Prime Minister's Office
PM Modi interacts with those involved in Deoghar Rescue Operation
“People have a lot of faith in the uniform. Whenever people in distress see you, they believe that their life is now safe, new hope awakens in them”
Success is assured when challenges are faced with determination and patience.
“This entire operation has been a reflection of sensitivity, resourcefulness and courage”
“‘SabkaPrayas’ played a major role in this operation also”
13 APR 2022 9:43PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Moditoday interacted with personnel of IAF, Indian Army, NDRF, ITBP, local administration and civil society who were involved with rescue operations at Deoghar involving the cable car accident. Union Minister, Shri Amit Shah, Member of Parliament, Shri Nishikant Dubey, Secretary MHA, Chief of Army Staff, Chief of Air Staff, DG NDRF, DG ITBP were among those present on the occasion.
Minister of Home Affairs and Minister of Co-operation, Shri Amit Shah complimented those involved in the rescue. This is an example of a well-coordinated operation, he added. He said that under the leadership of the Prime Minister Shri Narendra Modi disaster management transcended earlier relief-based approach to emphasis on preventing the loss of lives. Today there is an integrated set up at every level to react and protect lives all the time. NDRF, SDRF, Armed forces, ITBP Police and local administration worked in exemplary coordination in the operation, Shri Amit Shah added.
Speaking on the occasion, the Prime Minister praised the rescue teams and offered condolence to the families of the bereaved. “Country is proud that we have a skilled force in the form of our armed forces, Air Force, ITBP, NDRF and police personnel, that has capability to protect citizen in the time of distress”, he said. “For three days, round the clock, you completed a difficult rescue operation and saved the lives of many countrymen. I also consider it to be the grace of Baba Vaidyanath ji”, he added.
The Prime Minister noted the recognition and image that NDRF has carved for itself through their courage and hard work. Shri Om Prakash Goswami, Inspector/GD, NDRF narrated the details of operations to the Prime Minister. The Prime Minister asked Shri Om Prakash how he handled the emotional aspect of the distress situation. The Prime Minister said that the courage of NDRF is recognized by the entire country.
Group Captain Y K Kandalkar of Indian Airforce informed about the Airforce operation during the crisis. The Prime Minister noted the skills of the pilots navigating helicopter so near the wires. Sergeant Pankaj Kumar Rana, of Indian Airforce explained the role of Garuna commandos in rescuing the passenger in the adverse conditions of the cable car and amidst the distress of the passenger including children and women. The Prime Minister praised the extraordinary courage of the air force personnel.
Shri Pannalal Joshi of Damodar Ropeway, Deoghar, who saved many passengers, explained the role of civilians in the rescue operations. The Prime Minister said that helping others is part of our culture and praised the resourcefulness and courage of these people.
Shri Anant Pandey Sub Inspector ITBP, explained the role of ITBP in the operation. ITBP’s initial successes raised the morale of the stranded passengers. The Prime Minister appreciated the patience of the entire team and said that success is assured when challenges are faced with determination and patience.
Shri Manjunath Bhajantari, District Magistrate an Deputy Commissioner, Deoghar explained the details of local coordination of the operation and how morale of the passenger was maintained till the arrival of the Air Force. He also provided the details of multi-agency coordination and channels of communication. He thanked the Prime Minister for the timely help. The Prime Minister asked the DM how he used his science and technology background during the operation. The Prime Minister asked for proper documentation of the incident so that repeat of such accidents can be avoid.
Brig Ashwini Nayyar narrated the role of Army in the operation. He talked about the rescue from cable cars.at lower level. The Prime Minister praised the coordination, speed and planning of the team work.
The Prime Minister said in such cases, response time is critical for the success. He said that people feel assured after seeing the uniform. The Prime Minister continued “People have a lot of faith in the uniform.Whenever people in distress see you, they believe that their life is now safe, new hope awakens in them”.
The Prime Minister expressed satisfaction that needs of children and elderly were always kept in mind during the operation. He appreciated the constant improvement in the forces with every such experience. He praised the determination and patience of the forces. He reiterated the government’s commitment to keep the rescue forces updated in terms of resources and equipment. “This entire operation has been a reflection of sensitivity, resourcefulness and courage”, he said.
The Prime Minister noted the resilience of the passengers who showed patience and courage. He specially commended the local citizens for their dedication and sense of service. Shri Modi congratulated the passengers who were saved. “This crisis has once again made it clear that whenever any calamity strikes the nation, we put up a united front against the challenge and come out victorious. ‘SabkaPrayas’ played a major role in this operation also”, Shri Modi said.
He expressed condolences for the affected families and prayed for the recovery of the injured. He concluded by requesting all those involved in the operation to document the details and learning meticulously for future use.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম. মোদীনা দিওঘর রেসক্যু ওপরেশনদা শরুক য়াখিবশিংগা ৱারী-ৱাতাই শানখ্রে
“মীয়াম্না য়ুনিফোর্মদা থাজবা য়াম্না থম্মি। অৱাবা তারবা মীশিংনা নখোয়বু উবা মতমদা, মখোয়না মখোয়গী পুনশি অদু অশোই-অঙাম য়াওররোই হায়না থাজৈ, অনৌবা আশা অমা মখোয়দা ফাওরকই”
শিংনবশিং অদুবু অচেৎপা ফিরেপ অমসুং অখাং কন্বগা লোইননা মায়োক্নবা মতমদা শোইদনা মাইপাক্কনি।
“ওপরেশন অদু সেন্সিতিবিতী, রিসোর্সফুলনেস অমসুং থৌনাগী মমি তাখি”
“‘সবকাপ্রয়াস’না ওপরেশন অসিদসু য়াম্না মরু ওইবা থৌদাং লৌখি”
13 APR 2022 9:43PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শহরী নরেন্দ্র মোদীনা দিওঘরদা থৌকখিবা চাবল কার একইদেন্তগী থৌদোক অদুগী রেস্ক্যু ওপরেশনদা শরুক য়াখিবা আই.এ.এফ., ইন্দিয়ন আর্মী, এন.দি.আর.এফ., আই.তি.বি.পি., লোকেল এদমিনিস্ত্রেশন অমসুং সিভিল সোসাইতীশিংগা ৱারী-ৱাতাই শানখ্রে। কেন্দ্রগী মন্ত্রী, শ্রী অমিত শাহ, মেম্বর ওফ পার্লিয়ামেন্ত, শ্রী নিশিকান্ত দুবে, সেক্রেতরী এম.ঐচ.এ., চীফ ওফ আর্মী স্তাফ, চীফ ওফ এয়র স্তাফ, দি.জি. এন.দি.আর.এফ., দি.জি. আই.তি.বি.পি. না থৌরম অদুদা শরুক য়াখি।
হোম এফিয়র্সকী মন্ত্রী অমসুং কো-ওপরেশনগী মন্ত্রী, শ্রী অমিত শাহনা রেস্ক্যু অসিদা শরুক য়াখিবশিং অদুবু থাগৎখি। মসি নিংথিনা কোওর্দিনেত তৌবা ওপরেশন অমগী খুদম্নি হায়না মহাক্না হায়খি। প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা দিজাস্তর মেনেজমেন্তনা পুনশি মাংহন্দনবগী মতাংদা মরু ওইবা থমদুনা হান্নগী রিলীফ বেস এপ্রোচ অদুদগী হেন্না থবক তৌখ্রে হায়না মহাক্না হায়খি। ঙসিদি মতম চুপ্পদা রিএক্ত তৌনবা অমসুং পুনশি কন্নবা লেভেল খুদিংমক্তা ইন্তিগ্রেতেদ সেত-অপ অমা লৈরে। এন.দি.আর.এফ., এস.দি.আর.এফ., আর্মদ ফোর্সশিং, আই.তি.বি.পি. পুলিস অমসুং লোকল এদমিনিস্ত্রেশন্না ওপরেশন অসিদা শিংথানিংঙাই ওইবা মওংদা কোওরইনেশন পীনদুনা থবক তৌখি, হায়না শ্রী অমিত শাহনা হায়খি।
থৌরম অদুদা ৱা ঙাংলদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা রেস্ক্যু তীমশিংবু থাগৎখি অমসুং লাইবক থিরবা ইমুংশিংগীদমক্তা নুঙাইতবা ফোংদোকখি। প্রজা শিংনা অৱাবা তাবা মতমদা মখোয়বু ঙাক-শেন্দুনা থম্নবগী কেপাসিতী লৈবা “আর্মদ ফোর্সশিং, এয়র ফোর্সশিং, এয়র ফোর্স, আই.তি.বি.পি., এন.দি.আর.এফ. অমসুং পুলিস পার্সোনেলগী মওংদা হৈ-শিংলবা ফোর্সশিং লৈবগী লৈবাক অসিনা চাউথোকচৈ”, হায়না মহাক্না হায়খি। “নুমিৎ হুম্নি চুপ্না, পুং ২৪, নখোয়নআ য়াম্না লুবা রেস্ক্যু ওপরেশন অমা পাংথোকখি অমসুং লৈবাকচাশিংগী পুনশি কয়া অমা কনখি। ঐহাক্না মদুবু বাবা বদ্যনাধ জীগী থৌজালনি হায়নসু লৌই”, হায়না মহাক্ন আমখা তাখি।
এন.দি.আর.এফ.না থৌনা লৈনা অমসুং কন্না হোৎনদুনা মীয়াম্না শকখঙবীবা অমসুং মশাগী ওইবা শকফম অমা শেমখিবা অদুবু প্রধান মন্ত্রীনা নোত তৌখি। এন.দি.আর.এফ.কী, ইন্সপেক্তর/জি/দি., শ্রী ওমপ্রকাশ গোস্বামিনা প্রধান মন্ত্রীদা ওপরেশন অদুগী অকুপ্পা মরোলশিং অদু তমখি। প্রধান মন্ত্রীনা শ্রী ওম প্রকাশতা অৱাবা ফিভম অদুগী ইমোস্নেল এসপেক্ত অদু করম্না হেন্দল তৌখিবগে হায়না হংখি। এন.দি.আর.এফ.কী থৌনা অদুবু লৈবাক পুম্বনাা মশক খঙলে হায়না প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি।
ইন্দিয়ন এয়রফোর্সকী গ্রুপ কেপ্তেন, ৱাই.কে. কন্দলকরনা অৱাবা থৌদোক অদুদা পাংথোকখিবা এয়র ফোর্স ওপরেশন অদুগী মতাংদা খঙহনখি। ৱায়র মবা য়াম্না নক্না হেলিকোপ্তর পাইরিবা পাইলতশিং অদুগী স্কিলশং অদুবু প্রধান মন্ত্রীনা মশখ খঙবীখি। ইন্দিয়ন এয়রফোর্সকী সার্জেন্ত পংকাজ কুমার রানানা কেবল কারগী লৈরিবা খুদোংচাদ্রবা ফিভমশিংদা অমসুং অঙাংশিং অমসুং নুপীশিং য়াওনা পেসেঞ্জরগী অৱাবশিং অদুগী মরক্তা পেসেঞ্জরশিংবু কন্নবা গারুনা কমান্দোশিংনা লৌখিয়া থৌদাং অদুগী মতাংদা তমখি। প্রধান মন্ত্রী এয়রফোর্স পার্সোনেলগী থোইদোক-হেন্দোকপা থৌনা অদুবু থাগৎখি।
পেসেঞ্জর ময়াম অমা কনখিবা দিওঘরগী দামোদর রোপৱেগী শ্রী পন্নালাল জোশিনা রেস্ক্যু ওপরেশন অসিদা সিভিলিয়নশিংনা লৌখিবা থৌদাং অদুগী মতাংদা তমখি। প্রধান মন্ত্রীনা অতোপ্পশিংগী মতেং পাংবা হায়বসি ঐখোয়গী কলচরগী শরুক অমনি অমসুং মীশিং অসিগী রিসোর্সফুলনেস অমসুং থৌনা অদুবু থাগৎখি।
আই.তি.বি.পি.গী সব ইন্সপেক্তর, শ্রী আনন্ত পান্দেনা মসিগী ওপরেশন অসিদা আই.তি.বি.পি.না লৌখিবা থৌদাং অদুগী মতাংদা তমখি। আই.তি.বি.পি.গী অহৌবগী মাইপাকপা অদুনা পন্দুনা লৈরিবা পেসেঞ্জরশিং অদুগী পুক্নিং থৌগৎখি। প্রধান মন্ত্রীনা তীম অদুগী অখাং কনবা আদুবু থাগৎখি অমসুং শিংনবশিং অদুবু অচেৎপা ফিরেপ অমসুং অখাং কন্বগা লোইননা মায়োক্নবা মতমদা শোইদনা মাইপাক্কনি হায়না হায়খি।
দিওঘরগী দিস্ত্রিক্ত মেজিস্ত্রেত অমসুং দিপ্যুতীকমিসনর, শ্রী মঞ্জুনাথ ভাজন্তরিনা ওপরেশণ অদুগী লোকেল কোওপরেশন অমসুং এবর ফোর্সনা লাক্ত্রিবা ফাওবা করম্না পেসেঞ্জরশিং অদুগী মোরেল অদুবু মেন্তেন তৌদুনা থম্লকখিবগে হায়বগী মতাংদা অকুপ্পা মরোলশিং অদু তমখি। মহাক্না মল্তি এজেন্সী কোওর্দিনেশন অমসুং কম্যুনিকেশনগী চেনেলশিং অদুগী অকুপ্পা মরোলশিং অদুসু পীখি। মতম চানা মতেং পাংবীবগীদমক্তা প্রধান মন্ত্রীবু থাগৎপা ফোংদোকখি। প্রধান মন্ত্রীনা দি.এমদা ওপরেশণ অসিগী মনুংদা মহাক্কী সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী বেকগ্রাউন্দ অদুবু করম্না শিজিন্নখিবগে হায়না হংখি। প্রধান মন্ত্রীনা অসিগুম্বা এক্সিদেন্তশিং অসি অমুক হন্না থোকহন্দনবা থৌদোক অসিবু ণিংথিজনা দোক্যুমেন্তেশন তৌনবগীদমক্তা হায়খ্রে।
ব্রিগ অস্বিনি নায়রনা ওপরেশন অসিদা আর্মীগী থৌদাং অদু তমখি। মখাগী থাক্তা কেবল কারশিংদগী রেস্ক্যু তৌখিবগী মতাংদা হায়খি। প্রধান মন্ত্রীনা তীম ৱার্ক অদুগী কো্র্দিনেশন, স্পীদ অমসুং প্লানিং অদুবু থাগৎখি।
প্রধান মন্ত্রীনা অসিগুম্বা কেসশিংদা রেসপোন্স তাইম অসি মাইপাক্নবগীদমক্তা য়াম্না মরু ওই হায়না হায়খি। মহাক্না হায়খি মদুদি মীশিংনা য়ুনিফোর্ম উরবা মতুংদা থাজবা ফাওই। প্রধান মন্ত্রীনা মখা তারকখি “মীয়ম্না য়ুনিফোর্মদা য়াম্না থাজবা থম্মি। অৱাবা তারবা মীশিংনা নখোয়বু উবা মতমদা, মখোয়না মখোয়গী পুনশি অদু অশোই-অঙাম য়াওররোই হায়না থাজৈ, অনৌবা আশা অমা মখোয়দা ফাওরকই”
প্রধান মন্ত্রীনা ওপেরেশন অসিগী মনুংদা অঙাংশিং অমসুং অহল ওইরবশিংগী তঙাইফদবশিং অদুবু মতম চুপ্পদা য়েংশিনবীখিবগীদমক্তা অপেনবা ফোংদোকখি। মহাক্না অসিগুম্বা এক্সপরিয়েন্স খুদিংগা লোইননা ফোর্সশিংদা লেপ্তনা ফগৎলকপা অসিবু থাগৎখি। মহাক্না ফোর্সশিংগী অচেৎপা ফিরেপ অমসুং অখাং কনবগীদমক্তা থাগৎখি। মহাক্না রেস্ক্যু ফোর্সশিংদা রিসোর্সশিং অমসুং ইক্যুইপমেন্তকী মতাংদা অপদেৎ তৌনবা সরকারগী কমিৎমেন্ত অদুবু অমুক হন্না পনখি। “মসিগী ওপরেশন অসি সেন্সিতিবিতী, রিসোর্সফুলনেস অমসুং থৌনাগী মমি তাই”, হায়না মআক্না হায়খি।
প্রধান মন্ত্রীনা অখাং কনবা অমসুং থৌনা উৎখিবা পেসেঞ্জরশিংগী মরিংজেল অদুবু নোত তৌখি। মহাক্না অখন্ননা লোকেলগী প্রজাশিং অদুবু মখোয়গী দেদিকেশন অমসুং সেবা তৌবগী ৱাখল্লোন অদুগীদমক্তা থাগৎখি। শ্রী মোদীনা কনবা ঙমখিবা পেসেঞ্জরশিংদা নুংঙাইবা ফোংদোকখি। “মসিগী খুদোংথিবা থৌদোক অসিনা অমুক্কসু হন্না ময়েক শেংনা খঙহল্লি মদুদি লৈবাক অসিদা অচৌবা মাং তাকপা থৌদোক অমা থোকপা মতমদা, ঐখোয়না অমত্তা ওইনা শিংনবা অসিগী মায়োক্তা লান্থেংনৈ অমসুং মাইপাক্লকখি। সবকাপ্রয়াসনা ওপরেশন অসিদসু য়াম্না মরু ওইবা থৌদাং লৌখি ”, হায়না শ্রী মোদীনা হায়খি।
মহাক্না শোক্লবা ইমু-মনুংশিংগীদমক্তা নুংঙাইতবা ফোংদোকখি অমসুং শোক্লবশীং অদুগী য়াম্না থুনা ফগৎনবা নিজখি। মহাক্না ওপরেশন অসিদা শরুক য়াখিবশিংদা অকুপ্পা মরোলশিং অদুবু দোক্যুমেন্ত তৌনবা অমসুং তুংদা শিজিন্নবগীদমক্তা নিংথিজনা তমশিন্নবা ময়ামদা হায়জরদুনা লোইশিনখি।