Ministry of Health and Family Welfare
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 87.66 Cr
More than 54.13 Lakh doses administered in the last 24 hours
Recovery Rate currently at 97.83%; Highest since March 2020
18,870 New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload (2,82,520) is 0.84% of Total Cases
Weekly Positivity Rate (1.82%) less than 3% for last 96 days
29 SEP 2021 9:52AM by PIB Delhi
With the administration of 54,13,332 vaccine doses in the last 24 hours, India’s COVID-19 vaccination coverage exceeded 87.66 Cr (87,66,63,490) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 85,33,076 sessions.
The break-up of the cumulative figureas per the provisional report till 7 am today include:
HCWs
1st Dose
1,03,72,249
2nd Dose
88,66,949
FLWs
1st Dose
1,83,50,759
2nd Dose
1,49,20,275
Age Group 18-44 years
1st Dose
35,52,19,972
2nd Dose
7,89,51,672
Age Group 45-59 years
1st Dose
15,82,40,987
2nd Dose
7,55,11,327
Over 60 years
1st Dose
10,06,79,594
2nd Dose
5,55,49,706
Total
87,66,63,490
The recovery of 28,178 patients in the last 24 hours has increased the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) to 3,29,86,180.
Consequently, India’s recovery rate stands at 97.83%. Recovery Rate is currently at its highest peak since March 2020.
Sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs continue the trend of less than 50,000 Daily New Cases that is being reported for 94 consecutive days now.
India reports less than 20,000 daily new cases for the second successive day. 18,870 new cases were reported in the last 24 hours.
The Active Caseload is presently 2,82,520, which is the lowest in 194 days.Active cases presently constitute 0.84% of the country's total Positive Cases.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of
15,04,713tests being conducted. India has so far conducted over 56.74 Cr (56,74,50,185) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate at 1.82% remains less than 3% for the last 96 days now. The Daily Positivity rate reported to be1.25%. The daily Positivity rate has remained below3% for last 30 days and below 5% for 113 consecutive days now.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি করোর ৮৭.৬৬ হেনখ্রে
হৌখিবা পুং ২৪গী মনুংদা দোজ লাখ ৫৪.১৩ হেন্না কাপথোকখ্রে
নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি হৌজিক ৯৭.৮৩% ওইরি; ২০২০গী মার্চতগী খ্বায়দগী ৱাংবা ওইরি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ১৮,৮৭০ রিপোর্ত তৌরকখি;
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ (২,৮২,৫২০) অসি অপুনবা কেসশিংগী ০.৮৪% ওইরি
হৌখিবা নুমিৎ ৯৬নি অসিদা চয়োলগী ওইনা লৈরিবা পোজিতিবিতী রেত (১.৮২%) অসি ৩%দগী তাখি
29 SEP 2021 9:52AM by PIB Imphal
ভেক্সিন দোজ ৫৪,১৩,৩৩২ কাপখিবগা লোইননা হৌখিবা পুং ২৪দা ভারতকী কোবিদ-১৯গী ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না করোর ৮৭.৬৬ (৮৭,৬৬,৬৩,৪৯০) গী পন্দুপ হেনবা ঙমখ্রে। মসি সেসন ৮৪,৬২,৯৫৭গী খুত্থাংদা কাপখি।
ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না অপুনবা মশিং অসি খাইদোকপদা অশুম্না লৈরি:
ঐচ.সি.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,০৩,৭২,২৪৯
২শুবা দোজ
৮৮,৬৬,৯৪৯
এফ.এল.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,৮৩,৫০,৭৫৯
২শুবা দোজ
১,৪৯,২০,২৭৫
চহি ১৮-৪৪গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
৩৫,৫২,১৯,৯৭২
২শুবা দোজ
৭,৮৯,৫১,৬৭২
চহি ৪৫-৫৯গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
১৫,৮২,৪০,৯৮৭
২শুবা দোজ
৭,৫৫,১১,৩২৭
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
১০,০৬,৭৯,৫৯৪
২শুবা দোজ
৫,৫৫,৪৯,৭০৬
অপুনবা
৮৭,৬৬,৬৩,৪৯০
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই ২৮,১৭৮ নাবা ফগৎখিবা অসিনা নাবা ফগৎখিবা মীওইশিংগী অপুনবা মশিং অসি ৩,২৯,৮৬,১৮০ দা হেনগৎহনখি (লাইচৎ হৌবদগী হৌদুনা)।
মসিনা মরম ওইরগা ভারতকী ফগৎলকপগী চাং অসি ৯৭.৮৩% দা লৈরি‍।‍ নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি মার্চ ২০২০দগী য়েংলকপদা হৌজিক্কী ওইনা খ্বাইদগী ৱাংবা ওইরি।
কেন্দ্র অমদি রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংগী লেপ্পা নাইদনা অমদি পুন্না হোৎনমিন্নবনা থংন-থংননা হৌখিবা নুমিৎ ৯4নি অসিদা নোংমগী ওইবা অনৌবা রিপোর্ত তৌরকপা কেস মশিং অসি ৫০,০০০দগী তাদুনা লাক্লি।
ভারতনা নুমিৎ খুদিংগী লাকপা অনৌবা কেস নুমিৎ নিনি ফাওবদা২০,০০০গী মখাদা লাকপগী রিপোর্ত তৌরক্লি। হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ১৮,৮৭০ রিপোর্ত তৌরকখি
নুমিৎ ১৯৪গী মনুংদা খ্বায়দগী নেম্বা ওইদুনা, হৌজিক্কী ওইনা এক্তিব কেসলোদ ২,৮২,৫২০ দা লৈরি। এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাকসিগী অপুনবা পোজিতিব কেসকী মশিংগী ০.৮৪% ওইরি‍।
লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী চাওনা হেনগৎহনখি। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লৈবাক অসিদা পুন্না তেস্ত মশিং ১৫,০৪,৭১৩ তৌখি‍। হৌজিক ফাওবদা ভারতনা পুন্না তেস্ত মশিং করোর ৫৬.৭৪ (৫৬,৭৪,৫০,১৮৫) হেন্না তৌখ্রে‍।
নাকল অমরোমদা লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী হেনগৎহনখিবগা লোইননা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত ১.৮২%দা লৈদুনা হৌখিবা নুমিৎ ৯৬ নি অসিদা ৩%দগী তানা লৈরি। নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত অসি ১.২৫%দা লৈরি। হৌজিক্কী ওইনা নোংমগী ওইনা পোজিতিবিতী রেত অসি হৌখিবা নুমিৎ ৩০নিদা ৩%দগী তানা অমসুং থংন-থংননা নুমিৎ ১১৩নি অসিদা অসি ৫%গী মখাদা লৈরি‍।