Ministry of Health and Family Welfare
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 67.72 Cr
More than 58 Lakh doses administered in the last 24 hours
Recovery Rate currently at 97.43%
42,618 New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload (4,05,681) is 1.23% of Total Cases
Weekly Positivity Rate (2.63%) less than 3% for last 71 days
04 SEP 2021 9:29AM by PIB Delhi
With the administration of 58,85,687vaccine doses in the last 24 hours, India’s COVID-19 vaccination coverage has surpassed the cumulative figure of 67.72Cr (67,72,11,205) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 70,88,424sessions.
The break-up of the cumulative figureas per the provisional report till 7 am today include:
HCWs
1st Dose
1,03,60,248
2nd Dose
84,49,196
FLWs
1st Dose
1,83,28,477
2nd Dose
1,34,55,994
Age Group 18-44 years
1st Dose
26,70,05,166
2nd Dose
3,20,99,433
Age Group 45-59 years
1st Dose
13,52,11,337
2nd Dose
5,70,43,478
Over 60 years
1st Dose
8,89,60,985
2nd Dose
4,62,96,891
Total
67,72,11,205
The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country.
The recovery of 36,385 patients in the last 24 hours has increased the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) to 3,21,00,001.
Consequently, India’s recovery rate stands at 97.43%.
Sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs continue the trend of less than 50,000 Daily New Cases that is being reported for 69 consecutive days now.
42,618 new cases were reported in the last 24 hours.
The Active Caseload is presently4,05,681. Active cases presently constitute 1.23% of the country's total Positive Cases.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of 17,04,970tests being conducted. India has so far conducted over 52.82 Cr (52,82,40,038) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate at 2.63% remains less than 3% for the last 71 days now. The Daily Positivity rate stands at 2.50%. The daily Positivity rate has remained below 5% for 89 consecutive days now.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী কভরেজ অসি করোর ৬৭.৭২ হেনখ্রে
হৌখিবা পুং ২৪দা দোজ লাখ ৫৮ হেন্না কাপখ্রে
হৌজিক্কী ওইনা রিকভরী রেৎ ৯৭.৪৩%দা লৈরি
হৌখিবা পুং ২৪ অনৌবা কেস ৪২,৬১৮ রিপোর্ত তৌরকখি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ (৪,০৫,৬৮১) অসি অপুনবা কেসশিংগী ১.২৩% ওইরি
চয়োলগী ওইনা লৈরিবা পোজিতিবিতী রেৎ (২.৬৩%) অসি হৌখিবা নুমিৎ ৭১নিদগী ৩%দগী তানা লৈরি
04 SEP 2021 9:29AM by PIB Imphal
ভেক্সিন দোজ ৫৮,৮৫,৬৮৭ কাপখিবগা লোইননা হৌখিবা পুং ২৪দা ভারতকী কোবিদ-১৯গী ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না অপুনবা মশিং করোর ৬৭.৭২ (৬৭,৭২,১১,২০৫) হেনখ্রে। মসি সেসন ৭০,৮৮,৪২৪গী খুত্থাংদা কাপখি।
ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না অপুনবা মশিং অসি খাইদোকপদা অশুম্না লৈরি:
ঐচ.সি.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,০৩,৬০,২৪৮
২শুবা দোজ
৮৪,৪৯,১৯৬
এফ.এল.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,৮৩,২৮,৪৭৭
২শুবা দোজ
১,৩৪,৫৫,৯৯৪
চহি ১৮-৪৪গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
২৬,৭০,০৫,১৬৬
২শুবা দোজ
৩,২০,৯৯,৪৩৩
চহি ৪৫-৫৯গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
১৩,৫২,১১,৩৩৭
২শুবা দোজ
৫,৭০,৪৩,৪৭৮
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
৮,৮৯,৬০,৯৮৫
২শুবা দোজ
৪,৬২,৯৬,৮৯১
অপুনবা
৬৭,৭২,১১,২০৫
কেন্দ্র সরকারনা লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল হেনগৎহন্নবা অমদি স্কোপ পাকথোক চাউথোকহন্নবা পুক্নিং চংনা হোৎনরি।
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই ৩৬,৩৮৫ নাবা ফগৎখিবা অসিনা নাবা ফগৎখিবা মীওইশিংগী অপুনবা মশিং অসি ৩,২১,০০,০০১দা হেনগৎহনখি (লাইচৎ হৌবদগী হৌদুনা)।
মসিনা মরম ওইরগা ভারতকী ফগৎলকপগী চাং অসি ৯৭.৪৩%দা লৈরি‍।‍
কেন্দ্র অমদি রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংগী লেপ্পা নাইদনা অমদি পুন্না হোৎনমিন্নবনা থংন-থংননা হৌখিবা নুমিৎ ৬৯নি অসিদা নোংমগী ওইবা অনৌবা রিপোর্ত তৌরকপা কেস মশিং অসি ৫০,০০০দগী তাদুনা লাক্লি।
হৌখিবা পুং ২৪দা ভারত্তা নোংমগী ওইবা অনৌবা কেস ৪২,৬১৮ রিপোর্ত তৌরকখি
হৌজিক্কী ওইনা এক্তিব কেসলোদ ৪,০৫,৬৮১দা লৈরি। এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাকসিগী অপুনবা পোজিতিব কেস মশিংগী ১.২৩% ওইরি‍।
লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী চাওনা হেনগৎহনখি। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লৈবাক অসিদা পুন্না তেস্ত মশিং ১৭,০৪,৯৭০ তৌখি‍। হৌজিক ফাওবদা ভারতনা পুন্না তেস্ত মশিং করোর ৫২.৮২ (৫২,৮২,৪০,০৩৮) হেন্না তৌখ্রে‍।
নাকল অমরোমদা লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী হেনগৎহনখিবগা লোয়ননা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেৎ ২.৬৩%দা লৈরে অমদি হৌখিবা নুমিৎ ৭১নি অসিদা ৩%দগী তানা লৈরি। নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত অসি ২.৫০%দা লৈরি। হৌজিক্কী ওইনা থংন-থংননা নুমিৎ ৮৯নি অসিদা নোংমগী ওইনা পোজিতিবিতী অসি অসি ৫%গী মখাদা লৈরি‍।