Ministry of Food Processing Industries
Concessions for Setting -Up of FPIS & Mega Food Parks in Hilly Areas
15 MAR 2022 12:49PM by PIB Delhi
Ministry of Food Processing industries (MoFPI) has been implementing Central Sector Umbrella Scheme - Pradhan Mantri Kisan SAMPADA Yojana (PMKSY) since 2016-17 for overall growth and development of food processing sector including setting up of Food Processing Industries. Under the component schemes of PMKSY, special concessions are provided for setting up of such industries and Mega Food Parks in North Eastern States (including Sikkim) and difficult areas like Himalayan States/UTs, State notified Integrated Tribal Development Project (ITDP) areas and Islands. These concessions include lower eligibility threshold during evaluation and higher rate of grants for selected projects. The details of higher grants in such areas under relevant component schemes of PMKSY including Mega Food Parksare placed at Annexure.
*****
ANNEXURE
ANNEXUREREFERRED TO IN REPLY TO PART (a) TO (c) OF LOK SABHA UNSTARRED QUESTION NO. 2283 FOR ANSWER ON 15TH MARCH, 2022 REGARDING CONCESSIONS FOR SETTING -UP OF FPIS & MEGA FOOD PARKS IN HILLY AREAS.
Grants admissible under relevant component schemes of PMKSY
Sr. No.
Component Scheme
Permissible Grant-in-Aid
General Area
NER/Himalayan States & UTs/ITDP areas etc.
1
Mega Food Parks
Grant-in-aid @ 50% of eligible project cost [Subject to maximum of Rs.50.00 crores per project]
@75% of eligible project cost
[Subject to maximum of Rs.50.00 crores per project]
2
Cold Chain and
Value Addition
Infrastructure
Grant-in-aid for storage infrastructure such as ripening chamber, pack houses, precooling units @35%; for value addition & processing infra including frozen storage @50%; for irradiation facilities @50% of eligible project cost.[Subject to maximum of Rs.10.00 crores per project]
Grant-in-aid for storage infrastructure such as ripening chamber, pack houses, pre-cooling units @50%; for value addition & processing infra
including frozen storage
@75%;
for irradiation facilities @75% of eligible project cost.[Subject to maximum of Rs.10.00 crores per project]
3
Creation /
Expansion of Food
Processing &
Preservation
Capacities
Grant-in-aid @35% of eligible project cost[Subject to maximum of Rs.5.00 crores per project].
Grants-in-aid @50% of eligible project cost [Subject to max. of Rs.
5.00 crore per project].
4
Infrastructure of infrastructure for
Agro-processing
Clusters
Grant-in-aid @35% of eligible project cost [Subject to maximum of Rs.10.00 crores per project]
Grants-in-aid @50% of eligible project cost [Subject to max. of Rs.
10.00 crore per project].
5
Creation of
Backward and
Forward Linkages
Grant-in-aid @35% of eligible project cost [Subject to maximum of Rs.5.00 crores per project]
Grant-in-aid @50% of eligible project cost [Subject to maximum of Rs.5.00 crores per project]
This information was given by Minister of State for M/o Food Processing Industries, Shri Prahlad Singh Patel in a written reply in Lok Sabha today

ফুদ প্রোসেসিং ইন্দস্ত্রীজ মন্ত্রালয়
চীংগী মফমশিংদা এফ.পি.আই.এস. অমসুং মেগা ফুদ পার্কশিং লিংখৎপগী কন্সেসনশিং
15 MAR 2022 12:49PM by PIB Imphal
ফুদ প্রোসেসিং ইন্দস্ত্রীজকী মন্ত্রালয় (এম.ও.এফ.পি.আই.)না ফুদ প্রোসেসিং ইন্দস্ত্রীজ লিংখৎপা য়াওনা ফুদ প্রোসেসিং সেক্তর চাউখৎনবগীদমক ২০১৬-১৭দগী সেন্ত্রেল সেক্তর অমব্রেল্লা স্কীম ওইরিবা – প্রধান মন্ত্রী কিশান সম্পাদা য়োজনা (পি.এম.কে.এস.ৱাই.) হাপ্লি। পি.এম.কে.এস.ৱাই.গী কম্পোনেন্ত স্কীমগী মখাদা অৱাং-নোংপোক রাজ্যশিং (সিক্কিম য়াওনা) অমসুং হিমালায়ন রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংগুম্বা খুদোংচাদবা মফমশিং, ইন্তিগ্রেতেৎ ত্রাইবেল দিবলপমেন্ত প্রোজেক্ত (আই.তি.দি.পি.) হায়না খঙনরবা রাজ্যগী মফমশিং অমসুং ইথৎশিংদা অসিগুম্বা ইন্দস্ত্রীশিং অমসুং মেগা ফুদ পার্কশিং লিংখৎনবা অখন্নবা কন্সেসনশিং পীরি। মসিগী কন্সেসনশিং অসিদা ইবালুসন মনুংদা অনেম্বা ইলিজিবিলিতী থ্রেশহোল্দ অমসুং খনগৎলবা প্রোজেক্তশিংগী গ্রান্তশিংগী অৱাংবা রেৎ য়াওরি। মেগা ফুদ পার্কশিং য়াওনা পি.এম.কে.এস.ৱাই.গী মরী লৈনবা কম্পোনেন্ত স্কীমশিংগী মখাদা অসিগুম্বা মফমশিংগী অৱাংবা গ্রান্তশিংগী মরীক চুম্বা এনেকচরদা পীরি।
*****
এনেকচর
চীংগী মফমশিংদা এফ.পি.আই.এস. অমসুং মেগা ফুদ পার্কশিং লিংখৎপগী কন্সেসনগা মরী লৈননা ২০২২গী মার্চ ১৫দা পাউখুমগী লোক সভাদা অইবা ওইনা পাউখুম পীখিদ্রিবা ৱাহং ন: ২২৮৩গী পার্ত (এ)দগী (সি) ফাওবগী পাউখুমগা মরী লৈনবা এনেকচর।
পি.এম.কে.এস.ৱাই.গী মরী লৈনবা কম্পোনেন্ত স্কীমশিংগী মখাদা গ্রান্ত এমিসিবল
সে: ন:
কম্পোনেন্ত স্কীম
পর্মিসিবল গ্রান্ত-ইন-এদ
জেনেরেল ওইবা মফম
এন.ই.আর./হিমালায়ন রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তি.শিং/আই.তি.দি.পি. মফমশিং অসিনচিংবা
মেগা ফুদ পার্কশিং
ইলিজিবল প্রোজেক্ত কোস্তকী গ্রান্ত-ইন-এদ@ ৫০% [প্রোজেক্ত অমদা লুপা করোর ৫০.০০ খ্বায়দগী য়াম্না পীবা]
ইলিজিবল প্রোজেক্ত কোস্তকী @ ৭০% [প্রোজেক্ত অমদা লুপা করোর ৫০.০০ খ্বায়দগী য়াম্না পীবা]
কোল্দ চেন অমসুং ভেল্যু এদিসন ইনফ্রাস্ত্রকচর
রিপনিং চেম্বর, পেক্ত হাউসেজ, প্রিকুলিং য়ুনিৎশিংগুম্বা স্তোরেজ ইনফ্রাস্ত্ররচরগী গ্রান্ত-ইন-এদ@৩৫%; ফ্রোজন স্তোরেজ য়াওনা ভেল্যু এদিসন অমসুং প্রোসেসিং ইনফ্রাগী@৫০%; ইরিদেসনগী খুদোংচাবশিংগীদমক @৫০%। [প্রোজেক্ত অমদা লুপা করোর ১০.০০ খ্বায়দগী য়াম্না পীবা]
রিপনিং চেম্বর, পেক্ত হাউসেজ, প্রিকুলিং য়ুনিৎশিংগুম্বা স্তোরেজ ইনফ্রাস্ত্ররচরগী গ্রান্ত-ইন-এদ@৫০%; ফ্রোজন স্তোরেজ য়াওনা ভেল্যু এদিসন অমসুং প্রোসেসিং ইনফ্রাগী@৭৫%; ইরিদেসনগী খুদোংচাবশিংগীদমক @৭৫%। [প্রোজেক্ত অমদা লুপা করোর ১০.০০ খ্বায়দগী য়াম্না পীবা]
গ্রান্ত-ইন-এদ@ ৩৫% [প্রোজেক্ত অমদা লুপা করোর ৫.০০ খ্বায়দগী য়াম্না পীবা]
ফুদ প্রোসেসিং অমসুং প্রিজার্বেসন কেপাসিতীশিং পুথোকপা অমসুং চাউথোকপা
ইলিজিবল প্রোজেক্ত কোস্তকী গ্রান্ত-ইন-এদ@ ৩৫% [প্রোজেক্ত অমদা লুপা করোর ৫.০০ খ্বায়দগী য়াম্না পীবা]
ইলিজিবল প্রোজেক্ত কোস্তকী গ্রান্ত-ইন-এদ@ ৫০% [প্রোজেক্ত অমদা লুপা করোর ৫.০০ খ্বায়দগী য়াম্না পীবা]
এগ্রো-প্রোসেসিংগী ক্লস্তরশিংগী ইনফ্রাস্ত্রকচরগী ইনফ্রাস্ত্রকচর
ইলিজিবল প্রোজেক্ত কোস্তকী গ্রান্ত-ইন-এদ@ ৩৫% [প্রোজেক্ত অমদা লুপা করোর ১০.০০ খ্বায়দগী য়াম্না পীবা]
ইলিজিবল প্রোজেক্ত কোস্তকী গ্রান্ত-ইন-এদ@ ৫০% [প্রোজেক্ত অমদা লুপা করোর ১০.০০ খ্বায়দগী য়াম্না পীবা]
বেকৱার্দ অমসুং ফোর্ৱার্দ লিঙ্গকেজগী পুথোকপা
ইলিজিবল প্রোজেক্ত কোস্তকী গ্রান্ত-ইন-এদ@ ৩৫% [প্রোজেক্ত অমদা লুপা করোর ৫.০০ খ্বায়দগী য়াম্না পীবা]
ইলিজিবল প্রোজেক্ত কোস্তকী গ্রান্ত-ইন-এদ@ ৫০% [প্রোজেক্ত অমদা লুপা করোর ৫.০০ খ্বায়দগী য়াম্না পীবা]
মসিগী পাউ অসি ফুদ প্রোসেসিং ইন্দস্ত্রীজ মন্ত্রালয়গী রাজ্যগী মন্ত্রী শ্রী প্রহলাদ সিংহ পতেলনা ঙসি লোক সভাদা অইবা অমা ওইনা পাউখুম পীখিবনি।