Ministry of Finance
Grant of Rs. 1154.90 crore released to States for Urban Local Bodies
Total grant of Rs. 9,172.63 crore released to Urban Local bodies so far in 2021-22
14 FEB 2022 5:45PM by PIB Delhi
The Department of Expenditure, Ministry of Finance today released an amount of Rs. 1154.90 crore to 4 States for providing grants to Urban Local Bodies. The States to which grants were released on Monday are Andhra Pradesh (Rs. 225.60 crore), Bihar (Rs. 769 crore), Gujarat (Rs. 165.30 crore) and Sikkim (Rs.5 crore). The grants released are meant for Non-Million Plus cities (NMPCs) including Cantonment Boards.
The 15th Finance Commission in its report for the period from 2021-22 to 2025-26 has divided the Urban Local Bodies into two categories: (a) Million-Plus urban agglomerations/cities (excluding Delhi and Srinagar), and (b) all other cities and towns with less than one million population (Non-Million Plus cities). The 15th FC has recommended separate grants for them. Out of the total grants recommended by the Commission for Non-Million Plus cities, 40% is basic (untied) grant and the remaining 60% is tied grant. Basic grants (untied) are utilised for location specific felt needs, except for payment of salary and incurring other establishment expenditure.
On the other hand, tied grants for the Non-Million Plus cities are released for supporting and strengthening the delivery of basic services. Out of the total tied grant, 50% is earmarked for ‘Sanitation Solid Waste Management and attainment of star ratings as developed by the Ministry of Housing & Urban Affairs (MOH&UA). The remaining 50% is tied to ‘Drinking water, rainwater harvesting and water recycling’.
The tied grants are meant to ensure availability of additional funds to urban local bodies over and above the funds allocated by the Centre and the State for sanitation and drinking water under various Centrally Sponsored Schemes and provide quality services to citizens. State wise amount of urban local bodies grant released to states in the financial year 2021-22 so far are as under:
Rs in crore
S.No.
State
Amount of ULB grant released in 2021-22
1
Andhra Pradesh
873.00
2
Arunachal Pradesh
0.00
3
Assam
0.00
4
Bihar
759.00
5
Chhattisgarh
369.90
6
Goa
13.50
7
Gujarat
660.00
8
Haryana
193.50
9
Himachal Pradesh
98.55
10
Jharkhand
187.00
11
Karnataka
375.00
12
Kerala
168.00
13
Madhya Pradesh
499.00
14
Maharashtra
461.00
15
Manipur
0.00
16
Meghalaya
0.00
17
Mizoram
17.00
18
Nagaland
0.00
19
Odisha
411.00
20
Punjab
185.00
21
Rajasthan
490.50
22
Sikkim
10.00
23
Tamil Nadu
741.75
24
Telangana
209.43
25
Tripura
58.00
26
Uttar Pradesh
1592.00
27
Uttarakhand
104.50
28
West Bengal
696.00
Total
9172.63

শেল-থুম মন্ত্রালয়
আর্বান লোকেল বোদীশিংগীদমক রাজ্যশিংদা লুপা কোতি ১১৫৪.৯০গী গ্রান্ত রিলিজ তৌখ্রে
২০২১-২২দা হৌজিক ফাওবদা লুপা কোতি ৯,১৭২.৬৩গী অপুনবা গ্রান্ত আর্বান লোকেল বোদীশিংদা রিলিজ তৌখ্রে
14 FEB 2022 5:45PM by PIB Imphal
আর্বান লোকেল বোদীশিংদা গ্রান্তশিং ফংহন্নবগীদমক শেল-থুম মন্ত্রালয়গী এক্সপেন্দিচর দিপার্তমেন্তনা ঙসি রাজ্য ৪দা লুপা কোতি ১১৫৪.৯০গী শেনফম অমা রিলিজ তৌখি৷ নিংথৌকাবা নুমিৎতা গ্রান্তশিং রিলিজ তৌখিবা রাজ্যশিং অদুদি আন্ধ্র প্রদেশ (লুপা কোতি ২২৫.৬০), বিহার (লুপা কোতি ৭৬৯), গুজরাত (লুপা কোতি ১৬৫.৩০) অমসুং সিক্কিম (লুপা কোতি ৫)নি৷ রিলিজ তৌখিবা গ্রান্তশিং অসি কনতোনমেন্ত বোর্দশিং য়াওনা নন-মিলিয়ন প্লস সিতীশিং(এন.এম.পি.সি.শিং)গীদমক্তনি৷
২০২১-২২দগী ২০২৫-২৬ ফাওবগী ওইনা ১৫শুবা ফাইনান্স কম্মিসননা মহাক্কী রিপোর্ততা আর্বান লোকেল বোদীশিং অসিবু কাংলুপ অমনি থোক্না খায়দোকখ্রে: (এ) মিলিয়ন-প্লস আর্বান এগ্লোমিরেসন্স/শহরশিং (দিল্লী অমসুং শ্রীনগর য়াওদনা), অমসুং (বি) মীওই মিলিয়ন অমগী মখাদা লৈরিবা অতোপ্পা শহরশিং অমসুং তাউন পুম্নমক(নন-মিলিয়ন প্লাস সিতীশিং)৷ মখোয়গীদমক ১৫শুবা এফ.সি.না তোখায়বা গ্রান্তশিং রিকম্মেন্দ তৌখ্রে৷ নন-মিলিয়ন প্লাস সিতীশিংগীদমক কম্মিসন অসিনা রিকম্মেন্দ তৌখিবা অপুনবা গ্রান্তশিংগী মনুংদা, ৪০%দি বেসিক (অনতাইদ) গ্রান্তনি অদুগা লেমহৌরিবা ৬০% অদুনা তাইদ গ্রান্তনি৷ বেসিক গ্রান্তশিং(অনতাইদ) অসিনা তোলোপ পীবা অমদি অতোপ্পা ইস্তাব্লিশমেন্ত এক্সপেন্দিচরদা পুথোকপা নত্তনা লোকেসন স্পেসিফিক্কী ওইবা তঙাই ফদবশিংদা শিজিন্নরি৷
অমরোমদা, নন-মিলিয়ন প্লস সিতীশিংগীদমক তাইদ গ্রান্তশিং অসি মরু ওইবা সর্ভিসশিং পীবদা সপোর্ত তৌনবা অমদি হেন্না মপাঙ্গল লৈহন্নবা রিলিজ তৌরিবনি৷ অপুনবা তাইদ গ্রান্তগী মনুংদা, ৫০%দি ‘সেনিতেসন সোলিদ ৱেস্ত মেনেজমেন্ত অমদি হাউজিং অমসুং আর্বান এফিয়র্স মন্ত্রালয়(এম.ও.ঐচ.অমসুং য়ু.এ.)না শেমখিবা স্তার রেতিংশিং অদু ফংবা ঙম্নবা খাক্তুনা থম্লি৷ লেমহৌরিবা ৫০% অদুনা ‘থক্নবা ইশিং, নোংগী ইশিং য়োকশিনবা অমদি ইশিং রিসাইক্লিং তৌবদা শিজিন্ননবা খাক্তুনা থম্লি’৷
তোঙান তোঙানবা সেন্ত্রেল্লী স্পোন্সর তৌখিবা স্কিমশিংগী মখাদা লুবা-নানবা অমদি থক্নবা ইশিংগীদমক কেন্দ্র অমদি রাজ্যশিংনা কাইথখিবা ফন্দশিং অদুগী মথক্তা আর্বান লোকেল বোদীশিংদা অহেনবা ফন্দশিং ফংহন্নবা অমদি প্রজাদা ক্বালিতী লৈবা সর্ভিস পীবা ঙম্নবা তাইদ গ্রান্তশিং অসি কাইথরিবনি৷ হৌজিক ফাওবদা শেনবা চহি ২০২১-২২দা রাজ্যশিংদা পীথখিবা আর্বান লোকেল বোদীশিংগী গ্রান্তগী রাজ্য-রাজ্যগী ওইবা শেনফম অদু মখাদা লৈরে:
লুপা কোতিদা
সিরিএল নম্বর
রাজ্য
২০২১-২২দা রিলিজ তৌখিবা য়ু.এল.বি. গ্রান্তগী শেনফম
১
আন্ধ্র প্রদেশ
৮৭৩.০০
২
অরুনাচল প্রদেশ
০.০০
৩
অসাম
০.০০
৪
বিহার
৭৫৯.০০
৫
ছত্তিশগর
৩৬৯.৯০
৬
গোৱা
১৩.৫০
৭
গুজরাত
৬৬০.০০
৮
হরিয়ানা
১৯৩.৫০
৯
হিমাচল প্রদেশ
৯৮.৫৫
১০
ঝর্খন্দ
১৮৭.০০
১১
কর্নাতকা
৩৭৫.০০
১২
কেরলা
১৬৮.০০
১৩
মধ্য প্রদেশ
৪৯৯.০০
১৪
মহারাস্ত্র
৪৬১.০০
১৫
মনিপুর
০.০০
১৬
মেঘালয়
০.০০
১৭
মিজোরাম
১৭.০০
১৮
নাগালেন্দ
০.০০
১৯
ওরিশা
৪১১.০০
২০
পঞ্জাব
১৮৫.০০
২১
রাজস্থান
৪৯০.৫০
২২
সিক্কিম
১০.০০
২৩
তামিল নাদু
৭৪১.৭৫
২৪
তেলঙ্গনা
২০৯.৪৩
২৫
ত্রিপুরা
৫৮.০০
২৬
উত্তর প্রদেশ
১৫৯২.০০
২৭
উত্তরখন্দ
১০৪.৫০
২৮
ৱেস্ত বেঙ্গল
৬৯৬.০০
অপুনবা
৯১৭২.৬৩