Prime Minister's Office
PM’s address on the 50th Statehood day of Tripura
Praises the unity and collective efforts of the people of the state
“Tripura is becoming a land of opportunities through relentless efforts of the double engine government”
“Through the construction of the connectivity infrastructure, the state is fast becoming the hub of the trade corridor”
21 JAN 2022 1:46PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi paid tribute to the people who have contributed to the establishment and development of Tripura. He acknowledged the dignity and contribution of the state from the period of Manikya Dynasty. He praised the unity and collective efforts of the people of the state. He was speaking on the occasion of the 50th Statehood day of Tripura today.
The Prime Minister underlined the three years of meaningful development and said that Tripura is becoming a land of opportunities under the aegis of relentless efforts of the double engine government. Highlighting the state’s excellent performance on many of the development parameters, the Prime Minister said that through the construction of the connectivity infrastructure, the state is fast becoming the hub of the trade corridor. Today, along with roads, railways, air and inlay waterways are also connecting Tripura with the rest of the world. The double engine government fulfilled the long pending demand of Tripura and got access to the Chittagong sea port in Bangladesh. The state received the first cargo from Bangladesh through Akhaura Integrated Check Post in 2020. The Prime Minister also mentioned the recent expansion of Maharaja Bir Bikram Airport.
The Prime Minister talked about good work in the state regarding providing pucca houses to the poor and use of new technology in housing construction. These Light House Projects (LHP) are going on in six states and Tripura is one of them. He said that the work of the last three years is just a beginning and Tripura’s real potential is yet to be realized. He said that the measures in the fields ranging from transparency in the administration to infrastructure development will prepare the state for decades to come. Campaigns like saturation of benefits and facilities in all the villages will make the lives of the people of Tripura easier and better, he said.
The Prime Minister said as India will attain 100 years of Azadi, Tripura will also complete 75 years of statehood. “This is a great period for new resolutions and new opportunities”, the Prime Minister added.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ত্রিপুরাগী ৫০শুবা স্তেতহুদ নুমিৎতা প্রধান মন্ত্রীগী ৱারোল
রাজ্য অসিগী মীয়ামগী লিংজেল মান্নবা অমদি অপুনবগী শক্তম অদুবু থাগৎখ্রে
“দবল ইঞ্জিন সরকারগী হনবা লৈতবা হোৎনজমলনা ত্রিপুরা অসি খুদোংচাবশিংগী লমদম অমা ওইরক্লি”
“কন্নেক্তিবিতী ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎ-শাগৎতুনা, রাজ্য অসিনা খোংলৈ থুনা ত্রেদ কোরিদোরগী হব ওইরক্লি”
21 JAN 2022 1:46PM by PIB Imphal
ত্রিপুরা শেমগৎলকপদা অমদি চাওখৎপা পুরক্নবা হোৎনবদা থৌদাং লৌখিবা মীয়াম্বু প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ইকাই খুম্নবা উৎখ্রে৷ মনিক্যা দাইনেস্তীগী মতমদগী হৌদুনা রাজ্য অসিগী ইকাই খুম্নবা অমদি থৌদাং অদুবু মহাক্না মশক খঙখি৷ রাজ্য অসিদা লৈরিবা মীয়ামগী লিংজেল মান্নবা অমদি অপুনবগী শক্তম অদু মহাক্না থাগৎখি৷ ঙসি ত্রিপুরাগী ৫০শুবা স্তেতহুদ দেগী থৌরমদা মহাক্না ৱা ঙাংখিরম্মী৷
চহি অহুম অসিদা আর্থ লৈনা চাওখৎপা পুরক্লি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি অমদি ত্রিপুরা লমদম অসি দবল ইঞ্জিন সরকারনা হনবা লৈতনা হোৎনদুনা খুদোংচাবা কয়াগী লমদম অমা ওইরক্লি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি৷ দিবেলপমেন্ত পেরামিতর কয়া অমদা পীরিবা রাজ্যগী ফজরবা পর্ফোমেন্স অদু পল্লদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি কন্নেক্তিবিতী ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎ-শাগৎতুনা, রাজ্য অসিনা খোংলৈ থুনা ত্রেদ কোরিদোরগী হব ওইরক্লি৷ ঙসিদি, লম্বীশিংগা লোইননা, রেলৱেজশিং, নোংথক অমদি ইশিংগী লম্বীশিং অসিনা ত্রিপুরাবু মালেমগী মফমশিংগা শম্নহল্লি৷ দবল ইঞ্জিন সরকারনা ত্রিপুরাগী মতম কুইনদগী তান্দুনা লাক্লিবা দিমান্দ অদু পীবা ঙমখি অমদি বঙ্গলাদেশতা লৈরিবা চিতাগোঙ্গ সি পোর্ত্তা শম্নহনখি৷ ২০২০দা রাজ্য অসিদা অখৌরা ইন্তিগ্রেতেদ চেক পোস্তকী খুৎথাংদা বঙ্গলাদেশতগী অহানবা কার্গো থুংখি৷ হন্দক্তা ইকুই কুইদ্রিঙাদা চাওথোকখিবা মহারাজা বির বিক্রম এয়রপোর্ত অদুসু প্রধান মন্ত্রীনা পনখি৷
লাইরবশিংদা পক্কা হাউসশিং শাবিবা অমদি য়ুমশিং শেম-শাবদা অনৌবা তেক্নোলোজী শিজিন্নবগা মরী লৈননা রাজ্য অসিদা পাইখৎলিবা অফবা থবক অদুগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি৷ হায়রিবা লাইত হাউস প্রোজেক্তশিং)এল.ঐচ.পি.) অসি রাজ্য তরুক্তা চৎথরি অমদি ত্রিপুরা অসি মখোয়গী মনুংদা অমা ওইরি৷ হৌখিবা চহি অহুম অসিদা পাইখৎলিবা থবক অসি হৌরকপদা ঙাইরি অমদি ত্রিপুরাগী অশেংবা পোতেন্সিয়েল অদু মংফাওনবা ঙমদনা লৈরি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি৷ লৈঙাক-সাসন তৌবদা ত্রান্সপরেন্সী লৈহনবদগী হৌদুনা ইনফ্রাস্ত্রকচর দিবেলপমেন্তগী ফিল্দশিংদা লৌখৎলিবা খোংথাংশিং অসিনা রাজ্য অসি লাক্কদৌরিবা চহি খুজিং কয়াগীদমক শেম-শাদুনা থম্লগনি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি৷ খুঙ্গং পুম্নমক্তা কান্নবশিং মপুং-ফানা য়ৌহনবা অমদি ফেসিলিতীশিং ফংহনবগুম্বা কেম্পেন্দশিং অসিনা ত্রিপুরা মীয়ামগী পুন্সি অসি হেন্না লাইথোকহল্লগনি অমদি নুংঙাই-য়াইফহল্লগনি, হায়না মহাক্না ফোংদোকখি৷
ভারতনা অজাদিগী চহি ১০০ ফংলক্কদৌরিবা অসিগুম্না, ত্রিপুরাসু রাজ্য অসি শেমখিবা চহি ৭৫ মপুং ফারক্লগনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি৷ “মসি অনৌবা রিজোলুসনশিং অমদি অনৌবা খুদোংচাবশিংগী ওইনা মতিক চারবা মতম অমনি”, হায়না প্রধান মন্ত্রীনা মখাতাখি৷