Ministry of Health and Family Welfare
Centre reviews COVID-19 Vaccination with 11 North Eastern and Hill States/UTs
States requested to saturate 18+ age group (1st dose), focus on 60+ age group and administer 2nd dose to those eligible
04 SEP 2021 5:29PM by PIB Delhi
Union Health Secretary Shri Rajesh Bhushan chaired a high-level review meeting today with 11 North East and Hill States and UTs: Arunachal Pradesh, Assam, Jammu & Kashmir, Ladakh, Manipur, Meghalaya, Mizoram, Nagaland, Sikkim, Tripura and Uttarakhand.
At the outset, the Health Secretary underlined that:
a) The States/UTs need to quickly saturate the first dose coverage among the 18+ population category.
b) States must also focus on the 60+ age group as the coverage of both the doses in this category is unsatisfactory in Assam, Manipur, Arunachal Pradesh, Nagaland and Meghalaya. The vulnerability of this age group to COVID-19 makes this exercise of prime importance.
c) The attention of the States was brought to the fact that the administration of the first dose has progressively outpaced the administration of second dose. It was suggested that States earmark doses, earmark days and target the completion of the exercise for these beneficiaries.
The details of State/UT-wise balance stock of 0.5 ml Syringes, Vaccination Coverage among Special Groups (Transgender Persons, Persons with Disabilities, PWI and Prisoners), COVID-19 Vaccination Coverage among women particularly pregnant and lactating women was also discussed.
States/UTs were advised to closely monitor the stock from State Vaccine Stores to Cold Chain Point,check rational distribution and restrict vaccine wastage to below 2%, update data on eVIN (electronic vaccine intelligence network) on a daily basis, check supply of other denomination syringes as per availability (0.5 ml/ 1ml/ 2 ml/ 3ml Auto Disable/Re-use Prevention Syringes(RUP)/Disposable) for COVID vaccination.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
অৱাং-নোংপোক অমসুং চিংগী রাজ্য/য়ু.তি ১১গা লোইননা কেন্দ্রনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন য়েংশিনখ্রে
চহি ১৮+ কাংলুপ (অহানবা দোজ) মপুং ফাহন্নবা, ৬০+কী কাংলুপ্তা মীৎয়েং চংনবা অমসুং ইলিজিবল ওইরবা মীওইশিংদা অনিশুবা দোজ কাপনবা রাজ্যশিংনা হায়জখ্রে
04 SEP 2021 5:29PM by PIB Imphal
অৱাং-নোংপোক অমসুং চিংগী রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তি.শিং: অরুনাচল প্রদেশ, অসাম, জম্মু অমসুং কাশ্মীর, লদাখ, মনিপুর, মেঘালয়, মিজোরাম, নাগালেন্দ, সিক্কিম, ত্রিপুরা অমসুং উত্তরখন্দগা লোইননা ঙসি পাংথোকখিবা অৱাংবা থাক্কী মীফম অমদা কেন্দ্রগী হকশেল সেক্রেতরী শ্রী রাজেশ ভুশননা শরুক য়াখ্রে৷
থৌরম অদু হৌরকপদা, হকশেল সেক্রেতরীনা অসুম্না পনখি মদুদি:
a) চহি ১৮+তা লৈরিবা মীওই কাংলুপশিংগী মনুংদা অহানবা দোজকী ভেক্সিন কাপ্লিবা অসি অথুবা মতমদা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংনা লোইশিনবা দরকার ওই৷
b) অসাম, মনিপুর, অরুনাচল প্রদেশ, নাগালেন্দ অমসুং মেঘালয়দা চহি ৬০+কী চহি কাংলুপ্তা লৈরিবা মীওইশিংদা দোজ অনিমক কাপ্পগী চাং অসি কা হেন্না নেম্লিবা অসিনা মরম ওইদুনা চহি কাংলুপ অসিদা রাজ্যশিংনা শুংশোই শোইদনা মীৎয়েং চংলগনি৷ কোবিদ-১৯দা মসিগী চহি কাংলুপ অসি য়াম্না খুদোংথিনিংঙাই ওইবনা মসিগী এক্সর্সাইস অসি য়াম্না মরু ওইহল্লি৷
c) অহানবা দোজ কাপখিবা মশিং অসিনা অনিশুবা দোজ কাপখিবা মশিং অদুদগী কা-হেন্না হেনখিবনা রাজ্যশিংগী পুক্নিং চিংশিনখ্রে৷ রাজ্যশিংনা দোজ লেপ্পি, নুমিৎ লেপ্পি অমসুং হায়রিবা বেনিফিসরীশিং অসিগীদমক এক্সর্সাইস অসি মপুং ফানবগী তার্গেৎ অদুসু রাজ্যনা লেপ্পি হায়না ফোংদোকখ্রে৷
০.৫ এম.এল. সিরি়ঞ্জশিংগী বেলেন্স স্তোক, অখন্নবা কাংলুপশিংগী(ত্রান্সজেন্দর মীওইশিং, নাম্মা শোইরবা মীওইশিং, পি.দবল্যু.আই. অমসুং প্রিজনরশিং) মনুংদা ভেক্সিন কাপ্পগী চাং, নুপীশিং মরু ওইনা মীরোল্লিবী নুপীশিং অমসুং শঙ্গোম পীথক্লিবা নুপীশিংগী মরক্তা কোবিদ-১৯ ভেক্সিন কাপথোকপগী রাজ্য/য়ু.তি.গী ওইবা অকুপ্পা মরোলশিং অদুসু খন্ন-নৈনখি৷
স্তেত ভেক্সিন স্তোরশিংদগী কোল্দ চেন পোইন্তদা থম্লিবা স্তোক অদু য়াম্না চেকশিন্না য়েংশিন্নবা, রেস্নেল দিস্ত্রিব্যুসন চেক তৌনবা অমসুং ভেক্সিন মাংবগী চাং ২%গী মখাদা লৈহন্নবা, নুংতি-নুমিৎ খুদিংগী ওইনা ই.ভি.আই.এন.(ইলেক্ত্রোনিক ভেক্সিন ইন্তিলিজেন্স নেতৱার্ক)দা দাতা অপদেৎ তৌনবা, কোবিদ ভেক্সিনেসনগীদমক ফংলিবা(০.৫ এম.এল./১ এম.এল./২ এম.এল./৩এম.এল. ওতো দিসএবল/রি-য়ুজ প্রিবেন্সন সিরিঞ্জশিং(আর.য়ু.পি.)/দিস্পোজেল) অসিগী মতুং ইন্না অতোপ্পা দিনোমিনেসন সিরিঞ্জশিংগী সপ্লাই অদু চেক তৌনবা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা খঙহনখ্রে৷