Ministry of Culture
Curtain-raiser programme to promote and popularise the two-day Conference and Exhibition on the National Calendar held in Guwahati today
06 APR 2022 6:07PM by PIB Delhi
On occasion of Azadi ka Amrit Mahotsav, a two-day Conference and Exhibition on the National Calendar of India has been scheduled on April 22-23, 2022 (Vaisakh 2 & 3, 1944) at Ujjain and Dongla, Madhya Pradesh (a place on the tropic of Cancer).
Ministry of Culture, Department of Science and Technology, Ministry of Earth Sciences, Council of Scientific and Industrial Research, Madhya Pradesh Council of Science and Technology and many other scientific organisations like IUCAA, IIA, Vikram University Ujjain, IIT Indore, etc., and social scientific organisations like Vijnana Bharati, Rashtriya Dindarshika Prachar Manch, are organising the conference.
To promote and popularise the conference, one of many curtain-raisers programme was conducted today, at Indian Institute of Technology, Guwahati, Assam.
Shri Keshab Mahanta, Minister of Health & Family Welfare and Science and Technology, Information & Technology Departments in Government of Assam was the chief guest of the event. The opening remarks were given by Shri Jayant Sahasrabudhe, National Organising Secretary, Vijnana Bharati. Prof. T.G. Sitharam, Director IIT Guwahati chaired the event. Dr. Arup Kumar Misra, Chairman, Pollution Control Board, Assam and Dr. Asish Kumar Mukharjee, Director, Institute of Advanced Study in Science and Technology, Guwahati were the guests of honor in the programme. Dr. Arvind C. Ranade, Scientist ‘F’, VigyanPrasar; Shri Rahul Ausekar, Rashtriya Dindarshika PrasarManch, Aurangabad, Maharashtra; Dr.Parimal Chandra Bhattacharjee, President, North East Science Movement, Assam (VIBHA Chapter); Dr. U.S. Dixit, CIKS, Indian Institute of Technology, Guwahati also graced the occasion.
‘Indian National Calendar’, is a scientific expression of India’s identity and was adopted constitutionally by our parliament in 1957. This was an obvious gesture of restoring our identity soon after gaining independence. However, it has remained unnoticed in the people’s psyche, regrettably.
One can also do online registrations for participation in this event, on the website created http://bharatcalendar.in. Selected participants will be given an opportunity to join the conference at Ujjain. An Expo related to the same, lectures, panel discussion and observation sessions will be the part of this conference. The Programme was also livestreamed on the officials handles of Vijnana Bharati social media platforms such:
www.youtube.com/c/VijnanaBharatiOfficial, www.facebook.com/VIBHAIndia.org,& www.twitter.com/Vibha_india.

কল্চর মন্ত্রালয়
নেস্নেল কেলেন্দরদা নুমিৎ নিনিগী কনফরেন্স অমসুং একজিবিসন প্রমোত তৌনবা অমদি মীয়াম্না পাম্নহন্নবা কর্তেন-রাইজর প্রোগ্রাম ঙসি গুৱাহাতিদা পাংথোকখ্রে
06 APR 2022 6:07PM by PIB Imphal
আজাদি কা অমৃত মহোতসবকী তাঞ্জাদা ভারতকী নেস্নেল কেলেন্দরদা নুমিৎ নিনিগী কনফরেন্স অমসুং একজিবিসন অমা ২০২২গী এপ্রিল ২২-২৩ (বৈশাখ ২ অমসুং ৩, ১৯৪৪)দা উজ্জৈন অমসুং দোঙ্গলা, মধ্য প্রদেশ (ত্রোপিক ওফ কেন্সরদা লৈবা মফম অমা)দা মতম লেপলে।
কনফরেন্স অসি কলচর মন্ত্রালয়, সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী বিভাগ, আর্থ সাইন্সেস মন্ত্রালয়, কাউন্সিল ওফ সাইন্তিফিক এন্দ ইন্দস্ত্রিএল রিসর্স, মধ্য প্রদেশ কাউন্সিল ওফ সাইন্স এন্দ তেক্নোলোজী অমদি আই.য়ু.সি.এ.এ., আই.আই.এ., বিক্রম য়ুনিবর্সিতী উজ্জৈন, আই.আই.তি. ইন্দোর, অসিনচিংবা অতোপ্পা সাইন্তিফিক ওর্গনাইজেসন কয়া অমা অমসুং বিজনানা ভারতি, রাস্ত্রিয়া দিনদর্শিকা প্রচার মঞ্চগুম্বা সোসিএল সাইন্তিফিক ওর্গনাইজেসনশিংনা ওর্গনাইজ তৌরি।
কনফরেন্স অসি প্রমোত তৌনবা অমদি মীয়াম্না পাম্নহন্নবা কর্তেন-রাইজর প্রোগ্রাম কয়াগী মনুং অমা ঙসি ইন্দিয়ন ইন্সতিত্যুৎ ওফ তেক্নোলোজী, গুৱাহাতি, অসামদা পাংথোকখ্রে।
অসাম সরকারগী হেল্থ অমসুং ফেমিলী ৱেলফেয়র অমদি সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী, ইনফোর্মেসন অমসুং তেক্নোলোজী বিভাগশিংগী মন্ত্রী শ্রী কেশব মহন্তনা থৌরম অদুগী অথোইবা মীথুংলেন ওইখি। বিজনানা ভারতিগী নেস্নেল ওর্গনাইজিং সেক্রেতরী শ্রী জায়ন্ত সাহসরাবুদ্ধেনা হৌদোক ৱারোল পীখি। আই.আই.তি. গুৱাহাতিগী দাইরেক্তর প্রোফেসর তি.জি. সিতারামনা থৌরম মপু ওইখি। পোলুসন কন্ত্রোল বোর্দ, অসামগী চিয়ারমেন দা. অরুপ কুমার মিসরা অমসুং ইন্সতিত্যুৎ ওফ এদভান্স স্তদী ইন সাইন্স এন্দ তেক্নোলোজী, গুৱাহাতিগী দাইরেক্তর দা. অসিশ কুমার মুখর্জীনা থৌরম অদুদা ইকায় খুম্নরবা মীথুংলেনশিং ওইখি। সাইন্তিস্ত ‘এফ’, বিগ্যান প্রসার দা. অর্বিন্দ সি. রানাদে; রাস্ত্রিয়া দিনদরশিকা প্রসার মঞ্চ, ঔরঙ্গবাদ, মহারাস্ত্রগী শ্রী রহুল ঔসেকর; নোর্থ ইস্ত সাইন্স মুবমেন্ত, অসাম (ভি.আই.বি.ঐচ.এ. চেপ্তর)গী প্রসিদেন্ত দা. পরিমল চন্দ্র ভত্তচার্জী; সি.আই.কে.এস., ইন্দিয়ন ইন্সতিত্যুৎ ওফ তেক্নোলোজী, গুৱাহাতি দা. য়ু.এস. দিক্সিৎসু থৌরম অদুদা শরুক য়াখি।
‘ইন্দিয়ন নেস্নেল কেলেন্দর’ অসি ভারতকী আইদেন্তিতীগী সাইন্তিফিক এক্সপ্রেসন অমনি অমদি ১৯৫৭দা ঐখোয়গী পার্লিয়ামেন্তনা সংবিধানিক ওইবা মওংদা এদোপ্ত তৌখি। মসি নিংতম্বা ফংলবা হেক মতুং ঐখোয়গী আইদেন্তিতীবু রেস্তোর তৌবগী হেক উবদা খংবা ইঙ্গিৎ অমা ওইখি। অদুমওইনমক, নুংনাংনিঙাই ওইবা ৱাফমদি মায়কৈ অসোমদা মীয়ামগী অকন্নবা পুক্নিং চংদ্রি।
থৌরম অসিদা শরুক য়ানবগীদমক মীওই অমা হেক্তনা ৱেবসাইত http://bharatcalendar.in দা ওনলাইন রেজিস্ত্রেসনশিং তৌবসু য়াই। খনগৎলবা পার্তিসিপেন্তশিং অদু উজ্জৈনদা পাংথোক্কদৌরিবা কনফরেন্সতা শরুক য়ানবা তাঞ্জা অমা পীগনি। মদুগা মরী লৈনবা এক্সপো অমা, লেকচরশিং, পেনেল দিস্কসন অমসুং ওবজার্বেসন সেসনশিং কনফরেন্স অসিগী শরুক ওইগনি। থৌরম অসি বিজনানা ভার্তি সোসিএল মীদিয়া প্লেতফোর্মগী ওফিসিএল হেন্দলশিংদসু লাইবস্ত্রীম তৌখি: www.youtube.com/c/VijnanaBharatiOfficial, www.facebook.com/VIBHAIndia.org,& www.twitter.com/Vibha_india.