Prime Minister's Office
PM to inaugurate InFinity Forum on 3rd December
The Forum will focus on the theme of 'Beyond'; with various sub themes including ‘FinTech beyond boundaries’, ‘FinTech beyond Finance’ and ‘FinTech Beyond Next’
30 NOV 2021 10:28AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will inaugurate InFinity Forum, a thought leadership Forum on FinTech, on 3rd December, 2021 at 10 AM via video conferencing.
The event is being hosted by International Financial Services Centres Authority (IFSCA), under the aegis of Government of India in collaboration with GIFT City and Bloomberg on December 3 and 4, 2021. Indonesia, South Africa and the U.K. are partner countries in the first edition of the Forum.
InFinity Forum will bring together the leading minds of the world in policy, business, and technology to discuss and come up with actionable insight into how technology and innovation can be leveraged by the FinTech industry for inclusive growth and serving humanity at large.
The agenda of the Forum will focus on the theme of 'Beyond'; with various sub themes including FinTech beyond boundaries, with governments and businesses focussing beyond the geographical boundaries in the development of global stack to promote financial inclusiveness; FinTech beyond Finance, by having convergence with emerging areas such as SpaceTech, GreenTech and AgriTech to drive sustainable development; and FinTech Beyond Next, with focus on how Quantum Computing could impact the nature of Fintech industry in the future and promote new opportunities.
The forum will witness participation from over 70 countries. Key speakers at the Forum includes Finance Minister of Malaysia Tengku Mr. Zafrul Aziz, Finance Minister of Indonesia Ms Sri Mulyani Indrawati, Minister of Creative Economy Indonesia Mr. Sandiaga S Uno, Chairman and MD, Reliance Industries Mr. Mukesh Ambani, Chairman & CEO SoftBank Group Corp. Mr. Masayoshi Son, Chairman and CEO, IBM Corporation Mr. Arvind Krishna, MD and CEO Kotak Mahindra Bank Limited Mr. Uday Kotak, among others. NITI Aayog, Invest India, FICCI and NASSCOM are some of the key partners to this year's Forum.
About IFSCA
The International Financial Services Centres Authority (IFSCA), headquartered at GIFT City, Gandhinagar Gujarat, has been established under the International Financial Services Centres Authority Act, 2019. It works as a unified authority for the development and regulation of financial products, financial services and financial institutions in the International Financial Services Centre (IFSC) in India. At present, the GIFT IFSC is the maiden international financial services centre in India.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা দিসেম্বর ৩দা ইনফিনিতী ফোরম হৌদোক্লগনি
ফোরম অসিনা ‘ফিনতেক বিয়োন্দ বাউন্দরীস’, ‘ফিনতেক বিয়োন্দ ফাইনান্স’ অমসুং ‘ফিনতেক বিয়োন্দ নেক্স’ য়াওনা তোঙান তোঙানবা সব থীমশিংগা লোইননা; ‘বিয়োন্দ’গী থীমদা মীৎয়েং থম্লগনি
30 NOV 2021 10:28AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুৎথাংদা ২০২১গী দিসেম্বর ৩গী অয়ুক পুং ১০ তাবা মতমদা ফিনতেককী মতাংদা ৱাখল লৈবা লিদরশিপ ফোরম অমা ওইরিবা ইনফিনিতী ফোরম হৌদোক্লগনি৷
২০২১গী দিসেম্বর ৩ অমসুং ৪দা গিফত সিতী অমসুং ব্লুমবর্গকা খুৎশম্নদুনা ভারত সরকারগী মীৎয়েং মখাদা ইন্তরনেস্নেল ফাইনান্স সর্বিসেস সেন্তর্স ওথোরিতী(আই.এফ.এস.সি.এ.)না থৌরম অসি শিল্লিবনি৷ ফোরম অসিগী অহানবা ইদিসনদা ইন্দোনেসিয়া, খা-অফ্রিকা অমসুং য়ু.কে.না পার্তনর লৈবাকশিং ওইরি৷
পাক-চাওনা ইনক্লুসিব গোর্থ লাকহন্নবা অমদি মীওইবা জাতিগীদমক থবক তৌনবগীদমক ফিনতেক ইন্দস্ত্রীনা মতৌ করম্না তেক্নোলোজী অমসুং ইন্নোবেসন শিজিন্নবগে হায়বা অসি খন্ন-নৈননবা অমদি এক্সনেবল ইনসাইতকা লোইননা থোক্লক্নবা ইনফিনিতী ফোরম্না মালেমগী লিদিং মাইন্দশিংবু অমতা ওইনা পোলিসী. বিজিনেস অমসুং তেক্নোলোজীদা পুরক্লগনি৷
ফিনতেক বিয়োন্দ বাউন্দরীস, ফাইনান্সিয়েল ইনক্লুসিবনেস প্রমোত তৌনবা গ্লোবেল স্তেক্কী দেবেলপমেন্তদা সরকারশিং অমসুং বিজিনেসনা জিওগ্রাফিকেল বাউন্দরীশিংগী ৱাংমদা মীৎয়েং থমদুনা; সস্তেনেবল দিবেলপমেন্ত পুরক্নবা থোক্লক্লিবা এরিয়াশিং খুদম ওইনা স্পেসতেক, গ্রীনতেক অমসুং এগ্রীতেককুম্বদা পুনশিন্দুনা ফিনতেক বিয়োন্দ ফাইনান্স থম্বা; মতৌ করম্না ক্বান্তম কম্প্যুতিংনা মতুং তারকপদা ফিনতেক ইন্দস্ত্রীদা শাফু পীবা য়াবগে অমদি অনৌবা খুদোংচাবশিং ফংহন্নবা ফিনতেক বিয়োন্দ নেক্স থম্বা য়াওনা তোঙান তোঙানবা সবথীমশিংগা লোইননা ফোরমগী এজেন্দা অসিনা 'বিয়োন্দ'গী থীমদা মীৎয়েং থম্লগনি৷
ফোরম অসিদা লৈবাক ৭০ হেনবদগী লাকপা মীওইশিংনা শরুক য়াগনি৷ ফোরম অসিগী মরু ওইবা স্পিকরশিং অদুদি মালেসিয়াগী ফাইনান্স মন্ত্রী তেঙ্গকু শ্রী জাফ্রুল অজিজ, ইন্দোনেসিয়াগী ফাইনান্স মন্ত্রী শ্রীমতি শ্রী মুলয়ানি ইন্দ্রৱতি, ক্রেতিব ইকোনোমী ইন্দোনেসিয়াগী মন্ত্রী শ্রী সন্দিয়াগা এস উনো, রিলাইন্স ইন্দস্ত্রীসকী চিয়রমেন অমসুং এম.দি. শ্রী মুকেশ অম্বানি, সোফত বেঙ্ক গ্রুপ কোর্পকী চিয়রমেন অমসুং সি.ই.ও. শ্রী মাসায়োশি সন, আই.বি.এম. কোর্পোরেসনগী চিয়রমেন অমসুং সি.ই.ও. শ্রী আর্বিন্দ কৃষ্ণ, কোতাক মহিন্দ্র বেঙ্ক লিমিতেদকী এম.দি. অমসুং সি.ই.ও. শ্রী উদে কোতাক, অমসুং অতোপ্পা মীওইশিংনি৷ মসিগী চহিগী ওইবা ফোরম অসিদা নিতি আয়োগ, ইনবেস্ত ইন্দিয়া, এফ.আই.সি.সি.আই. অমসুং এন.এ.এস.এস.সি.ও.এম.না মরু ওইবা পার্তনরশিংগী মনুংদা খরনি৷
আই.এফ.এস.সি.এ.
ইন্তরনেস্নেল ফাইনান্সিয়েল সর্ভিসেস সেন্তর্স ওথোরিতী এক্ত, ২০১৯গী মখাদা গুজরাতকী গান্ধীনগরগী গিফত সিতীদা হেদক্বাতর ওইদুনা ইন্তরনেস্নেল ফাইনান্সিয়েল সর্ভিসেস সেন্তর্স ওথোরিতী(আই.এফ.এস.সি.এ.) লিংখৎখি৷ মসিনা ভারতকী ইন্তরনেস্নেল ফাইনান্সিয়েল সর্ভিসেস সেন্তর(আই.এফ.এস.সি.)দা ফাইনান্সিয়েল প্রদক্তশিং, ফাইনান্সিয়েল সর্ভিসশিং অমসুং ফাইনান্সিয়েল ইন্সতিত্যুসনশিং শেমগৎনবা অমদি রিগুলেত তৌনবগীদমক য়ুনিফাইদ ওথোরিতী অমা ওইনা মথৌ তৌই৷ হৌজিক হৌজিক্কী ওইনা, ভারত্তা গিফত আই.এফ.এস.সি. অসিনা অহানবা ইন্তরনেস্নেল ফাইনান্সিয়েল সর্ভিসেস সেন্তরনি৷