Ministry of Petroleum & Natural Gas
Conference on Oil and Gas opportunities in North Eastern Region held today
Shri Hardeep Singh Puri says that Oil and Gas Projects worth Rs 1 lakh Crore are approved for North Eastern Region and are expected to be completed by 2025
Union Minister calls upon the investors to actively participate in the opportunities in Oil and Gas sector
24 SEP 2021 4:58PM by PIB Delhi
Ministry of Petroleum and Natural Gas, Government of India today organized an event in Guwahati to showcase Upstream Oil & Gas opportunities in North East Region (NER). The plenary session of the event was chaired by Union Minister of Petroleum and Natural Gas, Shri Hardeep Singh Puri. Assam Chief Minister Dr. Himanta Biswa Sarma, Minister of state for Petroleum and Natural Gas Shri Rameswar Teli and Ministers from Sikkim, Arunachal Pradesh, Nagaland, Manipur and Mizoram took part in the event. Secretary MoPNG, senior officials of the Central and State Governments, DGH and various stakeholders took part in the meeting.
Speaking on the occasion, Shri Puri said that NER, with its abundant natural resources, rich cultural heritage and huge opportunities for growth is central to our country’s development agenda. The North-Eastern States of India are perceived to be highly prospective based on available geo-scientific information and hence ample opportunities for potential oil and gas finds through accelerated exploration exists in the region.
Shri Puri said that the NER is of strategic importance for India. In line with its intent of rapidly transforming the region, the Government of India has undertaken many key initiatives to augment Infrastructure and pace economic development. He mentioned about following key Oil and Gas initiatives in the NER:
1. Oil and Gas Projects worth 1 lakh Crore are approved and are expected to be completed by 2025 [Major Projects: Upstream (27,000 Crore), NRL (30,000 Crore), IGGL (10,000 Crore), CGD & Others (33,000 Crore)]
2. Special Bidding Round under OALP for NER with acreages being carved out by Government and offered with Additional Incentives for attracting Investments
3. Doubling the exploration acreage in NER from existing 30,000 Sq. Kms to 60,000 Sq. Kms by 2025 (Approx. 20,000 Sq. Kms of area already awarded under OALP over last 3 years in NER)
4. Plans to Double the Oil and Gas production from current 9 MMTOE to 18 MMTOE by 2025
5. Plans to set up a dedicated service provider hub in NER to support the requirement of Oil and Gas Industry in collaboration with State Governments
6. Implementation of North East Gas Grid (NEGG) to provide access of natural gas to end-user in north-eastern region
7. Six Geographical Area (GAs) comprising of 18 Districts in the State of Assam and Tripura are on offer under the 11th Round of CGD Bid Round for developing the City Gas Distribution (CGD) network.
Shri Puri announced that Digboi refinery in Assam will be expanded. He also assured that the issue of blending ethanol with petrol at the refinery level will also be explored.
Shri Puri said that the outlook of E&P business in North East Region is indeed promising. There is a huge hydrocarbon potential waiting to be tapped; of the estimated 7600 MMTOE in the North-East, only 2000 MMTOE has been discovered so far. With concerted efforts by industry and governments, oil production is expected to increase by 67% from 4.11 MMT in 2020-21 to 6.85 MMT in next 4 years. Gas production is forecasted to more than double from 5.05 BCM in 2020-21 to 10.87 BCM in next 4 years.
Calling upon the investors to actively participate in upcoming rounds and become part of the national E&P enterprise which is set to gather momentum in the days ahead, Union Minister said that much impetus has been given to north-east region in recent past, which will act as catalyst for the envisaged future growth in the region.
Shri Puri appreciated the launch of the portal by Government of Assam today for facilitation of statutory clearances and approvals for E&P operators and hoped that other State Governments will also launch similar initiatives. In this context, he announced that there will be periodic meeting through VC with NE states to sort out the issues.
Speaking on the occasion, Assam Chief Minister, Dr. Himanta Biswa Sarma extended full support of the State Government in the exploration activities. He assured that the State Government is taking steps for providing early environmental clearances for the Oil and Gas projects. He said that the contribution of Assam in the Oil and Gas sector is well-known and he wants the exploration activities to increase fast.
Shri Rameswar Teli said that India is going to become a top energy consumer in the coming times. For ensuring the energy security it is important that Oil and Gas sector should develop fast and import dependence should come down. He said that NER has large potential and the same should be explored in active participation with the State Governments.
The objective of the conference was to highlight the portfolio of high-volume Oil and Gas assets of Indian Sedimentary basins, and to promote the Bidding Rounds of Hydrocarbon Exploration and Licensing policy and Discovered Small Field Policy. The event saw enthusiastic participation from Central and State Government, leaders of National oil companies, private E&P companies, Service Providers and Academic Institutions.
Theme of event was aligned to Hydrocarbon Vision 2030 for north-east India, which is a paradigm shift in production and utilization of hydrocarbons to catalyze growth in the North East region and to improving standard of living for the people, generating opportunities for the youth and creating a sustainable energy secure future.
This was one of biggest E&P sector event of recent time in the region which was exhaustively planned with a comprehensive set of presentations and panel discussions touching a gamut of topics pertaining to E&P sector.
E&P opportunities showcased at the event:
1. OALP Bid Round VI- 21 Blocks on offer across 11 sedimentary basins covering ~35,346 Sq. Km of area. Out of 21 Blocks, 15 Blocks are Onland type, 4 Blocks are Shallow Water type and 2 Blocks are Ultra Deep-Water type.
2. DSF Bid Round- III- 32 Contract areas (with 75 discoveries) on offer covering ~13685 Sq. Km of area with an estimated in place resource of 232 Million Metric tonne of oil equivalent.

পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস মন্ত্রালয়
অৱাং নোংপোক লমদমদা ওইল অমসুং গ্যাসকী খুদোংচাবশিংগী ওইবা কনফরেন্স অমা ঙসি পাংথোকখ্রে
শ্রী হর্দীপ সিংহ পুরিনা হায়খি মদুদি অৱাং নোংপোক লমদমগীদমক্তা লুপা কোতি লাখ ১ চংগদবা ওইল অমসুং গ্যাসকী প্রোজেক্তশিং অয়াবা পীখ্রে অমসুং ২০২৫তা মপুং ফানা লোইশিনবা য়ানা পারি
কেন্দ্রগী মন্ত্রীনা ইনভেস্তরশিংদা ওইল অমসুং গ্যাসকী সেক্তরদা খুদোংচাবশিং অসিদা য়ানবা হায়রি
24 SEP 2021 4:58PM by PIB Imphal
ভারত সরকারগী পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচুরেল গ্যাসকী মিনিস্ত্রীনা ঙসি নোর্থ ইস্ত রিজন (এন.ই.আর.)দা অপস্ত্রীম ওইল অমসুং গ্যাসকী খুদোংচাবশিং লৈরিবা অসি উৎনবা গুৱাহাতিদা থৌরম অমা শিনখ্রে। থৌরম অসিগী প্লেনরী সেসন্দা পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচুরেল গ্যাসকী মিনিস্তর শ্রী হর্দীপ সিংহ পুরিনা চেয়র লৌখি। আসমগী মুখ্য মন্ত্রী দাঃ হিমন্তা বিস্ব শর্ম্মা, পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচুরেল গ্যাসকী রাজ্যগী মন্ত্রী শ্রী রামেস্বর তেলি অমসুং সিক্কিম, অরুনাচল প্রদেশ, মনিপুর অমসুং মিজোরমগী মন্ত্রীশিংনা থৌরম অসিদা শরুক য়াখি। এম.ও.পি.এন.জি.গী সেক্রেতরী, কেন্দ্র অমসুং রাজ্য সরকারগী মকোক থোংবা ওফিসিএলশিং, দি.জি.ঐচ. অমসুং থৌবু কয়া অমনা মিতিং অসিদা শরুক য়াখি।
থৌরম অদুদা ৱা ঙাংলদুনা, শ্রী পুরিনা হায় মদুদি এন.ই.আর. অসি, মশাগী নেচুরেল রিসোর্স মরাং কাইনা লৈজবা, কলচরেল হেরিতেজ থাক ৱাংনা লৈবা অমসুং চাউখৎপা য়াবগী খুদোংচাবা য়াম্ন লৈবনা ঐখোয়গী লৈবাক্কী চাউখৎ থৌরাংগী এজেন্দাদা ঐখোয়গী লৈবাক্কী মরুওইবা অমা ওইরি। ভারতকী অৱাং-নোংপোক্কী রাজ্যশিং অসি জিওসাইন্তিফিক ইনফোর্মেসনগী মতুং ইন্না ওইথোকপা য়াবা উবা ফংলি অমসুং মরম অদুনা মফম অসিদা থিদুনা ওইল অমসুং গ্যাস ফংবা য়াবগী খুদোংচাবা কয়া অমা লৈরি।
শ্রী পুরিনা হায় মদুদি এন.ই.আর. অসি ভারতকী ওইনা থৌরাং তৌনবগী মরুওইবা মফম অমনি। মফম অসিবু য়াম্না থুনা অওনবা অমা পুরক্নবা হোৎনবদা, ভারত সরকারনা ইনফ্রাস্ত্রকচর হেনগৎহনবা অমসুং ইকোনোমী ওইবা ফগৎহন্নবা মরুওইবা খোঙথাং কয়া অমা লৌখৎলি। মহাক্না এন.ই.আর.দা মখাদা পীরিবা ওইল অমসুং গ্যাসকী খোঙথাংশিংগী মরমদা পনখি:
1. লুপা কোতি লাখ ১ চংগদবা ওইল অমসুং গ্যাসকী প্রোজেক্তশিং অয়াবা পীখ্রে অমসুং ২০২৫দা মপুং ফানা লোইশিনবা য়ানা পারি [মরুওইবা প্রোজেক্তশিং: অপস্ত্রীম (কোতি ২৭,০০০), এন.আর.এল. (কোতি ৩০,০০০), আই.জি.জি.এল. (১০,০০০), সি.জি.দি. অমসুং অতৈ (কোতি ৩৩,০০০)]
2. এন.ই.আর.গী ও.এ.এল.পি.গী মখাদা অখন্নবা বিদ্দিং রাউন্দগা লোয়ননা সরকারনা মফমশিং য়াৎথোকখ্রে অমসুং ইনভেস্তমেন্ত তৌবা য়াবা মফমদা অহেনবা ইন্সেন্তিবশিং পীরি
3. এন.ই.আর.দা থীনবা মফমশিং ২০২৫ ফাওবদা হান্না লৈরম্বা স্ক্ব্যর কিলোমিতর ৩০,০০০দগী স্ক্ব্যর কিলোমিতর ৬০,০০০ শরুক অনি হেন্না চাউথোকপা (চাওরাক্না স্ক্ব্যর কিলোমিতর ২০,০০০ অমা হান্ননা ও.এ.এল.পি.গী মখাদা চহি অহুম অসিদা এন.ই.আর.দা পীখ্রে)
4. ২০২৫ ফাওবদা ওইল অমসুং গ্যাসকী প্রদক্সন অসি হৌজিক লৈরিবা এম.এম.তি.ও.ই. ৯দগী এম.এম.তি.ও.ই. ১৮দা শরুক অনি হনগৎনবগী থৌরাং
5. রাজ্য সরকারগা লোয়ননা খুৎশম্নদুনা ওইল অমসুং গ্যাস ইন্দস্ত্রীগী তঙাইফদবা মতেং পাংনবা দেদিকেতেৎ সর্বিস প্রোভাইদর হব অমা এন.ই.আর.দা লিংখৎনবগী থৌরাং
6. অৱাং-নোংপোক মফমশিংদা নেচুরেল গ্যাস শিজিন্নবা লোইখিবা পীনবা নোর্থ ইস্ত গ্যাস গ্রীদ (এন.ই.জি.জি.) হাপ্পা
7. আসম অমসুং ত্রিপুরা রাজ্যগী দিস্ত্রীক্ত ১৮ য়াওনা জিওগ্রাফিকেল এরিয়া (জি.এ.) তরুক সি.জি.দি. বিদ রাউন্দগী ১১শুবা রাউন্দগী মখাদা সিতী গ্যাস দিস্ত্রীব্যুসন (সি.জি.দি.) নেতৱার্ক চাউখৎনবগীদমক পীরি
আসমদা লৈরিবা দিগবোই রিফাইনরী চাউথোক্নবা শ্রী পুরিনা লাওথোকখ্রে। মহাক্না হায়খি মদুদি রিফাইনরী থাক্তা পেত্রোলগা লোইননা ইথানোল য়ানবগী ইশু য়েংশিল্লগনি।
শ্রী পুরিনা হায় মদুদি অৱাং-নোংপোক লমদমদা ই. অমসুং পি. ব্যুজিনেসকী আউতলুক অসি মতিক চানা মায় পাকপা য়ানা লৈরি। মসিদা হায়দ্রোকার্বোনগী চাউনা ওইরকপা লৈরি; অৱাং নোংপোক্তা এম.এম.তি.ও.ই. ৭৬০০ পাবদা, শুপ্নতগী এম.এম.তি.ও.ই. ২০০০ ফংবা ঙম্লি। ইন্দস্ত্রী অমসুং সরকারনা কন্না হোৎনবদগী ওইলগী পোত্থোক অসি ২০২০-২১দা এম.এম.তি. ৪.১১দগী লাক্কদৌরিবা চহি মরি অসিদা এম.এম.তি. ৬.৮৫তা ওইহন্দুনা ৬৭% হেনগৎপা হায়না পারি।
লাক্কদৌরিবা রাউন্দশিংদা মপুং ফানা শরুক য়ানবা ইনভেস্তরশিংদা হায়দুনা অমসুং নেস্নেল ই. অমসুং পি. এন্তরপ্রাইসকী শরুক অমা ওইদুনা হায়রিবা অসিনা লাক্কদৌরিবা মতমদা হেন্না য়াংবা ওইগদৌরিবা অসিদা, কেন্দ্রগী মন্ত্রীনা হায় মদুদি হন্দক্তা অৱাং নোংপোক লমদমদা হেন্না শাফু পী, হায়রিবা অসিনা মফম অসিদা তুংগী চাউখৎ মিয়েংদা হেন্না শাফু পীগনি।
শ্রী পুরিনা ই. অমসুং পি. ওপরেতরশিংগী স্তেততরী ক্লিয়ারেন্স অমসুং এপ্রুবেল লায়থোক্নবা ঙসি আসম সরকারনা হৌদোক্লিবা পোর্তেল অসিবু থাগৎপা ফোংদোকখি অমসুং অতৈ রাজ্যশিংনা অসিগুম্বা মান্নবা খোঙথাং হৌদোরক্কনি হায়না আসা তৌই হায়খি। হিরম অসিদা, মহাক্না লাওথোকখি মদুদি ইশুশিং অসি খন্দোক্নবা এন.ই. রাজ্যশিংগা লোয়ন্না মতম-মতমগী ওইবা ভি.সি.গী ওইবা মীফম পাংথোক্কনি।
থৌরম অসিদা ৱা ঙাংলদুনা, আসমগী মুখ্য মন্ত্রী, দাঃ হিমন্তা বিস্ব শর্ম্মানা এক্সপ্লোরেসন এক্তিবিতীদা রাজ্য সরকারনা অঙম্বা মতেং পাংলি হায়খি। মহাক্না হায় মদুদি রাজ্য সরকারনা ওইল অমসুং গ্যাস প্রোজেক্তশিংগী এনভাইরোনমেন্তেল ক্লিয়ারেন্স ঙন্না পীনবা খোঙথাং লৌখৎলে। মহাক্না হায়খি মদুদি ওইল অমসুং গ্যাস সেক্তরদা আসমগী মতেং অসি ফজনা খঙনরে অমসুং মহাক্না এক্সপ্লোরেসন এক্তিবিতীদা থুনা পাংথোকপা পাম্লি।
শ্রী রামেস্বর তেলিনা হায় মদুদি লাক্কদৌরিবা মতম কয়াদা ভারতনা ইনর্জী কঞ্জুম তৌবদা মকোক্তা লৈবা ওইগদৌরি। ইনর্জী সেক্যুরিতী ওইনবা ওইল অমসুং গ্যাসকী সেক্তরশিং অসি য়াম্না থুনা চাউখৎহনবা অমা মরু ওই অমসুং মীপাল তাংবা হন্থহনগদবনি। মহাক্না হায় মদুদি এন.ই.আর.অসি য়াম্না চাউনা ওইথোকপা য়াবা লৈ অমসুং হায়রিবা অসি রাজ্য সরকারনা মপুং ফানা শরুক য়াগদবনি।
কনফরেন্স অসিগী পান্দম অসি ইন্দিয়ন সেদিমেন্তরী বেসিনগী ওইল অমসুং গ্যাস এসেতকী হায় ভোল্যুম উৎপা অমসুং হায়দ্রোকার্বোন এক্সপ্লোরেসন এমসুং লাইসেন্সিং পোলিসী অমসুং স্মাল ফীল্দ পোলিসী পুথোকপগী বিদ্দিং রাউন্দ পুক্নিং থৌগৎপা অসিনি। থৌরম অসিনা সেন্ত্রেল অমসুং রাজ্য সরকার, নেস্নেল ওইল কম্পনীগী লুচিংবশিং, লনাইগী ই. অমসুং পি. কম্পনীশিং, সর্বিস প্রোভাইদরশিং অমসুং একাদেমিক ইন্সতিত্যুসনশিং থৱায় য়াওনা শরুক য়াবা উবা ফংলি।
মসি মফম অসিগী খ্বায়দগী চাউবা ই. অমসুং পি. সেক্তর ইভেন্ত অমনি হায়রিবা অসিনা প্রজেন্তেসন সেত অমা য়াওনা খুমাং চাউশিন্না থৌরাং তৌরবা অমসুং ই. অমসুং পি. সেক্তরদা হিরমশিং য়াওবা পেনেল দিস্কসন য়াওরি।
থৌরম অসিদা উৎখিবা ই. অমসুং পি.গী খুদোংচাবশি:
1. ও.এ.এল.পি. বিদ রাউন্দ VI-21ব্লোক স্ক্ব্যর কিলোমিতর ~৩৫,৩৪৬গী লম ওইগদবা অসি সেদিমেন্তরী ১১দা ওফর পীরি। ব্লোক ২১গী মনুংদা, ব্লোক ১৫ অমদি এনলেন্দ মওংনি, ব্লোক ৪ অমনা অথেনবা ৱারত মওংনি অমসুং ব্লোক ২ অমনা অলত্রা অথেনবা ৱারত মওংনি।
2. দি.এস.এফ. বিদ রাউন্দ III-৩২ কন্ত্রেক্ত এরিয়া (৭৫ পুথোকখিবগা লোয়ননা) স্ক্ব্যর কিলোমিতর ~১৩৮৬৫গী লম ওইগদবা অসি ওইলগা ইক্বিবেলেন্ত ওইনা মেত্রিক তন মিল্লিয়ন ২৩২ রিসোর্স পারি।