওইবদা ঐহাক্না চাউথোকচবা পোকই
প্রসিদেন্তগী কলর্স ফংবা হায়বা অসি পুলিস ওর্গনাইজেসনগী ওইনা শীংথানীংঙাই ওইবা মাইপাকপা অমনি অমসুং অসাম পুলিসনা চাউথোকচনীংঙাই ওইবা ক্লব অসিদা মাগী মমিংসু রেজিস্তর তৌবা ঙমখ্রে অমসুং মসি অসামগী ওইনা য়াম্না চাউথোকচনীংঙাই ওই
অসিগুম্বা খুদোংথিনীংঙাই ওইবা ফীভমশিং মায়োক্নখিবা লৈবাক অসিদা অতোপ্পা ফোর্স অমা লৈরম্লোই, অসাম পুলিস অসি লৈবাক অসিগী অরিবা এন্তি-মিলিতেন্ত ফোর্স, অসাম রাইফল্স লিংখৎখিবগীদমক শীংথানরি
অসামদা লালহৌবগী ইরাংশিং লোইশিনগদবা নুমিৎশিং অদু লাক্কদবা কুইদ্রে, প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা ঐখোয়না লালহৌলুপশিংগা লোয়ননা শান্তি পুরক্নবা য়ান্ন-ৱারোল পীনরি অমসুং অসামদা লালহৌলুপ অমত্তা লৈতবা মতম অদু নকশিল্লক্লে
লান্না লমজিংলুরবা নহারোলশিংনা অচুম্বা লম্বীদা লাক্তুনা খুৎলাই থাদোক্লি অমসুং দিকেদ ৭ শুবরা ঙমখৈগী চয়েৎনবগী অরিবা সমস্যা অসি য়ুমলোন্নরিবা লৈবাক্কা ৱারী শাবগী খুত্থাংদা কোকহন্নবা থবক পাইখৎলি
হৌজিক অফস্পা লৌথোকখ্রে, মমাংদা আর্মদ ফোর্সশিংদা অখন্নবা শক্তিশিং পীরম্মি, ঙসিদি অসাম সরকারনা চাউখৎ-থৌরাং অমসুং অফবা তুংলমচৎ অমগীদমক অসামগী নহারোলদা অখন্নবা শক্তি পীরি
২০২১গী সেপ্তেম্বর ৪দা ঐহাক য়াওদুনা কার্বি গ্রুপলা লোয়ননা য়ান্ন-ৱারোল অমা পীনখি, হন্দক্তা, প্রধান মন্ত্রীনা মফম অসিদা লাকলমখি অমসুং মতম অদুদা য়ান্ন-ৱারোলগী কন্দিসন কয়া থুংহনখি
অফস্পা অসি মতম চুপ্পদা মীয়াম্না য়ান্নীংদবা ফোঙদোক্নবা মরম অমা ওইদুনা লাকখি, হন্দক্তা নাগালেন্দ, অসাম অমসুং মনিপুরগী অফস্পাগী মখাদা ইরাং লৈয়া মফমশিং হন্থহন্নবা খোঙথাংশিং পাইখৎখি
অফস্পা অসি অসামদা ১৯৯০দগী হৌনা চৎনরকখি অমসুং মসি থংন-থংননা ৬০রক শাংদোকখি, প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা চহি ৮ সরকার পাইরবা মতুংদা অসামগী জিলা ২৩দগী অফস্পা মপুং ফানা অমসুং জিলা অমদগী শরুক খরা লৌথোকখিবা অসিদা ঐহাক্না চাউথোকচবা পোকই
ঙসি ঐখোয়না অসামগী চাদা ৬০ হেনবদগী অফস্পা লৌথোকপা ঙম্লে অমসুং অসাম পুম্বদগ অফস্পা মপুং ফানা লৌথোক্কদবা নুমিৎ অদু কুইদ্রে হায়না ঐহাক্না থাজৈ
ফুরুপকী ওইবা ইরাংশিং, রিফ্যুজীগী সমস্যাশিং, দিকেদ তরেৎ শাংলবা ইনফ্লিত্রেসন, ১৯৭১গী বাংলাদেশ লিবরেসন ৱারগী পুৱারী অসিগী অকি-তুজুংবা পোক্নীংঙাই ওইরবা শীংনবশিং অসি মাইয়োক্নদুনা অমসুং ১৯৮০-৯০ ফাওবগী ইনসর্জেন্সীগী শীংনবা অসিগা লোয়ননা মপাল লৈবাক্কী শক্তিশিংগী মতম শাংনা থেংনরকপা লান অসি মাইথিবা পীবদা অসাম পুলিসনা মাইপাকপা ঙমখি
অসাম পুলিসনা আইন্না য়াদ্রবা লুপ কয়াগা লোয়ননা কন্না লান্থেংনখি অমসুং লৈবাক অসিগী ঙমখৈশিং অমসুং ইন্তর্নেল সেক্যুরিতী মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা থবক তৌখি
অসাম পুলিসনা খুৎলাই পাইবা, শন অমসুং নিশা ললোনবা অমসুং হ্যুমেন ত্রাফিকিংগী মায়োক্তা দিকেদ তরেৎ অসিদা চোকথবা লৈতনা অমসুং মাইপাক্না লান্থেংনখিবা অসিগীদমক ঐহাক্না অসাম পুলিসকী দিরেক্তর জেনরেলদগী খ্বাইদগী পীকপা কনস্তেবল ফাওবা লৈবাক অসিগী মহুৎ শিন্দুনা থাগৎপা ফোঙদোকচনীংই
অসাম পুলিসকী পর্সনেল ৮৮৬ রোম্না থৱাই কৎখি, মখোয়গী থৌনা ফবা অদুবু মশক খংবীবা ওইনা অসাম পুলিসনা কির্তি চক্র ২, রাস্ত্রপতিগী পুলিস মেদল ৪ অমসুং পুলিস মেদল ১৯ ফংখি
লালহৌবগী ইরাং মনুংদা অসাম পুলিসনা সম্বিধানগী য়াথং অমসুং ইন্তর্নেল সেক্যুরিতী ঙাক্তুনা থম্নবা লান্থেংনখি, অমরোমদা লান্না লমজিংবীরিবা নহারোলশিংবু মেনস্ত্রীমদা পুরক্নবা হোৎনখি
অসাম পুলিসনা খুনাইগী ফত্তবশিংগী মায়োক্তসু লান্থেংনখি অমসুং খুনাইদা অকিবগী মশক ওইরবা থবক কয়া পাইখৎপা থিংনবা থবক পাইখৎখি
অসাম পুলিসনা দ্রগ ললোনবশিং অমসুং রাইনো ললোনবশিং ফাবদা চাউনা মাই পাকপা পুরকখ্রে, শ্রী হিমন্তা বিস্বা সর্মাগী লুচিং মখাদা অসাম পুলিসনা রাইনো ললোনবশিংগী মায়োক্তা অকনবা চেকশিন থৌরাং লৌখৎতুনা ঙাক শেনবা ঙম্লি
অসামনা চহি দেকেদ কয়া মায়োক্নদুনা লাক্লবা ঈ-মশেল হাৎনবা, লালহৌবা অমসুং তংদু লৈতাবা অদু হৌজিক্তি লোইশিনখ্রে, শান্তিগী, মচিন মনাও ওইবগী অমসুং চৎন-লোনচৎ ঙাক শেনবগী অমসুং চাউখৎ থৌরাংগী অনৌবা মতম অমা হৌরে
অসাম পুলিসতা প্রসিদেন্ত’স কলরস খুশিন্নরিবা অসি সনাগী ময়েক্না হক্তুনা লৈহৌরগনি অমসুং মসিনা অসাম পুলিসকী থৌনা হাপ্পা হেনগৎলগনি হায়না ঐহাক্না থাজবা থম্লি অমসুং মখোয়না লৈবাক অসিগী ঙমখৈশিং অমসুং অসামগী ইন্তরনেল সিক্যুরিতী ঙাক্তুনা থম্লগনি
কেন্দ্রগী গৃহ অমসুং কোওপরেসন মন্ত্রী, শ্রী অমিত শাহনা ঙসি গুৱাহারিদা অসাম পুলিসতা মখোয়গী থোইদোক-হেন্দোকপা সর্ভিসশিংগীদমক অসামদা প্রসিদেন্তস কলর্স পীখ্রে। অসামগী মুখ্য মন্ত্রী, দা. হিমন্তা বিশ্বা শর্মা অমসুং অসামগী দিরেক্তর জেনরেল অমসুং মশক নাইবা মীওই কয়ামরুমনা থৌরম অসিদা শরুক য়াখি।
মহাক্কী ৱারোলদা কেন্দ্রগী গৃহ অমসুং কোওপরেসন মন্ত্রীনা হায়খি পুৱারী ওইরবা থৌরম অসিদা কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী অমা ওইনা অসাম পুলিস অসিনা ইকাই খুম্নবা অসি ফংবা লৈবাক অসিগী তরাশুবা পুলিস ফোর্স ওইবদা ঐহাক্না চাউথোকচবা পোকই। প্রসিদেন্তগী কলর্স ফংবা হায়বা অসি পুলিস ওর্গনাইজেসনগী ওইনা শীংথানীংঙাই ওইবা মাইপাকপা অমনি অমসুং অসাম পুলিসনা চাউথোকচনীংঙাই ওইবা ক্লব অসিদা মাগী মমিংসু রেজিস্তর তৌবা ঙমখ্রে অমসুং মসি অসামগী ওইনা য়াম্না চাউথোকচনীংঙাই ওই। শ্রী শাহনা হায়খি অসিগুম্বা খুদোংথিনীংঙাই ওইবা ফীভমশিং মায়োক্নখিবা লৈবাক অসিদা অতোপ্পা ফোর্স অমা লৈরম্লোই। অসাম পুলিসকী চহি ২০০ শুবদা ফজরবা অমসুং চাউথোকচনীংঙাই ওইবা পুৱারী অসিবু নীংশিংলদুনা, ১৮২৬তা ব্রিতিশনা দিস্ত্রিক্ত হেদক্বাতর খরদা পুলিসমেন খরা লৌদুনা পুলিস ফোর্স অসি শেমখৎখি হায়খি। অসাম পুলিস অসি লৈবাক অসিগী অরিবা এন্তি-মিলিতেন্ত ফোর্স, অসাম রাইফল্স লিংখৎখিবগীদমক শীংথানরি। নীংতম্বা ফংবগী মতমদা অসাম পুলিস অসি ৮,০০০ ওইখি ঙসিদি মসি ৭০,০০০ হেন্না হেনগৎলে।
শ্রী অমিত শাহনা হায়খি অসামদা লালহৌবগী ইরাংশিং লোইশিনখিবা অসিদা মহাক্না নুংঙাইবা পোকই হায়না ফোঙদোকখি। প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা ঐখোয়না লালহৌলুপশিংগা লোয়ননা অমগী মথংদা অমগা শান্তি পুরক্নবা য়ান্ন-ৱারোল পীনরি অমসুং অসামদা লালহৌলুপ অমত্তা লৈতবা মতম অদু মকশিল্লক্লে হায়না ফোঙদোকখি। লান্না লমজিংলুরবা নহারোলশিংনা অচুম্বা লম্বীদা লাক্তুনা খুৎলাই থাদোক্লি অমসুং দিকেদ ৭ শুবরা ঙমখৈগী চয়েৎনবগী অরিবা সমস্যা অসি কোকহন্নবা য়ুমলোন্নরিবা লৈবাক্কা ৱারী শাবগী থবক পাইখৎলি। হৌজিক অফস্পা লৌথোকখ্রে, মমাংদা আর্মদ ফোর্সশিংদা অখন্নবা শক্তিশিং পীরম্মি, ঙসিদি অসাম সরকারনা চাউখৎ-থৌরাং অমসুং অফবা তুংলমচৎ অমগীদমক অসামগী নহারোলদা অখন্নবা শক্তি পীনবা থবক পাইখৎলি অমসুং মসি ঐখোয় পুম্নমক্কী ওইনা চাউথোকচনীংঙাই ওইবা ৱাফম অমনি। ঙমখৈদা লৈবা জিলাশিংদা অসাম পুলিসনা সি.এ.পি.এফ.শিংগা লোয়ননা লানশিল্লকপা ঙমলোইদবা ফকলাংশিং খাগৎলি অমসুং চহি ৬কী মনুংদা অসাম পুলিস অমসুং অসাম সরকারনা অসামগী ঙমখৈশিংদগী ইনফিলত্রেসন তৌবা থিংবদা চাউনা শরুক তম্লি অমসুং হৌখিবা চহি অমগী মনুংদা শন ললোনবা অসি জিরোদা হন্থহনবা ঙমখ্রে।
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রীনা হায়খি দিকেদ কয়া পন্দুনা লৈরম্বা সমস্যাশিং অসি কোকহনখি, ২০২১গী সেপ্তেম্বর ৪দা ঐহাক য়াওদুনা কার্বি গ্রুপলা লোয়ননা য়ান্ন-ৱারোল অমা পীনখি। হন্দক্তা, প্রধান মন্ত্রীনা মফম অসিদা লাকলমখি অমসুং মতম অদুদা য়ান্ন-ৱারোলগী কন্দিসন কয়া থুংহনখি। মসিগা লোয়ননা বোরো গ্রুপশিংগী কেদরশিং রিহেবিলিতেৎ তৌনবা, বোরো গ্রুপশিংগা লোয়ননা ৱারী শানবা অমসুং জেক্স-কেদর ৪২৭তগী কেস ২৭৪ হন্দোক্তুনা মখোয়বু অচুম্বা লম্বীদা লাক্নবা থবক পাইখৎখি। শ্রী শাহনা হায়খি অফস্পা অসি মতম চুপ্পদা মীয়াম্না য়ান্নীংদবা ফোঙদোক্নবা মরম অমা ওইদুনা লাকখি। হন্দক্তা নাগালেন্দ, অসাম অমসুং মনিপুরগী অফস্পানা কোনশিনবা মফমশিং হন্থহনখি। অফস্পা অসি অসামদা ১৯৯০দগী হৌনা চৎনরকখি অমসুং মসি থংন-থংননা ৬০রক শাংদোকখি। প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা চহি ৮ সরকার পাইরবা মতুংদা অসামগী জিলা ২৩দগী অফস্পা মপুং ফানা অমসুং জিলা অমদগী শরুক খরা লৌথোকখিবা অসিদা ঐহাক্না চাউথোকচবা পোকই। ঙসি ঐহাক্না অসামগী চাদা ৬০ হেনবদগী অফস্পা লৌথোকপা ঙম্লে অমসুং অসাম পুম্বদগ অফস্পা মপুং ফানা লৌথোক্কদবা নুমিৎ অদু কুইদ্রে হায়না ঐহাক্না থাজৈ।
শ্রী অমিত শাহনা হায়খি মদুদি অসাম পুলিসনা নেস্নেল ইন্তিগ্রেসনগীদমক মরু ওইবা লান কয়া থেংনদুনা লাকখি। ফুরুপকী ওইবা ইরাংশিং, রিফ্যুজীগী সমস্যাশিং, দিকেদ তরেৎ শাংলবা ইনফ্লিত্রেসন, ১৯৭১গী বাংলাদেশ লিবরেসন ৱারগী পুৱারী অসিগী অকি-তুজুংবা পোক্নীংঙাই ওইরবা শীংনবশিং অসি মাইয়োক্নদুনা অমসুং ১৯৮০-৯০ ফাওবগী ইনসর্জেন্সীগী শীংনবা, মপাল লৈবাক্কী শক্তিশিংগী ফত্ত্রবা লালোংশিং মাইথিবা পীবদা অসাম পুলিসনা মাইপাকপা ঙমখি। অসাম পুলিসনা আইন্না য়াদ্রবা লুপ কয়াগা লোয়ননা কন্না লান্থেংনখি অমসুং লৈবাক অসিগী ঙমখৈশিং অমসুং ইন্তর্নেল সেক্যুরিতী মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা থবক তৌখি। য়ুনিফাইদ কম্মাদগী মখাদা অসাম পুলিসনা ইন্দিয়ন আর্মীগা খুৎশম্নদুনা ওপরেসন বজরং অমসুং ওপরেসন রাইনোদা থবক তৌখি। মসিগা ইরোইননা, অসাম পুলিসনা খুৎলাই পাইবা, শন অমসুং নিশা ললোনবা অমসুং হ্যুমেন ত্রাফিকিংগী মায়োক্তা দিকেদ তরেৎ অসিদা চোকথবা লৈতনা অমসুং মাইপাক্না লান্থেংনখি। মসিগীদমক ঐহাক্না অসাম পুলিসকী দিরেক্তর জেনরেলদগী খ্বাইদগী পীকপা কনস্তেবল ফাওবা লৈবাক অসিগী মহুৎ শিন্দুনা থাগৎপা ফোঙদোকচনীংই।
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রীনা হায়, মখোয়গী মথৌ পাংথোক্লদুনা অসাম পুলিসকী পর্সনেল ৮৮৬ রোম্না থৱাই কৎখি, মসিগী লান্থেং অসিদা অসাম পুলিসকী থৌনা ফবা অদুবু মশক খংবীবা ওইনা অসাম পুলিসনা কির্তি চক্র ২, রাস্ত্রপতিগী পুলিস মেদল ৪ অমসুং পুলিস মেদল ১৯ পীখি। মহাক্না হায়, ইন্তরনেল সিক্যুরিতীদা লালহৌবগী ইরাং অমা লৈবা মতমদা অসাম পুলিসনা সম্বিধানগী য়াথং ঙাক্তুনা থম্নবা খুলাই পাইবাশিংগী মায়োক্তা খুলাই পাইদুনা লান্থেংনখি অমসুং মসিগা লোয়ননা লান্না লমজিংবীরিবা নহারোলশিংবু মেনস্ত্রীমদা পুরক্নবা হোৎনখি। অসাম পুলিসনা খুনাইগী ফত্তবশিংগী মায়োক্তসু লান্থেংনখি অমসুং খুনাইদা অকিবগী মশক ওইরবা থবক কয়া পাইখৎপা থিংনবা থবক পাইখৎখি। অসামদা হিংশা অমসুং লালহৌবনা মরম ওইরগা অৱাবা তারবা অঙাংশিংগী য়াইফ-থৌরাংগীদমক ‘প্রোজেক্ত অশ্বা’ হৌদোকখ্রে অমসুং মসিনা লৈবাক পুম্বদা অসাম পুলিসনা চাউথোকচনীংঙাই ওইরি। অসাম পুলিসনা থৌরাংশিং পাইখৎপা খক্তা নত্তনা মতিক চানা রিহেবিলেতেসন তৌবা অমসুং হীরম খুদিংমক্তা চাউখৎপা পুরকপগী ফলশিং ফংবা ঙম্লি অমসুং চংজরকখ্রবা লালহৌবশিংগী আইদেন্তিতী অমসুং মফম অদুগী চৎন-লোনচৎশিংগী মগুন ঙাকপা ঙমখ্রে।
শ্রী অমিৎ শাহনা হায় অসাম পুলিসনা দ্রগ ললোনবশিং অমসুং রাইনো ললোনবশিং ফাবদা চাউনা মাই পাকপা পুরকখ্রে। মসিগা মরী লৈননা কেস ২৮৩৪ রেজিস্তর তৌখ্রে অমসুং মীওই ৫,০০০ রোম ফাবা ঙমখ্রে। শ্রী হিমন্তা বিস্বা সর্মাগী লুচিং মখাদা অসাম পুলিসনা রাইনো ললোনবশিংগী মায়োক্তা অকনবা চেকশিন থৌরাং লৌখৎতুনা ঙাক শেনবা ঙম্লি। অসাম পুলিসনা হৌখিবা চহি অমা অসিদা পান্দম কয়ামরুম ফংবা ঙমখ্রে। মহাক্না হায়না আসাম পুলিসনা ঙসি ফংলিবা প্রসিদেন্ত’স কলর’সকী ওইনা মসি মপুংফানা অমসুং নীংথিনা ক্বালিফাই ওইরবা পুলিস ফোর্স অমনি অমসুং ভারতকী কহবাইদগী ফরবা পুলিস ফোর্সশিংগী মরক্তা অসাম পুলিসনা মফম অমা কনবা ঙমখ্রে। জিওগ্রাফিকেল ওইবা খেন্নবা অমসুং খুদোংথীবা কয়ামরুম লৈজরবসু অসাম পুলিসনা ঙসিদি চাউখৎপগী লম্বেলদা চংশিনবা ঙম্লি। অসামনা চহি দেকেদ কয়া মায়োক্নদুনা লাক্লবা ঈ-মশেল হাৎনবা, লালহৌবা অমসুং তংদু লৈতাবা অদু হৌজিক্তি লোইশিনখ্রে। হৌজিক্তি শান্তিগী, মচিন মনাও ওইবগী অমসুং চৎন-লোনচৎ ঙাক শেনবগী অমসুং চাউখৎ থৌরাংগী অনৌবা মতম অমা হৌরে। অসাম পুলিসতা প্রসিদেন্ত’স কলরস খুশিন্নরিবা অসি সনাগী ময়েক্না হক্তুনা লৈহৌরগনি অমসুং মসিনা অসাম পুলিসকী থৌনা হাপ্পা হেনগৎলগনি হায়না ঐহাক্না থাজবা থম্লি অমসুং মখোয়গী কত্থোকপা অমসুং হোৎনবা কনবগা লোয়ননা মখোয়না লৈবাক অসিগী ঙমখৈশিং অমসুং অসামগী ইন্তরনেল সিক্যুরিতী ঙাক্তুনা থম্লগনি।