Ministry of Health and Family Welfare
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 188.89 Cr
Over 2.86 Cr 1st dose vaccines administered for age group 12-14 years
India's Active caseload currently stands at 18,684
3,688 new cases reported in the last 24 hours
Recovery Rate currently stands at 98.74%
Weekly Positivity Rate is presently at 0.66%
30 APR 2022 9:34AM by PIB Delhi
India’s COVID-19 vaccination coverage has exceeded 188.89 Cr (1,88,89,90,935) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 2,32,98,421 sessions.
COVID-19 vaccination for the age group 12-14 years was started on 16 March, 2022. So far, more than 2.86 Cr (2,86,98,710) adolescents have been administered with the first dose of COVID-19 vaccine. Similarly, the COVID-19 precaution dose administration for age group 18-59 years also started from 10th April, 2022 onwards.
The break-up of the cumulative figure as per the provisional report till 7 am today include:
Cumulative Vaccine Dose Coverage
HCWs
1st Dose
10405116
2nd Dose
10016505
Precaution Dose
4794775
FLWs
1st Dose
18415710
2nd Dose
17539302
Precaution Dose
7591757
Age Group 12-14 years
1st Dose
28698710
2nd Dose
6599218
Age Group 15-18 years
1st Dose
58425991
2nd Dose
42240428
Age Group 18-44 years
1st Dose
555713572
2nd Dose
478122094
Precaution Dose
148084
Age Group 45-59 years
1st Dose
202918252
2nd Dose
187948708
Precaution Dose
519876
Over 60 years
1st Dose
126863987
2nd Dose
117097204
Precaution Dose
14931646
Precaution Dose
27986138
Total
1888990935
India’s Active Caseload currently stands at 18,684. Active cases now constitute 0.04% of the country's total Positive Cases.
Consequently, India’s recovery rate stands at 98.74%. 2,755 patients have recovered in the last 24 hours and the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) is now at 4,25,33,377.
3,688 new cases were reported in the last 24 hours.
The last 24 hours saw a total of 4,96,640 COVID-19 tests being conducted. India has so far conducted over 83.74 Cr (83,74,42,023) cumulative tests.
Weekly Positivity Rate in the country currently stands at 0.66% and the Daily Positivity rate is also reported to be 0.74%.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি করোর ১৮৮.৮৯ লানখ্রে
চহি কাংলুপ ১২-১৪গী ওইনা ভেক্সিন দোজ করোর ২.৮৬গী মথক্তা কাপখ্রে
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ হৌজিক ১৮,৬৮৪দা লৈরি
হৌখিবা পুং ২৪গী মনুংদা অনৌবা কেস ৩,৬৮৮ রিপোর্ত তৌরক্লি
অনাবা ফগৎলকপগী চাং হৌজিক ৯৮.৭৪%দা লৈরি
লেঙদবা চয়োলগী পোজিতিবিতী চাং হৌজিক ০.৬৬দা লৈরি
30 APR 2022 9:34AM by PIB Imphal
ভারতকী কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কবরেজ অসি ঙসি অয়ুক্কী পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তশিংগী মতুং ইন্না করোর ১৮৮.৮৯ (১,৮৮,৮৯,৯০,৯৩৫) হেনখ্রে। মসি সেসন ২,৩২,৯৮,৪২১গী খুত্থাংদা য়ৌবা ঙমখি।
চহি কাংলুপ১২-১৪গী কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন অসি মার্চ ১৬, ২০২২দগী হৌখি। হৌখিবা পুং ২৪দা এদোলেসেন্ত করোর ২.৮৬ (২,৮৬,৯৮,৭১০) দা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনগী অহানবা দোজ কাপখ্রে। মসিগা মান্ননা, চহি কাংলুপ ১৮-৫৯গী কোবিদ-১৯ প্রিকোসন দোজসু ঙরাং হায়বদি ২০২২গী এপ্রিল ১০দগী কাপ্পা হৌখ্রে।
ঙসি অয়ুক্কী পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তশিংগী মতুং ইন্না অপুনবা মশিংগী ব্রেক-অপতা পীরিবশিং অসি য়াওরি:
ভেক্সিন দোজকী অপুনবা কভরেজ
ঐচ.সি.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১০৪০৫১১৬
অনিশুবা দোজ
১০০১৬৫০৫
প্রিকোসন দোজ
৪৭৯৪৭৭৫
এফ.এল.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১৮৪১৫৭১০
অনিশুবা দোজ
১৭৫৩৯৩০২
প্রিকোসন দোজ
৭৫৯১৭৫৭
চহি কাংলুপ ১২-১৪
অহানবা দোজ
২৮৬৯৮৭১০
অনিশুবা দোজ
৬৫৯৯২১৮
চহি কাংলুপ ১৫-১৮
অহানবা দোজ
৫৮৪২৫৯৯১
অনিশুবা দোজ
৪২২৪০৪২৮
চহি কাংলুপ ১৮-৪৪
অহানবা দোজ
৫৫৫৭১৩৫৭২
অনিশুবা দোজ
৪৭৮১২২০৯৪
প্রিকোসন দোজ
১৪৮০৮৪
চহি কাংলুপ ৪৫-৫৯
অহানবা দোজ
২০২৯১৮২৫২
অনিশুবা দোজ
১৮৭৯৪৮৭০৮
প্রিকোসন দোজ
৫১৯৮৭৬
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
১২৬৮৬৩৯৮৭
অনিশুবা দোজ
১১৭০৯৭২০৪
প্রিকোসন দোজ
১৪৯৩১৬৪৬
প্রিকোসন দোজ
২৭৯৮৬১৩৮
অপুনবা
১৮৮৮৯৯০৯৩৫
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ অসি মখা তানা ঙসি ১৮,৬৮৪দা লৈরি। এক্তিব কেস অসি লৈবাক্কী অপুনবা পোজিতিব কেসশিং ০.০৪%দা লৈরি।
মসিনা মরম ওইরগা ভারতকী রিকবরী রেৎ অসি ৯৮.৭৪%তা লৈরি। হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ২,৭৫৫নাবা ফগৎখি অমসুং নাবা ফগৎখিবা মীওইশিংগী অপুনবা মশিং (লাইচৎনা হৌরকপদগী) অসি হৌজিক ৪,২৫,৩৩,৩৭৭ শুখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৩,৬৪৪ রিপোর্ত তৌরকখি।
হৌখিবা পুং ২৪দা পুন্না কোবিদ-১৯গী তেস্ত ৪,৯৬,৬৪০ তৌখি। ভারতনা হৌজিক ফাওবদা অপুনবা তেস্ত করোর ৮৩.৭৪ (৮৩,৭৪,৪২,০২৩) হেন্না তৌখ্রে।
চয়োলগী অমসুং নুমিৎ খুদিংগী ওইবা পোজিতিবিতী রেৎশিংদসু চাউনা হন্থরকখি। লৈবাক্কী ওইনা হৌজিক চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেৎ অসি ০.৬৬% অমসুং নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেৎ অসি ০.৭৪% ওইরি হায়না রিপোর্ত তৌরকখি