Ministry of Education
Shri Dharmendra Pradhan calls for wider participation in Pariksha Pe Charcha 2022
13 JAN 2022 6:23PM by PIB Delhi
Union Education and Skill Development Minister Shri Dharmendra Pradhan invited students, teachers and parents to participate in the 5th edition of "Pariksha Pe Charcha 2022 and get a chance to be mentored by Prime Minister Shri Narendra Modi.
Prime Minister Shri Narendra Modi conceptualized a unique interactive program - Pariksha Pe Charcha wherein students, parents, teachers across the nation and also from overseas interact with him to discuss and overcome the stress emerging out of examinations in order to celebrate life as an Utsav. This event was organized successfully for the last four years by the Department of School Education & Literacy, Ministry of Education.
The format of this programme is proposed to be in online mode like in 2021. An online creative writing competition is being conducted at https://innovateindia.mygov.in/ppc-2022/ on various topics from 28th December to 20th January 2022 to select participants. Questions asked by selected winners will be featured in Pariksha Pe Charcha programme.
School students of classes 9 to 12, teachers and parents shall be selected through an online competition. Registrations on https://innovateindia.mygov.in/ppc-2022/ are live from 28th December 2021 till 20th January 2022 on a bouquet of themes listed below:
Themes for Students:
1. Exam stress management strategies during COVID-19
2. Azadi Ka Amrit Mahostav
3. Self-reliant School for Self-reliant India
4. Clean India, Green India
5. Digital Collaboration in Classrooms
6. Environmental conservation and climate change resilience
Themes for Teachers:
a. National Education Policy (NEP) for Naya Bharat
1. The COVID-19 Pandemic: opportunities & challenges
Themes for Parents:
1. Beti Padhao, Desh Badhao
2. Local to Global - Vocal for Local
3. Lifelong Students’ Yearning for Learning
About 2050 participants selected through competitions on MyGov will be presented with a certificate of appreciation from Director, NCERT and a special Pariksha Pe Charcha kit comprising of Exam Warriors book in Hindi and English, written by the Prime Minister.There is enthusiastic participation of students, teachers and parents from all over the country.

হ্যুমেন রিসোর্স চাউখৎ-থৌরাংগী মন্ত্রালয়
পরিক্সা পে চর্চা ২০২২দা হেন্না পাক-শন্না শরুক য়ানবা শ্রী ধর্মেন্দ্র প্রধাননা ফোংদোকখ্রে
13 JAN 2022 6:23PM by PIB Imphal
“পরিক্সা পে চর্চা ২০২২”গী ৫শুবা ইদিসনদা শরুক য়ানবা অমদি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা তাকপি-তম্বিবগী খুদোং চাবা অমা লৌননবা এজুকেসন অমদি স্কিল দিবেলপমেন্তগী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী ধর্মেন্দ্র প্রধাননা মহৈরোইশিং, ওজাশিং অমদি মমা-মপাশিংদা হায়জখি৷
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা অখন্নবা ইন্তরেক্তিব প্রোগ্রাম অমা ওইরিবা-পরিক্সা পে চর্চাবু ৱাখলনা শাগৎখি, মসিদা লৈবাক অসিদা অমদি মপান লৈবাকশিংদা লৈরিবা মহৈরোইশিং, মমা-মপাশিং, ওজাশিংগা লোইননা পুন্সিবু উতসব অমা ওইনা পাংথোকপা য়ানবগীদমক পরিক্ষাশিংগী মতমদা থোক্লক্লিবা স্ত্রেস অদু লান্থোকপা ঙম্নবা অমদি খন্ন-নৈননবা মহাক্কা ৱারি-ৱাতায় শানখি৷ হায়রিবা থৌরম অসি হৌখিবা চহি মরি অসিদা এজুকেসন মন্ত্রালয়গী স্কুল এজুকেসন অমদি লিতরেসী দিপার্তমেন্তনা মাই-পাক্না শিনখি৷
প্রোগ্রাম অসিগী ফোর্মেত অসি ২০২১দা তৌখিবা অদুগুম্না ওনলাইন মোদতা ফংহল্লগনি৷ শরুক য়াগদৌরিবা মীওইশিং অদু খন্দোক্নবা ওনলাইন ক্রেতিব রাইতিং কম্পিতিসন অমা দিসেম্বর ২৮দগী ২০২২ জানুৱারি ২০ ফাওবদা তোঙান তোঙানবা তোপিকশিংদা https://innovateindia.mygov.in/ppc-2022/দা পাংথোক্লি৷ খল্লবা ৱিন্নরশিং অদুনা হংখিবা ৱাহংশিং অদু পরিক্সা পে চর্চা প্রোগ্রামদা হাপ্লগনি৷
ওনলাইন কম্পিতিসন অমগী খুৎথাংদা ক্লাস ৯দগী ১২ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা স্কুল মহৈরোইশিং, ওজাশিং অমদি মমা-মপাশিং খল্লগনি৷ মখাদা পীরিবা থীম ময়ামশিং অসিদা ২০২১গী দিসেম্বর ২৮দগী ২০২২গী জানুৱারি ২০ ফাওবা https://innovateindia.mygov.in/ppc-2022/দা রেজিস্ত্রেসন তৌবা য়াগনি:
মহৈরোইশিংগী থীমশিং:
1. কোবিদ-১৯গী মতমদা এগজাম স্ত্রেস মেনেজমেন্ত স্ত্রাতিজীশিং
2. অজাদি কা অমিৃত মহোতসব
3. মশা-মরোমদোম লেপচবা ঙম্বা ভারতকীদমক মশা-মরোমদোম লেপচবা ঙম্বা স্কুল
4. ক্লিন ইন্দিয়া, গ্রীন ইন্দিয়া
5. ক্লাসরুমশিংদা দিজিতেল কোলাবোরেসনশিং
6. এনবাইরোনমেন্তেল কঞ্জর্বেসন অমদি ক্লাইমেত চেঞ্জ রিসাইলেন্স
ওজাশিংগী থীমশিং:
a. নায়া ভারতকীদমক নেস্নেল এজুকেসন পোলিসী (এন.ই.পি.)
1. কোবিদ-১৯ লাইনা-লাইচৎ: খুদোংচাবশিং অমদি চেলেঞ্জশিং
মমা-মপাশিংগী থীমশিং:
1. বেতি পধাউ, দেশ বধাউ
2. লোকেল তু গ্লোবেল-বোকেল ফোর লোকেল
3. মহৈরোইশিংগী পুন্সি চুপ্পদা লাইরিক তম্নিংবগী ইহুল লৈবা
মাইগোভতা কম্পিতিসনশিংগী খুৎথাংদা খনখিবা পার্তিসিপেন্ত ২০৫০রোম অদুদা এন.সি.ই.আর.তি.গী দাইরেক্তরদগী থাগৎপগী সর্তিফিকেৎ অমগা লোইননা প্রধান মন্ত্রীনা ইখিবা হিন্দি অমদি ইংলিসকী এগজাম ৱারিয়র্স বুক য়াওনা অখন্না পরিক্সা চর্চা কিৎ অমা খুৎশিন্নরগনি৷ মসিদা লৈবাক পুম্বদগী মহৈরোইশিং, ওজাশিং অমদি মমা-মপাশিংনা পামজনা শরুক য়ানরি৷