Ministry of Health and Family Welfare
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 132.93 Cr
More than 89 Lakh doses administered in the last 24 hours
Recovery Rate currently at 98.36% is highest since March 2020
7,774 New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload (92,281) is lowest in 560 days
Weekly Positivity Rate (0.70%) less than 1% for last 28 days
12 DEC 2021 9:36AM by PIB Delhi
With the administration of 89,56,784 vaccine doses in the last 24 hours, India’s COVID-19 vaccination coverage has exceeded 132.93 Cr (1,32,93,84,230) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 1,38,52,959 sessions.
The break-up of the cumulative figure as per the provisional report till 7 am today include:
HCWs
1st Dose
1,03,85,601
2nd Dose
95,98,690
FLWs
1st Dose
1,83,82,963
2nd Dose
1,66,89,050
Age Group 18-44 years
1st Dose
47,78,63,375
2nd Dose
26,94,08,769
Age Group 45-59 years
1st Dose
18,94,30,622
2nd Dose
13,32,79,520
Over 60 years
1st Dose
11,84,52,114
2nd Dose
8,58,93,526
Total
1,32,93,84,230
The recovery of 8,464 patients in the last 24 hours has increased the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) to 3,41,22,795.
Consequently, India’s recovery rate stands at 98.36%, highest since March 2020.
Sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs continue the trend of less than 15,000 Daily New Cases that is being reported for last 45 days now.
7,774 new cases were reported in the last 24 hours.
India’s Active Caseload presently at 92,281 is lowest in 560 days. Active cases constitute 0.27% of the country's total Positive Cases, which is lowest since March 2020.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of 11,89,459 tests being conducted. India has so far conducted over 65.58 Cr (65,58,16,759) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate at 0.70% remains less than 1% for the last 28 days now. The Daily Positivity rate reported to be 0.65%. The daily Positivity rate has remained below 2% for last 69 days and below 3% for 104 consecutive days now.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজ করোর ১৩২.৯৩ লানখ্রে
হৌখিবা পুং ২৪দা দোজ লাখ ৮৯ হেন্না কাপথোকখ্রে
নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি হৌজিক ৯৮.৩৬% ওইদুনা ২০২০গী মার্চ খ্বায়দগী ৱাংবা ওইরি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৭,৭৭৪ রিপোর্ত তৌরকখি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ (৯২,২৮১) অসি নুমিৎ ৫৬০নিদা খ্বায়দগী নেম্বনি
হৌখিবা নুমিৎ ২৭নিদা চয়োলগী পোজিতিবিতী রেত (০.৭০%) অসি ১%দগী তাখি
12 DEC 2021 9:36AM by PIB Imphal
ভেক্সিন দোজ ৮৯,৫৬,৭৮৪ কাপখিবগা লোইননা হৌখিবা পুং ২৪দা ভারতকী কোবিদ-১৯গী ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না করোর ১৩২.৯৩ (১,৩২,৯৩,৮৪,২৩০) গী পন্দুপ হেনবা ঙমখ্রে। মসি সেসন ১,৩৮,৫২,৯৫৯গী খুত্থাংদা কাপখি।
ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না অপুনবা মশিং অসি খাইদোকপদা অশুম্না লৈরি:
ঐচ.সি.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,০৩,৮৫,৬০১
২শুবা দোজ
৯৫,৯৮,৬৯০
এফ.এল.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,৮৩,৮২,৯৬৩
২শুবা দোজ
১,৬৬,৮৯,০৫০
চহি ১৮-৪৪গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
৪৭,৭৮,৬৩,৩৭৫
২শুবা দোজ
২৬,৯৪,০৮,৭৬৯
চহি ৪৫-৫৯গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
১৮,৯৪,৩০,৬২২
২শুবা দোজ
১৩,৩২,৭৯,৫২০
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
১১,৮৪,৫২,১১৪
২শুবা দোজ
৮,৫৮,৯৩,৫২৬
অপুনবা
১,৩২,৯৩,৮৪,২৩০
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই ৮,৪৬৪ নাবা ফগৎখিবা অসিনা নাবা ফগৎখিবা মীওইশিংগী অপুনবা মশিং অসি ৩,৪১,২২,৭৯৫দা হেনগৎহনখি (লাইচৎ হেক হৌরকপদগী)।
মসিনা মরম ওইরগা ভারতকী ফগৎলকপগী চাং অসি ৯৮.৩৬% দা লৈদুনা ২০২০ মার্চতগী খ্বায়দগী ৱাংবা ওইরি।
কেন্দ্র অমদি রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংগী লেপ্পা নাইদনা অমদি পুন্না হোৎনমিন্নবনা থংন-থংননা হৌখিবা নুমিৎ ৪৫নি অসিদা নোংমগী ওইবা অনৌবা রিপোর্ত তৌরকপা কেস মশিং অসি ১৫,০০০দগী তাদুনা লাক্লি।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৭,৭৭৪ রিপোর্ত তৌরকখি।
হৌজিক্কী ওইনা ভারতকী এক্তিব কেসলোদ ৯২,২৮১ ওইদুনা নুমিৎ ৫৬০গী মনুংদা খ্বায়দগী নেম্বা ওইরি। এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাকসিগী অপুনবা পোজিতিব কেসকী মশিংগী ০.২৭% ওইদুনা ২০২০গী মার্চতগী খ্বায়দগী নেম্বা ওইরি।
লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী চাওনা হেনগৎহনখি। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লৈবাক অসিদা পুন্না তেস্ত মশিং ১১,৮৯,৪৫৯ তৌখি‍। হৌজিক ফাওবদা ভারতনা পুন্না তেস্ত মশিং করোর ৬৫.৫৮ (৬৫,৫৮,১৬,৭৫৯) হেন্না তৌখ্রে‍।
নাকল অমরোমদা লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী হেনগৎহনখিবগা লোইননা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত ০.৭০%দা লৈদুনা হৌখিবা নুমিৎ ২৮ নি অসিদা ১%দগী তানা লৈরি। নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত অসি ০.৬৫%দা লৈরি হৌজিক্কী ওইনা নোংমগী ওইনা পোজিতিবিতী রেত অসি হৌখিবা নুমিৎ ৬৯নিদা ২%দগী তানা অমসুং থংন-থংননা নুমিৎ ১০৪নি অসিদা অসি ৩%গী মখাদা লৈরি‍।