Ministry of Development of North-East Region
Union Minister of Development of North East Region, Tourism and Culture Sri G. Kishan Reddy addresses the ‘North East MSME Conclave: Building Competitiveness for Leveraging Opportunities’
MSME sector is the backbone of the economy and it must take the lead on the journey towards Atmanirbhar Bharat, says the Union Minister
He observes that thehuge potentialfor the MSMEs in Northeast needs to be tapped for bringing about inclusive development in the region
The recently announced Rs 1,500 crore Prime Minister Development Initiative for the North East (PM-DevINE) scheme will prove to be a bonus for the sector: Sri G. Kishan Reddy
23 FEB 2022 12:58PM by PIB Delhi
Key Highlights
Union Ministerof Development of North East Region, Tourism and Culture Shri G. Kishan Reddy said that the central government has remained committed towards empowering the MSMEs and the recent budget has given a further push to make them more competitive.
• The Union minister said that MSMEs will play a critical role for the nation’s economic growth over the next 25 years of ‘AmritKaal’.
• Shri Reddy highlighted that the North East Region has huge untapped potential when it comes to the MSME sector and opportunities in agriculture, food processing, tourism, mineral based industries, IT, infrastructure etc. need to be explored
• He also called upon all stakeholders to work together in coordination to make the most of the changing paradigm of development in the North East and promote the MSME sector.
Union Minister of Development of North East Region, Tourism and Culture Sri G. Kishan Reddy addressed the ‘North East MSME Conclave: Building Competitiveness for Leveraging Opportunities’, organized by the Confederation of Indian Industries (CII).
The Union Minister hailed the MSME sector as the backbone of the economy and emphasised that on the journey towards Atmanirbhar Bharat, MSME’s must take the lead.
He further emphasised the fact that the MSMEs will play a critical role for the nation’s economic growth over the next 25 years of ‘AmritKaal’.
He added that there is immense potential for the MSMEs in Northeast – be it agriculture, food processing, tourism, mineral based industries, IT, infrastructure. He said that this huge potential needs to be tapped for bringing about inclusive development in the region.
The Union Minister also emphasised on the fact that the central government has remained committed towards development of the North East Region and several measures have been taken in this regard. He added that the recently announced Rs 1,500 crore Prime Minister Development Initiative for the North East (PM-DevINE) scheme will prove to be a bonus for the sector.
He further added that the North East Region is entering a new phase of development with several new opportunities emerging and that there is a need to make the most of this changing paradigm.
The Minister also urged that to achieve the goal of overall development, it is pertinent that all stakeholders, including the MSMEs need to work together to embark on a vibrant journey to realise the dreams of a better future.

অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
দেভেলপমেন্ত ওফ নোর্থ ইস্ত রিজন, তুরিজম অমসুং কলচরগী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী জি. কিসন রেদ্দীনা ‘নোর্থ ইস্ত এম.এস.এম.ই. কনক্লেব: বিল্দিং কম্পিতিতিবনেস ফোর লেভরেজিং ওপোর্চুনিতিজ’তা ৱা ঙাঙখ্রে
এম.এস.এম.ই. সেক্তর অসি শেন্মিৎলোনগী য়াংলেন শরুনি অমদি আত্মনির্ভর ভারতগী খোঙচত্তা মসিনা মাঙগিল থাহনগদবনি, হায়না কেন্দ্র মন্ত্রীনা হায়রি
অৱাং নোংপোক্তা মপুং ফানা চাওখৎপা পুরক্নবগীদমক লমদমসিদা লৈরিবা এম.এস.এম.ই.গী চাউরবা মতিং অসিবু লোকশিনবা মথৌ তাই হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি
হন্দক্তা লাউথোকখিবা লুপা করোর ১,৫০০গী প্রধান মন্ত্রী দেভেলপমেন্ত ইনিসিএতিব ফোর দি নোর্থ ইস্ত (পি.এম.-দিভাইন) স্কিম অসি সেক্তর অসিগী হেন্না খুমাঙ চাওশিন্নিংঙাই ওইগনি: শ্রী জি. কিসন রেদ্দী
23 FEB 2022 12:58PM by PIB Imphal
মরুওইবা ৱাফমশিং
দেভেলপমেন্ত ওফ নোর্থ ইস্ত রিজন, তুরিজম অমসুং কলচরগী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী জি. কিসন রেদ্দীনা কেন্দ্র লৈঙাক্না এম.এস.এম.ই.শিং মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা খোঙফম চেৎনা লেপ্লি অমদি হন্দক্কী বদজেত অসিনা মখোয়বু হেন্না হিদান্নবা ঙমহন্নবা ইনোৎ হাপ্লি হায়না হায়খ্রে‍।
এম.এস.এম.ই.শিংনা ‘অমৃতকাল’গী লাক্কদৌরিবা চহি ২৫সিদা লৈবাক্কী শেন্মিৎলোন চাওখৎহনবদা মরুওইবা থৌদাং অমা লৌগনি হায়না কেন্দ্র মন্ত্রীনা হায়খি‍।
এম.এস.এম.ই. সেক্তরদা অৱাং নোংপোক লমদমদা চাউরবা লোকশিন্দ্রিবা মতিং লৈ অমদি লৌউ-শিংউও ফুদ প্রোসেসিং, তুরিজম, মিনরেল বেজ ইন্দস্ত্রিজ, আই.তি., ইনফ্রাস্ত্রকচরনচিংবদা লৈরিবা খুদোংচাবশিং অসি থিজিন্বা মথৌ তাই হায়না শ্রী রেদ্দঈনা ফোঙদোকখি‍।
মহাক্না অৱাং নোংপোক্কী চাওখৎ মায়কৈদা হোংলক্লিবা ফীভম অসিদগী মপুং ফানা কান্নবা লৌনবগীদমক অমদি এম.এস.এম.ই. সেক্তর য়োকখৎনবগীদমক স্তেকহ,ল্দর পুম্নমক পুন্না থবক পায়খৎমিন্ননবা ৱাফমসু থমখি‍।
দেভেলপমেন্ত ওফ নোর্থ ইস্ত রিজন, তুরিজম অমসুং কলচরগী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী জি. কিসন রেদ্দীনা কনফিদরেসন ওফ ইন্দিয়ন ইন্দস্ত্রিজ (সি.আই.আই.)না পাঙথোকপা ‘নোর্থ ইস্ত এম.এস.এম.ই. কনক্লেব: বিল্দিং কম্পিতিতিবনেস ফোর লেভরেজিং ওপোর্চুনিতিজ’তা ৱা ঙাঙখ্রে‍।
এম.এস.এম.ই. সেক্তর অসি শেন্মিৎলোনগী য়াংলেন শরুনি হায়না শিংথারদুনা আত্মনির্ভর ভারতগী খোঙচত্তা মসিনা মাঙগিল থাহনগদবনি, হায়না কেন্দ্র মন্ত্রীনা হায়খি‍।
এম.এস.এম.ই.শিংনা ‘অমৃতকাল’গী লাক্কদৌরিবা চহি ২৫সিদা লৈবাক্কী শেন্মিৎলোন চাওখৎহনবদা মরুওইবা থৌদাং অমা লৌগনি হায়বা ৱাফমসু কেন্দ্র মন্ত্রীনা থমখি‍।
মহাক্না মখা তারদুনা লৌউ শিংউ, ফুদ প্রোসেসিং, তুরিজম, মিনরেল বেজ ইন্দস্ত্রিগ, আই.তি., ইনফ্রাস্ত্রকচরদা ওইরবসু অৱাং নোংপোক্তা এম.এস.এম.ই.শিংগী চাউরবা মতিং লৈ হায়না ফোঙদোকখি‍। লমদমসিদা মপুং ফানা চাওখৎপা পুরক্নবগীদমক হায়রিবা চাউরবা মতিং অসিবু লোকশিনবা মথৌ তাই হায়না মহাক্না হায়খি‍।
কেন্দ্র লৈঙাক্না এম.এস.এম.ই.শিং মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা খোঙফম চেৎনা লেপ্লি অমদি হীরমসিদা য়াম্লবা থৌরাংশিং পায়খৎখ্রে‍ হায়নসু কেন্দ্র মন্ত্রীনা ফোঙদোকখি‍। হন্দক্তা লাউথোকখিবা লুপা করোর ১,৫০০গী প্রধান মন্ত্রী দেভেলপমেন্ত ইনিসিএতিব ফোর দি নোর্থ ইস্ত (পি.এম.-দিভাইন) স্কিম অসি সেক্তর অসিগী হেন্না খুমাঙ চাওশিন্নিংঙাই ওইগনি হায়না মহাক্না মখা তাখি‍।
অৱাং নোংপোক লমদমসি য়াম্লবা অনৌবা খুদোংচাবশিং থোরক্তুনা চাওখৎপগী অনৌবা মাইওন অমদা চঙশিল্লক্লি অমদি হোংলক্লিবা ফীভমসিগী কান্নবা মপুং ফানা লৌশিনবা মথৌ তাই হায়না মহাক্না মখা তাখি‍।
মায়কৈ খুদিংদা চাওখৎপা পুরক্নবগীদমক হেন্না ফবা তুংলমচৎ লমগী মঙলান মঙফাওননবা মশক মচু থোকপা খোঙচৎ অমদা এম.এস.এম.ই.শিং য়াওনা স্তেকহোল্দর পুম্নমক্না পুক্না খুৎশম্ননা চৎমিন্নবা মরুওই হায়না মন্ত্রীনা হায়খি‍।