Prime Minister's Office
Prime Minister’s meeting with Prime Minister of Sweden
04 MAY 2022 3:30PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi met H.E. Ms. Magdalena Andersson, Prime Minister of Sweden, on the sidelines of the 2nd India-Nordic Summit in Copenhagen. This was the first meeting between the two leaders.
India and Sweden have had longstanding close relations based on common values; strong business, investment and R&D linkages; and similar approaches to global peace, security and development. Innovation, Technology, Investment and R&D collaborations provide the bedrock of this modern relationship. During the 2018 visit of Prime Minister Modi to Sweden on the occasion of the 1st India-Nordic Summit, the two sides had adopted a wide-ranging Joint Action Plan and signed a Joint Innovation Partnership.
In today’s meeting, the two leaders reviewed the progress made in our bilateral partnership. They also expressed satisfaction at the progress made by the Lead IT initiative. This was a India-Sweden joint global initiative to set up a Leadership Group on Industry Transition (LeadIT) in September 2019 at the UN Climate Action Summit to help guide the world’s heaviest greenhouse gas (GHG) emitting industries towards the low-carbon economy. Its membership has now grown to 35 with 16 countries and 19 companies.
Both leaders also discussed possibilities of deepening cooperation in areas like innovation, climate technology, climate action, green hydrogen, space, defence, civil aviation, Arctic, polar research, sustainable mining and trade and economic ties.
Discussions also took place on regional and global developments.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
স্বিদেনগী প্রধান মন্ত্রীগা লোয়ননা পাঙথোকখিবা প্রধান মন্ত্রীগী মীফম
04 MAY 2022 3:30PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ২শুবা ইন্দিয়া-নোর্দিক সম্মিৎকী মনুংদা কোপেনহেগন্দা স্বিদেনগী প্রধান মন্ত্রী ঐচ.ই. মিস মেগদালেনা এন্দরসনগা মীফম পাঙথোকখ্রে। মসি লুচিংবা অনি অসিগী মরক্তা পাঙথোকপা অহানবা মীফমনি।
মান্নবা ৱাখল্লোনশিং; মপাঙ্গল কনবা বিজিনেস, ইনভেস্তমেন্ত অমসুং আর এন্দ দিগী মরীশিং; অমসুং মালেমগী শান্তি, ঙাকশেল অমসুং চাউখৎ-থৌরাংগী মান্নবা থৌশিলদা য়ুম্ফম ওইরগা ভারত অমসুং স্বিদেনগী মতম শাংলবা অনকপা মরীশিং লৈনৈ। ইনোবেসন, তেক্নোলোজী, ইনভেস্তমেন্ত অমসুং আর এন্দ দি কোল্লাবোরেসনশিংনা মতমগা চুনরবা মরী অসিগী য়ুম্ফম থোল্লি। প্রধান মন্ত্রী মোদীনা অহানবা ইন্দিয়া-নোর্দিক সম্মিৎকী থৌরমদা ২০১৮দা চৎখিবা স্বিদেনগী খোঙচৎ অদুদা নাকল অনিদগী জোইন্ত এক্সন প্লান মখল কয়ামরুম পাইখৎনবা অমসুং জোইন্ত ইনোবেসন পার্তনরশিপ অমা খুৎয়েক পীনখি।
ঙসিগী মীফম অসিদা লুচিংবা অনিনা ঐখোয়গী বাইলেতরেল পার্তনরশিপকী খুমাং চাউশিল্লিবা অদুবু য়েংশিনখি। মখোয়না লীদ আই.তি. ইনিসিএতিবতা খুমাং চাউশিল্লিবা অদুদা অপেনবা ফোঙদোকখি। মসি লো-কার্বন ইকনোমীগী মাইকৈদা মালেমগী খ্বাইদগী লুম্বা গ্রীনহাউস গ্যাস (জি.ঐস.জি.) থাদোরকপা ইন্দস্ত্রীশিংবু লুচিংবদা মতেং পাংনবা সেপ্তেম্বর ২০১৯দা পাংথোকখিবা য়ু.এন. ক্লাইমেৎ এক্সন সম্মিত্তা ইন্দস্ত্রী ত্রাঞ্জিসন (লীদআই.তি.)দা লীদর্শীপ গ্রুপ অমা শেম্নবা ভারত-স্বিদেনগী অপুনবা গ্লোবল ইনিসিএতিব অমনি। মসিগী মেম্বরশীপ অসি লৈবাক ১৬ অমসুং কম্পনী ১৯গা লোয়ননা হৌজিক ৩৫ শুরে।
লুচিংবা অনিনা ইনোবেসন, ক্লাইমেৎ তেক্নোলোজী, ক্লাইমেৎ এক্সন, গ্রীন হাইদ্রোজেন, স্পেস, দিফেন্স, সিভিল, এভিএসন, আর্কতিক, পোলর রিসর্চ, সস্তেনেবল মাইনিং অমসুং ললোল ইতিক অমসুং শেন্মীৎলোনগী মরিশিংগুম্বা লমশিংদা কোওপরেসন পীনবা হেনগৎহন্নবা ওইথোকপা য়াবশিংগী মতাংদা খন্নখি।
রিজনেল অমসুং গ্লোবল দিভেলপমেন্তশিংদসু খন্ন-নৈনবা পাঙথোকখি।